Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2016 08:19
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Ve středu k nám někdo hodil dvě koťata.A ten NĚKDO si asi nevšimnul, že je na dvoře pes.Pro koťata bylo štěstím, že jsem byla doma.Jedno potom uteklo k sousedům a druhé máme zatím doma.Ale bude muset do světa.Protože mám doma alergika.Jak je někdo bezcitný, hodit koťátka rovnou před nos psovi.Sami, dobrovolně by sem nevlezli.Ani tu nemáme žádnou díru, kudy by sem vlezli.Já nejprve slyšela štěkat psy, pak kočičí řev.A rychlé kroky od našeho domu.Proč jsou lidi tak hnusný?

20.8.2016 10:16
Kočičí svět

XXX.XXX.245.218

Protože myslí jen na sebe a bude to čím dál tím horší. za vše ale může výchova rodičů. na základě toho pak vyroste člověk s určitou povahou. štěstí že jste koťátka našla včas.

20.8.2016 10:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

hanka s. napsal(a):
Ve středu k nám někdo hodil dvě koťata.A ten NĚKDO si asi nevšimnul, že je na dvoře pes.Pro koťata bylo štěstím, že jsem byla doma.Jedno potom uteklo k sousedům a druhé máme zatím doma.Ale bude muset do světa.Protože mám doma alergika.Jak je někdo bezcitný, hodit koťátka rovnou před nos psovi.Sami, dobrovolně by sem nevlezli.Ani tu nemáme žádnou díru, kudy by sem vlezli.Já nejprve slyšela štěkat psy, pak kočičí řev.A rychlé kroky od našeho domu.Proč jsou lidi tak hnusný?

Co to druhé kotě, nedá se také odlovit? Lidi jsou hodní a citliví, ale taký zlí a bezohlední. Souhlasím s "Kočičí svět", výchova je hodně důležitá.

21.8.2016 09:08
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Sousedé si ho nechají.Jen je problém, že jsou divoká.Při kontaktu se snaží kousat.Ten, kdo je odchytával jako první, byl asi velmi zkušený na odchyt...
Já to jedno odchytla v rukavicích a do klece na křečky...smajlíkPak šlo do kočičí přepravky.Tam bylo den a teď je ve stodole, kam se pes nedostane.Doma ho mít nemůžu, kvůli dítěti.Ale aspoň kotě žije.A bude si na lidi pomalu zvykat.pokud vydrží a spřátelí se, půjde v dospělosti na kastraci.Víc udělat nemůžu.Ještě, že je ta stodola.

21.8.2016 09:36
Machyska

XXX.XXX.252.23

hanka s. napsal(a):
Sousedé si ho nechají.Jen je problém, že jsou divoká.Při kontaktu se snaží kousat.Ten, kdo je odchytával jako první, byl asi velmi zkušený na odchyt...
Já to jedno odchytla v rukavicích a do klece na křečky...smajlíkPak šlo do kočičí přepravky.Tam bylo den a teď je ve stodole, kam se pes nedostane.Doma ho mít nemůžu, kvůli dítěti.Ale aspoň kotě žije.A bude si na lidi pomalu zvykat.pokud vydrží a spřátelí se, půjde v dospělosti na kastraci.Víc udělat nemůžu.Ještě, že je ta stodola.

Za papání se určitě bude kamarádit, ale bude to chtít velkou trpělivost .

Co asi zažilo, že reaguje kousáním, ubožátko, ale když není možnost útěku, což jemu asi přirozenější, tak zkouší jiné zbraně.

Držím pěsti, ať to jde rychle.

21.8.2016 23:25
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):
Protože myslí jen na sebe a bude to čím dál tím horší. za vše ale může výchova rodičů. na základě toho pak vyroste člověk s určitou povahou. štěstí že jste koťátka našla včas.

21.8.2016 23:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):

"Kočičí světe", už před časem jsem se ptala, jaká je situace u Vás. Zlepšily se vztahy mezi kočkami? A co ta ledvinářka - je na tom nějak uspokojivě? Pokud čtete diskuze zde, tak asi víte, že mi můj mladý onemocněl smrtelnou nemocí.

21.8.2016 23:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

hanka s. napsal(a):

Nejhorší je, že to asi ani není nijak právně napadnutelné... I kdyby toho člověka někdo viděl, tak může tvrdit, že koťata byla za plotem, on si myslel, že jen utekla a proto je přehodil přes plot...

21.8.2016 23:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

hanka s. napsal(a):

Trochu se ale bojím, že se k sobě koťata budou chtít dostat, když to druhé je teď u sousedů. A ono by to bylo mnohem lepší - kdyby vyrůstala spolu.

23.8.2016 16:08
hanka s.

XXX.XXX.72.61

V neděli k nám přibylo další kotě.A to už jsem viděla, kdo ho k nám hodil.Ovšem bylo to rychlé.Pes byl tentokrát rychlejší než já.
Když jsem šla s plastama, kotě bylo před sousedovic vratama.Když jsem šla zpátky, kotě bylo u nás za plotem.Podotýkám, že nemělo kudy k nám prolézt.A těžko by se drápalo přez plot, který je obrostlý trnitým keřem...A nejednalo se o sousedy, u kterých je jedno z koťat z předešlého přehození...
Tito lidé, kteří nám ho sem tentokrát hodili, měli strach, aby k nim nevlezlo, protože mají už své dvě kočky, od kterých třikrát do roka topí vlastní koťata.Dokonce byli viděni při úkonu přehazování té kočičky.Ovšem tvrději, že oni NE!
Nedaleko nás je totiž takřka opuštěný dům, kde se na zahradě kočky množí naprosto nekontrolovaně.Jeden z majitelů žije v Anglii a do Čech jezdí jedno za rok na měsíc.Jeho sestra-spolumajitelka bydlí zde ve městě, ale od koček se dištancuje.Ty kočky nikdo nekrmí.Mimo jiné je tam ještě pes.Toho chodí krmit nějaká paní asi dvakrát do týdne.Jinak ani ten nemá kontakt s lidmi.

23.8.2016 20:24
fikovnice

XXX.XXX.240.1

hanka s. napsal(a):
V neděli k nám přibylo další kotě.A to už jsem viděla, kdo ho k nám hodil.Ovšem bylo to rychlé.Pes byl tentokrát rychlejší než já.
Když jsem šla s plastama, kotě bylo před sousedovic vratama.Když jsem šla zpátky, kotě bylo u nás za plotem.Podotýkám, že nemělo kudy k nám prolézt.A těžko by se drápalo přez plot, který je obrostlý trnitým keřem...A nejednalo se o sousedy, u kterých je jedno z koťat z předešlého přehození...
Tito lidé, kteří nám ho sem tentokrát hodili, měli strach, aby k nim nevlezlo, protože mají už své dvě kočky, od kterých třikrát do roka topí vlastní koťata.Dokonce byli viděni při úkonu přehazování té kočičky.Ovšem tvrději, že oni NE!
Nedaleko nás je totiž takřka opuštěný dům, kde se na zahradě kočky množí naprosto nekontrolovaně.Jeden z majitelů žije v Anglii a do Čech jezdí jedno za rok na měsíc.Jeho sestra-spolumajitelka bydlí zde ve městě, ale od koček se dištancuje.Ty kočky nikdo nekrmí.Mimo jiné je tam ještě pes.Toho chodí krmit nějaká paní asi dvakrát do týdne.Jinak ani ten nemá kontakt s lidmi.

Ježkovy voči, to je děs, to je teda pes zadávil? A nemůžete se tam nějak domluvit a ty nekontrolovatelně se množící kočky nechat nějak postupně vykastrovat? Někdy přispívají obce. Také by se asi našel vet, který by dal "množstevní" slevu... Jinak to tam asi budete mí takto pořád...

24.8.2016 08:54
amiš

XXX.XXX.11.167

To je teda hnusný. Nejde to někam nahlásit, bezprizorní pes, neustále se množící kočky...Zase je pravda, že úřady na všechno kašlou, ale aspoň za pokus by to stálo.A třeba se jen zeptat v útulku, co a jak z kočkama, mají v odchytu praxi, jinak ta koťata tam máte pořád. A když ne vy, tak někdo jiný.
Je to asi běžná praxe, už jsem tady psala, před lety nám v listopadu někdo ze silnice hodil do zahrady kočku, evidentně chovanou do té doby doma a před 4 lety nám zas u příjezdové cesty (jsme začátek vsi a první barák) další borec vysypal tři koťata, ještě modrooká. Když pominu to, že je mohl kdokoli přejet, pár minut po tom, co jsme je zachránili, přišla průtrž mračen.
Zajímavé bylo, že tahle koťata byla také zvyklá na lidi, psy i barák. A nejsme ve vsi sami, kdo takto přišel ke kočce, známá dokonce k exokočce .

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2016 10:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

O bezohlednosti lidí bych mohla psát dlouho.Jsme zemědělská usedlost na kraji vesnice a koťat u nás kažkoročně skončí několik.Letos nám jich přibilo 6.Bylo by jich 8, ale ty z minulého
týdne si vzala kolegyně.Byly úžasně mazlivá a zvyklá doma, asi 2 měsíční.Někdo je vyhodil na křižovatce a syn je přinesl.Také už nám párkrát hodili kotě za plot ke smečce psů, ale naši psi jim nic neudělají.Jednou také syn přinesl koťata z potoka, nějaká paní je tam kopala do vody.Takže koček máme pořád dost, momentálně 12.

25.8.2016 08:33
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Když tyhle jaksi moc kontaktní nejsou.A co se týká toho psa, bylo mi sděleno, že pes má majitele.I když tady je asi jen dvakrát do roka.Ale má.A aby psa mohli zabavit, musel by majitel souhlasit.A navíc-pes dostává nažrat(i když jen dvakrát do týdne), ale je prý v dobré kondici.Boudu má a uvázaný není.Jak nelogické, že.Prostě se s tím nikdo nechce zaobírat.Ten dům má ještě jednu majitelku.Ale ta se ke kočkám nehlásí.Jak řekla-jsou tam jen dvě kočky a jeden kocour a s tím nic dělat nebude.

30.8.2016 09:11
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Kočičí svět napsal(a):

bude to čím dál tím horší
Já nevím, ale moje maminka vzpomíná, jak se už před 65ti lety celá vesnice bála zlých synů jedné rodiny...

30.8.2016 09:15
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
O bezohlednosti lidí bych mohla psát dlouho.Jsme zemědělská usedlost na kraji vesnice a koťat u nás kažkoročně skončí několik.Letos nám jich přibilo 6.Bylo by jich 8, ale ty z minulého
týdne si vzala kolegyně.Byly úžasně mazlivá a zvyklá doma, asi 2 měsíční.Někdo je vyhodil na křižovatce a syn je přinesl.Také už nám párkrát hodili kotě za plot ke smečce psů, ale naši psi jim nic neudělají.Jednou také syn přinesl koťata z potoka, nějaká paní je tam kopala do vody.Takže koček máme pořád dost, momentálně 12.

přinesl koťata z potoka, nějaká paní je tam kopala do vody

To je šílený... Taky nechápu.
Můj táta bydlí na okraji menšího městečka a taky už za ty roky za svým plotem "nasbíral" jak psa, tak několik koček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík