Co do polystyrenové bedýnky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2016 16:35
petája

XXX.XXX.103.203

Pořídila jsem ji naší venkovní kočce ( vyřezala otvor / jde o bedýnku, kterou je možno umístit na zimu i toulavým kočkám/), uvnitř měla huňatý ručník, ale teď jak se ochladilo, tak začal být vlhký...Napadlo mne seno/slama? Nemáte někdo zkušenost? Kočka chodí na noc spát domů, ale přes den si do domečku občas zaleze...

16.11.2016 17:06
koňadra

XXX.XXX.128.31

Sláma nebo dřevitá vlna. Vše ostatní vlhne, později plesniví.

17.11.2016 09:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nic. Polystyrén hřeje sám od sebe. A pokud kočičku pouštíte dovnitř, tak bych to neřešila.

20.11.2016 19:17
ladd

XXX.XXX.3.3

sisi58 napsal(a):
Nic. Polystyrén hřeje sám od sebe. A pokud kočičku pouštíte dovnitř, tak bych to neřešila.

Já to zase řeším. Když jde v noci ven, můžeme klidně usnout a ne se každou chvíli chodit dívat, jestli nesedí za dveřmi na rohožce.

20.11.2016 19:18
ladd

XXX.XXX.3.3

Jinak ale ano, polystyrén hřeje sám o sobě, vystýlat netřeba.

20.11.2016 20:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.77

Jen to vystelte.
Seno - sláma, hezky se zahrabe, teplo líp udrží.

20.11.2016 21:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

ladd napsal(a):
Já to zase řeším. Když jde v noci ven, můžeme klidně usnout a ne se každou chvíli chodit dívat, jestli nesedí za dveřmi na rohožce.

Vaše kočka je v noci doma, ve dne venku a občas se schová do boudy.
Proč byste se měli chodit koukat, kde sedí?

20.11.2016 22:51
ladd

XXX.XXX.149.5

sisi58 napsal(a):
Vaše kočka je v noci doma, ve dne venku a občas se schová do boudy.
Proč byste se měli chodit koukat, kde sedí?

Jasně píšu "když jde v noci ven". Nebo myslíte, že znáte denní režim naší kočky lépe než já?
Pokud by jste ale o tom chtěla diskutovat, tak v létě chodí ven nejdéle po televizi, v zimě brzy k ránu, cca mezi druhou, třetí až pátou... O období zimy mi jde. Má dvojitou krabici vedle dveří a když pak ráno nepřiběhne z chléva, vyleze z krabice.

21.11.2016 09:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zde máte vše o boudičkách:
http://www.nekupujadoptuj.cz/?p=743
cituji:
Jaká výplň je nejvhodnější? Boudičku vysteleme ideálně slámou (sláma odpuzuje vlhkost, nabízí pohodlí a udržuje teplotu), o něco méně vhodné je pak vystlat boudu senem (seno v určité míře zadržuje vlhkost). Naprosto nevhodné jsou však textilie, ve kterých se drží vlhkost i plísně.

Chodím do práce na 5 h, a představa, že mě bude budit kočka, která chce ven nebo dovnitř, je pro mě nepřijatelná.
Buď bych svou kočku nepouštěla ven vůbec nebo bych ji vypustila, než jdu spát a nebo by to byla kočka venkovní.
Vzhledem k tomu, že bych kočku živila, domnívám se, že mám právo na určité ohledy z její strany
Živím toulavé kočky, které se přijdou nažrat a pak si jdou po svém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 10:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Buď bych svou kočku nepouštěla ven vůbec nebo bych ji vypustila, než jdu spát a nebo by to byla kočka venkovní"
nebo bych jí udělala průchod/dvířka...

Normálně si dovedu představit, jak dlouho by taková polystyrénová bedna vydržela (pokud teda není z tvrzeného polystyrénu) - drásat EPS moje kočičí smečka doslova miluje

21.11.2016 10:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Buď bych svou kočku nepouštěla ven vůbec nebo bych ji vypustila, než jdu spát a nebo by to byla kočka venkovní"

Normálně si dovedu představit, jak dlouho by taková polystyrénová bedna vydržela (pokud teda není z tvrzeného polystyrénu) - drásat EPS moje kočičí smečka doslova miluje

Vydrží hodně. Já ji na doporučení zamaskovala pytlovinou, kterou jsem obalila fólií. A drží to. Pokud není boudička na soukromém pozemku, musí být hodně nenápadná a ukrytá. Vandalové je ničí

21.11.2016 18:04
ladd

XXX.XXX.34.53

sisi58 napsal(a):
Zde máte vše o boudičkách:
http://www.nekupujadoptuj.cz/?p=743
cituji:
Jaká výplň je nejvhodnější? Boudičku vysteleme ideálně slámou (sláma odpuzuje vlhkost, nabízí pohodlí a udržuje teplotu), o něco méně vhodné je pak vystlat boudu senem (seno v určité míře zadržuje vlhkost). Naprosto nevhodné jsou však textilie, ve kterých se drží vlhkost i plísně.

Chodím do práce na 5 h, a představa, že mě bude budit kočka, která chce ven nebo dovnitř, je pro mě nepřijatelná.
Buď bych svou kočku nepouštěla ven vůbec nebo bych ji vypustila, než jdu spát a nebo by to byla kočka venkovní.
Vzhledem k tomu, že bych kočku živila, domnívám se, že mám právo na určité ohledy z její strany
Živím toulavé kočky, které se přijdou nažrat a pak si jdou po svém.

Vcelku máte pravdu. Kdyby záleželo jen na mě, tak bych to také tak dělal, - než jdu spát tak ven. Maximálně v zimě, když se mu ven nechce tak podstoupil jedno vzbuzení k ránu (teď máme jen jednoho kocoura, tak to se dá). Jenže to jen na mě nezáleží, tak má pelíšek ve chlévě a až přijde zima, dostane druhý vedle rohožky. Víme, že pokud chce domů a mi neotvíráme, zaleze si tam. Je to místní nalezenec, určitě na peleších, které mu uděláme nezávisí, možností tu má více. Je to hlavně pro náš klid, on je ale využívá.

21.11.2016 18:11
Machyska

XXX.XXX.252.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Někde jsem četla, že je dobré ji z venku obalit igelitem a ten přidělat např. průhlednou izolepou. Většinou to škrábou hlavně z venku.

Naše bedýnka, kterou máme z Makra je právě taková "tvrzená", tak to až tak snadno nejde (naše kočeny ani nemají potřebu ji škrábat), ale nevím jak pevné jsou jiné bedýnky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík