Adekvátní cena za darované kotě, nalezence

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2016 13:12

Zdravím všechny.
Bylo nebylo, naskytla se mi možnost ujmout se jednoho venkovského nalezence. Kotě je jedno z těch zvířat, co se někomu najednou objevilo na zahradě a nikdo neví, kdo je tam vyhodil.
Nyní jsou už dost stará, aby mohla do nových domovů a lidé co se o ně doteď starali, je nabízí zdarma, za dobrý a milující domov.
Jenže mně je docela blbé si vzít kotě a nic za něj nedat, protože ho doteď krmili, zajistili veterináře a očkování... zároveň ale netuším, jaká by byla přijatelná, více méně symbolická cena.
Ráda bych, aby pokryla aspoň to očkování a cestu (protože přijedou oni za mnou, ne já k nim). Kočku jsem nikdy předtím neměla, tudíž se zatím v cenách příliš neorientuju.
Díky všem, kteří poradí

6.9.2016 13:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.58

Káva, čokoláda... někdo třeba flašku.
Nebo toho veta zaplatit...

6.9.2016 13:29
Čikkita

XXX.XXX.173.2

...nebo třeba nějaké pamlsky nebo kapsičky jestli mají i svou kočičku.

6.9.2016 14:21

Jasný, ale kolik? Na kolik může vyjít prvotní vet.péče pro kotě, aby to ta ta částka ode mně pokryla? Opravdu nemám zatím představu a chci jim to zaplatit. Nemuseli se postarat, ale udělali to a já nechci přijít "k hotovému" zadarmo :).

6.9.2016 14:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.150

Já myslím, že klidně 500, -.
Nepřeháním, je to kde jak...
- u nás (bez kecání), jak tam vlezete, pozdravíte
inkasují 350, -, vždy si najdou, co je třeba naúčtovat...
Ale jsou samozřejmě i slušní doktoři... někde...
Tím nemyslím blbí... jako já - dala jsem takového
nalezenečka zadarmo + výbavičku...

6.9.2016 14:39
TerezV

XXX.XXX.32.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasný, ale kolik? Na kolik může vyjít prvotní vet.péče pro kotě, aby to ta ta částka ode mně pokryla? Opravdu nemám zatím představu a chci jim to zaplatit. Nemuseli se postarat, ale udělali to a já nechci přijít "k hotovému" zadarmo :).

Já bych řekla tak tři stovky cca...

6.9.2016 14:48
TerezV

XXX.XXX.32.202

rapotacka11 napsal(a):
Já myslím, že klidně 500, -.
Nepřeháním, je to kde jak...
- u nás (bez kecání), jak tam vlezete, pozdravíte
inkasují 350, -, vždy si najdou, co je třeba naúčtovat...
Ale jsou samozřejmě i slušní doktoři... někde...
Tím nemyslím blbí... jako já - dala jsem takového
nalezenečka zadarmo + výbavičku...

Opravdu hodně záleží na veterině. Ty rozdíly jsou až neskutečné. Dřív jsme chodili na veterinu, kde byl přesně poplatek 250 Kč za otevření dveří a naúčtovali si každý čtvereček gázy, každou použitou gumovou rukavici... Teď chodíme tam, kde platíme pouze léky. Vážení, prohlídky, sem tam stříhání drápků máme jako stálí zákazníci zdarma.

6.9.2016 14:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.150

U nás i každý "študovaný" slovo...

6.9.2016 15:08
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Já bych jim možná dala spíše nějaké krmivo do zásoby pro ostatní kočky, které mají. Můžete třeba koupit větší pytlík nějakých kvalitních granulí, např. Taste of the Wild, Purizon, Applaws, Nutram, Porta 21. Nebo třeba 20 konzerv. Určitě by jim to udělalo radost. Záleží na tom, kolik si můžete dovolit. Tak aspoň budete mít jistotu, že Váš dar bude zúžitkován. Když dáte peníze, nikdy nevíte, za co je utratí, třeba za cigarety. Pokud jde ale jen o gesto, v tom případě Vám bude jedno, co s penězi udělají, tak můžete dát i peníze. Já osobně bych určitě přinesla nějaké lepší krmení do zásoby, tak kolem 500 Kč (zdá se to možná hodně, ale ve skutečnosti za to dnes nic moc nepořídíte, i krmivo je drahé)

6.9.2016 15:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak se opatrovníků zeptejte u kterého veta byli a zavolejte mu kvůli očkování a pokud odčervovali, tak se veta zeptejte i na to.
A budete to mít přesně.

6.9.2016 15:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.150

Dala bych raději peníze.
Granule mohou jejich kočky odmítat.

6.9.2016 15:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Káva, čokoláda... někdo třeba flašku.
Nebo toho veta zaplatit...

Přesně tak. Já mám kocourka zadarmo, ale jela jsem si pro něj daleko. Věděla jsem, že majitel má malé dítě, tak jsem se cestou stavila v obchodňáku a koupila velkou bonboniéru. Nicméně můj kocourek ještě není očkovaný, to bych dala buď peníze nebo k bonboniéře třeba přikoupila nějakou velkou kávu, alkohol, nebo tak něco.

6.9.2016 16:24

Takže přibližně stejně, jako dávám u veta za psa, ok děkuji :)
Granule ani nic k jídlu pro kočky určitě kupovat nebudu, protože je ani jejich zvířata neznám a netuším, čím krmí. Raději zůstanu u peněz, za které si můžou koupit sami, co uznají za vhodné. A nějakou tu láhev/čaj :)
Díky moc.

Můžu se ještě zeptat na jednu věc? Jak přesně se řeší zasíťování oken a balkónu tam, kde mi majitel nedovolí vrtat do omítky domu? :(
Nikdy jsem se psem nemusela podobné věci řešit, takže jsem trochu ztracená.
Např. na Zoohitu jsem našla síť, ale jak se upevňuje, to mi pořád ještě nikdo nevysvětlil :D
Jak jste tohle vyřešili vy? Nejjednodušší by samozřejmě bylo balkón zavírat, ale to zase nechci kvůli psovi, je zvyklý tam přes den ležet

6.9.2016 16:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.150

Je dobrý, že máte psa - budou parťáci.
Malinko je risk, že se jedná o venkovní kotě.
Někdy se hůř přizpůsobuje životu v bytě.
Ne hned, ale třeba za půl roku, je nelze jen v bytě udržet.
Může mít silnou potřebu pobývat i venku.
No, snad vám to vyjde - oběma .

6.9.2016 16:42

rapotacka11 napsal(a):
Je dobrý, že máte psa - budou parťáci.
Malinko je risk, že se jedná o venkovní kotě.
Někdy se hůř přizpůsobuje životu v bytě.
Ne hned, ale třeba za půl roku, je nelze jen v bytě udržet.
Může mít silnou potřebu pobývat i venku.
No, snad vám to vyjde - oběma .

No oni je sice našli na zahradě, ale v jejich péči doteď žili převážně v domě. Sice ve dne mohou ven, ale jsou zvyklá spát doma, mají ú hygienické návyky, umí chodit na kočičí wc... vím, že to bude hodně změn, ale doufám, že si zvykne. Nic lepšího bohužel momentálně nabídnout nemůžu :)
A děkuju, hrozně se toho bojím, ale zároveň se strašně těším

6.9.2016 16:46
joanne.s

XXX.XXX.5.219

Pohledejte v diskuzích, o kočičí síti je tu vlákno..

6.9.2016 18:02
Machyska

XXX.XXX.252.23

U nás jedno očkování stojí kolem 300, - až 350, - Kč. Taky bych dala finance alespoň za to očkování. Možná je ani nepřijmou a budou rádi, že má kotě dobrý domov.

Měla jsem jednou koťátka a tři z nich jsem vezla novým majitelům do města vzdáleného cca hodinku cesty, chtěla jsem za kotě v inzerátu 300, -, abych pokud možno vyloučila ty, co kotě pomazlí a vkopnou na ulici. Za cestu jsem nechtěla nic a ještě jsem vezla výbavičku pro každé kotě v mnohem vyšší částce, než byla jeho cena. Chtěla jsem, aby papalo to, na co bylo navyklé z domova. To se vyplatí , všechna koťátka se mají moc dobře a jsem za to moc ráda.

Když jsme si brali kotě nabízené zadarmo z inzerátu, tak jsme dovezli na oplátku dobré granule a kapsičky. Bylo vidět, že mají kočičky moc rádi, ale zároveň bylo vidět, že jsou chudší. Měli doma těch kočiček sedm. Naše kotě se narodilo kočičce, kterou našli jednou v zimě vyhublou a vyhládlou u obchoďáku u popelnice. Přes jejich chudobu a množství koček ji vzali domů, aby nemrzla. Určitě pro ně byl problém vydat jakoukoliv částku za lepší granule, nebo kapsičky. Byli moc rádi, vůbec to nečekali. Zlatí lidé, sami moc neměli a i o to málo se dokázali dál podělit.

6.9.2016 18:07
joanne.s

XXX.XXX.5.219

Když jsem si brala desetiměsíčního kocourka, paní za něho nic nechtěla a ještě mi dávala grátis jeho věci - malou výbavu. Nakonec jsem platila jen 400 Kč na dopravu kocourka do mého města /60 km/.

7.9.2016 22:15
rybka

XXX.XXX.80.149

Dobrý večer. Není to tak dávno co jsem byla na prohlídku s vakcinací a odčervením. Za tři koťátka jsem platila 1 500 Kč tzn.500 Kč za kotě a to máme rodiného veta.
Myslím, že by to od Vás bylo gesto Určitě budou moc rádi i když jej nabízejí zadarmo. Sama vím kolik námahy, úsilí a v neposlední řadě i financí koťátko stojí když to dělá člověk poctivě a snaží se dát do základu jen to nejlepší.
Můj názor je, že by se koťátka či jiná zvířátka ať jsou jakéhokoliv původu neměli dávat zadarmo neboť se pak spousta lidí dle toho k získanému zvířátku chová

8.9.2016 05:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.102

No oni je sice našli na zahradě, ale v jejich péči doteď žili převážně v domě. Sice ve dne mohou ven, ale jsou zvyklá spát doma, mají ú hygienické návyky, umí chodit na kočičí wc... vím, že to bude hodně změn, ale doufám, že si zvykne. Nic lepšího bohužel momentálně nabídnout nemůžu :)

Ještě se k tomu vracím.
Chtěla jsem říct, že mám pocit (z vlastní zkušenosti),
že venkovní koťata, mají touhu po venku
snad v genech.
Může to být velmi silné.

8.9.2016 07:39

rapotacka11 napsal(a):
Ještě se k tomu vracím.
Chtěla jsem říct, že mám pocit (z vlastní zkušenosti),
že venkovní koťata, mají touhu po venku
snad v genech.
Může to být velmi silné.

Tak tak, přiznám se, že z tohoto důvodu je pro mě velmi diskutabilní ono milosrdenství vzít si takového tvorečka do bytu

A k názvu tohoto tématu :
už z principu je cena za dar blbost...to už se v té "dnešní době" bez peněz nedá ani darovat?

Notabene on je to dar pro obě strany, spíš z nich Moora snímá břímě.

8.9.2016 22:18
fikovnice

XXX.XXX.30.49

To Vám věřím a přeju to těšení se!
Já mám malého kocourka od soboty - tři a půl měsíčního. Vy budete mít jak starou čičinu, jestli se můžu zeptat?

8.9.2016 22:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
U nás jedno očkování stojí kolem 300, - až 350, - Kč. Taky bych dala finance alespoň za to očkování. Možná je ani nepřijmou a budou rádi, že má kotě dobrý domov.

Měla jsem jednou koťátka a tři z nich jsem vezla novým majitelům do města vzdáleného cca hodinku cesty, chtěla jsem za kotě v inzerátu 300, -, abych pokud možno vyloučila ty, co kotě pomazlí a vkopnou na ulici. Za cestu jsem nechtěla nic a ještě jsem vezla výbavičku pro každé kotě v mnohem vyšší částce, než byla jeho cena. Chtěla jsem, aby papalo to, na co bylo navyklé z domova. To se vyplatí , všechna koťátka se mají moc dobře a jsem za to moc ráda.

Když jsme si brali kotě nabízené zadarmo z inzerátu, tak jsme dovezli na oplátku dobré granule a kapsičky. Bylo vidět, že mají kočičky moc rádi, ale zároveň bylo vidět, že jsou chudší. Měli doma těch kočiček sedm. Naše kotě se narodilo kočičce, kterou našli jednou v zimě vyhublou a vyhládlou u obchoďáku u popelnice. Přes jejich chudobu a množství koček ji vzali domů, aby nemrzla. Určitě pro ně byl problém vydat jakoukoliv částku za lepší granule, nebo kapsičky. Byli moc rádi, vůbec to nečekali. Zlatí lidé, sami moc neměli a i o to málo se dokázali dál podělit.

"Machysko", a to je ta krasavice, co máš v profilovce - mám na mysli v textu ten poslední odstavec - to kotě od kočky u obchoďáku?

9.9.2016 10:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak tak, přiznám se, že z tohoto důvodu je pro mě velmi diskutabilní ono milosrdenství vzít si takového tvorečka do bytu

A k názvu tohoto tématu :
už z principu je cena za dar blbost...to už se v té "dnešní době" bez peněz nedá ani darovat?

Notabene on je to dar pro obě strany, spíš z nich Moora snímá břímě.

To sic ano, ale taky jsem vždy za darované kotě či králíka vezla aspoň čokošku a víno, apod. Mi osobně by to bylo trapné přijet bez ničeho...

Nicméně asi nejrozumnější je buď vyzjistit čím krmí nebo dát penízky za to očkování a odčervení. ;).

9.9.2016 13:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
To sic ano, ale taky jsem vždy za darované kotě či králíka vezla aspoň čokošku a víno, apod. Mi osobně by to bylo trapné přijet bez ničeho...

Nicméně asi nejrozumnější je buď vyzjistit čím krmí nebo dát penízky za to očkování a odčervení. ;).

Souhlasím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík