Jaké mléčné výrobky pro kotě?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.9.2016 01:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak vás zase zdravím kočkaři .
Můj mladší kocourek (kotě) přímo miluje tvaroh - zatím měl jen polotučný, vím, že se doporučuje buď ten nebo plnotučný. Také jsem mu již zkusila dát trochu smetany - i po ní dychtivě vyjel. Průjem měl jen asi 24hod, co jsem si jej přivezla, takže to počítám, že bylo změnou stravy a prostředím.
Vím, co dává "Joanne" - plnotučný jogurt.
Napadají vás ještě nějaké vhodné věci - co třeba zákys, podmáslí, apod.? A tvaroh - když mu tak šmakuje - mám jej nějak omezovat? Preferuje jej před masem...radši by prostě než kapsičku nebo syrové dostal misku s tvarohem. Dodávám, že jsou mu 3.5 měsíce.

Ach jo, ten divoch tady ulovil včelu, lítá tady (kocour), skočil po včele na okně, tak jen se modlím, aby jej nebodla. Ale předpokládám, že to by vydával nějaké nelibé zvuky.

16.9.2016 08:14
Acamar

XXX.XXX.57.109

fikovnice napsal(a):
Tak vás zase zdravím kočkaři .
Můj mladší kocourek (kotě) přímo miluje tvaroh - zatím měl jen polotučný, vím, že se doporučuje buď ten nebo plnotučný. Také jsem mu již zkusila dát trochu smetany - i po ní dychtivě vyjel. Průjem měl jen asi 24hod, co jsem si jej přivezla, takže to počítám, že bylo změnou stravy a prostředím.
Vím, co dává "Joanne" - plnotučný jogurt.
Napadají vás ještě nějaké vhodné věci - co třeba zákys, podmáslí, apod.? A tvaroh - když mu tak šmakuje - mám jej nějak omezovat? Preferuje jej před masem...radši by prostě než kapsičku nebo syrové dostal misku s tvarohem. Dodávám, že jsou mu 3.5 měsíce.

Ach jo, ten divoch tady ulovil včelu, lítá tady (kocour), skočil po včele na okně, tak jen se modlím, aby jej nebodla. Ale předpokládám, že to by vydával nějaké nelibé zvuky.

Ono toho asi zas tolik různých výrobků z mléka není - smetana nebo tatra, kysaná smetana nebo jogurt, tvaroh, podobné jsou žervé sýry, já občas dám kousíček tvrdého sýra, taky má kočka ráda.
Jinak Machyska tady párkrát psala, že kupuje přímo nízkolaktózové mléčné výrobky (Kaufland, Lídl) - kdyby to kocourek jedl ve velkém a chtěla jste raději "bezpečněji" pro něj.

16.9.2016 08:59
Cat cat

XXX.XXX.33.45

Hezký den! Moji kožuši dostávají tvaroh, zakysanou smetanu, bílý jogurt, kefír jako zákusek milují Lipánka, Ostraváčka, Pribiňáčky, občas jim koupím to sušené kozí mléko.. Ale co milují nejvíc je čerstvé mléko přímo s kravína... To jen stačí, když vytahuju petku z ledničky a jsou v kuchyni nastoupení v řadě. Trošku pak měkčí bobek je, ale nic dramatického...občas si myslím, že to nezaškodí. Není to denně. A když se dostanou ke šlehačce, tak to je taky boj. Na ty laktose-free výrobky mám svůj nazor a asi bych je nedávala.
Ze začátku dávejte jen zakysané várobky, to kocourkovi neublíží.
A jestli máte strach z mléka, tak zkuste to sušené kozí...

17.9.2016 07:12
joanne.s

XXX.XXX.39.127

Preferuju zakysané mléčné výrobkypřed obyčejnými. Plnotučné před nízkotučnými.

Ale teda aby to měl místo masa, to bych nedělala. lžičku denně a dost, ať papká i maso, mokré krmení, granulky. Je to přece masožravec.

17.9.2016 13:10
Acamar

XXX.XXX.158.162

Cat cat napsal(a):
Hezký den! Moji kožuši dostávají tvaroh, zakysanou smetanu, bílý jogurt, kefír jako zákusek milují Lipánka, Ostraváčka, Pribiňáčky, občas jim koupím to sušené kozí mléko.. Ale co milují nejvíc je čerstvé mléko přímo s kravína... To jen stačí, když vytahuju petku z ledničky a jsou v kuchyni nastoupení v řadě. Trošku pak měkčí bobek je, ale nic dramatického...občas si myslím, že to nezaškodí. Není to denně. A když se dostanou ke šlehačce, tak to je taky boj. Na ty laktose-free výrobky mám svůj nazor a asi bych je nedávala.
Ze začátku dávejte jen zakysané várobky, to kocourkovi neublíží.
A jestli máte strach z mléka, tak zkuste to sušené kozí...

Proč jsou nízkolaktózové výrobky špatné?

17.9.2016 14:03
Cat cat

XXX.XXX.0.208

Neřekla jsem, že je špatné. Je se mu tak nějak instinktivně vyhýbám. Je děláno pro lidi kteří už nějaký problém mají-intoleranci. Tak proč ho dávat zdravé kočce. Raději jim dopřeju čerstvé, plnosložkové mléko. Nedostávají ho denně. A jak říkám, problém jim to nedělá a milujou to.

17.9.2016 16:17
Acamar

XXX.XXX.158.162

Cat cat napsal(a):
Neřekla jsem, že je špatné. Je se mu tak nějak instinktivně vyhýbám. Je děláno pro lidi kteří už nějaký problém mají-intoleranci. Tak proč ho dávat zdravé kočce. Raději jim dopřeju čerstvé, plnosložkové mléko. Nedostávají ho denně. A jak říkám, problém jim to nedělá a milujou to.

Aha, tak to jo, chápu.

17.9.2016 19:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

Cat cat napsal(a):

Já jsem ho začala dávat po tom co jsem četla etiketu kočičího mléka a tam byla laktóza 0,2 a u bezlaktózového je laktóza 0,1, tak jsem to brala jako dobrou variantu pro kočičky, které nesnášejí normální mléko.
Také právě proto, že je to pro lidi, tak mi to tak špatné nepřipadá, jestli nesnáší laktózu člověk nebo kočička, tak to je vlastně jedno. Chutná podobně jako tatra, je takové sladší...

17.9.2016 19:04
joanne.s

XXX.XXX.5.137

Cat cat napsal(a):

Vidím to stejně. Pokud člověk nebo kočka laktozu normálně tráví, žádný průjem apod., nevidím důvod dávat výrobky bezlaktozové.

17.9.2016 19:21
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Vidím to stejně. Pokud člověk nebo kočka laktozu normálně tráví, žádný průjem apod., nevidím důvod dávat výrobky bezlaktozové.

17.9.2016 20:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Děkuju vám všem za nápady, chystám se na nákup, sice v poněkud divnou dobu (já vím ), ale využiju některé vaše tipy.

17.9.2016 21:44
Cat cat

XXX.XXX.33.226

Pak dejte vědět...

Přidejte reakci

Přidat smajlík