Muzete mi prosim poradit od kdy se vase kotatka zacali sami olizovat a udrzovat se v cistote?nas kocourek 4mesice se za cely den ani neolízne, ani po jidle a ani po toalete, vubec mu nevadi zbytky jidla na cumacku a o zadku ani nemluvim, vsechny kocky co znam tak se cely den olizuji, ale ten nas vůbec..myslite, ze casem mu to dojde a zacne se myt?dekuji za odpovedi.
Zkuste ´kontaktovat tu CHS podle mě je tam něco zanedbané a pokud se neumýval od začátku měli vás na to upozornit nespíš máte tedy s PP a tedy i smlouvu a podle zákona původní chovatel nesmí zatajit žádné vady...tedy ne i to, že je nečistotný ke svému kožíšku. Většina CHS poskytuje chovatelský servis.
Naučit se to měl právě od mámy a pokud vy nemáte žádnou kočku od které by to odkoukal, tak se to bude těžko učit pokud mu instinkty do ted nezapracovali.
Janae
XXX.XXX.161.0
A co máte za kočku?
Moje Peršanky, až na jednu, se taky neolizují. Prostě vyžadují plný servis.
Ta jedna se naučila olizovat až od našich koček a bylo to strašný, věčně mokrá, uslintaná, smradlavá, neustále jsem jí musela koupat.
Počítám, že ani jiné dlouhosrsté kožky naučené na vyčesávání se neolizují.
Janae
XXX.XXX.161.0
martina45
napsal(a):
Mame ragdolla, vycesavani je jedna vec ale jak vam chodi kocour od rana do vecera se zbytkami jidla a stolice a vůbec to s nim ani nehne je vec druha, to nemluvim o tom ze strasne smrdi.
Naše taky chodí se zbytkama jídla a stolice, musím je udržovat. Kolem zadečku jim stříhám chlupy, není to vidět a tolik se nedrží nečistoty (našim se často na zadek nalepí celý bobek, nejenom znečištění) a čumák jim projedu denně při čištění očí. A jednou za měsíc koupu celou kočku, sice žijí doma, ale i tak z nich jde špinavá voda.
Naše veterinářka říká, že peršanky se čistotu neřeší, maj na to lidi.
Nemám ragdolla, bude hádat, ale je vyšlechtěný z Peršanky, asi bude potřebovat podobnou péči, ovšem to by vám měla vysvětlit chovatelka.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Teda nemůžu si pomoci, ale ZLATÉ naše "obyčejné" kočky domácí...
Z chovatelkou jsem si dnes volalala, tak mi rekla ze se s tim nesetkala a ze proste je ta moznost, ze to bude trosku prasatko, poradila mi taky ostrihat zadek a byt trpelivy, ze casem na to mozna prijde, na nekterych diskuzích uz jsem taky nasla, ze kocicka se nekomu zacala myt az v roce tak uvidíme.
Janae
XXX.XXX.161.0
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Teda nemůžu si pomoci, ale ZLATÉ naše "obyčejné" kočky domácí...
Trocha péče za to stojí, není nic hezčího než udržovaná Peršanka nebo exotka.
Teda většině lidí koupi perské kočky rozmlouvám.
Znamená to téměř denně čistit oči (koťatům několikrát denně), několikrát do týdně vyčesávat (mělo by se každý den, ale jsme jen lidi), alespoň jednou týdně při vyčesání zapudrovat (dětským zásypem, funguje jak suchý šampon) a celkem často koupat.
Při té péči se někdy stane, že kočka zdredovatí a v naštvání ji ostříháte celou dohola. Pak koukáte na to podivné zvíře, co se podobá gremlinovi a nevíte jestli se máte smát nebo slzet.
Ale když ji milujete...
Já mám kočky pouze pro radost, chovatelé co vystavují, mají údržbu daleko složitější.
No, opřímnoiu soustrast. Zlatý obyčejný kočky, jak píše hmn.
Cílené plemenářské zasahování člověka do jejich rozmnožování, které je umožněno chovem koček bez možnosti chodit ven a působení přírodního výběru, dělá z koček ve většině případů tvory nic moc. Na jednu stranu si říkám, dobře za polodivoké toulavky a lidi, kteří nekastrují. To jedině snad kočky zachrání, aby nedopadli podobně, jako psi.