Fillip
XXX.XXX.240.118
V dětství jsem žil obklopen kočkami naší babičky. Nyní toho lituju, a litovat budu do konce svého života.
Neustálá únava, bolesti v hrudníku a v hlavě spojené s malátností a častou slabostí je toho příčinou. Nejhorší na tom je, že ta šílenost zůstane v mozku do smrti. Také je pro mě znepokojující že doktoři tyto negativní účinky údajně neškodné latentní toxoplasmosy podceňují a mozek napadeného člověka se ani nesnaží zbavit těchto tkáňových cyst které se mohou kdykoli probudit, a způsobit tělu nevratné škody.
http://vtm.e15.cz/o-mysich-a-lidech-a-toxoplasme.
Uživatel s deaktivovaným účtem
ladd
napsal(a):
Nevyřešíme, je ale dobré to vědět.
Nejhorší ale je, že lékařů není vůle. Co nezapadá do toho, co je učili, to neexistuje.
No tkáňové cysty není možné zničit žádnými známými léky.
a nákaza přímo od kočky je ta nejméně pravděpodobná cesta.
Nákaza přímo od kočky je ta nejméně pravděpodobná cesta.
to máte pravdu já od prvních dnů svého života žiji spím s kočkami u rodičů polovenkovní a neočkované a toxoplasmozu nemám byla jsem na ní testovná na vyloučení nemoci, když už doktorka nevěděla přoč se mi na krku udělala přes noc veliká boule za uchem na nic se nepřišlo ze všech možných testů jen zvýšená protizánětlivá reakce ATB to vyřešili. Ale byla jsem samozřejmě nervozní jestli vyjdou negativně výsledky na toxoplasmozu a byli. No a to jsem kočky od mala pusinkovala a bůh ví co všechno.
Možnost přenosu sice je, ale spíš to na kočky hlavně svádějí je to jednoduší říct měl jste někdy kontakt s kočkami nebo měli ´jste doma kočky, tak to máte od nich a je hotovo nemusíme hledat jinou příčinu. JE VYŘEŠENÉ vše rychlostí blesku, ale že je miliony lidí na světě co mají doma kočky a mají s nimi velice blízký vztah a nikdy neonemocněli to přehlížejí a já osobně znám paní co tuto nemoc měla a nikdy kočku neměla.
joanne.s
napsal(a):
Taky znám pána, který toxo měl, přitom kočky nemají/a neměli.
Dtto.
No jasný. Ono totiž. No. Kočka vylučuje oocysty v trusu jen a pouze bezprostředně poté, co se sama nakazí a to asi jen 14 dní, pak si vytvoří protilátky a toxoplasmóza v ní zůstává stejně jako u jakéhokoliv jiného savce jen jako tkáňová cysta. Od takové pozitivní kočky je možné se nakazit jen tak, že jí syrovou sníte. Samozřejmě jsou výjimečné případy, kdy kočka může vylučovat oocysty vícekrát za život, třeba v poslední fázi FIV, ale to je pro přenos nepodstatné. Oocysty v trusu navíc nejsou infekční hned, ale až po nějakých dvou dnech, takže i kočka co vylučuje není vyloženě infekční, je infekční její starý kočičinec. Takže normální člověk, co má doma čistý kočičí hajzlík a po jeho úklidu si umyje ruce může být úplně v klidu.
Vtip je v tom, že ve vlhkém prostředí zůstávají oocysty infekční docela dlouho, to znamená, že bývají v půdě - stačí, když tam někdy nějaká kočka, co zrovna vylučovala oocysty, zakopala bobek. Takže lidi se nakazí tím, že zahradničí a neumyjí si pracky, nakazí se děti, co papají hlínu a písek z pískoviště, nakazí se člověk z neumyté zeleniny nebo třeba jahod a tak. A všechno, co sežere oocysty se nakazí a uvnitř jeho těla se udělají tkáňové cysty a pak se nakazí všechno, co spapá ty tkáňové cysty syrové. Tak se nakazí i ta kočka, ze syrového masa. No a i člověk. Ochutnává maso na karbanátky, dá si tataráček, a je to. Kočka už u toho dávno není.
Dle prof. RNDr. Jaroslava Flegra, CSc
se od vlastní kočky nenakazíte. V současnosti zůstává asi nejdůležitějším zdrojem nákazy konzumace neumyté nebo špatně umyté kořenové zeleniny, dále konzumace syrového nebo nedostatečně teplotně upraveného masa, dále kontakt se zahradní půdou bez použití ochranných rukavic. Naše nejnovější výzkumy však ukazují, že důležitým zdrojem nákazy může být i nechráněný pohlavní styk.