Dobrý den.
Mám doma 10ti mesíčniho kocourka a chtela bych mu poridit kamarada mám vyhlednuteho 6ti mesicniho kocoura ale mam strach ze si na neho nezvykne jelikoz je to Mainsky myvali a uz je v tom pul roce vetsi nez on. Tak bych se chtela zeptat jestli s tim mate nekdo zkusenost. Popř. jak bych mela postupovat při seznámení.
Děkuji :).
Je tady toho popsáno dost, hledejte.
Začátky snadné nebudou, ale dá se to.
Např. tady = malý užitečný návod.
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To
Ideální je, mohou li ven...
Pokud je ten starší kocour jen 10-měsíční, tak si určitě zvykne líp, než kdyby byl mnohem starší. Sama mám nyní mainského mývalího kocourka, sice jen sotva 5-ti měsíčního, ale je celkově hodně klidný, takže naše dvě starší kočeny jej díky jeho klidné povaze přijaly velmi rychle. Tak klidné a vyrovnané kotě jsme ještě v naší domácnosti neměli. Snad je tato rasa klidnější, tak i u vás to třeba proběhne v pohodě, když starší kocour je ještě mladý...
Starší kocourek jistě pak velmi ocení parťáka ke svým hrám...
Taky plánuji pořídit k 5měs kocourkovi pořídit parťáka a mainská mývalí se mi moc líbí jen uvažuji o kočičce a nebude to hned ale doma už nadhozeno a prošla na to že jsem kočky nemusela tak Buráčka zbožňuju i když je to lump co dokáže pěkně zlobit je pravda že byl od mala zvyklý lítat po zahradě a teď je jen v bytě a pořád otravuje naší jorkšírku a ta už na to není chce mí svůj klídek tak by byl snad rád no uvidíme já bych jí brala hned jen bych asi papírovou u těch nepapírovek si nejsem jistá jestli je to mainská tak budu muset našetřit a byla mi slíbená k narozkám
Mela jsem Mainskou a po nejakem case jsem zjistila ze je z mnozirny takze v 5 mesicich vazil 1kilo a byl nemocny takze jsem ho musela nechat uspat tak ted jsem poucena a uz asi 3 mesice hledam s PP za nejakou rozumnou cenu aby to bylo schvaleno od pritele a ted se to vyplnilo jen ze to neni uplne kote ale pul rocni kocourek mam z toho setkani tech dvou docela strach ale tak doufam za nejaky cas budou kamaradi. :).
Maky77 a NatalieBeilová: Vážně by byl takový problém používat čárky, tečky a velká a malá písmena ?!?
Jinak seznamování kočekje vždy sázka do loterie, ale vzhledem k tomu, že oba budou ještě hravá koťata, nečekala bych nic hrozného. Určitě první dny budou trochu prskat, apod...ale mělo by je to rychle přejít.
Uživatel s deaktivovaným účtem

NatalieBeilová
napsal(a):
Moc děkuji za pozitivni komentař :) projiždim internet a zatim jsem nenarazila na nic moc kladneho. Tak snad to dopadne dobře. Děkuji
Je fakt, že většina lidí na internetu spíše hledá radu a pomoc, když soužití dvou koček moc nefunguje. Ale předpokládám, že těch, kteří mají pozitivní zkušenost je nesrovnatelně víc, jen to prostě nikde nesdělí, nechodí do diskuzí a tak pod... "Neřeší to" tudíž to není "vidět"...

Jenom trošku realistického negativismu - fakt, že se skamarádí dvě kocouří koťata, nebo dospělý kocour + kotě kocour, bohužel neznamená, že to tak zůstane navěky. Chleba se láme vstupem do dospělosti mladšího. A vše je o konkrétní povaze jednoho každého zúčastněného.
Pořízení koťat neodkládejte, ale konejte, dokud se jedná o hravá koťata, lépe si na sebe zvyknou (takže dárek k narozeninám třeba předčasný). Nové kotě, pokud pořizujete k odrostlému kotěti, by nemělo být moc malé/mladé (6 a 10 měsíců je OK). Velké kotě dokáže malé při hrách dost potýrat (malé musí mít možnost schovek za skříní, pod nábytkem...). Předpokládám, že časem dojde ke kastraci, zvláště u kocourků, takže zas takový problém bych v soužití v dospělosti neviděl.

napsal(a):
Jenom trošku realistického negativismu - fakt, že se skamarádí dvě kocouří koťata, nebo dospělý kocour + kotě kocour, bohužel neznamená, že to tak zůstane navěky. Chleba se láme vstupem do dospělosti mladšího. A vše je o konkrétní povaze jednoho každého zúčastněného.
Dle autorky knihy Kočka detektiv - Vicky Halisové je jakýsi mezník 18 měsíců. V této době se může stát, že se chování změní...
napsal(a):
Je fakt, že většina lidí na internetu spíše hledá radu a pomoc, když soužití dvou koček moc nefunguje. Ale předpokládám, že těch, kteří mají pozitivní zkušenost je nesrovnatelně víc, jen to prostě nikde nesdělí, nechodí do diskuzí a tak pod... "Neřeší to" tudíž to není "vidět"...
...přesně tak. U nás se vystřídala řádka koček a i když byly začátky mnohdy krušnější, vždycky se pak srovnaly a nakonec spolu spokojeně žily a žijí...
Trvalejší problémy při soužití koček čtu spíše v diskuzích, kde si žádají rady, ale v mém okolí neznám nikoho, kdo by měl s více kočkami problémy... takže souhlasím s tímto názorem "blazice".

Joanne.s: 18 měsíců u kočky je údajně "kritický" věk, kdy se může změnit chování vůči druhé kočce.
Naše britka má zrovna 18 měsíců, tak jsem zvědavá, zda se něco změní. Rozhodně se v poslední době změnila v oblasti mazlení... dříve to nevyhledávala, ale nyní si o to i sama řekne. Uvidíme, zda se nějak změní ve vztahu k ostatním kočkám v naší domácnosti...
...jen doufám, že k lepšímu...