Již jsem to zde řešila minulý rok, ale už jsem bezradná...Kocour prodělal v r.2014 plíseň, která se vyléčila až po třech měsících podáváním různých injekcí a prášků..pak byl rok klid..a pak zničehonic na konci r.2015 začalo vykusování srsti...jen na břiše a zadních nohách..kocour je očkovaný, pravidelně odčervovaný, antiparazitálně ošetřovaný, pod veterinárním dohledem...kocour je domácí, ven nechodí. Stěry z kůže dělány, nic neprokázaly. Letos již třikrát aplikována kapka za krk, paraziti byli u veta ale též vyloučeni. Ani odběr krve nic neprokázal. Alergie též vyloučena, krmíme masem, kuřecí úplně vynecháno, upřednostňujeme vepřové(hovězí může být prý též alergen). Granule se supermarketů jsme také vyhodili, koupili Flatazor Pro-Nutrition s příchutí ryby. Jsem nešťastná z toho, že už nevím, jak kocourkovi pomoci...večer celou noc prospí, vůbec se nevzbudí, nekousá se...ale přes den, když si hrajeme, nebo se jen tak poflakuje po bytě, tak najednou, jako by ho něco štíplo, rychle se otočí a kouše si břicho nebo zadní nohy...už jsem vyzkoušela i jiného veta,. taky neví, co by to mohlo být...tvrdil, že to může být prostě už i zlozvyk, který neovlivníme...Mám třeba ještě zkusit výměnu granulí? Koupali jsme kocoura i v sirných koupelích, aplikovali chudákovi Imunoglukan(kvůli podezření na sníženou imunitu) a prostě nic nezabralo...kocour je kusanec, moc hezký, rád žere, hraje si, dovádí..stolici má pevnou, vyprazdňuje se bez obtíží..věk 8 let...kdyby Vás prosím cokoliv napadlo, zkuste poradit..přikládám foto, jakž takž se mi to povedlo vyfotit..na posledních 2 fotkách kocour, když bylo bříško ok.
A je vyloučený i svrab? Přitom si také mohou vyškrábat a vykusovat srst. Pokud to je už jen zlozvyk, tak co zkusit dát kocourovi nějaký obleček? Když se můj kocour neustále drbal a strhával strup ze zad, tak jsem prostřihla na paciny a hlavu větší ponožku a byl klid. Chodil s tím bez problémů.
Stendo

XXX.XXX.49.145
Kokosovy olej jsem jemne vtirala do kozisku nasi fretulce, mela ten samy problem s koziskem loni, kdyz linala, vycesavani a potom vetrit kokosovy olej, ma krasny kozisek a loni vypadala fakt hrozne, myslela jsem, ze to je svrab, nebo plisen, ale to u ni bylo vylouceno. Loni v lete jsem se ujala nemocneho kotatka se svrabem v usich a melo skrkavky, take jsme byli nekolikrat s nim u veta. Letos az na podzim se objevily blechy, uz je to v poradku. Kocicka se ale porad skrabe a vykousava, zase pomaha kokosovy olej jemne vmasirovat do kozisku na ta mista, kde to ma podrazdene. Mame jeste druhou kocicku z utulku a ta je uplne v pohode. Kokosovy olej mi doporucila uzasna pani, co leta zachranuje fretky, i s moji fretulkou ktere jsem se ujala a kousala do krve mi pani hodne pomohla a jsem moc rada, ze jeste ziji uzasni lide.
Kokosovy olej jsem koupila v lekarne. Zmena granuli take dela zazraky, u kocicky z utulku, ktera curala krev po leceni nam veterinar doporucil zmenu granuli.
Travici problemy pritoulane nemocne kocicky take vyresily kvalitni granule. Kocky mame cely zivot, vetsinou to byly bezdomovkyne a jedna kocicka se u nas dozila neuveritelnych 22 let. Veterinar rikaval tomu nasemu utulku lazaret, kdyz k nam prijel ockovat.
Preji krasny slunickovy den vsem
zviratkova babicka
Děkuji všem za reakce...ano, dělal se stěr z kůže, právě kvůli vyloučení opětovné plísně či svrabu..vet kontroloval i uši, tlamičku, zadeček...prostě všechno...vše bylo negativní.
Jinak zkusím změnit granule, myslela jsem právě, že ten Flatazor bude dobrý, hrozně mu chutná, koupili jsme 12 kg pytel a už ta má jen čtvrt pytle po 3 měsících . Ráda bych mu zkusila koupit granule, aby byli kvalitní, ale neobsahovali žádné alergeny, aby se i tohle vyloučilo. Ale jak mám poznat, na co je alergický. Kuřecí maso jsme vysadili, problém stále stejný. Krmili jsme vepřovým a hovězím, pak jsem se ale dočetla, že i hovězí může být alergen...tak krmíme vepřové, krůtí..sem tam kapsička..
Kokosový olej? Ten mám doma v bio kvalitě pro sebe na mazání obličeje Takže ho mohu v klidu použít i na kocourka? Jenže on si to na tom břiše asi slíže...jak tomu zabránit? Zkusit tedy i ten obleček? Namazat a pak ho obléct do nějakého nejlépe asi bavlněného oblečku?
Canka: koukám na složení Flatazor s rybou:
Kuřecí, kachní a krůtí dehydrované maso, kukuřice, pšenice, kukuřičný gluten, dehydrované rybí maso (5%), kachní tuk, živočišný tuk, jablečná vláknina, lněné semínko, hydrolizované živočišné bílkoviny, řepné řízy, mořská sůl, rybí autolyzáty (organolyzáty 0,5%), frukto-oligosacharidy, yuka.
Pokud máte doma alergika, je to opravdu nevhodné krmení. Pšenice, kukuřice a kuře alergizují často. Jestli můžu radit, krmte jen syrovým masem - jeden týden krůtí, druhý týden králík, třetí týden vepřové. Kuře i hovězí můžete takto ozkoušet taky.
Granule teď nekrmte, ty vaše určitě ne. Nebo investujte do tohoto: http://www.rupert.cz/ziwipeak-jehneci-maso-400-g/ nejsou to granule, ale sušené krmivo ze syrového masa, takový instantní Barf. Je to dražší, ale pokud je zvíře nemocné, je to dobrá investice - pokud pomůže, ušetříte do budoucna na veterináři.
joanne.s
napsal(a):
Canka: koukám na složení Flatazor s rybou:
Kuřecí, kachní a krůtí dehydrované maso, kukuřice, pšenice, kukuřičný gluten, dehydrované rybí maso (5%), kachní tuk, živočišný tuk, jablečná vláknina, lněné semínko, hydrolizované živočišné bílkoviny, řepné řízy, mořská sůl, rybí autolyzáty (organolyzáty 0,5%), frukto-oligosacharidy, yuka.
Pokud máte doma alergika, je to opravdu nevhodné krmení. Pšenice, kukuřice a kuře alergizují často. Jestli můžu radit, krmte jen syrovým masem - jeden týden krůtí, druhý týden králík, třetí týden vepřové. Kuře i hovězí můžete takto ozkoušet taky.
Granule teď nekrmte, ty vaše určitě ne. Nebo investujte do tohoto: http://www.rupert.cz/ziwipeak-jehneci-maso-400-g/ nejsou to granule, ale sušené krmivo ze syrového masa, takový instantní Barf. Je to dražší, ale pokud je zvíře nemocné, je to dobrá investice - pokud pomůže, ušetříte do budoucna na veterináři.
No vidíte to, já na to složení ani nekoukala, čekala jsem, že jsou to nějaké dietní od veta něco jako Trovet.
S timhle složením urco granule změnit. Za co nejjednodušší a bez pšenice a rýže.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejsou špatné i monoproteinové granule, ale je potřeba počítat s vyšší cenou. Pokud to však problém vyřeší, určitě je to dobrá "investice". Např:
http://www.optimanova.eu/cz/produkty/zobrazit/cat-adult-rabbit-potato
http://shop.candy.cz/pro-kocky-suche/80540-dry-macs-cat-mono-kralik.html
http://petdiscont.cz/produkt/237318-natural-greatness-top-mountain-cat-recipe-kralik-2-kg.
Děkuji za odkazy..co se týče ceny, tu řešit nechci, stejně bych to dala do veta, takže pokud najdu granule, které by u od tohoto problému pomohlo(pokud je to alergie), budu jedině ráda...a co tyto, máte někdo zkušenost? Píší, že jsou bezobilné..mohu poprosit o názor na složení?
Jinak kocourkovi břicho potírám tím kokosovým olejem, ale bohužel mi přijde, že je to ještě horší, protože i když se ho po namazání snažím zaměstnat jídlem, hraním, nebo drbáním, nevydrží dlouho a břicho si celý olizuje a tím pádem bříško vypadá ještě hůř, než předtím, a to jsou to jen 3 dny, co to mažu...to řešení nebude.

Canka, pokud mu chceš břicho mazat, tak zkus aloe vera, přímo z rostliny.
Krmení - nechceš krmit jenom masem? Alespoň na nějakou dobu?
Jinak bych se ani tak moc nedivila, kdyby to byl problém psychického rázu.
canka
napsal(a):
Děkuji za odkazy..co se týče ceny, tu řešit nechci, stejně bych to dala do veta, takže pokud najdu granule, které by u od tohoto problému pomohlo(pokud je to alergie), budu jedině ráda...a co tyto, máte někdo zkušenost? Píší, že jsou bezobilné..mohu poprosit o názor na složení?
Jinak kocourkovi břicho potírám tím kokosovým olejem, ale bohužel mi přijde, že je to ještě horší, protože i když se ho po namazání snažím zaměstnat jídlem, hraním, nebo drbáním, nevydrží dlouho a břicho si celý olizuje a tím pádem bříško vypadá ještě hůř, než předtím, a to jsou to jen 3 dny, co to mažu...to řešení nebude.
Asi chybí odkaz ?
Mazala bych spíš aloi, možná zkusit rakytník, apod.to kokosové mléko mu může chutnat a naopak bude to bříško lizat víc...
Omlouvám se, odkaz zde:
http://www.centrumkrmiv.cz/product/carnilove-cat-5-druhu-6-kg-1404/
Hmn: Psychického rázu? Kočka nebyla ničím vystavena stresu či nějaké nenadálé situaci...na místě, kde teď bydlíme, žijeme již pět let, až poslední dva roky řešíme tyto jeho problémy. Děti nemáme, nikdo ho nestresuje..má svůj klídek, hračky, škrabadla, několik pelíšků po bytě...večer s námi ale stejně spí v posteli...a celou noc si břicho vůbec nekouše..ani trochu..spí jak zabitý, dokud se neprobudíme...co tedy může být špatně?
Psala jste, že prodělal plíseň, tak si začal vykusovat srst. Podle mě to je už jen zlozvyk. Může to dělat jen z nudy. Co mu pořídit kamaráda? Pokud by si hráli, tak by neměl čas se zabývat vykusováním srsti. Zkusila jste ten obleček co jsem radila, třeba jen na den a uvidíte co bude dělat?
canka
napsal(a):
Omlouvám se, odkaz zde:
http://www.centrumkrmiv.cz/product/carnilove-cat-5-druhu-6-kg-1404/
Hmn: Psychického rázu? Kočka nebyla ničím vystavena stresu či nějaké nenadálé situaci...na místě, kde teď bydlíme, žijeme již pět let, až poslední dva roky řešíme tyto jeho problémy. Děti nemáme, nikdo ho nestresuje..má svůj klídek, hračky, škrabadla, několik pelíšků po bytě...večer s námi ale stejně spí v posteli...a celou noc si břicho vůbec nekouše..ani trochu..spí jak zabitý, dokud se neprobudíme...co tedy může být špatně?
Carnilove jsou velmi dobré granule (rozhodně lepší než ten Flatazor s kukuřicí a pšenicí). ;) Je to dobrá kvalita ku ceně. Uvidíte, zda kocourovi sednou. U nás kočenám dost chutnají (střídám jim je s Brit Care řadou).
Lunin: Ano, veterinář si též myslí, že už je to zlozvyk...začalo to až po té plísni...ten obleček bude mnohem těžší, než jsem myslela..budu muset sehnat někoho, kdo by u něco ušil tak, aby mu to zakrývalo bříško a zadní nohy, ale zároveň ho to neomezovalo v pohybu a ve vyprazdňování...zkoušela jsem velikou ponožku, ale ta mu sklouzává..jinak kamaráda měl do poslední chvíle, před třemi týdny nám umřel jeho dlouholetý kamarád jezevčík na stáří, bylo mu 18 let..takže tím to též nebylo, že by mu chyběl kamarád..
Lavacca: Dnes je budu objednávat, jen nevím, kterou příchuť..můžu se zeptat, co vašim kočičkám chutná z těch příchutí?
Nemusíte nechávat šít. Posílám odkaz normálně oblečky prodávají a je to právě i na zmíněné kožní onemocnění https://www.skrmiva.cz/ochranne-oblecky/medical-pet-shirts-cat-xs?=1297. jsou i jiné stránky, kde je mají stačí jen vybrat
Ty carnilove bych nebrala. Je tam kuřecí tuk, kuřecí játra. Nezkoušejte granule. Úplně omezte vše a zkuste jeden druh masa, noc víc, žádné kapsičky, granule nic. Jen jeden druh masa a tři-pet týdnu a pokud se zlepší zkuste další. Například krůta, králík, vepřové apod. Nebo třeba ryba.
Granule,. které jste krmila.nejsou pro alergika dobré, ty carnilove bych taky nedávala. Když už granule, tak ty co byly už napsaný např. http://shop.candy.cz/pro-kocky-suche/80540-dry-macs-cat-mono-kralik.html
A Nepřidávejte nic víc, žádné kapsičky atd..Ale u masa to máte nejjistější, není dobré experimentovat a do granulí se těch alergenů schová, za to u jednoho druhu masa máte jistotu. Držím palce.
Kocourkovi jsem objednala ochrannou košilku na bříško, která se používá po kastracích a po pooperačních ranách. Odkaz zde: http://www.spokojenezvire.cz/kocky/chovpotreby/oblecky-1?product_id=5388
Bohužel je zatím výpadek u dodavatele a musíme čekat.
Granule jsem objednala carnilove Cat Salmon for Adult Sensitive pro citlivé či dlouhosrsté kočky. Uvidíme, zda budou mít nějaký výsledek...pokud ne, zkusím granulky, co doporučuje Andryseek3.
Andrýsek3
napsal(a):
Ty carnilove bych nebrala. Je tam kuřecí tuk, kuřecí játra. Nezkoušejte granule. Úplně omezte vše a zkuste jeden druh masa, noc víc, žádné kapsičky, granule nic. Jen jeden druh masa a tři-pet týdnu a pokud se zlepší zkuste další. Například krůta, králík, vepřové apod. Nebo třeba ryba.
Granule,. které jste krmila.nejsou pro alergika dobré, ty carnilove bych taky nedávala. Když už granule, tak ty co byly už napsaný např. http://shop.candy.cz/pro-kocky-suche/80540-dry-macs-cat-mono-kralik.html
A Nepřidávejte nic víc, žádné kapsičky atd..Ale u masa to máte nejjistější, není dobré experimentovat a do granulí se těch alergenů schová, za to u jednoho druhu masa máte jistotu. Držím palce.
Ono ani kuřecí tuk vadit nemusí. Nejdo tady dával info od vyzivare, ze tuk je zpracovaný tak, ze by problém dělat neměl. Horsu jsou ta játra...ale to nevím, zda v tom salmon je či není... Nicméně bych byla taky spis za zkoušku krmení jen masem a vidělo by se to nejlépe, zda to bude stravou či jen zlozvyk...jinak pokud mu odešel kamarád, muze to být poslední dobou častější i dík té psychické zátěži,...
Zdravím,
ráda bych se pochlubila úspěchem v problému vykusování bříška..objednanou košilku jsme ani nenasadili, nejdříve jsme chtěli vyzkoušet, zda to opravdu může být těma granulkama...a světe div se, oni opravdu zabrali . Cca po týdnu už si bříško ani nožky moc neokusoval, a za cca 12 dní už přestal úplně..Dnes je to něco málo přes měsíc, co krmíme těmito granulemi Carnilove Cat Salmon for Adult Sensitive pro citlivé a dlouhosrsté kočky, a jsem totálně nadšená. Kocourkovi začala dorůstat srst a celkově se zklidnil. Takže přeci jen prostě bylo něco, co mu v krmivu vadilo, a není to zlozvyk, jak si vet myslel. Jediné, co je u těchto granulí jiné oproti ostatním, co měl, je to, že jich spapká o dost méně, než těch od Flatazor. Plnou misku granulek měl tak na dva dny nanejvýš, plná miska těchto nových mu vydrží i 5 dní..přesto nehubne(radši jsem ho i vážila) a tváří se spokojeně..mohou ho tyto více zasytit, když jsou bez obilovin?

Canka: to jsou skvělé zprávy! A informace s vyřešení problému se hodí "do sbírky"
Řady grain free obsahují všeobecně více masa, tím toho kočce stačí méně. Takže ve finále ta cena za krmivo není tak závratná, jak se může při koupi zdát
Nám se stalo něco podobného. Kocour potřeboval zredukovat váhu, tudíž přešel na nízkotučné granule, ale začal se drbat na krku. Granule jsem vyměnila, ale problém trval. Přešel zpět na původní a drbat se přestal.
No to je dobře, žejste na to přišla, čím to bylo.Můj kocour začal asi před dvěma měsíci trochu pelichat na ocásku, vůbec necím, co to je, Nedrbe se, nechá se tam kartáčovat, vůbec mu to nevadí ale má na ocásku lysinu.Teď mu zarůstá a kousek dál se dělá zase malinká která zase zarůstá.Dostává Brit Care -lososový olej, tablety pivovarských kvasnic)nemůžu si vzponout jak se to jmenuje...nevím jestli se mu mění srst nebo ho tam kousla kočka, oni když se perou tak lítají chlupy i když to mají jako hru...nemá s tím někdo zkušenostTady je foto.
Janaaa
napsal(a):
No to je dobře, žejste na to přišla, čím to bylo.Můj kocour začal asi před dvěma měsíci trochu pelichat na ocásku, vůbec necím, co to je, Nedrbe se, nechá se tam kartáčovat, vůbec mu to nevadí ale má na ocásku lysinu.Teď mu zarůstá a kousek dál se dělá zase malinká která zase zarůstá.Dostává Brit Care -lososový olej, tablety pivovarských kvasnic)nemůžu si vzponout jak se to jmenuje...nevím jestli se mu mění srst nebo ho tam kousla kočka, oni když se perou tak lítají chlupy i když to mají jako hru...nemá s tím někdo zkušenostTady je foto.
Velká kočka na zahradě měla asi před dvěma lety taky takovou lysinu, ale vetší.
Problém s tím neměla, nelízala si to ani nedrbala.Pohledově byla kůže na lysině zdravá.
Po pár dnech to vypadalo že to zas zarůstá a po dalších dnech zas horší a navíc se lysina začala dělat z druhé strany. Tak na veterinu, a podle veta to byla plíseň.
Míra n
napsal(a):
Velká kočka na zahradě měla asi před dvěma lety taky takovou lysinu, ale vetší.
Problém s tím neměla, nelízala si to ani nedrbala.Pohledově byla kůže na lysině zdravá.
Po pár dnech to vypadalo že to zas zarůstá a po dalších dnech zas horší a navíc se lysina začala dělat z druhé strany. Tak na veterinu, a podle veta to byla plíseň.
A co vám na to dávali?Nějakou mast nebo léky?
Http://www.miciny.cz/clanky/kocici-nemoci-47/kozni-plisnova-onemocneni-kocek-2170/
Teď jsem tady o tom četla, a podle tohoto článku je plíseň nepravděpodobná.Prý vznikají abcesy, zarudlá kůže a to kocour nemá ani sníženou imunitu.Ven nechodí, dostává imunoglukan na imunitu pravidelně i kočka...tak nevím..jestli to nemá třeba od topení, věčně na něm leží...
Janaaa
napsal(a):
A co vám na to dávali?Nějakou mast nebo léky?
Co jsem tenkrát na to dostal si již nepamatuji. Byla to první návštěva veteriny a v té době jme i kastrovali a očkovali tak mi to splývá. Já netvrdím, že je to plíseň, ale jen mou zkušenost s podobnou lysinou a jednu z možných příčin.
canka
napsal(a):
Zdravím,
ráda bych se pochlubila úspěchem v problému vykusování bříška..objednanou košilku jsme ani nenasadili, nejdříve jsme chtěli vyzkoušet, zda to opravdu může být těma granulkama...a světe div se, oni opravdu zabrali . Cca po týdnu už si bříško ani nožky moc neokusoval, a za cca 12 dní už přestal úplně..Dnes je to něco málo přes měsíc, co krmíme těmito granulemi Carnilove Cat Salmon for Adult Sensitive pro citlivé a dlouhosrsté kočky, a jsem totálně nadšená. Kocourkovi začala dorůstat srst a celkově se zklidnil. Takže přeci jen prostě bylo něco, co mu v krmivu vadilo, a není to zlozvyk, jak si vet myslel. Jediné, co je u těchto granulí jiné oproti ostatním, co měl, je to, že jich spapká o dost méně, než těch od Flatazor. Plnou misku granulek měl tak na dva dny nanejvýš, plná miska těchto nových mu vydrží i 5 dní..přesto nehubne(radši jsem ho i vážila) a tváří se spokojeně..mohou ho tyto více zasytit, když jsou bez obilovin?
Tak to jsem moc ráda, že je to jen stravou.