Adéla Vaňková

XXX.XXX.100.174
Dobrý den, potřebovala bych pomoc od vás-zkušenějších Chci si pořídit kočku, ale měla by být:
Mazlivá
Líná
Ideálně s polodlouhou srstí
Né moc velká (váhově)
Dostupná v ČR
Máme středně velký dům, ale bohužel bez zahrady. Napadla mě Mainská Mývalí, ale ta je velká a aktivní. Děkuju za každou odpověď. Adéla
Adéla Vaňková

XXX.XXX.100.174
manbea
napsal(a):
Co tahle?
http://www.zonahracek.cz/zonahracek/eshop/13-1-/130-2-Kocicky/5/10227-Kocka-plys-na-tycce-voditku-se-zvukem.
Nechtěla jsem se vás nějak dotknout, ale znám plno lidí, co mají kočku v bytě bez zahrady a vím, že je to hlavně o povaze. Ale chci prostě nějakou radu.
manbea
napsal(a):
Co tahle?
http://www.zonahracek.cz/zonahracek/eshop/13-1-/130-2-Kocicky/5/10227-Kocka-plys-na-tycce-voditku-se-zvukem.
... typuji ale, že tahle nebude splňovat požadavek MAZLIVÁ...
Adéla Vaňková

XXX.XXX.100.174
Moc vtipné. Mohly byste mi prosím opravdu poradit?
Adéla Vaňková
napsal(a):
Nechtěla jsem se vás nějak dotknout, ale znám plno lidí, co mají kočku v bytě bez zahrady a vím, že je to hlavně o povaze. Ale chci prostě nějakou radu.
Já to také nemyslela nijak zle, omlouvám se, když jsem četla vaše požadavky, tak mě jako první napadl ten odkaz.
Chcete pouze kotě? Možná by pro vás bylo řešení pohledat v útulcích či depozitech nějakou starší klidnou čičinu, která by vám vyhovovala povahově i vzhledově.
Adéla Vaňková
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych pomoc od vás-zkušenějších Chci si pořídit kočku, ale měla by být:
Mazlivá
Líná
Ideálně s polodlouhou srstí
Né moc velká (váhově)
Dostupná v ČR
Máme středně velký dům, ale bohužel bez zahrady. Napadla mě Mainská Mývalí, ale ta je velká a aktivní. Děkuju za každou odpověď. Adéla
Koček je mnoho druhů, může být i mainka méně aktivnější a pokud byste si pořídila kočičku, tak ta má kolem 5 kg, což není až tak moc oproti kocourům, ti v této rase dorůstají až 10 kg. Mainský mývalí kocour je můj sen do budoucna, fascinuje mě právě ta jeho obrovitost.
Pokud byste si chtěla být jistá povahou, tak v útulku vám vyberou kočku s povahou jak si přejete...
Jinak třeba britské kočky jsou klidnější a i línější, pokud žijí v bytě...
Adéla Vaňková

XXX.XXX.100.174
V pořádku. Kotě, no, rozhodně bych z něj měla větší radost než z dospělé kočky, roste, dospívá, mění se. Ale teď zase chodím do školy, moc doma nebudu, takže bych si kočičku koupila (adoptovala) na začátku července, aby si zvykla. U nás v depozitu mají jen jednu línější a s delší srstí, ale je jí 10 a má jen 3 nohy. To by zas tak nevadilo, ale prostě bych chtěla nějakou která mi (s prominutím) vydrží déle-pak bych byla smutná a možná si další kočku ani neosvojila.
Adéla Vaňková

XXX.XXX.100.174
Bejina
napsal(a):
Koček je mnoho druhů, může být i mainka méně aktivnější a pokud byste si pořídila kočičku, tak ta má kolem 5 kg, což není až tak moc oproti kocourům, ti v této rase dorůstají až 10 kg. Mainský mývalí kocour je můj sen do budoucna, fascinuje mě právě ta jeho obrovitost.
Pokud byste si chtěla být jistá povahou, tak v útulku vám vyberou kočku s povahou jak si přejete...
Jinak třeba britské kočky jsou klidnější a i línější, pokud žijí v bytě...
Nevíte, jestli jsou u nás v ČR nějáké chovatelské stanice, popř. máte už nějakou vyhlédnutou?
Tak zkuste pohledat na tomto portálu, birma by vám možná vyhovovala
http://birma.miciny.cz/
I v těch útulcích byste určitě našla kočku, která by vám vyhovovala, jak věkem, tak povahou a vzhledem. Opuštěných koček je neskutečné množství...
Adéla Vaňková
napsal(a):
Nevíte, jestli jsou u nás v ČR nějáké chovatelské stanice, popř. máte už nějakou vyhlédnutou?
Vyhlédnutou nemám, budu to řešit až to bude aktuální. Když najedete zde na FAUNĚ na inzerci, tam najdete plno nabídek různých kočičích ras. Ale napřed rozumně zvažte, kterou rasu tedy zvolíte...
Já mám mainskou myvali s pp a ta teda, že by byla nějaká akční se říct nedá..ano ráda si po hraje, ale chvilku, ne že by hodiny lítala po baráku...spíš je trošku ukecana, když je sama nebo se před ní zavřou dveře...
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Línější" kočky jsou perské, ty jsou vhodné i ke starším lidem, kteří už také mají rádi svůj klid, ale vítají nějakou živou společnost. Je dlouhosrstá, péče o srst je náročnější. Při nedostatečné péči kožíšek plstnatí :-/
Já mám zkušenosti s birmou. Je polodlouhosrstá, klidná, mazlivá, ale denně si chvilku hrát chce. Je fixovaná na svou rodinu a samota ji trápí. Vyřešili jsme to pořízením dvou kocourků. Dělají si společnost a také si spolu hrají. Obecně se doporučuje pořízení dvou koťat.
australáček
napsal(a):
Já mám mainskou myvali s pp a ta teda, že by byla nějaká akční se říct nedá..ano ráda si po hraje, ale chvilku, ne že by hodiny lítala po baráku...spíš je trošku ukecana, když je sama nebo se před ní zavřou dveře...
Pěkné fotky.
Já jsem MM viděla teď u jedné známé a byla rychlá jak střela, taková veverka. Ale to bylo ještě kotě.
Taky jsem pro dvě kočky, ale zas by měl člověk obecně zavnímat, že kočky jsou noční tvorové a když se dvojka povede, fakt se nevyspí. Nevím, no. Dosud jsem celý život odmítala "tvrdé" názoyr lidí, že do bytu zvířata nepatří, ale popravdě - je to s nimi v tom uzavřeném prostoru prostě složitější.
manbea
napsal(a):
Co tahle?
Adéla Vaňková
napsal(a):
V pořádku. Kotě, no, rozhodně bych z něj měla větší radost než z dospělé kočky, roste, dospívá, mění se. Ale teď zase chodím do školy, moc doma nebudu, takže bych si kočičku koupila (adoptovala) na začátku července, aby si zvykla. U nás v depozitu mají jen jednu línější a s delší srstí, ale je jí 10 a má jen 3 nohy. To by zas tak nevadilo, ale prostě bych chtěla nějakou která mi (s prominutím) vydrží déle-pak bych byla smutná a možná si další kočku ani neosvojila.
Pokud budete chtít kočičku s PP, nebo i obyčejnou chovanou od narození v bytě, tak Vám každý dobrý chovatel dokáže říct, jakou má kočička povahu. I koťata z jednoho vrhu mohou být hodně rozdílná.
U útulkových jsou povahové vlastnosti také známé, ale chce to vybírat pouze opravdu kvalitní útulky.
Pro začátečníky jsou vhodné kočky Kartouzské a Ruské, alespoň jsem to četla v jednom odborném časopise. Jsou to pohodářky, ale u každého plemene se objeví čertík
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
"Línější" kočky jsou perské, ty jsou vhodné i ke starším lidem, kteří už také mají rádi svůj klid, ale vítají nějakou živou společnost. Je dlouhosrstá, péče o srst je náročnější. Při nedostatečné péči kožíšek plstnatí :-/
Já mám zkušenosti s birmou. Je polodlouhosrstá, klidná, mazlivá, ale denně si chvilku hrát chce. Je fixovaná na svou rodinu a samota ji trápí. Vyřešili jsme to pořízením dvou kocourků. Dělají si společnost a také si spolu hrají. Obecně se doporučuje pořízení dvou koťat.
Taky mě hned napadla jako vhoná birma posvátná.
Bejina
napsal(a):
Fotky vašich mainek by nebyly?
Jasně že byly. Snad se mi podaří vložit.