Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2016 15:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Milí kamarádi, neskutečně moc jste mě podrželi při odchodu Hippieho, a ještě jednou vám z celého srdce děkuji!
Některým z vás jsem to napsala již do SZ, ale rozhodla jsem se to napsat i sem na diskuzi - od soboty jsme už zase TŘI - mám nového kocourka Kukyho!
Asi budu potřebovat nějaké rady, tak se sem ráda obrátím, protože je tu naprosto skvělá parta lidí, kterých si hluboce vážím. Ta slova, která jste mi psali při odchodu Hippieho byla pro mne opravdu jako objetí od skutečného přítele...

5.9.2016 15:37
Čikkita

XXX.XXX.96.226

To jste mě potěšila, že máte nového kamaráda. Určitě se u Vás bude mít skvěle a Vám bude veseleji. Jak je starý a jak vypadá?

5.9.2016 15:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Čikkita napsal(a):
To jste mě potěšila, že máte nového kamaráda. Určitě se u Vás bude mít skvěle a Vám bude veseleji. Jak je starý a jak vypadá?

Moc Vám děkuji!
Je to tříměsíční kluk, mourovatý a bílotlapkatý, pokusím se později vložit foto. I když jsem celý život chtěla pomáhat útulkům tím, že si budu brát jejich zvířata, tak přece jen dvě hrozné zkušenosti (kotě s FIP a Hippie s FeLV) mě tentokrát přiměly k tomu vzít si úplně obyčejné kotě od obyčejné micky inzerované na Bazoši. Pravdou ale je, že cesta pro něj a zpět mi trvala přes 8hod! Tak daleko jsem pro něj jela. Koukla jsem na inzeráty, tento mi padl do oka, a už byl můj...

5.9.2016 16:16
ladd

XXX.XXX.34.51

Tak už jenom samý radosti.
L.

5.9.2016 16:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

ladd napsal(a):
L.

Moc děkuji!

5.9.2016 16:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

ladd napsal(a):
L.

Jenom ještě takový spíše smutný postřeh: byla jsem se dívat jen na Bazoši a to jsou denně snad stovky nových inzerátů s nechtěnými koťaty. To by mě zajímalo, jak nakonec skončí...

5.9.2016 16:31
Čikkita

XXX.XXX.96.226

fikovnice napsal(a):
Moc Vám děkuji!
Je to tříměsíční kluk, mourovatý a bílotlapkatý, pokusím se později vložit foto. I když jsem celý život chtěla pomáhat útulkům tím, že si budu brát jejich zvířata, tak přece jen dvě hrozné zkušenosti (kotě s FIP a Hippie s FeLV) mě tentokrát přiměly k tomu vzít si úplně obyčejné kotě od obyčejné micky inzerované na Bazoši. Pravdou ale je, že cesta pro něj a zpět mi trvala přes 8hod! Tak daleko jsem pro něj jela. Koukla jsem na inzeráty, tento mi padl do oka, a už byl můj...

Nedivím se Vám, taky bych po takových zkušenostech měla strach, abych zase nepřišla o milovaného tvorečka. Ale i tenhle z inzerátu potřeboval domov, takže jste mu vlastně taky pomohla. Taková daleká cesta - to musela být láska na první pohled ...A jak ho přijal velký?

5.9.2016 16:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Čikkita napsal(a):
Nedivím se Vám, taky bych po takových zkušenostech měla strach, abych zase nepřišla o milovaného tvorečka. Ale i tenhle z inzerátu potřeboval domov, takže jste mu vlastně taky pomohla. Taková daleká cesta - to musela být láska na první pohled ...A jak ho přijal velký?

Ještě se oťukávají. Velký ale už začíná vrkat - vybízet ke hře, ale zatím je to jen občas. Každopádně nenastalo to, že by se třeba urazil a "nemluvil" se mnou - toho jsem se trochu bála, ale naštěstí ne. Byl strašně zvědavý. Kotě na něj ze začátku prskalo, ale teď je už u mě jako doma, takže dnes už ani žádné prskání nebo tak něco. Společnému hraní si musím dát více času. Vzájemně se pozdraví očicháním čumáků, to mě také potěšilo...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2016 17:18

5.9.2016 18:16
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Moc Vám děkuji!

Koukám, že jste si naordinovala felinoterapii
Moc vám to přeji i (v dobrém) závidím. My bychom taky chtěli, ale asi ještě nějakou dobu počkáme, jak se to s malou bude dále vyvíjet.

5.9.2016 18:45
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
Moc Vám děkuji!

Jejda, tak to jste mi udělala velkou radost !

Opravdu jsem ráda, že jste si pořídila koťátko, je jedno odkud... každopádně přeji z celého srdce, aby toto kotě s vámi vydrželo hodně dlouho a ve zdraví...

Už teď se těším na fotečky...

5.9.2016 19:50
TerezV

XXX.XXX.32.202

fikovnice napsal(a):
Milí kamarádi, neskutečně moc jste mě podrželi při odchodu Hippieho, a ještě jednou vám z celého srdce děkuji!
Některým z vás jsem to napsala již do SZ, ale rozhodla jsem se to napsat i sem na diskuzi - od soboty jsme už zase TŘI - mám nového kocourka Kukyho!
Asi budu potřebovat nějaké rady, tak se sem ráda obrátím, protože je tu naprosto skvělá parta lidí, kterých si hluboce vážím. Ta slova, která jste mi psali při odchodu Hippieho byla pro mne opravdu jako objetí od skutečného přítele...

Tak to je fakt super Moc Vám to přeju.
Už se nemůžu dočkat na fotky Kukyho. Jinak má super jméno

5.9.2016 20:55
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
Jenom ještě takový spíše smutný postřeh: byla jsem se dívat jen na Bazoši a to jsou denně snad stovky nových inzerátů s nechtěnými koťaty. To by mě zajímalo, jak nakonec skončí...

To je super zpráva, tak si to kotěcí mimino hodně užívej, víš, jak rychle z těch malých tlapek vyrostou. Fido se konečně taky vyblbne.

Přeji všem třem hodně zdraví a krásných zážitků.

Většina koťat se určitě udá, některá si nakonec nechají původní majitelé a pak jsou i taková, která končí právě v těch útulcích. Pokud si dá někdo práci s inzeráty a snaží se koťata udat, tak ten koťata v lese nevyhodí, alespoň v to doufám.

Až budeš mít chvilku, tak dej vědět, jak to dopadlo s tím co máš v poslední SZ.

5.9.2016 21:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Koukám, že jste si naordinovala felinoterapii
Moc vám to přeji i (v dobrém) závidím. My bychom taky chtěli, ale asi ještě nějakou dobu počkáme, jak se to s malou bude dále vyvíjet.

Jasný, to chápu...
Já to tak "Acamar" mám. Někdo potřebuje čas - což naprosto chápu, respektive to respektuji a pokládám za normální, že se chce a potřebuje vytesknit. A jiní (a tam patřím i já) zas musí co nejrychleji jít do nového člena domácnosti. Tato varianta způsobuje trochu výčitky, ale věřím, že Hippie by se na mě za to nezlobil... A jak píše výše "Čikkita", snad jsem tím také udělala dobrý skutek. Můj malý je z 5 koťat, byl odebrán jako třetí, ještě tedy musí udat dvě koťata. prostě je to takový ten "obyčejňák", ale i ti potřebují mít svého člověka, svůj domov, nejen ti útulkáči. Mrzí mě ty špatné zkušenosti z útulků, ostatně paní z hodonínského útulku se ale nakonec zachovala skvěle. Včetně toho, že jak jsem zjistila, denně aktualizuje webovky, vkládá dopisy od adoptivních "rodičů", takže můj Hippie (Hopík) je tam už v rubrice "Vzpomínáme" . Takže já věřím, že jsou i útulky, které vedou slušní a poctiví lidé, jenže podle mě to při velkém počtu zvířat prostě nejsou schopni ukočírovat právě po té zdravotní stránce. Kdyby útulky testovaly na všechny ty hnusoty, tak bych šla zase do útulkáče. Ale opravdu jsem zažila dvojí poučení se, a třetí jsem už nechtěla...

5.9.2016 21:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Čikkita napsal(a):

A taková komická situace: malý si sám házel s plyšovou myškou. Velký jej pozoroval, a najednou jednu také popadl a tlapkou ji naháněl, ač si takto nehraje už tak dva roky...

5.9.2016 21:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Jejda, tak to jste mi udělala velkou radost !

Opravdu jsem ráda, že jste si pořídila koťátko, je jedno odkud... každopádně přeji z celého srdce, aby toto kotě s vámi vydrželo hodně dlouho a ve zdraví...

Už teď se těším na fotečky...

Moc děkuji "Bejino", jste moc hodný člověk!

5.9.2016 21:44
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
A taková komická situace: malý si sám házel s plyšovou myškou. Velký jej pozoroval, a najednou jednu také popadl a tlapkou ji naháněl, ač si takto nehraje už tak dva roky...

Je vidět, že má z malého radost

5.9.2016 21:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

TerezV napsal(a):
Tak to je fakt super Moc Vám to přeju.
Už se nemůžu dočkat na fotky Kukyho. Jinak má super jméno

Moc moc děkuji!
A také děkuju za pochvalu jména a napíšu zvláštní historku: sepsala jsem si seznam asi 20 potencionálních jmen. Asi dva dny jsem se ptala přátel, každý měl jiný názor , až mi jedna kamarádka napsala:"Počkej až ho uvidíš, třeba Tě něco napadne." No a já kocourka převzala a představte si najednou mu povídám:"Tak co, Kuky?" NO A TO JMÉNO NA TOM SEZNAMU VUBEC NEBYLO. Bylo to úplně přesně podle té kamarádky - prostě náhlé vnuknutí jména, svým způsobem ani nechápu jak se to stalo ...
Fotky vložím, až přijde kámoška s foťákem. Anebo se pokusím najít odkaz na ten inzerát - tam jsou koťata nafocena.

5.9.2016 21:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
To je super zpráva, tak si to kotěcí mimino hodně užívej, víš, jak rychle z těch malých tlapek vyrostou. Fido se konečně taky vyblbne.

Většina koťat se určitě udá, některá si nakonec nechají původní majitelé a pak jsou i taková, která končí právě v těch útulcích. Pokud si dá někdo práci s inzeráty a snaží se koťata udat, tak ten koťata v lese nevyhodí, alespoň v to doufám.

Moc děkuji!
Čtu to postupně, navíc jsem měla fakt hodně SZ, tak jsem nestíhala, ale mám to stáhnuté - děkuji moc - jen ještě nepročtené. To víš - teď je tady malý tvoreček, probíhá postupné sbližování s velkým, je to fakt hezké. A je to takové nakopnutí ven z toho žalu a smutku . Myslím, že Fido si ještě chvilku stejně bude muset počkat, to víš je to obrovský habán, ale je to nesmírně hodný kocour, a trpělivý.

5.9.2016 22:02
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
Moc děkuji!
Čtu to postupně, navíc jsem měla fakt hodně SZ, tak jsem nestíhala, ale mám to stáhnuté - děkuji moc - jen ještě nepročtené. To víš - teď je tady malý tvoreček, probíhá postupné sbližování s velkým, je to fakt hezké. A je to takové nakopnutí ven z toho žalu a smutku . Myslím, že Fido si ještě chvilku stejně bude muset počkat, to víš je to obrovský habán, ale je to nesmírně hodný kocour, a trpělivý.

Moc ti to přeji.

5.9.2016 22:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Moc ti to přeji.

A já ještě jednou moc děkuji!
Je to opravdu vzpruha z té beznaděje. Maličký právě spí na takovém tom závěsném odpočívadle na radiátoru, jestli to znáš...? Kdysi sem dávala odkaz "Janaaa", já to objednala a žádný z kocourů tam nechtěl spát. Tak že by teď byly využity ty dříve "zbytečně" nakoupené věci?

5.9.2016 22:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):

Jinak majitel byl takový ten klasický (ne)kočkař v tom smyslu, že když jsem se ptala, čím krmili, tak mi řekl:"No takovýma těm kvalitnějšíma kapsičkama Whiskas, Friskies a takové ty z obchoďáků..." Ale na kotěti mu záleželo - než jej předal, pomazlil se s ním, já mu hned druhý den volala jak probíhá adaptace, a domluvili jsme se na zaslání fotek jak budu nějaké mít. Také jsem chtěla datum posledního odčervení, datum naroz. - a tyhle věci věděl.

5.9.2016 22:15
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
Jasný, to chápu...
Já to tak "Acamar" mám. Někdo potřebuje čas - což naprosto chápu, respektive to respektuji a pokládám za normální, že se chce a potřebuje vytesknit. A jiní (a tam patřím i já) zas musí co nejrychleji jít do nového člena domácnosti. Tato varianta způsobuje trochu výčitky, ale věřím, že Hippie by se na mě za to nezlobil... A jak píše výše "Čikkita", snad jsem tím také udělala dobrý skutek. Můj malý je z 5 koťat, byl odebrán jako třetí, ještě tedy musí udat dvě koťata. prostě je to takový ten "obyčejňák", ale i ti potřebují mít svého člověka, svůj domov, nejen ti útulkáči. Mrzí mě ty špatné zkušenosti z útulků, ostatně paní z hodonínského útulku se ale nakonec zachovala skvěle. Včetně toho, že jak jsem zjistila, denně aktualizuje webovky, vkládá dopisy od adoptivních "rodičů", takže můj Hippie (Hopík) je tam už v rubrice "Vzpomínáme" . Takže já věřím, že jsou i útulky, které vedou slušní a poctiví lidé, jenže podle mě to při velkém počtu zvířat prostě nejsou schopni ukočírovat právě po té zdravotní stránce. Kdyby útulky testovaly na všechny ty hnusoty, tak bych šla zase do útulkáče. Ale opravdu jsem zažila dvojí poučení se, a třetí jsem už nechtěla...

Nyní si uvědomuji, jaké jsem měla vlastně štěstí, že obě naše kočky, které jsem měla z útulku, byly zdravé a žily s námi několik let bez jediného zdravotního problému. Tehdy jsem to brala jako samozřejmost, teď už po vašich příspěvcích ne... zkrátka jsme měli štěstí... a stejně těmto našim miláčkům nebyl dopřán dlouhý život, obě nakonec zemřely tragicky, to je bohužel úděl koček, které mají možnost chodit ven...
... snad ty naše tři kočeny budou opatrnější...

5.9.2016 22:20
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
Jinak majitel byl takový ten klasický (ne)kočkař v tom smyslu, že když jsem se ptala, čím krmili, tak mi řekl:"No takovýma těm kvalitnějšíma kapsičkama Whiskas, Friskies a takové ty z obchoďáků..." Ale na kotěti mu záleželo - než jej předal, pomazlil se s ním, já mu hned druhý den volala jak probíhá adaptace, a domluvili jsme se na zaslání fotek jak budu nějaké mít. Také jsem chtěla datum posledního odčervení, datum naroz. - a tyhle věci věděl.

Pokud znal datum narození a odčervoval, tak mu na nich opravdu záleželo. To, že nezná kvalitní krmení, za to nemůže, ta masáž v televizi je opravdu šílená.

5.9.2016 22:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Pokud znal datum narození a odčervoval, tak mu na nich opravdu záleželo. To, že nezná kvalitní krmení, za to nemůže, ta masáž v televizi je opravdu šílená.

Jj, ta reklama je šílená. Datum narození věděl přesně. Datum odčervení přibližně a bohužel nevěděl čím (jen, že to byla tableta). Kuky má ale neuvěřitelný apetýt , ale je spíš hubený, tak myslím, že ještě budeme odčervovat. Plus měl obojek proti blechám...

5.9.2016 22:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Nyní si uvědomuji, jaké jsem měla vlastně štěstí, že obě naše kočky, které jsem měla z útulku, byly zdravé a žily s námi několik let bez jediného zdravotního problému. Tehdy jsem to brala jako samozřejmost, teď už po vašich příspěvcích ne... zkrátka jsme měli štěstí... a stejně těmto našim miláčkům nebyl dopřán dlouhý život, obě nakonec zemřely tragicky, to je bohužel úděl koček, které mají možnost chodit ven...
... snad ty naše tři kočeny budou opatrnější...

Ano ano, měla jste štěstí. Ale i když umřely po kratším životě, tak se u Vás měly skvěle! A tím já se utěšuji v případě Hippieho - že i když mu byly vyměřeny jen dva roky života, tak že krom toho začátku a úplného konce, prožil hezký život. Kdyby ne, tak by to nebyl takový závisláček na mně, jakým byl...

5.9.2016 22:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak a teď mi dal svoji první pusu - přišel si otřít čumáček o můj nos a předl jak přadlena!

5.9.2016 22:38
Čikkita

XXX.XXX.96.226

fikovnice napsal(a):

To je super že ho tak přijal. Asi mu taky bylo bez Hipíska smutno a je rád, že má zase kamaráda.

5.9.2016 22:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Čikkita napsal(a):
To je super že ho tak přijal. Asi mu taky bylo bez Hipíska smutno a je rád, že má zase kamaráda.

Ano, on je velký opravdu moc hodný kocour. Ale společné hry podle mě přijdou přece jen později. Zatím je Fido na malého velký habán. Ale všimla jsem si, že jej baví pozorovat malého, když si hraje. Hrál si SÁM strašně dlouho s koulodráhou a velký o kus dál ležel, uši napnuté, oči rozšířené - měl to jako televizi!

5.9.2016 22:52
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
Tak a teď mi dal svoji první pusu - přišel si otřít čumáček o můj nos a předl jak přadlena!

5.9.2016 23:00

Jééé taková úžasná zpráva tady!

Vítej mezi námi, Kuky! Zdraví tě dva stejně staří neposední chlupáči a jejich čtyři přisouvači dobrot smajlík Abys věděl, našla si tě moc hodná lidská dušička tak jí koukej dělat jen samou radost - poslední dobou to neměla vůbec lehké. Ale jak vidno tak už jsi jí za těch pár dní stačil parádně prozzářit svět, tak to tě moooc chválíme . A touhle pusinou před chvílí sis to kámo zpečetil. Teď už budeš muset ten nával lásky vstřebávat celý společný život smajlík Potřebuje tě i Fido, tak mu dej prosím brzo šanci smajlík. Těšíme se na fotky a zážitky z vaší krásné tříčlenné domácnosti! Amy, James + tamti nepodstatní a mnohdy směšní tvorové.

Jani, gratuluji, buďte všichni tři zdrávi . Z jakého je kraje? PS: mourovatý a bílotlapkatý? ááááách!

5.9.2016 23:11
Bejina

XXX.XXX.112.69

Čikkita napsal(a):

Je dobře, že jste si kotě pořídila tak brzy. Po smrti naší jedné kočky nám ta druhá zůstala téměř půl roku sama a to byla velká chyba. Jí se role jedináčka tak zalíbila, že potom byl obrovský problém, když jsme se rozhodli pro nový přírůstek... takhle to určitě Fido zvládne v pohodě

5.9.2016 23:49
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Vítej mezi námi, Kuky! Zdraví tě dva stejně staří neposední chlupáči a jejich čtyři přisouvači dobrot smajlík Abys věděl, našla si tě moc hodná lidská dušička tak jí koukej dělat jen samou radost - poslední dobou to neměla vůbec lehké. Ale jak vidno tak už jsi jí za těch pár dní stačil parádně prozzářit svět, tak to tě moooc chválíme . A touhle pusinou před chvílí sis to kámo zpečetil. Teď už budeš muset ten nával lásky vstřebávat celý společný život smajlík Potřebuje tě i Fido, tak mu dej prosím brzo šanci smajlík. Těšíme se na fotky a zážitky z vaší krásné tříčlenné domácnosti! Amy, James + tamti nepodstatní a mnohdy směšní tvorové.

Jani, gratuluji, buďte všichni tři zdrávi . Z jakého je kraje? PS: mourovatý a bílotlapkatý? ááááách!

Jejda, moc děkuji, to potěší takové krásné psaní!
Alenko, kocourek je až od Kolína , no a abych napsala něco on-line - právě dostal svůj první totální amok šílenství - lítá tady, útočí na všechny dříve nepoužívané a porůznu zavěšené hračky...nicméně před chvílí dostal první výchovný šťouchanec. On tu útočil na plyšovou zavěšenou rybku, milión myšiček, a různých potvůrek...ovšem po chvíli nenápadného pozorování naznal, že stejně nejlepší vábnička bude Fidův ocas. No, smála jsem se uvnitř sama sebe, jak se chystal k útoku, pak jej provedl..a už to tu bylo - štulec velkou Fidovou packou! Ale evidentně jen šťouchnutí, protože ani nepískl, a jal se ničit zas ty neživé věci. Pámbů se mnou, jestli to bude takový živel!
Alenko, ti Tvoji rošťáci mívají také takové amoky? Vezmi si, že Kuky je tu doma teprve třetí večer a řádí jak černá ruka!

5.9.2016 23:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Ali, ta druhá fotka je jaký kocourek? Nádhera! Ten můj je obyčejnější...
Já se sem pokusím vložit fotku z inzerce, jenže mi blbnou Windows a fotky jsou zmenšené a tím pádem nekvalitní. Ale zkusím na zkoušku něco vložit...

5.9.2016 23:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Ali, ta druhá fotka je jaký kocourek? Nádhera! Ten můj je obyčejnější...
Já se sem pokusím vložit fotku z inzerce, jenže mi blbnou Windows a fotky jsou zmenšené a tím pádem nekvalitní. Ale zkusím na zkoušku něco vložit...

Hmm, ty fotky fakt nejdou zvětšit...

6.9.2016 00:01
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Je dobře, že jste si kotě pořídila tak brzy. Po smrti naší jedné kočky nám ta druhá zůstala téměř půl roku sama a to byla velká chyba. Jí se role jedináčka tak zalíbila, že potom byl obrovský problém, když jsme se rozhodli pro nový přírůstek... takhle to určitě Fido zvládne v pohodě

Já v to doufám...
Ale stejně si myslím, že hned to nebude. On je Fido nesmírně hodný a já z něj cítím jakýsi zvláštní smutek po Hippiem. S malým se čumáčkují, víc by si teď už asi chtěl hrát Kuky, ale Fido přece jen na takové hry prcků už není. Fido miluje hru na lov, tudíž číhání někde za něčím (nejlépe za květináčem) a pak výpad. Ale to je opravdu výjimečný kocour - svojí rozvážností a chytrostí, takže si myslím, že on si je vědom, že kdyby útok vedl tvrději, tak by mohl malému ublížit. Takže se zatím trochu víc drží na uzdě a je víc v roli pozorovatele. Mně to připadá jako by sledoval nějaký zábavný pořad v TV!

6.9.2016 00:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Alenko, kocourek je až od Kolína , no a abych napsala něco on-line - právě dostal svůj první totální amok šílenství - lítá tady, útočí na všechny dříve nepoužívané a porůznu zavěšené hračky...nicméně před chvílí dostal první výchovný šťouchanec. On tu útočil na plyšovou zavěšenou rybku, milión myšiček, a různých potvůrek...ovšem po chvíli nenápadného pozorování naznal, že stejně nejlepší vábnička bude Fidův ocas. No, smála jsem se uvnitř sama sebe, jak se chystal k útoku, pak jej provedl..a už to tu bylo - štulec velkou Fidovou packou! Ale evidentně jen šťouchnutí, protože ani nepískl, a jal se ničit zas ty neživé věci. Pámbů se mnou, jestli to bude takový živel!
Alenko, ti Tvoji rošťáci mívají také takové amoky? Vezmi si, že Kuky je tu doma teprve třetí večer a řádí jak černá ruka!

Vlastně mě napadá první srovnání. Útulkové kočky možná nejsou tak živelné a hravé. Anebo aspoň u mě to tak bylo. Na druhou stranu Kukymu táhne na 4.měsíc, resp. je mu něco přes 3 měsíce, kdežto Fida i Hippíska jsem si brala ve věku 5 měsíců. Fido nezničil nikdy ani jedinou věc, jenže Fido je Pan kocour. S Hippiem byly ty problémy s nečistotností, takže si myslím, že ze začátku si přinesl nějaké psychické trauma, které se naštěstí podařilo trpělivostí překonat. No a teď ty poslední dny jeho života jsem se připravila, že se vrátí ke své nečistotnosti a on chudáček tak šíleně oslabený opravdu i v posledních dnech a hodinách před smrtí se vždy ještě dopotácel do záchodu. Přitom, kdyby to udělal mimo, tak bych se bývala vůbec nezlobila a měla pro to pochopení. Proto každému radím obrnit se trpělivostí. Ale je možné, že se najdou případy, kdy ani ta trpělivost nepomůže (viz ten agresivní sphynx )...

6.9.2016 07:22
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):

Naše dvojčata, když byly menší, tak ty amoky mívaly a když je to chytlo naráz obě dvě, tak jsem jen stála a trnula, zda nám nezůstane holobyt.
Po kastraci se pak hodně zklidnily, navíc začaly chodit ven, takže se mohly vyřádit venku a nyní jsou doma klidné... někdy až moc klidné...
Pokud je kotě živější, aspoň budete mít velkou změnu... jistě vám bude veseleji a nebude takový čas na truchlení...

6.9.2016 08:04

fikovnice napsal(a):

Zdravíme potřeštěného Kukyho a jeho překvapenou rodinku :) U nás se to projevilo od druhého dne a je to stále šílenější . Teď už mám pocit, že neuběhne ani vteřina než prolétnou od jednoho konce pokoje až nahoru na škrabadlo a zase dolů.. Mladší dcera se instiktivně krčí a já už pomalu ztrácím ten chytací reflex když mám pocit, že stoprocentně odněkud sletí. Už jim mockrát nevyšel krok nebo se v rychlosti nebylo za co chytit a tak jsem ráda, že mi tu bylo hned při přípravách doporučeno dát kolem škrabadla deky, které tyto pády zmírňují. Jsem zvyklá si před spaním číst.. už to přes týden neznám .. V tu dobu mají nejvíc energie a prolétávají mi na gauči za krkem, vzápětí přes nohy a zase za krk.. Držet v ruce přitom knížku? hehe.. o víkendu jsem to zkusila a nebyla jsem schopná otočit stránku - Amy mi to otáčela zpátky a James si pro jistotu na knížce rovnou ustlal. Myslím, že si začnu číst ve vaně smajlík Je s nimi neskutečná sranda a když nespí tak mám pocit, že jich je devět smajlík

PS: k tvému dotazu - ty fotky přiložené na uvítanou Kukyho jsem stáhla někde na internetu..

Mějte krásný den smajlík

6.9.2016 10:20
Acamar

XXX.XXX.57.109

fikovnice napsal(a):
Jasný, to chápu...

No, u nás to není o času na truchlení. Myslím, že už jsme se s tím nějak srovnali. Spíš kvůli pozitivní mladé kočce. Chceme počkat, jak se to bude vyvíjet. Mám vybranou nějakou přírodní léčbu co chci vyzkoušet. Pokud by za půl roku co jdeme na kontrolu (jestli to teda vydržíme bez vet půl roku, poslední dobou jsme tam často), se to vyvíjelo spíš nepříznivě, tak další kočičák bude muset počkat. Zdraví Kazi je v tuto chvíli větší prioritou než naše touha po druhém kočičákovi.

S těmi útulky - určitě, souhlasím. Vedou je slušní a poctiví lidé, ale někdy to prostě nestačí.
Testování - jo, určitě fajn a plus, taky bych už - kdybych zvolila útulek - vybrala takový. Ale stejně nezaručí zdravé zvíře, může mít jiný problém.
Člověk ani nemá dostatek informací, aby to dokázal nějak objektivně posoudit. Chci věřit, že v globále je více koček, kterým útulek život zachránil nebo prodloužil.

6.9.2016 15:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Naše dvojčata, když byly menší, tak ty amoky mívaly a když je to chytlo naráz obě dvě, tak jsem jen stála a trnula, zda nám nezůstane holobyt.
Po kastraci se pak hodně zklidnily, navíc začaly chodit ven, takže se mohly vyřádit venku a nyní jsou doma klidné... někdy až moc klidné...
Pokud je kotě živější, aspoň budete mít velkou změnu... jistě vám bude veseleji a nebude takový čas na truchlení...

Ano, naprosto souhlasím, s tím malým tvorečkem je hned zase veseleji!

6.9.2016 15:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
No, u nás to není o času na truchlení. Myslím, že už jsme se s tím nějak srovnali. Spíš kvůli pozitivní mladé kočce. Chceme počkat, jak se to bude vyvíjet. Mám vybranou nějakou přírodní léčbu co chci vyzkoušet. Pokud by za půl roku co jdeme na kontrolu (jestli to teda vydržíme bez vet půl roku, poslední dobou jsme tam často), se to vyvíjelo spíš nepříznivě, tak další kočičák bude muset počkat. Zdraví Kazi je v tuto chvíli větší prioritou než naše touha po druhém kočičákovi.

S těmi útulky - určitě, souhlasím. Vedou je slušní a poctiví lidé, ale někdy to prostě nestačí.
Testování - jo, určitě fajn a plus, taky bych už - kdybych zvolila útulek - vybrala takový. Ale stejně nezaručí zdravé zvíře, může mít jiný problém.
Člověk ani nemá dostatek informací, aby to dokázal nějak objektivně posoudit. Chci věřit, že v globále je více koček, kterým útulek život zachránil nebo prodloužil.

Ano, určitě jsou lepší útulky a horší útulky.
Chápu, že teď máte stran zvířectva na prvním místě Kazi... Ale kdyby jí bylo samotné smutno, tak je tu ještě varianta osvojit si pozitivní (FeLV), ale jinak zdravou kočku. Byly by obě pozitivní a tím pádem by se to nemuselo řešit. Ale zase ty konce... U Vás to bylo rychlé, což je nakonec nejlepší varianta, ale ani nepříteli největšímu nepřeji zažívat nějaké delší umírání. Zpětně jsem v podstatě šťastná (vím, že to zní blbě), že jsem tu minulou středu se rozhodla tak najednou a bývala bych sháněla veterináře klidně do noci - jen aby někdo přijel už konečně malého uspat...

9.9.2016 14:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Musím se podělit o radost! Velký kocour před chvílí olízal hlavu - obličej Kukymu!

9.9.2016 15:38
Acamar

XXX.XXX.57.109

fikovnice napsal(a):
Ano, určitě jsou lepší útulky a horší útulky.
Chápu, že teď máte stran zvířectva na prvním místě Kazi... Ale kdyby jí bylo samotné smutno, tak je tu ještě varianta osvojit si pozitivní (FeLV), ale jinak zdravou kočku. Byly by obě pozitivní a tím pádem by se to nemuselo řešit. Ale zase ty konce... U Vás to bylo rychlé, což je nakonec nejlepší varianta, ale ani nepříteli největšímu nepřeji zažívat nějaké delší umírání. Zpětně jsem v podstatě šťastná (vím, že to zní blbě), že jsem tu minulou středu se rozhodla tak najednou a bývala bych sháněla veterináře klidně do noci - jen aby někdo přijel už konečně malého uspat...

Tak ono by stačilo případného nového kočičáka prostě naočkovat. Druhou FeLV + kočku bych si asi neosvojila záměrně hlavně proto, že bychom pak z toho kolečka nemuseli vybřednout. Ale uvidíme, podle situace.

To jo - ona sice samozřejmě byla nemocná delší dobu, ale nevypadalo to nijak dramaticky (proto jsme to ani netušili), a ten konec samotný byl bleskový. Určitě to pro všechny bylo lepší. Jen se mi s tím hůř smiřovalo, byl to šok.

9.9.2016 16:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

V noci jsem zažila bolavě-smutně-veselou připomínku týdnů a měsíců minulých. Přilítla mi do bytu velikánská můra a Kuky se dal vášnivě do lovu. Trochu mě ten pohled zabolel u srdce. Navíc je Kuky jako ještě mimino samozřejmě nešikovný, takže byl schopen poshazovat milióny věcí z poliček, stolků, apod., ale můra na něj než se k ní vždy dostal fakt nepočkala.

9.9.2016 19:01
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
Musím se podělit o radost! Velký kocour před chvílí olízal hlavu - obličej Kukymu!

10.9.2016 20:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak to je celkem síla! Hledám Kukyho, kde spí...a našla jsem jej úplně přesně na místečku v trojpokojovém bytě, kde lehával můj malý kocour (minulý týden uspaný) a úplně nejvíc tam lehával právě ty dny před jeho odchodem.
Je to náhoda, není to náhoda...?

10.9.2016 20:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Tak to je celkem síla! Hledám Kukyho, kde spí...a našla jsem jej úplně přesně na místečku v trojpokojovém bytě, kde lehával můj malý kocour (minulý týden uspaný) a úplně nejvíc tam lehával právě ty dny před jeho odchodem.

Jen dodám, že velkého jsem tam neviděla ležet nikdy. Jestlipak ještě může být Hippísek a jeho pach cítit, když mají kočky tak citlivý čich...?

10.9.2016 20:28
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):

Jsou dvě možnosti .
Buďto se ti Hippísek vrátil v těle Kukyho, nebo jen kocourek "zabavil" pro sebe místečko, které se jevilo nepoužívané Fidem a tudíž volné

10.9.2016 20:38

Jak jsem vyčetla tak čičiny mají 200 milionů čichových buněk - dvojnásobek co my.. a k tomu aby vycítili pach jiného tvorečka stačí, aby se ten předchozí třeba jen otřel o nábytek.. já teď po dvou týdnech vyndala taštičku, ve které jsme dostali od chovatelů sáček granulí a obě koťata centimetr po centimetru čumáčkem nasávala vůni držadel u té taštičky, nejspíš cítila chovatelku. Zřejmě stoprocentně, s ničím jiným to nikdy takto pečlivě a tak dlouze nedělali... Amy si dokonce k taštičce lehla a zůstala u ní ležet..

Posílám Kukymu pohlazení, určitě se mu tam krásně leží.. ale nebuď smutná, prosím, raduj se z každé drobnosti jakou tě kocourkové překvapí, je dobře, že se vzájemně máte

Mimochodem.. máš ode mě SZ k tomu dotazovanému očkování. Mně hodně pomohla rapotačka k definitivnímu rozhodnutí, za čež ji ještě jednou velice děkuji

11.9.2016 15:40
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):
Jen dodám, že velkého jsem tam neviděla ležet nikdy. Jestlipak ještě může být Hippísek a jeho pach cítit, když mají kočky tak citlivý čich...?

Naše útulkové kočky taky u nás začaly vyhledávat místa, kde lehávala první kočka, i když měly/mají i svoje jiné...Ale jsou to taková místečka jako peřina, skříň, parapet nad topením atd., ale myslím, že to je spíš tím, že jsou prostě pro kočky atraktivní jako taková...

11.9.2016 15:50
koňadra

XXX.XXX.128.31

Acamar napsal(a):
Naše útulkové kočky taky u nás začaly vyhledávat místa, kde lehávala první kočka, i když měly/mají i svoje jiné...Ale jsou to taková místečka jako peřina, skříň, parapet nad topením atd., ale myslím, že to je spíš tím, že jsou prostě pro kočky atraktivní jako taková...

Přesně tak. Za výběrem kočky místa po ležení / spaní bych neviděla nic jiného než to, že kočky prostě vyhledávají určitá místa, která jsou jim příjemná bez ohledu na to, že tam už někdy ležela jiná kočka. Prostě v bytě je možnost takových míst omezená, tak je zcela normální, že využívají ta samá místa. Já mám kočky venkovní, ale i ty mají svoje oblíbená místa, kde je možné je nejspíš najít. Říká se, že pes lehává na místech pozitivních zón, kočka negativních. Co je na tom pravdy, nevím.

11.9.2016 16:51

Také jsem slyšela, že psi vyhledávají pozitivní zóny a kočky negativní. Avšak kočky za účelem jejich rušení. Takže, kdo ví... smajlík

11.9.2016 18:48
joanne.s

XXX.XXX.9.6

Já bych též sázela na vyhledávání těch zon..

16.9.2016 00:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak dnes jsem se zas musela přinejmenším pousmát, pokud jsem se nesmála přiblble nahlas. Malý čím dál víc útočí na velkého - za účelem hry. Velký je 6 - 7x větší (těžší) a je tak hodný a rozumný, že si je vědom, že by mohl ublížit. Takže malý jej přijde otravovat, okusovat a velký mu to něžně vrací, pak si packama přichytí jeho hlavu a olizuje mu ji. To ovšem v malém probudilo instinkt mláděte u kočky a začal neomylně u mého Fida hledat bradavky a když jsem uslyšela i hlasité cucání, tak už jsem se fakt smála nahlas! Fido poté znechuceně odešel...

16.9.2016 20:45
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):

Přesně. Někdy je potřeba to ráció odhodit...

16.9.2016 21:15
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
Tak dnes jsem se zas musela přinejmenším pousmát, pokud jsem se nesmála přiblble nahlas. Malý čím dál víc útočí na velkého - za účelem hry. Velký je 6 - 7x větší (těžší) a je tak hodný a rozumný, že si je vědom, že by mohl ublížit. Takže malý jej přijde otravovat, okusovat a velký mu to něžně vrací, pak si packama přichytí jeho hlavu a olizuje mu ji. To ovšem v malém probudilo instinkt mláděte u kočky a začal neomylně u mého Fida hledat bradavky a když jsem uslyšela i hlasité cucání, tak už jsem se fakt smála nahlas! Fido poté znechuceně odešel...

Zasmát jsem se potřebovala, děkuji

17.9.2016 07:17
joanne.s

XXX.XXX.39.127

Fikovnice:

17.9.2016 13:12
Acamar

XXX.XXX.158.162

joanne.s napsal(a):

Nojo, akorát mne trochu znervózňuje, že ty patogenní kočkooblíbené zóny vedou přes všechny postele...

17.9.2016 19:07
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
Nojo, akorát mne trochu znervózňuje, že ty patogenní kočkooblíbené zóny vedou přes všechny postele...

Myslím, že neše kočenky mě berou, jako jednu z těch špatných zón, když nepočítám postele, gauč, židle a jiné měkoučké místečka

17.9.2016 20:00
Acamar

XXX.XXX.158.162

Machyska napsal(a):
Myslím, že neše kočenky mě berou, jako jednu z těch špatných zón, když nepočítám postele, gauč, židle a jiné měkoučké místečka

Asi jsme za ta léta patogeny úplně prolezlé

17.9.2016 20:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Asi jsme za ta léta patogeny úplně prolezlé

Holky, to máte pravdu. Ale na druhou stranu pes na mně nelehává...

18.9.2016 14:55
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):

No, psi mají být právě na ty "dobré" zóny

19.9.2016 21:45
Machyska

XXX.XXX.252.23

Acamar napsal(a):
No, psi mají být právě na ty "dobré" zóny

Asi ve mě bude i kousek dobré zóny, ten náš pejsek je na mě jako přilepený a pokud někam jdu, tak je jako na provázku .

Zlaté kočky

19.9.2016 22:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

...tak jsem právě obdržela od kámošky přímo palbu fotek Kukyho, když byla ona u mě a fotila. Jenže - Kuky je horší než pytel blech, takže jediná možnost zachytit jej ne jen jako šmouhu smajlík bylo vyfotit jej v jeho asi zatím nejoblíbenější hračce - hře = tříramenný tunel - ten prostě miluje, a honička a schovka v něm - to je to pravý žůžo! Takže z toho důvodu prosím promiňte naprostou jednotvárnost fotek - zkrátka a dobře jsme fotily jen v tom tunelu, jinde to snad ani nebylo možné...
Jen netuším, jak/zda se fotky podaří vložit, ptž mi blbnou Officy...

P.S. Nepřipomíná někomu z vás mého kocourka Hippieho , co byl nedávno uspán?

19.9.2016 22:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No a skoro zároveň mi původní majitel na mé přání poslal také nějaké fotky Kukyho - když byl ještě menší u nich, se sourozenci a s mámou kočkou (zajímavé - mamina byla černá a koukám bílotlapkatá - hezká kočenka)! Jen ty obojky...
Tehdy ten inzerát zněl, že jde o "kotě vhodné do bytu i ven" z fotek jsem pochopila, že aspoň nějaký čas byli i venkovní. Naštěstí mu zatím bohatě stačí lumpačení v bytě - ven za dveře se nedere, ani na balkon nemá moc zájem chodit; on by byl nejradši, kdybych si s ním tak mohla 24hod denně hrát...

20.9.2016 01:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

Krásnej prďousek .
Jo, jsou si podobní.
No, uvidíme jakej bude .

20.9.2016 07:13
Bejina

XXX.XXX.112.69

Jani, Kuky je nádherný a je to opravdu Hippískova kopie
...moc se mi líbí ta bílá pod krkem a na tlapkách...

...přeji ať ti dělá samou radost...nejen on, ale všichni tví mazlíčci...

20.9.2016 09:23
Acamar

XXX.XXX.57.109

fikovnice napsal(a):
No a skoro zároveň mi původní majitel na mé přání poslal také nějaké fotky Kukyho - když byl ještě menší u nich, se sourozenci a s mámou kočkou (zajímavé - mamina byla černá a koukám bílotlapkatá - hezká kočenka)! Jen ty obojky...
Tehdy ten inzerát zněl, že jde o "kotě vhodné do bytu i ven" z fotek jsem pochopila, že aspoň nějaký čas byli i venkovní. Naštěstí mu zatím bohatě stačí lumpačení v bytě - ven za dveře se nedere, ani na balkon nemá moc zájem chodit; on by byl nejradši, kdybych si s ním tak mohla 24hod denně hrát...

Jé, Kukyho maminka je teda taky nádherná Stačí kapka bílé do toho černého kožíšku a jak to krásně oživí...Má bradičku jako od mlíka.

20.9.2016 13:07
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):

Jak, jak... mám známého, vzdělaného člověka, velmi chytrého... který mi na moje sdělení, že se nám rýsuje problematická doba se psem, protože můj potomek (pravděpodobně) odjede studovat do zahraničí, napsal lakonicky: "psa dej do útulku, někdo si ho časem vezme."
Fakt jsem z jeho názoru docela pošpatnělá. Nejde o to, že náš pes je papírový, ale o ty city...

Jinak - taky si říkám, že těch inzerátů je děsně a lidi ta zvířata pořád množí, to je hrozné.

20.9.2016 13:10
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):

To náš neposedný pes chviličku jo, ale a nejradši je, když se může v posteli mrvit na zádech, podrejvat čumákem polštáře a nadhazovat je a když mě může zadníma nohama odšprtnout, že letím postele... smajlík

20.9.2016 19:38
Míra n

XXX.XXX.233.43

Hezkej kocourek a ta podoba v kukuči tam určitě je, také proto se Vám nejspíš na bazoši zalíbil.
A že není z útulku to přece vůbec nevadí.Jak píšete výše kdoví kde ty koťata z inzerce všechny skončí. Vzala jste si kocourka který se u Vás bude mít určitě dobře a tak přeji kocourům hodně hezkých lumpáren a Vám z kocourů hodně radosti.

20.9.2016 20:52
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
...tak jsem právě obdržela od kámošky přímo palbu fotek Kukyho, když byla ona u mě a fotila. Jenže - Kuky je horší než pytel blech, takže jediná možnost zachytit jej ne jen jako šmouhu smajlík bylo vyfotit jej v jeho asi zatím nejoblíbenější hračce - hře = tříramenný tunel - ten prostě miluje, a honička a schovka v něm - to je to pravý žůžo! Takže z toho důvodu prosím promiňte naprostou jednotvárnost fotek - zkrátka a dobře jsme fotily jen v tom tunelu, jinde to snad ani nebylo možné...

No, Kuky je rozkošný , podoba fyzická je s Hippískem velká, ale bude taková i povaha , aby rarášek ještě nepřekvapil

Sourozenci jsou taky jako přes kopírák , ta cesta za to stála

21.9.2016 00:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Jani, Kuky je nádherný a je to opravdu Hippískova kopie
...moc se mi líbí ta bílá pod krkem a na tlapkách...

...přeji ať ti dělá samou radost...nejen on, ale všichni tví mazlíčci...

Moc děkuji! Však znáš tu moji ulítlost na tuto barvu...
A ty fotky...jsou na stejném místě v bytě...i proto mě hned napadla ta analogie s Hippisákem...

21.9.2016 00:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Krásnej prďousek .
Jo, jsou si podobní.
No, uvidíme jakej bude .

Přesně tak, uvidíme...teď se rozhodl "mě" začít trápit = čím dál víc si dovoluje na velkého...a ten dobračisko si nechává (téměř) vše líbit... Vůbec nevím, jestli dělám dobře, ale pokud si Fido nechává ubližovat (nechává se Kukym okusovat a i u toho naříkavě mňoukal), tak jsem do toho začala vstupovat já...v momentě, kdy malý jde cíleně se velkému zakousnout do krku, tak se slovy "Nesmíš!" jej - pokud jsem přítomná - shazuji, aby velkého netrápil. Velkej je ťulda, stačilo by možná jedno pořádný kousnutí, proč to neudělá, nevím...snad ta jeho dobrota...

21.9.2016 00:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Jé, Kukyho maminka je teda taky nádherná Stačí kapka bílé do toho černého kožíšku a jak to krásně oživí...Má bradičku jako od mlíka.

Ano...a představ si, že Kukysák taky...dokonce mi to občas připadá jako by měl bradku...

21.9.2016 00:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):

Jinak, já bohužel zapomněla zákony genetiky...ale přijde mi legrační, že jak Kuky, tak jeho máma, jsou bílotlapkatí, i když základní barvu mají jinou...

21.9.2016 00:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
Hezkej kocourek a ta podoba v kukuči tam určitě je, také proto se Vám nejspíš na bazoši zalíbil.
A že není z útulku to přece vůbec nevadí.Jak píšete výše kdoví kde ty koťata z inzerce všechny skončí. Vzala jste si kocourka který se u Vás bude mít určitě dobře a tak přeji kocourům hodně hezkých lumpáren a Vám z kocourů hodně radosti.

Přesně tak "Míro", narovinu - já tentokrát cíleně nešla do útulkového zvířete. Nejsem na tom nějak dobře, abych zachraňovala další zvíře, které mi ochoří nějakou smrtelnou nemocí... I když to samozřejmě může i Kuky...
Jinak, "Míro", Vy přispíváte málo, o to víc si vážím pochvaly kocourka, děkuji!

21.9.2016 00:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):

Na druhou stranu - oči mají jiné. Hippie měl dožluta a Kuky...to jsem snad ještě neviděla - má okrově hnědé oči. I když počítám, že se ještě může nějak vybarvit, potfora chlupatá...

21.9.2016 00:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
No, Kuky je rozkošný , podoba fyzická je s Hippískem velká, ale bude taková i povaha , aby rarášek ještě nepřekvapil

Jéé, moc děkuji. No, pár lidí si ťukalo na čelo - že jako pro obyčejnou kočku jet skoro celej den... Jenže pro mě to není obyčejná kočka. A když Bůh dá, tak se mnou třeba pobude dýl (a já s ním). A myslím, že tím pádem záleží i na tom, aby se mi dané zvíře líbilo...a s Kukym to byla z mé strany láska na první pohled. Inzerátů, i blízkých, by se našlo! Ale koukla jsem na Kukyho...a věděla jsem, že nejpozději do 3 dní pro něj vyrazím!

21.9.2016 00:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):

Můžu Ti říct, že rarach je to velkej. Oproti Hippisákovi je např. od první minuty ne že stoprocentně čistotný, nýbrž tisíciprocentně!
Když velkej onehdá kadil, Kuky to pozoroval, pak velkej - jak je jeho zvykem - to po sobě řádně očichal, zahrabal a uklidil... No a Kukymu se to přesto nezdálo, takže poté, co velkej opustil záchod, naklusal tam Kuky a jal se to uklidit ještě pořádněji - prostě na bobek nahrnul ještě víc steliva!

21.9.2016 00:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Přesně tak, uvidíme...teď se rozhodl "mě" začít trápit = čím dál víc si dovoluje na velkého...a ten dobračisko si nechává (téměř) vše líbit... Vůbec nevím, jestli dělám dobře, ale pokud si Fido nechává ubližovat (nechává se Kukym okusovat a i u toho naříkavě mňoukal), tak jsem do toho začala vstupovat já...v momentě, kdy malý jde cíleně se velkému zakousnout do krku, tak se slovy "Nesmíš!" jej - pokud jsem přítomná - shazuji, aby velkého netrápil. Velkej je ťulda, stačilo by možná jedno pořádný kousnutí, proč to neudělá, nevím...snad ta jeho dobrota...

Jo, a jak s mojí kámoškou dáváme mým kocourům jména herců, tak já navrhovala pro Kukyho, že to bude Ivan Trojan (no uznejte - nějaká podoba tam bude, navíc Trojan = můj milovaný herec... ). Tak kámoška, že jo, že souhlasí, nicméně byla přítomna tomu "spratkovství" malého - jo večerní čas to je jeho, a prohlásila:"No Ivan Trojan v něm bude, ale teď si musí odžít tu šílenou drzost Vikiho Cabadaje!" Nezbývá než souhlasit...

21.9.2016 09:49
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Fíkovnice, gratuluji k novému přírůstku smajlík. To u Tebe bude veselo smajlík. Ať se vám všem daří. Kocouři jsou pěkní. I ta maminka Kukyho.

21.9.2016 09:49
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
Můžu Ti říct, že rarach je to velkej. Oproti Hippisákovi je např. od první minuty ne že stoprocentně čistotný, nýbrž tisíciprocentně!
Když velkej onehdá kadil, Kuky to pozoroval, pak velkej - jak je jeho zvykem - to po sobě řádně očichal, zahrabal a uklidil... No a Kukymu se to přesto nezdálo, takže poté, co velkej opustil záchod, naklusal tam Kuky a jal se to uklidit ještě pořádněji - prostě na bobek nahrnul ještě víc steliva!

21.9.2016 12:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Fíkovnice, gratuluji k novému přírůstku smajlík. To u Tebe bude veselo smajlík. Ať se vám všem daří. Kocouři jsou pěkní. I ta maminka Kukyho.

Moc děkuju!

22.9.2016 14:06
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):

Jen si to s klukama pěkně užívej, zasloužíš si pozitivní rozptýlení , je to malý šikula
Velký až to bude neúnosné, tak malému jednu lepne neboj, asi bych do toho nezasahovala, musí si to vyříkat spolu. Malý asi nebude žádný zakřiknutý chudáček a bude temperamentnější.

23.9.2016 09:18
Čikkita

XXX.XXX.244.27

fikovnice napsal(a):

To máte krásné miminko. Přeju Vám, ať si s ním užijete spoustu radosti.

24.9.2016 12:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Jen si to s klukama pěkně užívej, zasloužíš si pozitivní rozptýlení , je to malý šikula
Velký až to bude neúnosné, tak malému jednu lepne neboj, asi bych do toho nezasahovala, musí si to vyříkat spolu. Malý asi nebude žádný zakřiknutý chudáček a bude temperamentnější.

Ano, je to přesně jak píšeš...

24.9.2016 12:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Čikkita napsal(a):
To máte krásné miminko. Přeju Vám, ať si s ním užijete spoustu radosti.

Jé, "Čikkito" moc Vám děkuji!

26.9.2016 05:18

fikovnice napsal(a):

Když jsem byla s Tori na veterině, tak jsem si říkala. jak je ten jejich kocourek podobný Hippiemu, ale teď když vidím tyhle fotky, tak je to snad dvojník Kukyho. Až jsem si ho musela nafotit pro srovnání.

Tak ať vám Kuky dělá radost, vypadá to podle popisu, že to bude pěkný rošťák.

26.9.2016 14:18
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Když jsem byla s Tori na veterině, tak jsem si říkala. jak je ten jejich kocourek podobný Hippiemu, ale teď když vidím tyhle fotky, tak je to snad dvojník Kukyho. Až jsem si ho musela nafotit pro srovnání.

Tak ať vám Kuky dělá radost, vypadá to podle popisu, že to bude pěkný rošťák.

Jejda, "Chingis", moc Vás zdravím! Máte pravdu - barevně je to kopie. Ale Kuky má jiné oči - má je okrově hnědé, ten kocourek, co jste jej nafotila Vy má zelené oči...
A propos, sledovala jsem na "Psech", co se zase stalo Tori . Co to je za hulváty - koukám po celé zeměkouli - že SCHVÁLNĚ najede do psa?! Jakpak se Tori daří? Už toho musela také v životě tolik zažít. Věřím, podle Vašich příspěvků, že fyzicky snad nedošlo k vážnému zranění, ale co její duše? Pořád vybíhá za bílými auty? Ani bych se jí nedivila...

26.9.2016 20:28

fikovnice napsal(a):
Jejda, "Chingis", moc Vás zdravím! Máte pravdu - barevně je to kopie. Ale Kuky má jiné oči - má je okrově hnědé, ten kocourek, co jste jej nafotila Vy má zelené oči...
A propos, sledovala jsem na "Psech", co se zase stalo Tori . Co to je za hulváty - koukám po celé zeměkouli - že SCHVÁLNĚ najede do psa?! Jakpak se Tori daří? Už toho musela také v životě tolik zažít. Věřím, podle Vašich příspěvků, že fyzicky snad nedošlo k vážnému zranění, ale co její duše? Pořád vybíhá za bílými auty? Ani bych se jí nedivila...

Jo, máte pravdu, to mě naživo tak zelené nepřipadaly. Ale i tak pokaždé když tam přijdu, tak tam vidím Vašeho kocoura.

Tori už je naštěstí víceméně ok. To koleno má špatný, při otočce se jí (pro mě napohled nechutně) viklá do stran, a nemá v té noze tolik síly. Auta nehoní, jen je pořád hodně nervózní když okolo nás nějaké jede. Hlavně mi přijde že neví, co udělala špatně - nejspíš viděly to auto a proto se uhly víc do té jednosměrky, no a on do nich stejně vjel. Z toho je taková zmatená. Stejně moc nechápu jaký prapodivný vztah tady lidi ke zvířatům mají. Když jsme jeli na veterinu, tak na silnici seděly koťata od sousedů, jen koukaly na auto co bude, musela jsem vystoupit a koťata odehnat. Sousedka to celé sledovala, poděkovala, že jsme koťata nezajeli, ale že by se je snažila jakkoliv odehnat nebo odlákat ze silnice sama, to ne. Jen stála a čekala, jestli jí ty koťata zajedem nebo ne.

26.9.2016 21:17
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jo, máte pravdu, to mě naživo tak zelené nepřipadaly. Ale i tak pokaždé když tam přijdu, tak tam vidím Vašeho kocoura.

Tori už je naštěstí víceméně ok. To koleno má špatný, při otočce se jí (pro mě napohled nechutně) viklá do stran, a nemá v té noze tolik síly. Auta nehoní, jen je pořád hodně nervózní když okolo nás nějaké jede. Hlavně mi přijde že neví, co udělala špatně - nejspíš viděly to auto a proto se uhly víc do té jednosměrky, no a on do nich stejně vjel. Z toho je taková zmatená. Stejně moc nechápu jaký prapodivný vztah tady lidi ke zvířatům mají. Když jsme jeli na veterinu, tak na silnici seděly koťata od sousedů, jen koukaly na auto co bude, musela jsem vystoupit a koťata odehnat. Sousedka to celé sledovala, poděkovala, že jsme koťata nezajeli, ale že by se je snažila jakkoliv odehnat nebo odlákat ze silnice sama, to ne. Jen stála a čekala, jestli jí ty koťata zajedem nebo ne.

Bohužel je spousta lidí když ne přímo darebáků, tak alespoň příšerně lhostejných a to nejen ke zvířatům. Nevím jestli je to opravdu jen tou dobou, nebo co se děje.

27.9.2016 07:12
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Machyska napsal(a):
Bohužel je spousta lidí když ne přímo darebáků, tak alespoň příšerně lhostejných a to nejen ke zvířatům. Nevím jestli je to opravdu jen tou dobou, nebo co se děje.

Souhlasím. Taky mě to znechucuje. A bohužel čím jsem starší a zkušenější, tím horší mívám nálady - právě kvůli tomu, co už člověk všecko viděl, že se děje... Je tolik primitivních, bezcitných a opravdu hloupých lidí, až to bolí.
To mám teda po ránu náladu smajlík.
Je mi o to hůř, že se nám razantně změnila domácí situace a já budu muset někomu nabídnout našeho psa - prostě nevím, jak to nejlíp vymyslet; trhá mi to srdce a pořád slzím smajlík.
Přeji vám všem dobré úterý.

27.9.2016 07:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

RomčaJelča napsal(a):
Souhlasím. Taky mě to znechucuje. A bohužel čím jsem starší a zkušenější, tím horší mívám nálady - právě kvůli tomu, co už člověk všecko viděl, že se děje... Je tolik primitivních, bezcitných a opravdu hloupých lidí, až to bolí.
Je mi o to hůř, že se nám razantně změnila domácí situace a já budu muset někomu nabídnout našeho psa - prostě nevím, jak to nejlíp vymyslet; trhá mi to srdce a pořád slzím smajlík.

Nebuďte smutná, zase bude líp . Naštěstí existují pořád i ti hodní a citliví lidé, kteří rádi nabídnou pomocnou ruku.
Přeji moc hodné lidičky pro pejska.

27.9.2016 07:41
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Machyska napsal(a):
Nebuďte smutná, zase bude líp . Naštěstí existují pořád i ti hodní a citliví lidé, kteří rádi nabídnou pomocnou ruku.
Přeji moc hodné lidičky pro pejska.

Děkuji, Machysko.
Původně jsem psa do bytu nechtěla, dcera byla neoblomná, no a dnes brečíme obě, protože jsem si na tu chlupatou potvůrku tak zvykla... Jenže na druhou stranu nemám to svědomí nechávat takového psa 11 a víc hodin v bytě samotného.
Já vím, nějak to dopadne.

RadekJirgl

27.9.2016 08:37
RadekJirgl

XXX.XXX.246.26

RomčaJelča napsal(a):
Děkuji, Machysko.
Původně jsem psa do bytu nechtěla, dcera byla neoblomná, no a dnes brečíme obě, protože jsem si na tu chlupatou potvůrku tak zvykla... Jenže na druhou stranu nemám to svědomí nechávat takového psa 11 a víc hodin v bytě samotného.

Četl jsem že dcera odjiždí studovat do zahraničí. A vy pracujete denně dvanáctky? Pochybuji! chce to jen zorganizovat si čas a nebýt líná před a po práci ještě jít se psem. vždyt je to relax! Na dny kdy važně nebudete doma sežente nějaký náctiletý dítko co ho vyvenčí za čokoládu. (sousedka známý kdokoliv)

hledat důvody proč něco nejde umí každej! nebulte a hledejte řešení. obě dvě. ona taky nebude v zahraničí navěky. zbavíte se ho a budete bulet znova, že nemáte doma ani dceru ani psa a kočky si vás nevšímají.

panebože už chápu proč jsou plný útulky
(nechte si řeči typu neznáš mojí situaci, ale když, ale když, nejde, atd).

RadekJirgl

27.9.2016 08:38
RadekJirgl

XXX.XXX.246.26

Že zrovna vy napíšete: Taky mě to znechucuje. A bohužel čím jsem starší a zkušenější, tím horší mívám nálady - právě kvůli tomu, co už člověk všecko viděl, že se děje... Je tolik primitivních, bezcitných a opravdu hloupých lidí, až to bolí.

27.9.2016 08:56
Andrýsek3

XXX.XXX.39.87

RomčaJelča napsal(a):
Děkuji, Machysko.

Sežeňte vyvenčení. Jinak to pes zvládne, když bude vyvenčen a vy ho pak pořádně vyběháte. A dceru bych s prominutím propleskla, chce psa, staráte se vy a nakonec si odjede...

RadekJirgl

27.9.2016 09:59
RadekJirgl

XXX.XXX.246.26

- že nechce dcera promarnit šanci "studovat" v zahraničí chápu. Ale před pořízením psa jste tohle měli mít probraný, co by bylo kdyby. když rodiče pořizují psa dítěti je to JEJICH zodpovědnost at už to dítě po pulroce omrzi nebo na to později nemá čas. zvíře není kabát kerý když se nehodí dáte do bazaru!
- a mimochodem! 1. září jste psala tohle:
My ale teda za celodenní hlídání psa v psí školce dáváme 200 Kč.
*kde je teda v těch dnech kdy nejste doma problém?
- a tohle?
"Kocoura mi děcka přinesli za 3 roky..." *takže máte dětí víc. to další dítě se neutrhne na venčení během dne?
- Jen jestli nebude háček tady:
"nedávno jsem si pohladila mainské mývalí kotě a můžu vám říct, že nebýt doma psa..." * to jste psala v půlce srpna.
Ale spíš bych vsadil na to že jen vidina pohodlnějšího života vyhrála nad spokojeným životem psím tak si pořvěte, psa se zbavte a po práci bez výčitek na gauči kyňte

27.9.2016 11:34
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

RadekJirgl napsal(a):
Četl jsem že dcera odjiždí studovat do zahraničí. A vy pracujete denně dvanáctky? Pochybuji! chce to jen zorganizovat si čas a nebýt líná před a po práci ještě jít se psem. vždyt je to relax! Na dny kdy važně nebudete doma sežente nějaký náctiletý dítko co ho vyvenčí za čokoládu. (sousedka známý kdokoliv)

hledat důvody proč něco nejde umí každej! nebulte a hledejte řešení. obě dvě. ona taky nebude v zahraničí navěky. zbavíte se ho a budete bulet znova, že nemáte doma ani dceru ani psa a kočky si vás nevšímají.

panebože už chápu proč jsou plný útulky
(nechte si řeči typu neznáš mojí situaci, ale když, ale když, nejde, atd).

Chápu Vás.
Dojíždím denně tam a zpátky 70 km.
Ráno od 06 h. do zhruba 17 h., podle toho, jak je nebo není zacpaná dálnice.
Do útulku bych tu naši kozu nedala, jsem ve fázi, kdy přemýšlím, jak to nejlíp vyřešit. Zvažuji, jestli jí bude líp se mnou, ale zavřené v bytě, nebo s cizími lidmi (nikoli na inzerát) někde v zahradě.
Svoje odsudky si schovejte pro svoji rodinu, prosím. Já to v tomto období mám těžké i bez Vás.

27.9.2016 11:39
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

RadekJirgl napsal(a):
- že nechce dcera promarnit šanci "studovat" v zahraničí chápu. Ale před pořízením psa jste tohle měli mít probraný, co by bylo kdyby. když rodiče pořizují psa dítěti je to JEJICH zodpovědnost at už to dítě po pulroce omrzi nebo na to později nemá čas. zvíře není kabát kerý když se nehodí dáte do bazaru!
- a mimochodem! 1. září jste psala tohle:
My ale teda za celodenní hlídání psa v psí školce dáváme 200 Kč.
*kde je teda v těch dnech kdy nejste doma problém?
- a tohle?
"Kocoura mi děcka přinesli za 3 roky..." *takže máte dětí víc. to další dítě se neutrhne na venčení během dne?
- Jen jestli nebude háček tady:
"nedávno jsem si pohladila mainské mývalí kotě a můžu vám říct, že nebýt doma psa..." * to jste psala v půlce srpna.
Ale spíš bych vsadil na to že jen vidina pohodlnějšího života vyhrála nad spokojeným životem psím tak si pořvěte, psa se zbavte a po práci bez výčitek na gauči kyňte

Mohl byste se prosím uklidnit?
Snad jste natolik inteligentní, abyste si byl vědom, že skutečně neznáte život jiných lidí. Vůbec nevíte, jak vypadám, kolik vážím, jestli jsem zdravá nebo nemocná, jaké mám podmínky.
Dítě mám jedno děcka jsem nazývala svou dospělou dceru a jejího přítele, s nímž se tento týden rozešli.
Vždyť vy vaříte v těch odsudcích úplně z vody a ani se nezastydíte...
A jestli máte pocit, že všechno o budoucna máte promyšleno, tak Vám gratuluji k zadubenosti.

27.9.2016 11:41
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Andrýsek3 napsal(a):
Sežeňte vyvenčení. Jinak to pes zvládne, když bude vyvenčen a vy ho pak pořádně vyběháte. A dceru bych s prominutím propleskla, chce psa, staráte se vy a nakonec si odjede...

Ano, na to jsem myslela, že bych někoho zaplatila k venčení během dne. Mám v plánu se případně na to období přestěhovat k mému otci i se psem, ale tatínek (74) špatně chodí a tak velké zvíře nechce (ale možná ho ukecám - jsem prostě v stádiu vymýšlení všech možných variant, abych si ji mohla nechat - už proto, že i s kocourem začali vycházet dobře. smajlík
Nebojte, dcera už si vyslechla své. Je z toho taky špatná.

27.9.2016 13:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

RomčaJelča napsal(a):
Ano, na to jsem myslela, že bych někoho zaplatila k venčení během dne. Mám v plánu se případně na to období přestěhovat k mému otci i se psem, ale tatínek (74) špatně chodí a tak velké zvíře nechce (ale možná ho ukecám - jsem prostě v stádiu vymýšlení všech možných variant, abych si ji mohla nechat - už proto, že i s kocourem začali vycházet dobře. smajlík
Nebojte, dcera už si vyslechla své. Je z toho taky špatná.

Šlo by říct o vyvenčení slečně, co u vás bydlí v podnájmu, je dokonce pejskařka..?

Jinak v sousedství bych se zeptala, jistě jsou odrostlé děti nebo čiperná důchodkyně.
Moje známá takto řeší babysitting, a dokonce zdarma.

Je dobré, že hledáte způsoby.

ještě mě napadá - řádně označeného, očkovaného psa lze v pohodě vzít na rok do zahraničí s sebou.

RadekJirgl

27.9.2016 13:19
RadekJirgl

XXX.XXX.246.26

Máte to holt jinak. Dospělé (nebo rozhodně dospívající) dítě si vydupe psa, okolí nechť ať se při potížích přizpůsobí - postará. Vidím po kom to má - dospělá tipuju tedy ne zrovna nejmladší ženská se chce kvartýrovat k otci, ačkoliv ten jako každý v tom věku potřebuje už svůj klid. Notabene když víte, že o větší zvíře nestojí. Že se nestydíte to takhle veřejně přiznat. V dnešní době dojíždí kde kdo. Jen hledáte výmluvy. Vynadání dceři tomu psovi pomůže? aha. zvíře je zodpovědnost a v tom máte vy i dcera problém. (chudák táta).

RadekJirgl

27.9.2016 13:27
RadekJirgl

XXX.XXX.246.26

Při tom kolik tu celkově sekáte příspěvků bych neřekl že časově strádáte. Asi to jde i během cest, v práci, kdykoliv. Stěhování k otci budou vaše kočky snášet jak? nebo ty naopak zůstanou bez vás? Při tom "studiu" jak to tam bývá bude chtít těžko slečinka sebou psa. a to je vtip nebo vážně máte někoho v podnájmu? výmluv až do nebe a řešení před očima. Ale vy víte dobře co chcete a to taky uděláte tak proč se rozčilovat. Jen si uvědomte že to píšete na web, kam chodí milovníci zvířat.

27.9.2016 14:43
Andrýsek3

XXX.XXX.39.87

Ještě jsem nad tím přemýšlela. Kdyby to bylo tak, že vy psa ráno hodně zaměstnáte, odpoledne přijde někdo, kdo bude se psem aspoň hodinu venku a vy pak večer zase makat se psem, to yb šlo, ale jste taky jen člověk, a to by jste vlastně taky nedělala nic jiného než práce a pes, a ono toho je potřeba víc. A ještě k tomu máte AUO, kdyby aspoň nějakého gaučáka, asi by se měl pes někde u oveček lépe, ale určitě ještě hledejte a zkoušejte možnosti, je to smutné a od vaší dcery hrozně nezodpovědné, ale co stalo se a teď se pokusit udělat co nejvíc pro psa, ale aby jste se z toho taky ne
zbláznila. Ještě pokud to je na rok. Tak by to snad šlo, ale pokud se dcera k tomu takhle staví, nedivila bych se kdyby se odstěhovala a psa vám opět nechala.

27.9.2016 15:27
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Já jsem taky jednou darovala milované zvíře a už bych to v životě nikdy neudělala a dodnes si to vyčítám..

27.9.2016 15:39
fikovnice

XXX.XXX.133.167

RomčaJelča napsal(a):

Ach jo, Romčo, co to čtu? Tu borderku nebo jste měli ještě nějakého psa? Já si pamatuji spíš Tvé kočky.

2.10.2016 01:25
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Já se vážit dobrovolně nebudu...
..anebo teda jo .

2.10.2016 01:26
fikovnice

XXX.XXX.30.49

A ještě víc mě to vážení štvalo tadyhle...

2.10.2016 01:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

...a tady taky, kdo mě to postavil na tu blbou váhu?!

2.10.2016 10:36
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Juu

2.10.2016 20:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Juu

Přidejte reakci

Přidat smajlík