Kotě - nafouklé bříško a zrychlené dýchání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Natalj

12.10.2016 12:29
Natalj

XXX.XXX.137.86

Prosím o radu. Dobrý den koťátko(1 měsíc a půl) jsem si ujala v neděli 9.října a hned druhý den, začalo mít průjem a trochu nafouklé bříško. + je normální, že trochu zrychle dýchá ? Mám dospělou kočku a ta takhle nedýchá. Děkuji předem za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2016 13:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musíte k veterináři. Vypadá to na nějakou infekci. Držím palce, ať je koťátko brzy v pořádku.

Natalj

12.10.2016 14:45
Natalj

XXX.XXX.137.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musíte k veterináři. Vypadá to na nějakou infekci. Držím palce, ať je koťátko brzy v pořádku.

Děkuji moc. Dneska s ním půjdu.

12.10.2016 23:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Natalj napsal(a):
Děkuji moc. Dneska s ním půjdu.

Pak písněte jak jste dopadli. Držím pěsti! Jinak ale mláďata dýchají zrychleněji než dospěláci.

Natalj

13.10.2016 15:58
Natalj

XXX.XXX.148.150

Dopadli jsme dobře.

Natalj

13.10.2016 15:59
Natalj

XXX.XXX.148.150

Poslala jsem dlouhou zprávu a nějak se mi nedokázala celá odeslat.

Natalj

13.10.2016 16:19
Natalj

XXX.XXX.148.150

Dopadli jsme dobře. Průjem byl z toho, že nedostal tolik mlíčka od maminky, měl být ještě minimálně 14 dnů u kojící matky. Dostal 6 prášků v celku, které se berou jedna půlka třikrát denně. Dostali jsme také Sypký prášek po pěti gramech. Denně mu dávám jeden gram prášku. Dostala jsem také stříkačku, abych mohla prášek vcelku rozdrtit, smíchat s vodou, vložit směs do stříkačky a nakrmit ho tím. Sýpky prášek můžu dát buď do jídla, nebo smíchat s vodou a dát do stříkačky. Lékařka mi řekla, že když se to nezlepší do pátku, mám přijít znovu. Už se to lepší a Hovínka jsou pevnější. Nafouknuté bříško byla tak trochu má chyba, protože jsem ho moc přežírala nyní mu dávám 16 gramů granulí od Royal Canin + půlku masové kapsičky od Felixe denně. Musím se ještě učit, jak zvládnout krmení stříkačkou, ale to zvládnem. Děkuji moc za informace a přeji hezký den.

13.10.2016 17:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Proč je od mámy ?

13.10.2016 23:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Natalj napsal(a):
Dopadli jsme dobře. Průjem byl z toho, že nedostal tolik mlíčka od maminky, měl být ještě minimálně 14 dnů u kojící matky. Dostal 6 prášků v celku, které se berou jedna půlka třikrát denně. Dostali jsme také Sypký prášek po pěti gramech. Denně mu dávám jeden gram prášku. Dostala jsem také stříkačku, abych mohla prášek vcelku rozdrtit, smíchat s vodou, vložit směs do stříkačky a nakrmit ho tím. Sýpky prášek můžu dát buď do jídla, nebo smíchat s vodou a dát do stříkačky. Lékařka mi řekla, že když se to nezlepší do pátku, mám přijít znovu. Už se to lepší a Hovínka jsou pevnější. Nafouknuté bříško byla tak trochu má chyba, protože jsem ho moc přežírala nyní mu dávám 16 gramů granulí od Royal Canin + půlku masové kapsičky od Felixe denně. Musím se ještě učit, jak zvládnout krmení stříkačkou, ale to zvládnem. Děkuji moc za informace a přeji hezký den.

Děkuji za odpověď a ať se to vše zlepšuje. Zkuste nabídnout také libové syrové masíčko a nějaké mléčné výrobky - zakysané např., pokud to vetka nezakázala teď, když měl střevní problémy. Mému kocourkovi nejvíc ze všeho chutná tučný tvaroh. Kdybych mu to dovolila, snědl by asi celou tu vaničku na posezení.

13.10.2016 23:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Natalj napsal(a):

Ještě vlastně jedna věc - mláděti bych granule neodvažovala. Postupně přejděte na kvalitnější, to Vám kdyžtak poradí holky odsud, co se granulemi více zabývají. Nicméně se doporučuje, aby granule byly k dispozici pořád.

14.10.2016 07:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nevěřím, že nafouknuté bříško u kotěte je způsobené "přežíráním".
Dávala bych, kolik má chuť, je to přece mimčo v růstu.

Natalj

14.10.2016 07:07
Natalj

XXX.XXX.148.150

fikovnice napsal(a):
Ještě vlastně jedna věc - mláděti bych granule neodvažovala. Postupně přejděte na kvalitnější, to Vám kdyžtak poradí holky odsud, co se granulemi více zabývají. Nicméně se doporučuje, aby granule byly k dispozici pořád.

Dobře děkuji moc a to s těmi mléčnými výrobkami nevím, zapoměla jsem se ji na to zeptat. Zeptám se tady, doufám, že mi někdo poradí

Natalj

14.10.2016 07:08
Natalj

XXX.XXX.148.150

joanne.s napsal(a):
Nevěřím, že nafouknuté bříško u kotěte je způsobené "přežíráním".
Dávala bych, kolik má chuť, je to přece mimčo v růstu.

To máte pravdu.

14.10.2016 07:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Proč je od mámy?

Natalj

14.10.2016 14:50
Natalj

XXX.XXX.237.210

rapotacka11 napsal(a):
Proč je od mámy?

Začala na mláďata prskat a syčet.

14.10.2016 16:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Proč ?
Kočky jsou vynikající mámy
Kde žila ?
Měla vše potřebné ?
Netrpěla hladem ?
Předčasný odběr je špatně !
Vždy se mají brát zásadně 2 koťata, jde li opravdu o jejich dobro.

15.10.2016 19:01
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Natalj napsal(a):
Začala na mláďata prskat a syčet.

A Vy jste s kotětem někde už pryč od kočky- mámy? To, co píše "Rapotacka", je pravda. Kočka-matka mohla být třeba jen nervózní, utahaná z koťat, něco jí chybělo...? Hlavně, ať to vše dobře dopadne!

Natalj

16.10.2016 00:41
Natalj

XXX.XXX.208.241

fikovnice napsal(a):
A Vy jste s kotětem někde už pryč od kočky- mámy? To, co píše "Rapotacka", je pravda. Kočka-matka mohla být třeba jen nervózní, utahaná z koťat, něco jí chybělo...? Hlavně, ať to vše dobře dopadne!

To opravdu nevím. A my totiž už jednu kočku doma máme. Bohužel na něho syčí... a ta představa, že by jsem si ujala dvě koťata. Nemůžu na to pomyslet, co by ta naše blbena provedla

Natalj

16.10.2016 00:42
Natalj

XXX.XXX.208.241

rapotacka11 napsal(a):
Proč ?
Kočky jsou vynikající mámy
Kde žila ?
Měla vše potřebné ?
Netrpěla hladem ?
Předčasný odběr je špatně !
Vždy se mají brát zásadně 2 koťata, jde li opravdu o jejich dobro.

To opravdu nevím. Žila v domě, a ostatni nevím

16.10.2016 05:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Natalj napsal(a):
To opravdu nevím. A my totiž už jednu kočku doma máme. Bohužel na něho syčí... a ta představa, že by jsem si ujala dvě koťata. Nemůžu na to pomyslet, co by ta naše blbena provedla

Syčí ?
Nevím, zda jste viděla:
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
(od Rychlá Rota).

16.10.2016 11:58
balisek

XXX.XXX.131.211

Nafouklé břicho není z přežírání. Koťata se krmí tzv. ad libitum, nebo-li "kolik hrdlo ráčí".

Kotě je buď silně začervené nebo se - v horším případě - jedná o FIP či jiné závažné onemocnění. Co Vám vlastně na veterině řekli? Jaká je diagnóza, jaký je název těch "prášků"?

Váš jídelníček není zdaleka ideální. V tomto věku se koťata ještě jen učí jíst pevnou stravu. Koťatům se podává škrábané hovězí, speciální granule určené jako první příkrm k mateřskému mléku (např. Royal Canin Baby), zakysané mléčné výrobky. Konzervy podávejte jen ty nejkvalitnější, s maximálním obsahem masa - rozhodně ne Felixe a jiné marketovky. Vlhké krmení je nutné rozdělit do 5-6 dávek, granule nechte k dispozici pořád.

Nicméně bych kotě nechala znovu komplexně vyšetřit včetně krevního obrazu.

16.10.2016 17:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

balisek napsal(a):
Nafouklé břicho není z přežírání. Koťata se krmí tzv. ad libitum, nebo-li "kolik hrdlo ráčí".

Kotě je buď silně začervené nebo se - v horším případě - jedná o FIP či jiné závažné onemocnění. Co Vám vlastně na veterině řekli? Jaká je diagnóza, jaký je název těch "prášků"?

Váš jídelníček není zdaleka ideální. V tomto věku se koťata ještě jen učí jíst pevnou stravu. Koťatům se podává škrábané hovězí, speciální granule určené jako první příkrm k mateřskému mléku (např. Royal Canin Baby), zakysané mléčné výrobky. Konzervy podávejte jen ty nejkvalitnější, s maximálním obsahem masa - rozhodně ne Felixe a jiné marketovky. Vlhké krmení je nutné rozdělit do 5-6 dávek, granule nechte k dispozici pořád.

Nicméně bych kotě nechala znovu komplexně vyšetřit včetně krevního obrazu.

Rozjetou FIPkujsem bohužel zažila, břicho plné "vody". Kotě ale vypadalo celkově nemocně - já je tehdy adoptovala z útulku, kde si toho nevšimli (!). Bylo apatické, nechtělo si moc hrát, polehávalo, i když ještě celkem s chutí jedlo. Do 36 hod od adopce muselo být uspáno...

Natalj

17.10.2016 14:18
Natalj

XXX.XXX.90.70

On je uz v pořádku, paní veterinářka mu dala prášek na odčervení. Kočka si hraje mazlí a bobky jsou už pevné. Uvidím co bude dál a kdyžtak zajdu znovu k veterinářce.

17.10.2016 14:24
Machyska

XXX.XXX.252.23

Natalj napsal(a):
On je uz v pořádku, paní veterinářka mu dala prášek na odčervení. Kočka si hraje mazlí a bobky jsou už pevné. Uvidím co bude dál a kdyžtak zajdu znovu k veterinářce.

To je dobře, teď si to miminko pěkně užijte

Natalj

17.10.2016 16:40
Natalj

XXX.XXX.134.172

Machyska napsal(a):
To je dobře, teď si to miminko pěkně užijte

To ano

Přidejte reakci

Přidat smajlík