Prosím o radu. Kocour už měl jednou problém s krví ve výkalech, v květnu. Dělali jsme mu i vyšetření výkalů na přítomnost parazitů - výsledek negativní. Proto veterinář usoudil, že jsou to paraziti. Léčilo se to antibiotiky Clavaseptin. Krev zmizela. Před deseti dny se krev opět objevila (ne v každém bobku, občas). A hlavně začal chodit na wc dvakrát denně a měl to průjmovité. Proto jsme se na dnešek objednali k veterináři. (Jako zákon schválnosti včera kocour na wc bobek nehodil a dnes ráno tam byl ukázkový tvrdý bobek bez krve
) Doktor ho vyšetřil, prohmatal a zjistil, že tlusté střevo má podrážděné. Předepsal mu Stomorgyl 10 a probiotika. Dále má přejít na veterinální dietu. Dal nám vzorky na vyzkoušení, zda to bude jíst. Ale jsou to kapsičky a granule Royal Canin Sensitivity Control Chicken and rice. Nejsem si jista, zda mu to dávat. V kapsičce jsou obiloviny. Na granulích jsem je nenašla. Doteď jsem ho krmila Applawsem, Schesirem nebo Cosmou. Mám mu RC dát? Případně jaké jiné krmivo mu koupit? Prošla jsem si zoohit a nic mi do oka nepadlo. Jinak se kocour chová naprosto normálně a navenek nijak netrpí. Děkuji moc za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Co občas "sonduji", nenašla jsem veterinární dietu bez vysokého obsahu obilovin. Ale předpokládám, že to má své opodstatnění... Jedna přispěvovatelka si velmi chválí Trovet králík, taktéž na trávicí problémy:
https://krmeni.cz/produkt/trovet-cat-dieta-hypoallergenic-rabbit-rrd/kategorie/trovet-diety-986#popis-produktu
Nepodařilo se mi u Trovet dohledat konzervaci. U RC je konzervace chemická.
Hlavně mu nedávejte Royal Canin! Ta přispěvatelka jsem byla já.
Nám to trvalo skoro půl roku než čtvrtý veterinář zjistil, že kočka má chronicky nemocné tlusté střevo a to z toho, že je alergická na kuřecí a jehněčí maso a pozor..i tuk...A ten máte ve většině granulí..Taky jí léčili asi 5x antibiotiky a zbytečně.A já jí krmila Royalkama a pořád se jí to vracelo.
Já kočkám kupuji tyto probiotika- http://www.zbozi.cz/vyrobek/aptus-aptobalance-pet-140-g/
ty se nasypou na granule a kupte ty granule TROVET, mě je jí i zdravý kocour.Ty nám fakt pomohly, vlastně je kupuji do dnes ale už jsem vystihla i pár jiných granulí, které může ale je jich fakt málo...jakmile kočce dám vzoreček nových granulí kde je jen kuřecí tuk, už průjmuje, krev a zvrací...dávejte přemražené syrové hovězí(z toho jsou taky pěkný bobky)
Já, pokud se k tomu dostanu, bych měla zítra vyzvedávat ve výdejním místě "Mall.cz" to krmivo, které jsem objevila na té vet onkologii - jak mi je žrali oba kocouři - ježkovy voči - zas mám výpadek paměti - snad Farmina Cat Life (já mám objednanou tu řadu Neutered male). Ale asi by se tam našla i řada pro citlivé trávení. A mám pocit, že dvě největší odbornice zde na krmiva - "Joanne" a "Blazice" jste mi to celkem pochválily, mám pravdu?
Fikovnice, Blaženka je výborná, já jen amatér, co si rád o granulích načte kde všude
k tomu Vet life Natural cat Neutered Male
složení:
Dehydratované kuřecí maso, rýže, kukuřičný gluten, oves, vláknina z hrachu, hydrolyzované živočišné bílkoviny, živočišný tuk, lněné semeno, sušené cukrovarské řízky, dehydratované ryby, dehydratovaná celá vejce, rybí tuk, rostlinný olej, sušené pivovarské kvasnice, mannan-oligosacharidy, fruktooligosacharidy, psyllium, chlorid draselný, chlorid sodný, dihydrát síranu vápenatého, sójový extrakt (zdroj izoflavonů 500mg/kg), chondroitin sulfát, exktrakt z měsíčku lékařského (zdroj luteinu).
Pokud bych kočku musela krmit veterinární dietou, zřejmě bych si vybrala Vet life.
jen poznámky - nejsem nadšená z toho kukuřičného glutenu, hydrolyzované bílkoviny jsou též kontroverzní složka /prý obdoba glutamátu/. A bude tam poměrně málo masa /2-5 místo rozepsané sacharidy/
Ale pořád se mi to líbí víc než RC.
A pokud bych brala kocourka smrti z lopaty - asi bych mu dávala klidně šunku a maltozovou pastu, jen aby žral a nabral sílu..
fikovnice
napsal(a):
Já, pokud se k tomu dostanu, bych měla zítra vyzvedávat ve výdejním místě "Mall.cz" to krmivo, které jsem objevila na té vet onkologii - jak mi je žrali oba kocouři - ježkovy voči - zas mám výpadek paměti - snad Farmina Cat Life (já mám objednanou tu řadu Neutered male). Ale asi by se tam našla i řada pro citlivé trávení. A mám pocit, že dvě největší odbornice zde na krmiva - "Joanne" a "Blazice" jste mi to celkem pochválily, mám pravdu?
Fikovnice, nepřehánějte! Do odbornice mám hoodně daleko a to ze mě nemluví skromnost Joanne.s, ta by se tím mohla živit!
Máte na mysli krmivo Vet life od Farminy, viďte?
U popisku výrobku chybí info kolik obsahuje masa, tudíž nevíme jak je na tom s živočišnými bílkovinami. Konzervace je pravděpodobně chemická (nenašla jsem prohlášení o přírodní konzervaci - já už mám tak trochu úchylku z konzervantů v krmivu :-D ) Obsahují málo tuku a nějaké složky proti močovým kamenům. Je to dieta.
Za sebe - zdravého kastráta bych jím nekrmila ;-).
napsal(a):
Fikovnice, nepřehánějte! Do odbornice mám hoodně daleko a to ze mě nemluví skromnost Joanne.s, ta by se tím mohla živit!
Máte na mysli krmivo Vet life od Farminy, viďte?
U popisku výrobku chybí info kolik obsahuje masa, tudíž nevíme jak je na tom s živočišnými bílkovinami. Konzervace je pravděpodobně chemická (nenašla jsem prohlášení o přírodní konzervaci - já už mám tak trochu úchylku z konzervantů v krmivu :-D ) Obsahují málo tuku a nějaké složky proti močovým kamenům. Je to dieta.
Za sebe - zdravého kastráta bych jím nekrmila ;-).
Ano ano, samozřejmě jsem popletla název...
napsal(a):
Co občas "sonduji", nenašla jsem veterinární dietu bez vysokého obsahu obilovin. Ale předpokládám, že to má své opodstatnění... Jedna přispěvovatelka si velmi chválí Trovet králík, taktéž na trávicí problémy:
https://krmeni.cz/produkt/trovet-cat-dieta-hypoallergenic-rabbit-rrd/kategorie/trovet-diety-986#popis-produktu
Nepodařilo se mi u Trovet dohledat konzervaci. U RC je konzervace chemická.
Nejspíš si to schytám, jelikož složení krmení není nic moc, a to už jsem se hodně zlepšila a vím, jak má vypadat dobré krmivo. Přesto toto krmivo dávám našemu 12 letému pejskovi (samozřejmě pro psy, odkaz je na kočky), který má problémy s trávením a opravdu mu pomohlo. Je to přímo veterinární krmivo a užití by se mělo konzultovat s veterinářem.
Hill's Prescription Diet Feline i/d Digestive Care
odkaz na složení:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/hills_prescription_diet/gastrointestinalni_problemy/188587
Náš pes měl velké problémy se střevy a tohle jediné mu opravdu hned pomohlo. Od té doby co se zlepšil, jednou za čas zkouším změnit značku, za nějakou kvalitnější pro seniory a i když postupuji velmi opatrně a přidávám do Hills novou značku po troškách, hned druhý den má opět problémy se zažíváním. Ze syrového masa se vždy pozvrací, i když ho krájím na malé kousky, střední kousky nebo velké kousky. Pokud se vrátím k Hills, tak jako mávnutím proutku problémy ihned mizí.
Možná zkusit maličké balení a pokud se to zlepší, tak hledat další lepší alternativu.
Snad nedostanu moc na čumák
Citlivému psovi se dá dávat i tepelně upravené maso/taurin si umí tvořit i sami, na rozdíl od koček.
ono to chce taky zjistit příčinu a diagnozu - "problémy se střevy" může znamenat plno nemocí. U lidí i u zvířat /proto taky my lidi chodíme na koloskopii apod., že/
Mám trochu podezření, že veterinární diety jsou / co do složení i efektu/ něco takového, jako dávat psovi vařenou obilninu s vitaminy a trošinkou tepelně zpracovaného masa/akorát tam bývá ještě navíc glutamát- hydrolyzát a chemická konzervace.
joanne.s
napsal(a):
Citlivému psovi se dá dávat i tepelně upravené maso/taurin si umí tvořit i sami, na rozdíl od koček.
ono to chce taky zjistit příčinu a diagnozu - "problémy se střevy" může znamenat plno nemocí. U lidí i u zvířat /proto taky my lidi chodíme na koloskopii apod., že/
Mám trochu podezření, že veterinární diety jsou / co do složení i efektu/ něco takového, jako dávat psovi vařenou obilninu s vitaminy a trošinkou tepelně zpracovaného masa/akorát tam bývá ještě navíc glutamát- hydrolyzát a chemická konzervace.
Já jsem věděla, že si to slíznu
Z vařeného masa se vždy po..re , taky jsem ho vyzkoušela. Měli jsme samozřejmě stolici i moč na vyšetření (odběr byl docela zajímavý) , také krev na rozbor a veterinář nám nic moc neřekl. Nejspíš tam nebyly žádné jasné výsledky, může to už být i věkem. Už přestávám experimentovat a asi ho dědka nechám dožít s Hills, změnami mu jen ubližuji.
A věřili byste, že jak teď lítala střevní viróza, alespoň tedy na Moravě (i se rušily dětské tábory), tak ten náš kulišák (viz profilovka) onemocněl podobně - zvracení plus průjem a vetka prý řekla, že jde taktéž o střevní virózu jako u lidí? Měl ji bratranec, který psa navštívil a dva dny poté onemocněl pes. Tak by mě celkem zajímalo, jestli je tam tedy i takto zkřížený možný přenos, nevíte někdo?
joanne.s
napsal(a):
P.s. Z vařené rýže s mrkví se vám nepo.. určitě
btw. Po samotném mase bez ničeho mohou průjmovat i zdravá zvířata.
Jo, tak tento pokus byl vždy hned po tom pos..ní. Jednodenní dieta a pak rýže s mrkví, rýže, tak aby tam byl i trochu ten slízek rozvařená, mrkvička nastrouhaná nebo namačkaná. První reakce velmi kladná, hlad je hlad. Pak už jen chodil kolem misky a ani ťuk, potvora , to jsem mu to i ohřívala, aby si chudáček neprochladil střívka, ale jen do toho rýpl čumákem, jestli to myslím vážně a raději by zdechl hlady
fikovnice
napsal(a):
A věřili byste, že jak teď lítala střevní viróza, alespoň tedy na Moravě (i se rušily dětské tábory), tak ten náš kulišák (viz profilovka) onemocněl podobně - zvracení plus průjem a vetka prý řekla, že jde taktéž o střevní virózu jako u lidí? Měl ji bratranec, který psa navštívil a dva dny poté onemocněl pes. Tak by mě celkem zajímalo, jestli je tam tedy i takto zkřížený možný přenos, nevíte někdo?
Fikovnice, já zase v zimě "donesla" domů vir laringitidy z práce. Kolegyně měla nemocného syna a náš kocour to chytnul :-/ No koukala jsem na veterináře jako výr. Takže možné to je, i když ojediněle.
napsal(a):
Fikovnice, já zase v zimě "donesla" domů vir laringitidy z práce. Kolegyně měla nemocného syna a náš kocour to chytnul :-/ No koukala jsem na veterináře jako výr. Takže možné to je, i když ojediněle.
Vidíte...to bych také neřekla, že je možné...
No hafuša se prý jednou dokonce i pokadil doma na koberec, chudáček, nemohl za to...
fikovnice
napsal(a):
Vidíte...to bych také neřekla, že je možné...
No hafuša se prý jednou dokonce i pokadil doma na koberec, chudáček, nemohl za to...
Nicméně včera jsem s ním byla; po mém příjezdu nastalo bouřlivé vítání a následné oznamování sousedovic psovi, že mu přijela jeho "náhradní panička". On to dělá. Přijedu, přivítá se, a pak jde do zblbnutí to vyštěkávat přes plot sousedovic psovi. Je to záhada proč to dělá. Chlubení se za tím asi nebude...
Machyska
napsal(a):
Jo, tak tento pokus byl vždy hned po tom pos..ní. Jednodenní dieta a pak rýže s mrkví, rýže, tak aby tam byl i trochu ten slízek rozvařená, mrkvička nastrouhaná nebo namačkaná. První reakce velmi kladná, hlad je hlad. Pak už jen chodil kolem misky a ani ťuk, potvora , to jsem mu to i ohřívala, aby si chudáček neprochladil střívka, ale jen do toho rýpl čumákem, jestli to myslím vážně a raději by zdechl hlady
Takže mrkev s rýží dá se říct zabrala - nepos... se, protože nejedl!
napsal(a):
Ano, já jsem taky o takových případech četla, kdy kočka chytla rýmu, laryngitidu apod. od člověka. I když o průjmu jsem to zatím neslyšela, ale tak princip bude stejný.