Kočka nechce jíst kvalitnější stravu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

TomášVašina

9.10.2016 14:55
TomášVašina

XXX.XXX.82.42

Dobrý den. Moje kočička odmítá jíst konzervy kvalitnějšího typu. Kapsičky nebo konzervy felix zhltne jako blázen. Koupím konzervu kde je 98% masa příjde k tomu čichne a odejde. Nevíte v čem je problém? Rád bych aby papala kvalitnější stravu ale odmítá jí, díky za pomoc.

9.10.2016 15:44
Machyska

XXX.XXX.252.23

Z mé zkušenosti kočky nerady papají "paštikové" konzervy, pokud to mělo strukturu kapsičky tj. kousky, tak jí prostě nechutná.

Nekvalitní kapsičky i granule jsou chemicky dochucované a kočkám paradoxně chutnají víc, než kvalitní, které mají většinou "obyčejné" přírodní aroma. Většinou se musí hledat a zkoušet co jí bude chutnat...

Co říká na maso syrové, nebo vařené, to jí? Pokud ano, máte vyhráno, když přidáte ke kvalitním granulím maso (nejlépe syrové), tak je to to nejlepší co jí můžete dát a kapsička není vůbec potřeba. Cena v porovnání s kapsičkou je srovnatelná.

Na stravu jsou tady větší odborníci a určitě se také ozvou

9.10.2016 15:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dobrý den, jak již psala "Machyska", tak přirozenou potravou koček je syrové maso. Ne všechny je ale chtějí. Přesto - zkoušel jste krmit syrovým? Pokud ano, tak i více druhů masa? Moji kocouři např. mají rádi vnitřnosti (odvázaná z toho nejsem, ale alespoň něco syrového do sebe dostanou) a mladší má rád i vepřové maso. Kupuji normálně maso pro lidskou spotřebu a vždy najdu něco ve slevě. Tak např. plátek plecka řekněme za dvacku, což by hmotnostně odpovídalo třeba i třem kapsičkám. Chci tím říct, že krmení syrovým je nejen nejlepší a nejzdravější pro kočky, ale také nejlepší pro Vaši peněženku!

9.10.2016 16:27
Acamar

XXX.XXX.158.162

Jakou značku kvalitní konzervy jste zkoušel? Jak psala Machyska, často je problém v konzistenci a typ "paštika" hodně koček odmítá. A mají rády konzistenci, kde jsou kousky masa, tzv. filety.
Ale taky jsou kočky, které prostě kromě Felixů, Gourmetů atd. jiné konzervy odmítají, kvalita nekvalita. Chytají se na "omáčku".
O krmení masem tady holky psaly... pokud by měla kočka hlavně maso a slušné granule, méně kvalitní konzerva občas ji nezabije.

TomášVašina

9.10.2016 16:50
TomášVašina

XXX.XXX.82.42

Dobrý den, děkuji za odpovědi. Pomohli, kvalitní konzervou myslim např. BOZITU.
Jinak syrové maso má ráda kuřecí občas dostává, ale to je potřeba po koupi to maso nechat zmrazit kvůli parazitům nebo se mýlím ?

9.10.2016 16:51
joanne.s

XXX.XXX.40.128

Tomáš: 98 procent masa byla určitě pašika, viďte? Zkuste příště kousky masa v omáčce/želé. Mně kocour paštiku nesežere žádnou, kvalitní ani nekvalitní, ale kapsičky či konzervičky s kousky masa skoro každou. Speciálně doporučuju Schesir filetky v želé.

Skvělé by bylo, kdyby vám žrala syrové maso. Takřka jakýkoliv druh, jen ne divočáka, chutné je vepřové. Ovšem ne každá kočka syrové maso žerynká..

9.10.2016 17:04
Acamar

XXX.XXX.158.162

TomášVašina napsal(a):
Jinak syrové maso má ráda kuřecí občas dostává, ale to je potřeba po koupi to maso nechat zmrazit kvůli parazitům nebo se mýlím ?

O přemražování se píše kvůli parazitům, ale hodně lidí, co syrovým krmí, kupuje maso určené pro lidskou spotřebu a nepřemražují, kočkám to více chutná.

Zkuste i jiné značky, třeba konzervy Brit Care, Schesir apod. (dají se koupit v kamenných zverimexech), to jsou ty "filety", a uvidíte, jestli je problém v konzistenci. Kočky jsou často hodně vybíravé.

9.10.2016 21:27
Machyska

XXX.XXX.252.23

TomášVašina napsal(a):

Přemražování masa je asi diskutabilní, ale tady na fóru jsem vysledovala, že většina chovatelů maso nepřemražuje. Pokud se pletu, tak mě určitě někdo opraví.

Přemražovat je nutné určitě zvěřinu, nebo maso výsekové, maso pro lidskou spotřebu není potřeba (hodně lidí i iFauny sleduje ještě odkud maso pochází-výrobce)

Já kupuji maso pro lidskou spotřebu a první dva dny od nákupu dávám maso čerstvé, zbytek zamrazím a využívám přemražené. Dávám ho do malých sáčků, abych měla pro kočenky nachystanou po rozmražení jen jednu porci.

9.10.2016 23:45
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
O přemražování se píše kvůli parazitům, ale hodně lidí, co syrovým krmí, kupuje maso určené pro lidskou spotřebu a nepřemražují, kočkám to více chutná.

Zkuste i jiné značky, třeba konzervy Brit Care, Schesir apod. (dají se koupit v kamenných zverimexech), to jsou ty "filety", a uvidíte, jestli je problém v konzistenci. Kočky jsou často hodně vybíravé.

Ano, např. já nepřemražuji. Ale jak jsem psala, kupuji maso určené pro lidskou spotřebu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2016 07:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkusil jste kvalitní konzervu přidat do menší porce Felixe? Některé kočky se tak to nechají "obalamutit"

10.10.2016 07:19
Janaaa

XXX.XXX.226.2

TomášVašina napsal(a):

Jo jo, Bozita u nás taky neměla úspěch.Za to Gourmet to kocour miluje a nejvíc jim chutnají konzervy Brit Care, ty jsou sice kvalitní ale zase dost drahé..

10.10.2016 12:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Janaaa napsal(a):
Jo jo, Bozita u nás taky neměla úspěch.Za to Gourmet to kocour miluje a nejvíc jim chutnají konzervy Brit Care, ty jsou sice kvalitní ale zase dost drahé..

Mým také nejvíce jedou Gourmety. Teď měli v našem Zvěrokruhu poprvé akci na kapsičky Applaws - za 22 Kč, jinak stojí asi 35 Kč! Tak jsem si říkala, že za zkoušku to stojí. Tak první sežrali celkem ochotně, ale dnešní už jen roznimrali. Takže do sbírky vyzkoušených a neúspěšných už mi přibyly i Applawsky, a zase se pokorně vrátím ke Gourmetům . Ale já se snažím krmit pestře - mají granule, mají syrové maso a malej je úplně ujetej na tvaroh - to by snad dokázal sníst na posezení celou tu vaničku.

10.10.2016 14:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: /nejen/ u Applaws dost závisí na typu kapsy/konzervy i na příchuti. U nás moc chutnají kapsa tuňák ve šťávě, s tygřími krevetami. Naopak kapsa v želé nee, konzerva nee.
Jinak ano, i mně se občas přihodí, že první kapsa sežrána, druhá a třetí už jen pocuchána..

U nás ve Zvěrokruh je stálá cena kapsiček Applaws 32 /akci jsem ještě nezažila, ale nechodím tam často/.

10.10.2016 14:15
lavacca

XXX.XXX.201.247

U nás Bozita taky nebodovala.

Krmim hlavně syrové maso - nejvíc čerstvé určené pri lidskou spotřebu, občas něco zamrazim do zásoby. Plus mají granule. Sem tam jako mňamku dostanou konzervu. Nejvíc chutná Animonda Carny, Brit Care - jak která kočka a pak nejvíc venkovnim chutná pastikovita konzerva,...ale kruci název...ehm...úplně ji vidím, ale ten název..ehm. :| Taková tmavě vínověfialová ze spokojenýpes.cz ;).

10.10.2016 14:16
lavacca

XXX.XXX.201.247

Ha, jak jsem to odeslala, tak mi to došlo :D Neuvo to je. :).

10.10.2016 14:19
lavacca

XXX.XXX.201.247

Jinak jsem několik koček učila z granulí na maso, z nekvalitnich konzerv na kvalitní, apod. A vždy to chce trpělivost a postupně vmichavat to nové do stávajícího krmení. ;) A běžně je to na 2-4 týdny nez se dojde výhry. Takže hlavně vytrvat. ;).

10.10.2016 17:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: /nejen/ u Applaws dost závisí na typu kapsy/konzervy i na příchuti. U nás moc chutnají kapsa tuňák ve šťávě, s tygřími krevetami. Naopak kapsa v želé nee, konzerva nee.
Jinak ano, i mně se občas přihodí, že první kapsa sežrána, druhá a třetí už jen pocuchána..

U nás ve Zvěrokruh je stálá cena kapsiček Applaws 32 /akci jsem ještě nezažila, ale nechodím tam často/.

No mně se tady ta cena 22Kč zdála hodně slušná, tak jsem koupila 3 kapsičky. Víc ani neměli. A jedná se o kuřecí prsa - je tam takové to opravdové maso - vlákna svaloviny, jestli to popisuji srozumitelně...?

Přidejte reakci

Přidat smajlík