Venkovní kočky praskají

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2016 08:22
1978milan

XXX.XXX.227.76

Dobrý den všem,
Máme 3 venkovní kočky myšilovky. Jsou to letošní kvetnova koťata. Krmíme maso a granule. Spavaji různě po hospodářství ( půda, stodola, chlév). Ted jak se ochladilo a začaly mrazy, tak kočky začaly prskat a jedna ma i výtok z oka. Očkování maji snad na všechno, kromě vztekliny. Myslíte ze je to nachlazení z mrazového počasí, které samo odezní, nebo to mám nějak řešit?

15.11.2016 08:25
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pustila bych je někam, kde nebudou mrznout.
nejlépe dovnitř do tepla.
nebo poskytnout zateplené pelíšky, boudičky..

15.11.2016 08:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

joanne.s napsal(a):
Pustila bych je někam, kde nebudou mrznout.
nejlépe dovnitř do tepla.
nebo poskytnout zateplené pelíšky, boudičky..

Jsou to venkovní kočky. A kde jinde by jim bylo fajn, než v seně.

15.11.2016 08:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

1978milan napsal(a):
Dobrý den všem,
Máme 3 venkovní kočky myšilovky. Jsou to letošní kvetnova koťata. Krmíme maso a granule. Spavaji různě po hospodářství ( půda, stodola, chlév). Ted jak se ochladilo a začaly mrazy, tak kočky začaly prskat a jedna ma i výtok z oka. Očkování maji snad na všechno, kromě vztekliny. Myslíte ze je to nachlazení z mrazového počasí, které samo odezní, nebo to mám nějak řešit?

Pokud se nechají chytit a máte slušného veterináře, který vás kvůli prohlídce kočky neožebračí, doporučuji veterináře.
Jsou léky v injekcích, které účinkují týden, takže stačí jedna.
I kočky zřejmě mají problém s velkými změnami počasí

15.11.2016 11:13
lavacca

XXX.XXX.109.2

Zajděte pro antibiotika k veterináři. Máme taky takovou kočenu - je 2 léta s odmala je taková slabší, takže jak se ochladi, zacne smrkat, atd. Jsou na to šikovná antibiotika. Veterinar vám řekne vice.

Janae

15.11.2016 13:50
Janae

XXX.XXX.187.4

Nejdřív jsem se chtěla zeptat, kolik je u vás stupňů, že z toho mrazu praskají kočky. Krásný překlep.

POkud to jsou kočky venkovní a převoz k veterináři je nemožný, taky mám takový exemplář, tak bych zašla za venkovským veterinářem (ty venkovský jsou v tomto rozumnější a nechtějí vidět polodivokou zmítající se kočku na vlastní oči) a popsala problém a vyzvedla si ATB.

Taky mě to zítra čeká, já zvažuji, že vezmu kocoura s sebou, přece jenom už je mu 15 let a kromě rýmy mám podezření i na něco vážnějšího. ALe nevím jestli jsem na to psychicky připravená. Mám tu jen klasickou plastovou přepravku, je jasný, že ji během pár minut rozštípe, bude řvát a lítat po autě a nakonec se v autě pokadí. Kdyby měl někdo radu, jak převážet takové zvíře, byla bych vděčná.

Mráz kočkám až tolik nevadí, problém je vlhko a zima. Pokud se mají kam schovat, tak jsou spokojený.

15.11.2016 16:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Janae napsal(a):
Nejdřív jsem se chtěla zeptat, kolik je u vás stupňů, že z toho mrazu praskají kočky. Krásný překlep.

POkud to jsou kočky venkovní a převoz k veterináři je nemožný, taky mám takový exemplář, tak bych zašla za venkovským veterinářem (ty venkovský jsou v tomto rozumnější a nechtějí vidět polodivokou zmítající se kočku na vlastní oči) a popsala problém a vyzvedla si ATB.

Taky mě to zítra čeká, já zvažuji, že vezmu kocoura s sebou, přece jenom už je mu 15 let a kromě rýmy mám podezření i na něco vážnějšího. ALe nevím jestli jsem na to psychicky připravená. Mám tu jen klasickou plastovou přepravku, je jasný, že ji během pár minut rozštípe, bude řvát a lítat po autě a nakonec se v autě pokadí. Kdyby měl někdo radu, jak převážet takové zvíře, byla bych vděčná.

Mráz kočkám až tolik nevadí, problém je vlhko a zima. Pokud se mají kam schovat, tak jsou spokojený.

"Krásná" vyhlídka
Nepomohlo by, přepravku přikrýt? Jako papouška Třeba bude potmě klidnější.

15.11.2016 19:22
Machyska

XXX.XXX.252.23

Bohužel žádnou rozumnou radu nemám, ale musím napsat, že jsem se dlouho, tak nezasmála tomu překlepu a hlavně poznámky od Janae.

Někdy jsou ty překlepy a reakce na ně úžasné. Úplně mi vytryskly slzy od smíchu.

Kočičkám samozřejmě přeji rychlé uzdravení a krásný dlouhý život.

Pokud jsou očkované, tak to snad bude pravděpodobně jen to nachlazení, ve chlévě mají určitě dostatečné teplo. Náš kocour může být doma v teple, a i když mrzne, tak se palicuje dareba po venku a až se pořádně vylítá, tak se jde ohřát.

15.11.2016 20:21
Bejina

XXX.XXX.112.69

Také mě to rozesmálo, přiznám se, že titulek jsem četla pro jistotu natřikrát...

... možná to byl tazatelův záměr, neb prskající kočky na titulku by nenalákaly tolik lidí k přečtení jak praskající...

...každopádně si myslím, že to tu zlepšilo jistě náladu více lidem.

Také si myslím, že to bude jen nachlazení, neb jedna naše polovenkovní kočka při větší změně počasí občas prská. Brzy jí to přejde a ven stejně chodí pořád, ať prská či ne. Veta bych řešila až při zhoršení zdravotního stavu.

15.11.2016 20:36
1978milan

XXX.XXX.227.76

Všem děkuji za reakce a jsem rád, ze jsem vám svým dotazem zlepšil náladu. Všimnul jsem si toho az teď co jsem to napsal, ale to ten mobil- píše si co chce .Každopádně jdu zkontrolovat, jestli nám ty kočky dneska skutečně nepraskly, protože dostaly vnitřnosti z králíka a neskutečně se prezraly .Jinak s léčením asi počkám.Zkusim je na noc zavřít do kotelny, třeba to pomůže. Když ne, tak holt zajedem za doktorem. Vsem ještě jednou děkuji a mějte se hezky.

15.11.2016 21:02
Bejina

XXX.XXX.112.69

1978milan napsal(a):
Všem děkuji za reakce a jsem rád, ze jsem vám svým dotazem zlepšil náladu. Všimnul jsem si toho az teď co jsem to napsal, ale to ten mobil- píše si co chce .Každopádně jdu zkontrolovat, jestli nám ty kočky dneska skutečně nepraskly, protože dostaly vnitřnosti z králíka a neskutečně se prezraly .Jinak s léčením asi počkám.Zkusim je na noc zavřít do kotelny, třeba to pomůže. Když ne, tak holt zajedem za doktorem. Vsem ještě jednou děkuji a mějte se hezky.

Jsem ráda, že jste to také vzal s humorem.

Přeji ať jsou kočičky zdravé, a že veta nebude potřeba. A také doufám, že praskat nebudou... popřípadě jen prskat.

15.11.2016 22:20
ladd

XXX.XXX.39.23

1978milan napsal(a):

Ve chlévě sice bude teplo, taky ale možná vlhko. Přístup do kotelny trvale možný není? Jen nedoporučuji aby měly možnost ležet přímo na zdroji tepla, kvůli zápalu plic, když vyjdou moc rozehřáté do zimy.
Praskající kočky fakt dobrý, "Kučena z auta" (kdysi na slepicích) taky neměla chybu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík