Xxx-xxX
XXX.XXX.50.14
Může kočka na barfu přenést salmonelózu na člověka? Nejspíš ji prodělávám, jiná příčina mě nenapadá. Přiznám se, že jsem kocourkovi dávala pusu. Mohla jsem to chytit od něho?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dáváte pusu kočičím výkalům?
má kočka taky průjem?
pokud ne, tak můžete být v tomto směru v klidu.
Pokud krmíte masem z kontrolovaných chovů, tedy masem pro lidi, tak vám salmonela nehrozí.
Ale pokud jste ještě neměla děti, s kočkami se nelíbejte, může být, že kočička přenáší toxoplazmózu, po které mohou být nemocné nenarozené děti.
Citace:
Jako zjevné onemocnění je toxoplazmóza u zvířat i u lidí vzácná. Styk s infekcí či infekce sama proběhnou většinou skrytě bez nápadných příznaků. Toxoplazmóza může postihnout mízní aparát (lymfatické uzliny), tkáně oka, centrálního nervstva či způsobit gynekologická onemocnění. Toxoplazmóza může být příčinou např. potratů, nedonošení plodů, jejich odumření nebo porodu defektních dětí stižených vrozenou toxoplazmózou.
http://nemoci.doktorka.cz/toxoplazmoza/.
rapotacka11
napsal(a):
To snad ale jen v těhotenství.
Když není těhotná a onemocní,
tak na pozdější těhotenství a dítě to vliv nemá.
Teď jsem se také zarazila a představila si dceru, jak se mazlí s kočkama...Také jsem přesvědčená, že problém je jen nákaza v těhotenství, jinak ne.
Většina lidí se touto nemocí nakazí z půdy a ne přímo od kočky.
Já jsem to taky nevěděla. Ale upozornila mě na to teta, povoláním dětská lékařka.
Přes nemoci kočiček nejsem odborník.
V tom článku je to dost dobře popsané.
Kdy a jak je možno, se nakazit. A to nejen člověk, ale i kočička.
Dočetla jsem to do konce.
Takže běžná hygiena a nelíbat kočky na čumáček.
V těhotenství platí dvojnásob.
"Pokud krmíte masem z kontrolovaných chovů, tedy masem pro lidi, tak vám salmonela nehrozí."
tomu nějak nerozumím, od kočky salmonela hrozit nebude, ale konzumací v podstatě jakékoliv "lidské" potraviny (za vhodných podmínek) se salmonelou nakazíš, nejčastěji masem a vejci.
Taky to může být kampylobakterióza.
Na toxoplazmózu nedávno zemřel jeden soused, kočky neměli.
napsal(a):
"Pokud krmíte masem z kontrolovaných chovů, tedy masem pro lidi, tak vám salmonela nehrozí."
tomu nějak nerozumím, od kočky salmonela hrozit nebude, ale konzumací v podstatě jakékoliv "lidské" potraviny (za vhodných podmínek) se salmonelou nakazíš, nejčastěji masem a vejci.
Taky to může být kampylobakterióza.
Na toxoplazmózu nedávno zemřel jeden soused, kočky neměli.
Vloudila se chyba, trest smrti!
Psala jsem zároveň i něco jiného, takže si sypu popel na hlavu.
Měla tam být tasemnice. Salmonela samozřejmě může být i v jídle pro lidi.
Ta toxoplazmóza má být i v hlíně. Nemusí to být kočka.