Kocour po trhání zubu a narkóze

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie Novákl

20.8.2016 20:59
Lucie Novákl

XXX.XXX.219.7

Dobrý den, nedávno jsme s maminkou přišly na to, že Náš 13 ti letý koucour přestává jíst, slintá a má vyplazený jazyk. Odvezli jsme ho k veterináři a ten mu jeden zoubek vytrhl, protože měl něco pod ním. Asi nějaký zánět.kocour byl v narkóze. Kdyz jsme přijeli domu probral se. Ale už asi od půl třetí až to teď (21:00)bez přestávky chodí. Ničeho se nenajedl. Co máme dělat ? Dostal antibiotika na 6 dní a my máme za týden jet na dovolenou. Jak to bude s jeho životem ? Poznamená ho to ? Co bude moc jíst ? Vždy když jedeme na dovolenou krmí nám ho sousedi. Myslíte si, že by to zvládl ? Předem děkuji za odpověď.

20.8.2016 21:47
Machyska

XXX.XXX.252.23

Lucie Novákl napsal(a):
Dobrý den, nedávno jsme s maminkou přišly na to, že Náš 13 ti letý koucour přestává jíst, slintá a má vyplazený jazyk. Odvezli jsme ho k veterináři a ten mu jeden zoubek vytrhl, protože měl něco pod ním. Asi nějaký zánět.kocour byl v narkóze. Kdyz jsme přijeli domu probral se. Ale už asi od půl třetí až to teď (21:00)bez přestávky chodí. Ničeho se nenajedl. Co máme dělat ? Dostal antibiotika na 6 dní a my máme za týden jet na dovolenou. Jak to bude s jeho životem ? Poznamená ho to ? Co bude moc jíst ? Vždy když jedeme na dovolenou krmí nám ho sousedi. Myslíte si, že by to zvládl ? Předem děkuji za odpověď.

Se zoubky vlastní zkušenost nemám, ale s narkózou ano. Mí kocourci po kastraci, která byla dopoledne, jedli i pili trochu až večer. Celý den byli spaví, motali se po bytě. Až ráno se napapali a pořádně napili. Počkejte do rána až vyprchá narkóza, určitě mu bude líp.
Pokud by nějak z rány krvácel, nebo hodně zvracel, tak by to signalizovala problém, pokud jen chodí, tak to bude určitě dobré.

Předpokládám, že pokud mu vytrhli jeden zoubek, tak do týdne ani nebude vědět, že se něco stalo. Bude baštit granulky a masíčko, jak byl zvyklý. Pokud by se jednalo o většinu zubů, tak by bylo dobré dávat více mokrého krmení, které by se mu lépe papalo. Nejen kapsičky, nebo namleté masíčko, ale i namočené granulky.

Kontrolujte hojení rány, pokud by se objevila teplota, nebo mu bylo jinak zle, tak jděte pro jistotu na kontrolu.

Určitě to zvládne.

20.8.2016 22:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Lucie Novákl napsal(a):

Víte - pro zajímavost - jaké anestetikum bylo použito? Dostali jste lékařskou zprávu, kde by to třeba bylo napsáno? Některá anestetika umí "divy". Např. halucinace. Pamatuji si, že takto nějak podobně se kdysi pradávno také choval jeden z mých exkocourů - po vycévkování. Byl již velmi starý, přesto proceduru s uspáním zvládl v pohodě, hned se mu ulevilo a doma ještě pospávající, nohy jej neudržely měl pořád snahu jíst! Tak to měl ode mě zatrhnuté, aby něco nevdechl. Ale myslím, že do druhého dne už byl OK. Současní kocouři jsou docela cíťové na zákroky v anestézii - po kastraci se dávali do kupy i více než 24hod, a starší býval vždy hodně špatný i po očkování. I proto jsem již nepřistoupila k dalšímu přeočkování.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2016 06:18

Jedna moje spřízněná duše je toho názoru, že zvířátko "bojuje". Lidé po narkoze spí, vědí co se s nimi děje, ale zvíře netuší, proč je mu tak špatně a místo toho, aby se poddalo spánku, tak se snaží tento stav "přežít". Instinkt mu říká - nesmíš tomu podlehnout, bojuj! Věřím, že kocourek bude brzy O.K.

21.8.2016 08:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jedna moje spřízněná duše je toho názoru, že zvířátko "bojuje". Lidé po narkoze spí, vědí co se s nimi děje, ale zvíře netuší, proč je mu tak špatně a místo toho, aby se poddalo spánku, tak se snaží tento stav "přežít". Instinkt mu říká - nesmíš tomu podlehnout, bojuj! Věřím, že kocourek bude brzy O.K.

No oni i někteří lidé chtějí po narkóze chodit...
Zažila jsem nejméně dvakrát při mých x operacích, že jsem byla na tzv. dospávacím pokoji ještě v operačním traktu, kde nás naskládali na lehátkách vedle sebe jak jsme byli postupně odoperováni, a někteří tam prováděli psí kusy. Já bohužel jakožto nespavec, jsem nespala po ŽÁDNÉ z mých mnoha narkóz, navíc si pamatuji, co se tam dělo. Chudáci zdravotní sestry. Jeden vedle mě např. chtěl stále močit, pořád říkal sestře, ať jej pustí na záchod (přitom měl samozřejmě katetr) a přemlouval ji s tím, že se jí ptal, kolik za použití WC vybírá peněz - že jí to bez problému zaplatí. No sestry se chechtaly... Zajímavé, že takto jančili obvykle chlapi...

21.8.2016 09:10

fikovnice napsal(a):
Zažila jsem nejméně dvakrát při mých x operacích, že jsem byla na tzv. dospávacím pokoji ještě v operačním traktu, kde nás naskládali na lehátkách vedle sebe jak jsme byli postupně odoperováni, a někteří tam prováděli psí kusy. Já bohužel jakožto nespavec, jsem nespala po ŽÁDNÉ z mých mnoha narkóz, navíc si pamatuji, co se tam dělo. Chudáci zdravotní sestry. Jeden vedle mě např. chtěl stále močit, pořád říkal sestře, ať jej pustí na záchod (přitom měl samozřejmě katetr) a přemlouval ji s tím, že se jí ptal, kolik za použití WC vybírá peněz - že jí to bez problému zaplatí. No sestry se chechtaly... Zajímavé, že takto jančili obvykle chlapi...

Mno jo, to ještě byli mimo...

21.8.2016 09:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):

To, že jančili chlapi, mě zase tolik nepřekvapuje .

Lucie Novákl

21.8.2016 11:05
Lucie Novákl

XXX.XXX.219.7

Děkuji mockrát za Vaše povzbudivé řady. Kocourek se nám v noci i přes barikády dostal na zahradu a ráno se vrátil v pořádku a napapal se.

21.8.2016 12:13
Acamar

XXX.XXX.158.162

Lucie Novákl napsal(a):

Naší starší kočičce vytrhali těch zkažených zubů mnohem více, zůstaly jen špičáky. První jídlo si vzala druhý den, do týdne jedla už normálně, i granulky. Hodně se jí vytržením špatných zoubků ulevilo, tak jedla poté mnohem lépe.
A ty ATB na 6 dní, jestli to dobře chápu, s ním ještě zvládnete absolvovat?

22.8.2016 00:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mno jo, to ještě byli mimo...

Jo jo, on tam pak začal říkat úplný nesmysly, škoda, že už si to nepamatuji. Ale bylo to něco ve smyslu, že se ptal sestry, jestli také vidí tu žirafu, nebo jestli se chce jít podívat na žirafu...zkrátka něco s žirafou tam bylo. Tak měl pán zřejmě zajímavé buzení z narkózy...
To moje je extrémně nepříjemné. Všichni okolo vždy spí, jen já bdím, po probuzení ještě na sále se vzbudím do PLNÉHO vědomí a mohla bych odvykládat slovo od slova, o čem se třeba bavil personál. A bohužel jsem se také vždy probudila do šíleně kruté bolesti , protože všechno to byly laparotomie (otevření břicha řezem), a rozhodně ne jednoduché operace.

22.8.2016 00:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Lucie Novákl napsal(a):
Děkuji mockrát za Vaše povzbudivé řady. Kocourek se nám v noci i přes barikády dostal na zahradu a ráno se vrátil v pořádku a napapal se.

22.8.2016 00:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Naší starší kočičce vytrhali těch zkažených zubů mnohem více, zůstaly jen špičáky. První jídlo si vzala druhý den, do týdne jedla už normálně, i granulky. Hodně se jí vytržením špatných zoubků ulevilo, tak jedla poté mnohem lépe.
A ty ATB na 6 dní, jestli to dobře chápu, s ním ještě zvládnete absolvovat?

A to byla ta kočička s feLV, smím se zeptat? Asi ano, že? Čili od té hnusné nemoci měla zánět dásní? Já si pamatuji jak snad týdny zapáchalo z tlamky mladému. Pak mi to zas zapadlo jako další díl do skládačky jeho nemoci. Jenže asi by se ani dřív na tu dg. nepřišlo, pokud by se neudělal cíleně test. A i kdyby, ochránit malého od stresu či nějakého nachlazení, virózy apod., by asi stejně navěky nešlo...
Jen - pořád se zlobím na ty moje sousedy na chalupě. Kdo znáte můj příběh, tak víte proč. Kdoví - kdybych tehdy mohla zajet do Brna, tak by nemoc nepropukla. Třeba.

22.8.2016 08:58
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
A to byla ta kočička s feLV, smím se zeptat? Asi ano, že? Čili od té hnusné nemoci měla zánět dásní? Já si pamatuji jak snad týdny zapáchalo z tlamky mladému. Pak mi to zas zapadlo jako další díl do skládačky jeho nemoci. Jenže asi by se ani dřív na tu dg. nepřišlo, pokud by se neudělal cíleně test. A i kdyby, ochránit malého od stresu či nějakého nachlazení, virózy apod., by asi stejně navěky nešlo...
Jen - pořád se zlobím na ty moje sousedy na chalupě. Kdo znáte můj příběh, tak víte proč. Kdoví - kdybych tehdy mohla zajet do Brna, tak by nemoc nepropukla. Třeba.

Ano, to byla ona. To bylo vlastně první, čeho si na veterině při první prohlídce všimli, tak když šla pak po pár týdnech na kastraci, tak jsme nechali zároveň odstranit ty špatné zoubky. To asi pomohlo, i teď po uspání vet do tlamky koukal, a říkal, že to se jí spravilo pěkně, no.
Také nás to nenapadlo hned dělat testy kvůli tomu zánětu dásní, ono to mívá více příčin a souvislostí, nejen tyto "F" nemoci. A člověk nemyslí hned na nejhorší. Kočka se po vytrhání fakt ohromně zlepšila, až do prázdnin, ani nebyl důvod se pídit dál.
A to, že by člověk mohl chránit při této nemoci kočku od stresu věčně, snad nejde. Asi by to byla jen otázka času.

22.8.2016 18:16
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Ano, to byla ona. To bylo vlastně první, čeho si na veterině při první prohlídce všimli, tak když šla pak po pár týdnech na kastraci, tak jsme nechali zároveň odstranit ty špatné zoubky. To asi pomohlo, i teď po uspání vet do tlamky koukal, a říkal, že to se jí spravilo pěkně, no.
Také nás to nenapadlo hned dělat testy kvůli tomu zánětu dásní, ono to mívá více příčin a souvislostí, nejen tyto "F" nemoci. A člověk nemyslí hned na nejhorší. Kočka se po vytrhání fakt ohromně zlepšila, až do prázdnin, ani nebyl důvod se pídit dál.
A to, že by člověk mohl chránit při této nemoci kočku od stresu věčně, snad nejde. Asi by to byla jen otázka času.

Ano ano, to stejné asi u mě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík