Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2016 07:40
AndreaaB

XXX.XXX.24.1

Zdravím všechny, jsem tu nová, poprosím o radu. Nastěhovali jsme se na barák a včera jsme si přinesli odložené asi 3měs. kotě. Je přítulný, hravy...prosím čím krmit smajlík je to kočka která je venku smajlík domeček ve kterém venku spí už má...

26.9.2016 09:11
asurwic

XXX.XXX.36.3

AndreaaB napsal(a):
Zdravím všechny, jsem tu nová, poprosím o radu. Nastěhovali jsme se na barák a včera jsme si přinesli odložené asi 3měs. kotě. Je přítulný, hravy...prosím čím krmit smajlík je to kočka která je venku smajlík domeček ve kterém venku spí už má...

Což takhle koupit nějaké kočičií jídlo a nebo mu dát masíčko?

26.9.2016 09:27
Machyska

XXX.XXX.252.23

V posledních dnech se s těmito dotazy roztrhl pytel , projděte si i vlákna z posledních 14 dní.

Základ: koťátko zbavit vnějších i vnitřních parazitů a zkontrolovat ouška jestli nemá ušní svrab. Odčervit nejlépe odčervovací pastou a to třikrát za sebou v rozmezí 14 dní (škrtavky, tasemnice...). Vnější parazité kapička za krk (blechy, všenky...) Ušní svrab vypadá jako špinavá ouška - uvnitř, pokud ho má, tak hned zaléčit (veterina). Nejlepší je vzít kotě na veterinu a doktor ho prohlédne a ošetří.

Jinak kotě baští nadrobno nakrájené syrové masíčko, vařené masíčko, kvalitní kapsičky s vyšším obsahem masa, mléko by mělo kotě snášet také dobře (později z něj mívají některé kočky průjem), pokud nechcete riskovat kravské mléko, tak existují kočičí mléka v lahvičce, nebo nízkolaktózová mléka (pro lidi), prodávají se i v marketech např. Kaufland.
Také je možné dávat trochu tvarohu, vajíčko (syrové i vařené) a samozřejmě základ jsou kotěcí granulky, které jsou k dispozici kdykoliv má kotě chuť.
Vyvarujte se nekvalitních granulí, které se prodávají v marketech, hlavně Whiskas, Friskies a podobné. Všechny granule, které jsou barvené, tak jsou naprosto nevhodné.

Kolik lidí tolik názorů, mnoho lidí by krmilo jen masem, mnoho jen granulemi. Jsem přesvědčena, že zlatá střední cesta základ granule a občas přilepšit syrovým masíčkem a dalšími výše zmíněnými dobrotami bude u venkovní kočičky to pravé, ale musíte to zvážit sama.

Kotě v tomto věku jí málo, ale často. Vodu by mělo mít kotě k dispozici vždy.

26.9.2016 10:58
AndreaaB

XXX.XXX.24.1

Děkuji jste hodné smajlík pěstovala jsem rybičky, andulky, křečky.. mám agamu vousatou a domácího králička ale kočky a psi jdou mimo mě. Pro někoho normální pro mě začátek, děkuji za ochotu mi odepsat smajlík

26.9.2016 11:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

AndreaaB napsal(a):
Děkuji jste hodné smajlík pěstovala jsem rybičky, andulky, křečky.. mám agamu vousatou a domácího králička ale kočky a psi jdou mimo mě. Pro někoho normální pro mě začátek, děkuji za ochotu mi odepsat smajlík

Pokud budete něco potřebovat upřesnit, tak klidně napište, lepší je se zeptat, než něco podělat .

Posílám koťátku pohlazení a přeji krásné společné zážitky.

26.9.2016 12:03
AndreaaB

XXX.XXX.24.1

Děkuji je to miláček. Určitě napíšu, ja se raději zeptám než abych něco udělala špatně smajlík

26.9.2016 12:05
Machyska

XXX.XXX.252.23

AndreaaB napsal(a):
Děkuji je to miláček. Určitě napíšu, ja se raději zeptám než abych něco udělala špatně smajlík

Vypadá nádherně, ale co ten obojek? Rychle dolů, než se Vám o něj někde uškrtí.

26.9.2016 12:07
AndreaaB

XXX.XXX.24.1

Machyska napsal(a):
Vypadá nádherně, ale co ten obojek? Rychle dolů, než se Vám o něj někde uškrtí.

Nemůžu máme tu strašně moc klíšťat. Než jsme mu ho dali vlezl pod tuje a sundavali jsme mu minimálně 10 klíštat... moje děti do lesa ani nechodí... a muj tatka měl boreliozu..

26.9.2016 12:21
Machyska

XXX.XXX.252.23

AndreaaB napsal(a):
Nemůžu máme tu strašně moc klíšťat. Než jsme mu ho dali vlezl pod tuje a sundavali jsme mu minimálně 10 klíštat... moje děti do lesa ani nechodí... a muj tatka měl boreliozu..

Co raději dát kapičku za krk? Do zimy by stačila určitě jen jedna. Klíště se sice zakousne, ale hned zdechne. Na tahání klíšťat jsou v lékárně super háčky s těmi žádné klíště neroztrhnete.

Pokud mu ho necháte, tak hodně hlídejte kde je, bylo opravdu hodně případů, kdy se kočka za obojek zahákla a nedopadlo to dobře, nebo ji zachránili na poslední chvíli.

Mám čtyři kočky a kupuji kapičky celou sezónu, je to sice pálka, ale obojku se moc bojím. Tak to zvažte, je to samozřejmě jen na Vás

26.9.2016 12:29
AndreaaB

XXX.XXX.24.1

Machyska napsal(a):
Co raději dát kapičku za krk? Do zimy by stačila určitě jen jedna. Klíště se sice zakousne, ale hned zdechne. Na tahání klíšťat jsou v lékárně super háčky s těmi žádné klíště neroztrhnete.

Pokud mu ho necháte, tak hodně hlídejte kde je, bylo opravdu hodně případů, kdy se kočka za obojek zahákla a nedopadlo to dobře, nebo ji zachránili na poslední chvíli.

Mám čtyři kočky a kupuji kapičky celou sezónu, je to sice pálka, ale obojku se moc bojím. Tak to zvažte, je to samozřejmě jen na Vás

Aha vidíte, nevím že existují kapky smajlík bude zima a obojek ji sundáme, zatím se drží u nás na verandě a snaži se dostat dovnitř :-D na jaro koupím kapky, ted marodím, příští týden hned letím na veterinu i s králikem :-D vemu to při jednom haha.

26.9.2016 12:56
AndreaaB

XXX.XXX.24.1

Machyska.. napsala jsem Vám zprávu smajlík

26.9.2016 14:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

AndreaaB napsal(a):

Krásnej!
Většina věcí, na něž se ptá, je ve zdejších diskuzích - stačí zadat téma a vykoukne to na Vás. Btw já mám kocourka nově necelý měsíc a zrovna včera mu byly přesně 4 měsíce.
Kdybyste měla nějaký specifický dotaz, tak jak píše "Machyska", vždy se tu najde někdo, kdo poradí. Držím pěsti, ať máte s kotiskem pěkné soužití, brzy zjistíte, že kočky jsou úžasná a suprová stvoření!

26.9.2016 15:31
macomb

XXX.XXX.200.36

Já teda nevím, kočkám kupuju antiparazitní obojky od bepharu a žádnou neg. zkušenost s nimi nemám, fungují bezvadně a když něco tak se trhnou. Několikrát přišla jedna z koček bez něj.

26.9.2016 20:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

macomb napsal(a):
Já teda nevím, kočkám kupuju antiparazitní obojky od bepharu a žádnou neg. zkušenost s nimi nemám, fungují bezvadně a když něco tak se trhnou. Několikrát přišla jedna z koček bez něj.

Už jsem sem ty fotky dávala. Tak ještě jednou pro výstrahu. I ten nejbezpečnější obojek může selhat. A tady jsou následky. Kočena provlíkla obojkem přední packu a ten se jí postupně zařezal do kůže, až vzniklo tak šílené zranění jako je na obrázku. Ani nechci domyslet, jak trpěla .

26.9.2016 20:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Už jsem sem ty fotky dávala. Tak ještě jednou pro výstrahu. I ten nejbezpečnější obojek může selhat. A tady jsou následky. Kočena provlíkla obojkem přední packu a ten se jí postupně zařezal do kůže, až vzniklo tak šílené zranění jako je na obrázku. Ani nechci domyslet, jak trpěla .

Mmch z toho obojku se mi zdá, že má také bezpečnostní sponu. Alespoň já takový nějaký měla prý s bezpeč. sponou. To bylo v době, kdy jsem netušila jaké škody a neštěstí mohou obojky napáchat. Takže mám kocoury zásadně neoobojkované.

27.9.2016 08:26
macomb

XXX.XXX.200.36

fikovnice napsal(a):

Tady tento obojek mě ale nepřipadá jako antiparazitní s tím zapínáním. No chudák čičina musela si protrpět hodně

27.9.2016 08:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
Mmch z toho obojku se mi zdá, že má také bezpečnostní sponu. Alespoň já takový nějaký měla prý s bezpeč. sponou. To bylo v době, kdy jsem netušila jaké škody a neštěstí mohou obojky napáchat. Takže mám kocoury zásadně neoobojkované.

Já bezpečnostní sponu/nesponu nevidím.
Zato mi ten obojek připadá, že kdo ho kočce dával, ho něčím ještě vyztužil, aby se /už/ neroztrhl.

27.9.2016 08:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

AndreaaB napsal(a):
Aha vidíte, nevím že existují kapky smajlík bude zima a obojek ji sundáme, zatím se drží u nás na verandě a snaži se dostat dovnitř :-D na jaro koupím kapky, ted marodím, příští týden hned letím na veterinu i s králikem :-D vemu to při jednom haha.

Nene, to nejsou kapky. řekněte si o spot - on /to jen my lidově tomu říkáme, že se dá kapka/.

27.9.2016 18:04
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Nene, to nejsou kapky. řekněte si o spot - on /to jen my lidově tomu říkáme, že se dá kapka/.

Děkuji za vysvětlení, vůbec mi nedoklaplo, že by to mohl někdo pochopit jinak

Přidejte reakci

Přidat smajlík