Optimální granule pro kastravanou kočku

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TerkaJun

30.9.2016 09:07
TerkaJun

XXX.XXX.36.40

Jaké granule dáváte kastrované kočce? Zkouším teď různé granulky, ale mám pocit, že ji moc nechutnají. Po kastraci mi hrozně zhubla a nemůžu ji dostat na normální váhu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2016 09:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli kočka moc nežere a hubne, tak bych v první řadě trvala na pořádném vyšetření u veterináře včetně odběrů krve a podobně.

30.9.2016 09:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Stopro souhlas s bodlinkou, nechte kočičáka vyšetřit.

Stran krmení, nedávejte granule pro kastráty, ale adult - all life stages.

A hlavně nekrmte jen granulemi. Maso, nejlépe syrové, kvalitní masové konzervičky a kapsičky, zakysanou smetanu/tučný bílý jogurt, bílý sýr..

Jak je kočka stará? Jak dlouho po kastraci je? Kolik váží?

DenčaTi

30.9.2016 11:07
DenčaTi

XXX.XXX.74.187

Určitě běž k veterinářovi na vyšetření a rovnou se poraďte i o krmivu. Granule, kde je velký podíl čerstvého masa a ne náhražek. A pak třeba dokrmit uvařeným masem (s čerstvým mám osobně špatné zkušenosti).

30.9.2016 11:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

O výběru konkrétních granulí bych se s veterinářem radši neradila - taky by mohl paní rovnou nabalit Purinu, Hills, RC a podobné dobroty.

30.9.2016 18:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

TerkaJun napsal(a):
Jaké granule dáváte kastrované kočce? Zkouším teď různé granulky, ale mám pocit, že ji moc nechutnají. Po kastraci mi hrozně zhubla a nemůžu ji dostat na normální váhu.

Osobně jsem nezažila kočku, jež by po kastraci hubla...bud si drží svou váhu či naopak přiberou.

Co se týče krmení - kočeny i po kastraci dál krmím masem, granule mají adulty a ty starší s horšíma zubama seniorky + kotěcí. Jsou dost v pohybu, takže mi po kotěcích nijak netloustnou, ale dobře se jim jak jsou drobné koušou.

30.9.2016 20:39
Machyska

XXX.XXX.252.23

lavacca napsal(a):
Osobně jsem nezažila kočku, jež by po kastraci hubla...bud si drží svou váhu či naopak přiberou.

Co se týče krmení - kočeny i po kastraci dál krmím masem, granule mají adulty a ty starší s horšíma zubama seniorky + kotěcí. Jsou dost v pohybu, takže mi po kotěcích nijak netloustnou, ale dobře se jim jak jsou drobné koušou.

Já jsem to zažila. Naše kočička byla před kastrací tlusťoučká a po kastraci postupně v průběhu cca dvou měsíců zhubla (samozřejmě není žádná vychrtlina) a od té boby si drží svou váhu a je taková akorát. Už je to cca tři roky a sežere toho jak polský zájezd. Miluje naprosto všechno jídlo - masíčko syrové, vařené, kapsičky, granule, mlíčko, tvaroh, jogurt...

Závidím ji její trávení

Přidejte reakci

Přidat smajlík