Rolnička u kočky na krku

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2016 10:17
Knezna

XXX.XXX.40.33

Přeji dobrý den, četla jsem různé názory na rolničku u kočky na obojku.A sama jsem pochopila, že kočka má mnohem lepší sluch a může jí cinkání vadit a vytvářet stres.Když jsem dostala kotě, syn mu dal obojek s rolničkou, to cinkání vadilo i nám.Kočička běhala venku a tak jsem si říkala, že je to pro ni ochrana a pak naopak, že ji to může stresovat.Když povyrostla, obojek s rolničkou jsem sundala.JENŽE!Teď má naše Princezna dvě malá koťátka, kočičku a kocourka, jsou jim dva měsíce a něco a jsou stále ještě zavřená doma, kdežto Princezna může ven.Nedovedete si představit ten toužebný a smutný pohled a pláč jak by chtěla obě také ven.Jsem z toho nešťastná a koťátka jsou hravá a divoká, takže předpokládám, že zdravá.Zatím neslyší úplně spolehlivě na jméno.Kočička je chytřejší, ta občas ano.Tak jsem si řekla, že jim dám na krk rolničky na nějaký čas a nevím, zda to mám udělat a pustit je s mámou ven.Poradí mi někdo zkušenější?

strejdaJarda

5.9.2016 11:48
strejdaJarda

XXX.XXX.246.26

- nenaockovany a neodcerveny bych nepoustel.
-pokud uz jsou proc uz si je kocka ven nevzala?! vyzna se tam, vi co kde v okoli hrozi, uhlida si je sama! Nemate dvirka? nebo jak je drzite doma kdyz kocka odchazi?
- rolnickou netrapit!
- kuna spici kote zakousne i s tou rolnickou na krku. Kocka je ale samotny nenecha.
- plasit ptaky jeste takhle mali nepotrebuji a kdyz budou dobre zalezly stejne je s rolnickou neuslysis.
- ani dospela kocka neprijde spolehlive na zavolani tak proc to cekat od kotat.
- cinkani vadilo tehda i vam ale nechali jste to kocce dokud nepovyrostla. Ten zvuk treba nesnasi doted to bude super kdyz to zase uslysi na svych potomcich!

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2016 13:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rolnička neslouží jako ochrana kočky, ale k plašení ptáků. Jak píšete sama, vzhledem k citlivému sluchu jsou rolničky pro kočku stresující "záležitost". Takže když kočku, tak jedině bez rolničky
Jak už bylo psáno výše, kočka koťata pobytu venku naučí.

5.9.2016 14:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.19

Http://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3175681/nebezpeci-obojku-u-kocek#a3175993

Špekulujte dál.
Taky je možný použít, když to jde, selský rozum.
Dvouměsíční koťata nebyla ještě venku?
Teď v létě ?

5.9.2016 15:10
ladd

XXX.XXX.34.51

Koťata ven pouštět můžete (bez rolničky). Jestli máte nějakou, kůlnu, garáž, udělejte tam koťatům bydlení, s možností přístupu ven. Nebo jim udělejte pelíšek u vchodu do domu. Musíte ale vytvořit takové zázemí, kde se budou cítit bezpečně, a kde se s nimi hlavně bude cítit bezpečně kočka. Jinak hrozí, že je přestěhuje někam, kde je budete těžko hledat. Krom pelíšku, kde s nimi může být kočka, by měla mít k dispozici i takový úkryt, kam nevleze nic, co je větší, než jsou ona. To aby se měla kam ukrýt před kocoury. Ve 2 měsících je to ale již na hraně, to jim již od kocourů tak velké nebezpečí nehrozí, záleží na povaze kocoura. Na noc je ale musíte určitě zavírat, hrozí jim nebezpečí od jiných predátorů.
Ze začátku pro váš klid můžete pouštět koťata jen pod vaším dozorem. Neodnášejte je nikam dál od venkovního pelíšku, ať se neučí se toulat. Koťata mají zafixováno se zdržovat a hrát si v okolí „doupěte” a vzdalují se postupně, jak rostou. Nehrozí tedy, že by se zaběhla (to je i důvod, proč je rolnička zbytečná), proto ale ani není dobré je nosit a ukazovat jim různá místa zahrady, mohla by se naučit prozkoumávat pozemek do větší vzdálenosti, než je pro jejich věk přirozené.
Jak píše Rapoťačka, mají zpoždění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík