Co mám dělat aby kočka nevyhrabávala vodu z misky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mišpule1

13.11.2016 17:15
Mišpule1

XXX.XXX.16.39

Koupila jsem si máinskou mývalí kočku a nevím jak jí zabránit vyhrabávat vodu z misky mám doma plovoučku a tak bych byla ráda kdyby toho nechal už jsem zkoušela nalít do ní trochu mléka aby vyďel že tam ta voda je ale moc to nepomohlo co mám dělat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2016 17:33

Tady bude každá rada drahá... Mainky obecně mají rády vodu, takže si s ní i hrají. Možná zkusit ji naučit pít z kohoutku, ale v tom případě je nutné poskytnout tuto "službu" několikrát denně, což může být problém. A nemůžete dát misku s vodou do koupelny a třeba ještě na tác? Ono je i prospěšnější mít oddělenou misku s vodou od jídla. Často to takto kočkám vyhovuje.

Mimochodem... "Mišpule" někdy říkám našim kocourům ;-).

13.11.2016 17:54
joanne.s

XXX.XXX.2.95

Dát misku z vodou ještě do lavoru, nebo na kus linolea. nebo misku s vodou umístit do sprchového koutu, to se osvědčilo i u nás:).

13.11.2016 20:41
Bejina

XXX.XXX.112.69

Mišpule1 napsal(a):
Koupila jsem si máinskou mývalí kočku a nevím jak jí zabránit vyhrabávat vodu z misky mám doma plovoučku a tak bych byla ráda kdyby toho nechal už jsem zkoušela nalít do ní trochu mléka aby vyďel že tam ta voda je ale moc to nepomohlo co mám dělat?

To je typický rys mainské mývalí kočky. Rády to dělávají, v jejich charakteristice se o tom i dočtete.
Určitě ale neučit pít z kohoutku, jak radí "blazice", známá má mainku, ta tak miluje vodu, že se naučila si pouštět kohoutek sama. Je na to neuvěřitelně zručná, takže majitelé mívají obavy, že jednou přijdou domů a budou mít prázdnou studnu...
... takže dobré řešení bych volila spíše ten lavor s vodou umístěný třeba v koupelně.

Náš 5-ti měsíční maiňák už také začíná pít vodu tlapkou, ale hlavně i jídlo začal jíst packou, zkrátka tyto kočky používají tlapky jako naběračku. ... já o této charakteristice předem věděla a s tím jsme si maiňáka pořizovali.

14.11.2016 06:44

Bejina: no vidíte, to mě vůbec nenapadlo! Ale je to pravda, že některé kočky jsou velmi vynalézavé... Kocour od syna také nabírá vodu i vybírá zbytky mokrého krmení z misky pacičkou smajlík

Mišpule1

14.11.2016 15:36
Mišpule1

XXX.XXX.16.39

Děkuju zkusím ten podtácek třeba už nebudu mít od něj mokré tlapky na polštáři

Přidejte reakci

Přidat smajlík