Dobrý den, mám doma 2 leteho kocoura. Už od mala byl vybiravy v jídle ale něco vždycky snědl. Cim je starší, Tim méně jí a když se nají víc, tak začne škytat a pak se pozvrací...Dneska mi vyzvracel i odcervovaci tabletku. Zkoušela jsem mu jídlo dávat i vícekrát denne ale to odmítá a sni pouze večerní dávku jak je zvyklý. Nemůže jít třeba o nějakou nemoc či vrozenou vadu? Nebo prostě jen bude navždy Hubený a bude mu stačit mala davka masa večer? Přijde mi to zvláštní ze kočka v přírodě normálne chyta myši po celý den a ji po částech celý den a Můj kocour jen jednou. Nijak extra nestrádá ale oproti druhe kočce co mám sežere tak 1/3 toho co ona. Děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Nemůže jít třeba o nějakou nemoc či vrozenou vadu?"
samozřejmě ano, už bych to řešila na veterině.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Určitě ho nechejte prohlédnout veterinářem, i když je jinak v pohodě - neschovává se, hraje si, mazlí se, pije, normálně vylučuje. Koukněte jestli nemá začervenalé dásně, mohou ho bolet zuby. Nám kocour ve dvou letech začal špatně jíst, protože měl problém s trichobezoáry. Trvalo to docela dlouho než se to srovnalo (cca 3 měsíce) a několikrát jsem to konzultovala s veterináři. Oproti druhému kocourovi také málo jí, ale je v dobré kondici a v pořádku. Takže je to individuální.
Nelly13
napsal(a):
Dobrý den, mám doma 2 leteho kocoura. Už od mala byl vybiravy v jídle ale něco vždycky snědl. Cim je starší, Tim méně jí a když se nají víc, tak začne škytat a pak se pozvrací...Dneska mi vyzvracel i odcervovaci tabletku. Zkoušela jsem mu jídlo dávat i vícekrát denne ale to odmítá a sni pouze večerní dávku jak je zvyklý. Nemůže jít třeba o nějakou nemoc či vrozenou vadu? Nebo prostě jen bude navždy Hubený a bude mu stačit mala davka masa večer? Přijde mi to zvláštní ze kočka v přírodě normálne chyta myši po celý den a ji po částech celý den a Můj kocour jen jednou. Nijak extra nestrádá ale oproti druhe kočce co mám sežere tak 1/3 toho co ona. Děkuji za odpovědi.
Jaké "jídlo" ?