Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2016 12:01
Kajiic

XXX.XXX.6.138

Dobrý den mám prosbu, dotaz, radu. Přítel ma kocourka. Ten porad skrabe sedačku, křesla, koberec. Snažili ho to odnaucit. Kocourek byl i na kastraci (prý by se mel trochu sklidnit) a nic. Koupili jsme skrabadlo a toho si skoro ani nevšimne. Zkusili jsme i ten postřik na povrchy co by mel kocky psy atd odpudit... Ani to ho neodpudilo. Přítel se chce stěhovat a koupit si novou sedačku atd samozřejmě kocourek půjde sním ale máme strach ze i novou sedačku bude skrabat. Kocourka by pryč nedal ale už nevíme co sním.. Někde jsme slyšeli o trhání drapku nevíme jak to chodí.. Nebo prosím nějakou radu co sním... Je to takové trestiprdlo kocour...dekuju.

30.8.2016 13:04
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Kajiic napsal(a):
Dobrý den mám prosbu, dotaz, radu. Přítel ma kocourka. Ten porad skrabe sedačku, křesla, koberec. Snažili ho to odnaucit. Kocourek byl i na kastraci (prý by se mel trochu sklidnit) a nic. Koupili jsme skrabadlo a toho si skoro ani nevšimne. Zkusili jsme i ten postřik na povrchy co by mel kocky psy atd odpudit... Ani to ho neodpudilo. Přítel se chce stěhovat a koupit si novou sedačku atd samozřejmě kocourek půjde sním ale máme strach ze i novou sedačku bude skrabat. Kocourka by pryč nedal ale už nevíme co sním.. Někde jsme slyšeli o trhání drapku nevíme jak to chodí.. Nebo prosím nějakou radu co sním... Je to takové trestiprdlo kocour...dekuju.

V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ MU TRHAT DRÁPKY NEBUDETE! Zaprvé byste ho naprosto odrovnali, byl by psychicky na dně, k životu drápky potřebuje, a tu fyzickou bolest, co by doživotně měl! jak by bylo vám, kdyby vám někdo vytrhnul nehty? fuj! A zadruhé je to u nás nezákonné a žádný veterinář by vám to neudělal. Kocour by z toho byl tak špatný a vystresovaný, že by vám začal očurávat byt. věřím, že nejste tak zlé povahy, abyste pro své blaho zmrzačili kocourka. to dělají hloupí amíci v usa a jen čekám, kdy to tam zakážou! snad od této myšlenky ustoupíte co nejdál, nejlépe, když zapomenete, že jste se na to vůbec ptala!

říká se, že se má dát tam, kde škrábe "nevhod" alobal.

30.8.2016 13:11
Acamar

XXX.XXX.57.109

Naše zkušenost vás asi nepotěší. První naše kočka také škrábala křeslo a koberec. Koberci to nevadilo, byl lepený nebo co, tak tam ty vlákna nevytáhla. Křeslo měla nejprve vyčleněné jedno staré, po jeho "rozkladu" a vyhození přešla na křeslo od sedačky. Zkoušeli jsme 2 škrabadla, nic. Trochu pomohlo, když jsem koupila jí speciálně vyčleněné rohože, nejprve z kokosového vlákna (obyč.rohožka z Jysku), pak i přímo kočičí sisalovou. Ale i tak na křeslo ještě chodívala.
Naše současné kočky mají k dispozici škrábadlo rohové, druhé menší s odpočivadly a papírové z vlnité lepenky, používají nejvíce rohové (připomíná roh sedačky).
Vypadá podobně jako toto, jen je vyšší:
https://www.nejlepsiceny.cz/odpocivadla-a-skrabadla/trixie-skrabadlo-lorca-37x27x75-cm.html

I tak ta starší občas "přibrušovala" na křesle...

Myslím, že kastrace na to nebude mít žádný vliv, broušení drápků je normální kočičí chování.
Já bych o trhání drápků vůbec neuvažovala, to mi přijde pro kočku drastické. Buď bych zkusila jiný typ škrabadla, nebo - pokud uvažujete o nové sedačce - tak nechala k dispozici na "dojetí" to staré křeslo. A drápky stříhala. Nebo popřemýšlet nad potahovou látkou sedačky, některé kočky nepřitahují tolik.
Určitě vám dají nějaké typy podle svých zkušeností i jiní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2016 13:29

Jako škrabadlo mu pořiďte pravý a nefalšovaný kmen.
Co se týká nábytku - jeho oblíbená místa chraňte vyrobenými škrabadly.
Nějaké trhání drápů je protizákonné a stupidní.
Bytové kočce se drápy pravděpodobně budou muset stříhat.

30.8.2016 13:55
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Kajiic napsal(a):

A nebo ještě sedačku i křesla "obalit" dekama, to u nás funguje. připevnit i zespod, aby se pod deku kočka neschovala a nedrápala odtamtud sedačku.

30.8.2016 15:36
Machyska

XXX.XXX.252.23

Kajiic napsal(a):

Souhlas, trhání drápků je mučení kočky, to určitě NE.

Jaké máte škrabadlo, kočka by měla mít jednu škrabací tyč tak vysokou, aby se u ní mohla postavit a ve stoje protáhnout. Pokud to nemá, tak se jí křeslo líbí, je vysoké dost.

Pokuste se vždy kočku, pokud začne drápat kde nemá vzít a dát tam, kde může a hodně pochvalte. Taky se na škrabadlo používá sušená šanta na přilákání kočky, které to voní (trochu vetřít na škrabadlo). Dočasné obalení místa, kde nesmí také pomůže.

Mám čtyři kočky a nemám zničeného nic, od kotěte jsem jim ukazovala, kde mohou škrábat. Mám škrabadla téměř ve všech místnostech i na chodbě.
Někdy se stane, že se "omylem" opřou o čalounění postele, hned řeknu NE, ony moc dobře ví co říkám a jdou na nejbližší škrabadlo a předvádějí se, jak pěkně škrábou.

31.8.2016 15:46

Škrábání "čehokoliv" ke kočce patří. Je to součást jejího chování. Některá škrábe více, některá méně a také každá vyhledává ke škrábání něco jiného. Některé kočky naučíte používat škrabadlo, ale nové ji "smrdí" Proto je dobré z atraktivnit ji třeba pamlsky nebo šantou. Jindy je nutné znemožnit kočce přístup k nábytku, který se ji "líbí". Zkuste pořídit nástěnné škrabadlo. Velmi se osvědčily i kartonová škrabadla a určitě není od věci kočce zastřihovat konečky drápků.

Vytrhat drápky?! To jako byste si nechala vytrhat nehty! Zkuste si to alespoň představit!

31.8.2016 15:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.134

Kajiic
Vy, toho kocoura asi moc nemusíte...

31.8.2016 15:57
joanne.s

XXX.XXX.15.1

Acamar napsal(a):
Naše zkušenost vás asi nepotěší. První naše kočka také škrábala křeslo a koberec. Koberci to nevadilo, byl lepený nebo co, tak tam ty vlákna nevytáhla. Křeslo měla nejprve vyčleněné jedno staré, po jeho "rozkladu" a vyhození přešla na křeslo od sedačky. Zkoušeli jsme 2 škrabadla, nic. Trochu pomohlo, když jsem koupila jí speciálně vyčleněné rohože, nejprve z kokosového vlákna (obyč.rohožka z Jysku), pak i přímo kočičí sisalovou. Ale i tak na křeslo ještě chodívala.
Naše současné kočky mají k dispozici škrábadlo rohové, druhé menší s odpočivadly a papírové z vlnité lepenky, používají nejvíce rohové (připomíná roh sedačky).
Vypadá podobně jako toto, jen je vyšší:
https://www.nejlepsiceny.cz/odpocivadla-a-skrabadla/trixie-skrabadlo-lorca-37x27x75-cm.html

I tak ta starší občas "přibrušovala" na křesle...

Myslím, že kastrace na to nebude mít žádný vliv, broušení drápků je normální kočičí chování.
Já bych o trhání drápků vůbec neuvažovala, to mi přijde pro kočku drastické. Buď bych zkusila jiný typ škrabadla, nebo - pokud uvažujete o nové sedačce - tak nechala k dispozici na "dojetí" to staré křeslo. A drápky stříhala. Nebo popřemýšlet nad potahovou látkou sedačky, některé kočky nepřitahují tolik.
Určitě vám dají nějaké typy podle svých zkušeností i jiní.

Přesně tak, toto je normální kočičí chování.
U nás kocour škrabadla má dvě, vysoká, využívá je pravideně, přesto si neodpustí škrábání i rozkládací sedačky a koberce.
Drápky kocourkovi jednou za tři týdny zkrátím, sedačka je krytá snímatelným potahem - ten občas pořídím nový, a hotovo, beru kocoura jaký je.

Odstraňování drápku celého je mrzačení kočky. Takovým bych kočku dala odebrat.

31.8.2016 16:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.134

Musí žít uvězněný v bytě, což nebyla jeho volba,
začne se chovat, jak mu velí příroda a měl by
přijít o prsty ?
Byt, kde žije i zvíře, není jako byt bez zvířete.
Kdyby nic horšího, chlupy budou...

Jaký jsi mu přichystala domov?
Škrabadlo,
záchod, jídlo, fontánka na vodu, spousta hraček, to vše bylo nezbytností. Dalo by se říct, že
jsem kocourovi celý byt přizpůsobila.
Do půl roku byl pánem bytu kocour a mě trpí jen jako nocležníka.
Zkopírováno:
http://ostrovzvirat.cz/kocky/plemena-kocek/151-britska-koka-parak-do-nepohody.

31.8.2016 18:16
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
Přesně tak, toto je normální kočičí chování.
U nás kocour škrabadla má dvě, vysoká, využívá je pravideně, přesto si neodpustí škrábání i rozkládací sedačky a koberce.
Drápky kocourkovi jednou za tři týdny zkrátím, sedačka je krytá snímatelným potahem - ten občas pořídím nový, a hotovo, beru kocoura jaký je.

Odstraňování drápku celého je mrzačení kočky. Takovým bych kočku dala odebrat.

Joanne, pomáhá ten snímatelný potah ochránit čalounění před drápky? Nedostanou se ty ostré drápky skrz tu látku? Až odejde naše 20letá "stařenka" sedačka (u které už případné drápání pár let neřeším) a bude nová, nad něčím takovým jsem uvažovala.
Kočky si sice cením mnohem víc než sedačky, ale tak kdyby to fungovalo, bylo by to fajn...

31.8.2016 18:24
Acamar

XXX.XXX.158.162

Musí žít uvězněný v bytě, což nebyla jeho volba,
začne se chovat, jak mu velí příroda a měl by
přijít o prsty ?
Byt, kde žije i zvíře, není jako byt bez zvířete.

Syrově řečeno, ale nedá se než souhlasit.
Asi by si lidé měli před pořízením mazlíka rozvážit, jestli jsou ochotni nést i "rizika" a že život se zvířetem (hlavně v bytě) se s načančaným a nepoškozeným zařízením bytu moc neslučuje. I když výjimky existují, dopředu bych s tím nepočítala.

31.8.2016 18:56
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
Joanne, pomáhá ten snímatelný potah ochránit čalounění před drápky? Nedostanou se ty ostré drápky skrz tu látku? Až odejde naše 20letá "stařenka" sedačka (u které už případné drápání pár let neřeším) a bude nová, nad něčím takovým jsem uvažovala.
Kočky si sice cením mnohem víc než sedačky, ale tak kdyby to fungovalo, bylo by to fajn...

Také je možné, že jiná potahová látka nemusí na drápání kočičce vůbec vyhovovat a kočka to dělat nebude

31.8.2016 19:00
joanne.s

XXX.XXX.16.222

Acamar napsal(a):

Řekla bych, že pomáhá. Ale já takto pořídila potah až na sedačku podrápanou, abych skryla její handicapy, takže toto neřešímsmajlík
Jinak si myslím, že je to dost o materiálu - lepší je nějaký co nejhladší. Když mám povrch sedačky na způsob hrubého manšestru, je to pro kočku velmi lákavé.

dokud mám kočku, a chci mít i v budoucnu, tak bych si snad novou sedačku ani nepořizovala. Potah nepotah.

31.8.2016 19:02
joanne.s

XXX.XXX.16.222

Machyska napsal(a):
Také je možné, že jiná potahová látka nemusí na drápání kočičce vůbec vyhovovat a kočka to dělat nebude

Já zas jednu dobu měla podezření, že to kocour dělá vysloveně jen kvůli tomu, že ví, že právě toto mě spolehlivě zvedne z postele/sedačky! smajlík

31.8.2016 19:17
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Já zas jednu dobu měla podezření, že to kocour dělá vysloveně jen kvůli tomu, že ví, že právě toto mě spolehlivě zvedne z postele/sedačky! smajlík

Tomu bych taky věřila

31.8.2016 19:40
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
Řekla bych, že pomáhá. Ale já takto pořídila potah až na sedačku podrápanou, abych skryla její handicapy, takže toto neřešímsmajlík
Jinak si myslím, že je to dost o materiálu - lepší je nějaký co nejhladší. Když mám povrch sedačky na způsob hrubého manšestru, je to pro kočku velmi lákavé.

dokud mám kočku, a chci mít i v budoucnu, tak bych si snad novou sedačku ani nepořizovala. Potah nepotah.

My máme momentálně docela hladký potah, asi mikroplyš (?), ale stejně je to láká. Takové ty uzlíkové režné aspol. bych rovnou vyloučila. Je ještě něco hladšího?

No, kočky chci mít co to půjde, klidně do konce života. To ta sedačka asi nevydrží, zas tak stará nejsem Už teď čekáme, kdy z ní nějaká ta pružina konečně vystřelí...
Tak to asi nějaký potah aspoň na křeslo prubnu, to je exponovanější.

31.8.2016 19:41
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):

No to si pište, že to je pravý důvod Broušení je jen zástěrka.

31.8.2016 19:48
joanne.s

XXX.XXX.16.222

Acamar napsal(a):
My máme momentálně docela hladký potah, asi mikroplyš (?), ale stejně je to láká. Takové ty uzlíkové režné aspol. bych rovnou vyloučila. Je ještě něco hladšího?

No, kočky chci mít co to půjde, klidně do konce života. To ta sedačka asi nevydrží, zas tak stará nejsem Už teď čekáme, kdy z ní nějaká ta pružina konečně vystřelí...
Tak to asi nějaký potah aspoň na křeslo prubnu, to je exponovanější.

No tak to jo, to máte potřebu nové sedačky už víceméně akutní.
já jen, že bych nekupovala zbytečně drahou novou, když vím co jí doma hrozí..

Z vlastní zkušenosti nedoporučuju ten materiál a la hrubý manžestr - po tom kocour jde jak po uzeném, a jde mu škubat z toho vlákna.

31.8.2016 20:04
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):
No tak to jo, to máte potřebu nové sedačky už víceméně akutní.
já jen, že bych nekupovala zbytečně drahou novou, když vím co jí doma hrozí..

Z vlastní zkušenosti nedoporučuju ten materiál a la hrubý manžestr - po tom kocour jde jak po uzeném, a jde mu škubat z toho vlákna.

Zbytečně drahá nehrozí existuje pořadník opotřebených věcí v domácnosti, a je nacpaný.
Hrubý manšestr si píšu do paměti, díky za (anti)typ

31.8.2016 20:19
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
Zbytečně drahá nehrozí existuje pořadník opotřebených věcí v domácnosti, a je nacpaný.
Hrubý manšestr si píšu do paměti, díky za (anti)typ

Já mám doma látkovou, vypadá to trochu jako umělá kůže, ale je to příjemná látka, skvěle se čistí. Nebyla z nejlevnějších a dospělé kočičky si jí vůbec nevšímají.

Sedačka by byla jako nová, kdybychom neměli miminka koťátka.
Ti malí darebové nadělali dírky do křesla, je trochu umělecky dotvořené, ale dělám, že to nevidím. Když si ho začali více všímat (byl to střed jejich zběsilých her), tak jsem tam dala deku tak, abych ho zakryla a miminka ho neničila, ale ti malí šikulové si zalezli pod deku a vyráběli nový vzor v tajnosti, to bylo překvapení po odkrytí

Mít doma 6 koťat je trochu demoliční četa, ale byli kouzelní. Dnes už bych to udělala trochu jinak, ale je to jen spotřební věc, tak je trochu spotřebovaná no...

1.9.2016 08:32
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Trhat drápky?Víte, jak by to tu kočičku bolelo?A jak by se vyškrábala na škrabadlo?V životě jsem takovou blbost neslyšela..je to jak středověký mučení..Pořiďte si sedačku s potahem, kde se nedají vyndat nitě jako mám já...kočky chodí na škrabadlo, ale občas mi vytahují nitě i z orientálního koberce ale nikdy bych mým miláčkům neudělala nic, co by je bolelo.Kočičku radějti dejte hodným lidem, jde se určitě bude mít líp, když takhle uvažujete!

1.9.2016 11:35
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
Já mám doma látkovou, vypadá to trochu jako umělá kůže, ale je to příjemná látka, skvěle se čistí. Nebyla z nejlevnějších a dospělé kočičky si jí vůbec nevšímají.

Sedačka by byla jako nová, kdybychom neměli miminka koťátka.
Ti malí darebové nadělali dírky do křesla, je trochu umělecky dotvořené, ale dělám, že to nevidím. Když si ho začali více všímat (byl to střed jejich zběsilých her), tak jsem tam dala deku tak, abych ho zakryla a miminka ho neničila, ale ti malí šikulové si zalezli pod deku a vyráběli nový vzor v tajnosti, to bylo překvapení po odkrytí

Mít doma 6 koťat je trochu demoliční četa, ale byli kouzelní. Dnes už bych to udělala trochu jinak, ale je to jen spotřební věc, tak je trochu spotřebovaná no...

Zas tak ručně zdobenou sedačku hned tak někdo nemá...
Taky to tak beru, věci jsou nahraditelné a když nevypadají tip top, tak se z toho nekácím.
Ale někteří rodinní příslušníci mou laxnost moc neoceňují

1.9.2016 17:19
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):

Zas tak ručně zdobenou sedačku hned tak někdo nemá...
Taky to tak beru, věci jsou nahraditelné a když nevypadají tip top, tak se z toho nekácím.
Ale někteří rodinní příslušníci mou laxnost moc neoceňují

U nás mají kočky všichni, tak se nikdo nediví

16.9.2016 11:43
Kajiic

XXX.XXX.5.50

Pro rejpaly co mi tu píšou. Kocourka mám ráda. Ale bohužel nikdo nečekal, že přítel získá práci a bude jezdit na 3 týdny na loď bohužel žije ještě s maminkou a ta je také v práci. kOČKU PŘYČ NEDÁME JEN KVŮLI TOMU ŽE ŠKRÁBE VĚCI! Jen hledáme radu co stím. Chceme si zařídit byt a žít spolu a omlouvám se ale pokud jste byly někdy mladí chápete, že také nemáme peníze nazbyt abychom si mohli za půl roku koupit novou sedačku. S kočkou si hrajeme, mazlíme má všechno co by mohl chtit. Pořídili jsme škrábadlo a to ho nezajímá... okolo toho chodí, ale nevšímá si ho. Jako asi si nebudeme stěhovat starou rozdrbanou sedačku do nového bytu...Proto hledáme rady. Bohužel děkuji za urážky ohledně trhání drápků. Jen jsme to slyšeli nic o tom nevíme PROTO JSEM SE ZEPTALA! ne že hned by jste nám hned kocourka vzali. Jsem ráda že se našli NORMÁLNÍ LIDÉ CO DOKÁZALI JAKO LIDÉ PORADIT! Já v životě kočku neměla a přítel ho má už 3roky. takže je jasné že se ho nezbavíme jen tak protože škrábe. šlo nám jen o radu co stím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík