Dobrý den,
jak už někteří víte z mé SZ, mému mladšímu kocourovi (půl roku) od úterý začaly ochrnovat zadní nohy. Vyšetření na veterině - RTG, odběry na vše možné dopadlo negativně. Aplikovány B vitamíny a léky od bolesti. Nicméně můj kocour bolesti nemá, nemá zkrátka sílu v zadních nohách, takže nikam nevyskočí - přitahuje se jen předními tlapami, při chůzi udělá 3 krůčky a spadne. Za chvíli jedu opět na veterinu. Sem vkládám tento příspěvek v zoufalé situaci a s vírou, že někoho napadne něco, co by se dalo provést, napíše svoji zkušenost, apod. Těm, s nimiž jsem byla v kontaktu prostřednictvím SZ, moc děkuji za všechny rady a zkušenosti.
Machyska
napsal(a):
To snad ani není ani možné , doufám, že to nebude nic vážného a rychle to odezní, ale nikdy jsem o ničem takovém u mladého zvířete neslyšela .
Moc a moc přeji malému, aby se rychle uzdravil.
Vůbec se mi nechce věřit, že máš zase takový problém
Ano, prosím, promiň, že jsem Ti to nepísla do SZ. Já už přes slzy ani nevidím na klávesnici.
Jinak moc a moc děkuji za povzbuzení. Situace je bohužel hodně vážná...
fikovnice
napsal(a):
Dobrý den,
jak už někteří víte z mé SZ, mému mladšímu kocourovi (půl roku) od úterý začaly ochrnovat zadní nohy. Vyšetření na veterině - RTG, odběry na vše možné dopadlo negativně. Aplikovány B vitamíny a léky od bolesti. Nicméně můj kocour bolesti nemá, nemá zkrátka sílu v zadních nohách, takže nikam nevyskočí - přitahuje se jen předními tlapami, při chůzi udělá 3 krůčky a spadne. Za chvíli jedu opět na veterinu. Sem vkládám tento příspěvek v zoufalé situaci a s vírou, že někoho napadne něco, co by se dalo provést, napíše svoji zkušenost, apod. Těm, s nimiž jsem byla v kontaktu prostřednictvím SZ, moc děkuji za všechny rady a zkušenosti.
Fíkovnice, to snad není pravda
Bohužel asi neporadím, nám kočena sice taky začala ochrnovat na zadní nohy, ale to byla úplně jiná situace, byla stará a zřejmě šlo o srdeční embolii...byla to bohužel konečná, už ani nechtěla žrát a bylo vidět, že má bolesti, během pár hodin odešla - tedy nechali jsme ji odejít.
Moc držím pěsti, aby se brzo odhalila příčina a našla pomoc
fikovnice
napsal(a):
Ano, prosím, promiň, že jsem Ti to nepísla do SZ. Já už přes slzy ani nevidím na klávesnici.
Jinak moc a moc děkuji za povzbuzení. Situace je bohužel hodně vážná...
Vůbec se neomlouvej, nemáš zač, strašně ráda bych ti nějak pomohla, ale nic mě nenapadá. Jsem naprosto v šoku. Chudák kocourek.
StrejdaJarda

XXX.XXX.156.160
KARMA!
- co jsem říkal?
- předčasné uspání předchozího i když to vetka odmitala.
- tahle ženská už do něho nehodlala investovat lautr nic
- proč? Měla vyhlidleho tohoto kocoura.
- jak jinak než zdarma! Jela si pro něj přes půl republiky!
- ajaj on ji taky marodi
- nebo "marodi"?
- k čemu pak byla hippiho smrt?
Bylo to tu hned čtivější ale ona zas potřebuje otravovat v SZ i tady a litujte mě! Ale stejně ho zase nechá uspat.
- všem ženským co ji tady stále brání: můžete se proboha spojit a složit se jí na kocoura s nebo bez pp ale s větší šancí?
- nebo ji vysvětlete ať táhne trvale na tu svou chalupu a krmí tamní toulavky levným žrádlem, na nic víc stejně nemá.
- kéž by už nic zadarmo netahala domů.
- ona je nepoučitelná!
StrejdaJarda
napsal(a):
KARMA!
- co jsem říkal?
- ajaj on ji taky marodi
- nebo "marodi"?
Bylo to tu hned čtivější ale ona zas potřebuje otravovat v SZ i tady a litujte mě! Ale stejně ho zase nechá uspat.
- všem ženským co ji tady stále brání: můžete se proboha spojit a složit se jí na kocoura s nebo bez pp ale s větší šancí?
- nebo ji vysvětlete ať táhne trvale na tu svou chalupu a krmí tamní toulavky levným žrádlem, na nic víc stejně nemá.
- ona je nepoučitelná!
Bohužel, mě tento příspěvek vůbec nepřekvapil
Co říká brácha, nějaká rozumná rada?
StrejdaJarda
napsal(a):
KARMA!
- co jsem říkal?
- ajaj on ji taky marodi
- nebo "marodi"?
- ona je nepoučitelná!
Anonyme, odtajni se - to ne, že? Na to Ti koule bohužel chybí! Napiš mi do SZ, když jsi jinak úplný zbabělec, oč Ti jde. Nemám na Tebe náladu zde na diskuzi. Jak jsem nepřála nikdy nic zlého, tak v Tvém případě jsem si jistá, že boží mlýny Tě semelou!
Vy jste velice hnusný a zlý člověk pane stejdo Jarine. Doufám, že se vám vše třikráte vrátí to co vysíláte to si 3x sklidíte pokud věříte na karmu jak se tu s ní oháníte moc dobře by jste věděl o čem mluvím člověk, který něco o tomto ví ´by NIKDY nic takového ani nenapsal, protože by na to ani nepomyslel lidé, kteří vědí taky ví, že myšlenka rovná se čin, takže pokud vyšlete tak hnusné vybrace jako vysíláte, tak počítejte s velikou úrodičkou stejných vybrací a energíí na svoji zaneřáděnou karmu.
StrejdaJarda
napsal(a):
KARMA!
- co jsem říkal?
- ajaj on ji taky marodi
- nebo "marodi"?
- ona je nepoučitelná!
Nechcete svou energii věnovat něčemu smysluplnějšímu?
Tady vaše názory (jestli se tomuhle jedovatému rýpání dá říkat názor) stejně nikdo patřičně neocení. Zatím z vás nic kloudného kromě invektiv nevypadlo.
StrejdaJarda.

XXX.XXX.156.160
- Všiml si tu někdo, že je demokracie, svoboda slova?
- Tušil jsem, že poběží žalovat adminovi, ale že admin nechápe smysl diskuze, to mi uniká. Není vám divné, že tu několik let diskutuje jen hrstka lidi a ostatní se sotva mihnou?
- Na jiných fórech si lidé nadávají, vzájemně odsuzují, jen přecitlivělé fikovnici se na rovinu názor sdělit nedá. To jsem vše vyřkl slušne a vše co jsem sdělil bylo z jejich tvrzení.
- Duševně vyrovnaná osoba by nad hejtem mávla rukou nebo se bránila sama.
- Jedná jako malé děcko. Ať už jde o komunikaci tak vztahem ke svým zvířatům.
- Asi jí hodně vadila změna režimu.
- Všechno za ní vyřeší jiní - admini, vetky se smrtícím roztokem a banda diskutujících co si to s ní nechce rozházet.
- Měla by se zamyslet. V demokratické společnosti se nechodí žalovat, ale předkládají se důkazy pro svá tvrzení.
- Jenže důkazy nejsou, tak nezbývá, než chovat se jak před převratem, že?
- Tak udávejte a uspávejte, jen tak dal. Chudáci zvířata...
Okolojdoucí

XXX.XXX.30.48
Laila.aila
napsal(a):
Dělám na jiném fóru sama admina za to co vy tu píšete by jste dostal už dávno trvalý BAN což znamená, že by jste už nic nenapsal dokonce se dá i zabanovat IP adresa toto chování na normálních fórech se netoleruje.
Souhlasím a nevím na co admin stále čeká. Jedná se o psychopatické útoky na člověka který si to ničím nezasluhuje.
Pokud má zájem o finance fíkovnice tak ať jí přispěje na léčbu toho nemocnýho kocoura!
Laila.aila
napsal(a):
Dělám na jiném fóru sama admina za to co vy tu píšete by jste dostal už dávno trvalý BAN což znamená, že by jste už nic nenapsal dokonce se dá i zabanovat IP adresa toto chování na normálních fórech se netoleruje.
"Lailo.ailo", děkuju , napsala jsem tuto žádost adminu, tj. o trvalé zablokování dané IP adresy. Neznám samozřejmě zdejšího admina, ale situaci měl dle mě už dávno vyhodnotit zcela jinak!
StrejdaJarda.
napsal(a):
- Všiml si tu někdo, že je demokracie, svoboda slova?
- Tušil jsem, že poběží žalovat adminovi, ale že admin nechápe smysl diskuze, to mi uniká. Není vám divné, že tu několik let diskutuje jen hrstka lidi a ostatní se sotva mihnou?
- Na jiných fórech si lidé nadávají, vzájemně odsuzují, jen přecitlivělé fikovnici se na rovinu názor sdělit nedá. To jsem vše vyřkl slušne a vše co jsem sdělil bylo z jejich tvrzení.
- Duševně vyrovnaná osoba by nad hejtem mávla rukou nebo se bránila sama.
- Jedná jako malé děcko. Ať už jde o komunikaci tak vztahem ke svým zvířatům.
- Asi jí hodně vadila změna režimu.
- Všechno za ní vyřeší jiní - admini, vetky se smrtícím roztokem a banda diskutujících co si to s ní nechce rozházet.
- Měla by se zamyslet. V demokratické společnosti se nechodí žalovat, ale předkládají se důkazy pro svá tvrzení.
- Jenže důkazy nejsou, tak nezbývá, než chovat se jak před převratem, že?
- Tak udávejte a uspávejte, jen tak dal. Chudáci zvířata...
"Vetky se smrtícím roztokem" - ach Bože, do čehos to duši dal?!?!
Okolojdoucí
napsal(a):
Souhlasím a nevím na co admin stále čeká. Jedná se o psychopatické útoky na člověka který si to ničím nezasluhuje.
Pokud má zájem o finance fíkovnice tak ať jí přispěje na léčbu toho nemocnýho kocoura!
"Okolojdoucí", moc děkuju! Myslím ale, že v momentě, kdy by provokatér měl přispět byť jen desetikorunou na vyšetření, která mohou stát řádově desetitisíce, tak se zdejchne - tak nějak po svém - jako anonymní zbabělec bez koulí přiznat svoji identitu, ač je možné, že mě v reálu zná. Pokud by zbabělcem nebyl, tak mě zkontaktuje do SZ, jak jsem mu navrhovala. Už vícekrát, dokonce i s nabídkou odborné pomoci jeho evidentního problému.
I tak ale ještě jednou moc díky!
Laila.aila
napsal(a):
Fíkovnice držím palečky o uzdravení kocourka a pokusím se mu poslat léčivou energii, když tak klidně napiště do SZ pokud by jste měla zájem o pomoc na dálku s léčením energiemi.
Dobrý pozdní večer, ano, určitě mám zájem vyzkoušet vše, včetně poslání energie na dálku. Kocourovi se doposud nezjistilo vůbec nic, ale jeho klinický stav je tristní.
Jinak, velké poděkování za odvahu veřejně napsat proti tomu zbabělci (jsem si skoro jistá, že mě zná, ale nemá ani drobet odvahy se odtajnit - prostřednictvím SZ mu to nabízím opakovaně). Vím, že se radí nevšímat si takovýchto individuí - podle mě je opravdu do nebe volající, když sám napíše, že záměrně "hajtuje" - a toto admin míní trpět?! Přesto Vaše (a také Bejiny, Machysky a "Okolojdoucího") odvaha napsat veřejně něco proti tomu grázlovi je z mého pohledu obdivuhodná a velmi si jí vážím a děkuji!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stalking?!
Existuje jedno přísloví, není moc slušné, ale pravdivé - "čím víc se s h.ov.ne.m maže, tím více smrdí". Asi tak bych charakterizovala příspěvky nějakého ANONYMA strejdy-Jardy. Nemá ani koule na to, aby se zaregistroval, tudíž je možné brát jeho názory vážně?
S jeho názory nesouhlasím. Nicméně nevyjadřuje se nějak vulgárně, neuráží sprostými nadávkami fikovnici - "jen" ji chce psychicky deptat. Máme demokracii, takže si každý může (slušně) říct co chce. My ostatní můžeme maximálně nesouhlasit.
Fikovnice Vám doporučuji prostě vůbec nereagovat, přece musíte vidět, že tento psychopat chce jediné - psychicky zdeptat Vás a podle Vašich reakcí se mu to daří. Kdyby takto psal mně, já bych určitě nežádala admina, aby jeho příspěvky vymazal. Proč? Jen ať všichni vidí, co je Jarda zač, každý normální a soudný člověk si udělá úsudek sám. Kromě toho nebude Jaryn, bude třeba Tonda, může se zaregistrovat několikrát, z různých adres... jedině NEREAGOVAT, je jediná obrana.
Neměla bych strach, že strejda-jarda se projeví i fyzicky, na to je nejspíš zbabělý, když je jen ANONYM. Je to člověk, kterému dělá nějaké zvláštní potěšení deptat lidi a má zřejmě radar (jako všichni takoví lidé) na to, vytipovat člověka, u kterého se mu to podaří. A, upřímně, vytipovat fikovnici zase tak těžké není. V kolika jejich příspěvcích se objevují slova - cítím se velmi špatně, jsem opět na dně, dnes je mně zvlášť smutno... apod. Proč tomu tak je, je jiná věc - fikovnice si toho špatného zřejmě užila v životě mnoho, třeba už jen její příběhy s nemocnými kocoury, nebo naznačila i jiné věci, které by jiné lidi už zabily a fikovnice je přežila, takže mnoho sil a chuti k nějakému optimismu už jí ani nezbývá.
Takže, Jaryne, pokud nedokážete takového člověka povzbudit, tak raději mlčte!
Moc všem děkuji! Jste zlatí!
Já jsem někdy jak Fénix - pro blízké se snažím dělat maximum, ač z toho sama padám na hu.u. To je k tomu příspěvku "Koňadry" - ano, bylo toho v mém životě moc zlého, tak nějak to nekončí...ale vím, že pokud to jen trochu půjde, budu vždy téměř dýchat za ty, které miluju.
No a dnes po injekci kortikoidu se stav Kukyho přece jen trošičičku zdá být lepší - dokonce udělal svůj první skok - z okna do postele - to by včera absolutně nezvládl. Dnes nebo zítra opět bude návštěva vetky - u mě doma, tak se ozvu, co je nového.
Opět nezbývá než vám všem poděkovat, budu se opakovat - jste prostě zlatí! Nicméně - nového se neví vůbec nic. Kuky podstupuje léčbu kortikoidy. Dnes třetí injekce. Po druhé injekci jsem měla pocit, že vidím zázrak - dokonce udělal jeden skok. Ale teď už to tak růžově nevidím. Stav trvá, když budu hodně optimistická, tak snad k malému zlepšení došlo. Ale je nadále ochrnutý v tom smyslu, že nevyskočí do žádné výšky a ujde jen určitou krátkou vzdálenost. Dnes jsme sedly s mojí známou vetkou a bavily se o CT, které je samozřejmě děláno v narkóze. Na špičkové klinice odhad ceny 10tis. Kč. Ta moje známá řekla, že si musíme dát do kupy, zda CT páteře bude mít natolik přínosnou hodnotu, abychom do toho šly, a zatím narhuje pokračovat v kortikoidech. To samozřejmě nejde donekonečna, spíše krátce, takže uvidím, co přinesou další dny.
Ještě jednou moc děkuji za podporu!

Fíkovnice, jenom info ohledně CT - chodím na kliniku ABvet do Bohumína, vet posílá pacienty na CT do Polska, cena cca 3000, -Kč. (teda nevím, nakolik cena záleží na tom jaké zvíře a jaká část těla, to bych měla za loket velkého psa...v každém případě je to násobně méně, než u nás).
Milí kamarádi ,
pokud nevidím halucinace, tak je stav Kukyho dnes lepší!
Rozhodně stav není normální, ale udělá mnohem více krůčků a byly asi 3 velmi nesmělé skoky. Strašně se to bojím napsat, abych něco nezakřikla. Ale když vy jste zde, držíte pěsti, tak se musím s vámi podělit. Moc děkuji za vše, "hmn" za radu stran CT, i všem ostatním za to, že na nás myslíte.
Terapie vypadá tak, že Kuky dostává kortikoidy, ode dneška mu je budu píchat já, ale chci se dostat na strop 5 injekcí, a co bude dál, ví Bůh...a poradím se s vetkou. Ale ten skok z okna do postele (který by mi jindy vadil ), mi dnes udělal neuvěřitelnou radost.

Nemůže za tím být nějaká z nemocí přenášená klíšťaty?
http://www.moje-kocka.cz/zdravi-a-nemoci/klistata-a-jejich-vliv-na-zdravi-zvirat-71.html
...třeba ta obrna?
napsal(a):
Nemůže za tím být nějaká z nemocí přenášená klíšťaty?
http://www.moje-kocka.cz/zdravi-a-nemoci/klistata-a-jejich-vliv-na-zdravi-zvirat-71.html
...třeba ta obrna?
Děkuju za nápad a přemýšlení nad dg. Zvažovala jsem vše možné, včetně neuroinfekce. Nicméně u mě klíště v anamnéze neměl...je pouze bytový. Ale brala jsem si jej ve věku cca 3 měsíců a co bylo předtím, nevím, jen vím, že měl protiklíšťatový obojek. Je možné, že dg. se nikdy nedozvíme. Moje teorie je - pokud budou kortikoidy nadále pomáhat, že má edém někde v oblasti buď přímo míchy nebo míšních kořenů a kortikoidy svým antiedematózním působením ten otok snižují. Otázkou samozřejmě je, zda už něco nezůstalo postiženo nevratně. Když půjdu ještě dál v mých spekulacích, tak otok má podle mě možná ze "skříplého nervu" (pád, o němž nevím, podklouznutí na kluzké podlaze,...), z nějakého subvýhřezu ploténky, apod. Ale může to být samozřejmě i jinak.
fikovnice
napsal(a):
Před chvílí přišla nová zpráva, která mě dostala do kolen - Kuky vyskočil (!) za Fidem do křesla. To už téměř týden nebyl schopen. A nyní Fidovi saje pomyslné mlíčko!
Tak to mám opravdu velkou radost ! ...ani nevíš jak !...
... kéž by to byla třeba jen nějaká naraženina z pádu, která se bez následků zahojí... přeji ať to už jde jen k lepšímu...
...však taky už máme všichni otlačené palce i tlapky, jak držíme...
fikovnice
napsal(a):
Před chvílí přišla nová zpráva, která mě dostala do kolen - Kuky vyskočil (!) za Fidem do křesla. To už téměř týden nebyl schopen. A nyní Fidovi saje pomyslné mlíčko!
Snad se nervík uvolní a bude zase dobře bez následků, moc to tomu malému čertíkovi přeji.
Vždy byl tak akční, že by mě nějaký pád při skoku, nebo přímo špatný doskok neudivil. To je bohužel hned, stačí odložené prostírání na stole a kočka letí dolů ani neví jak.
Je to kotě a těm se jako dětem vše hojí dobře.
Tak držím palečky
Moc vás všechny zdravím!
Dnešek byl pro mě trochu ve znamení šoku - Kuky chodí a dokonce párkrát prohnal Fida! Skoky do výšky mu nicméně nejdou. Ale kdyby to zůstalo alespoň tak jak to je, považuji to skoro za zázrak. Ještě v sobotu se nedokázal na ty zadní nohy ani postavit - i vetka říkala, že stav se zhoršuje. Já pořád přemýšlela, co udělat - zda jet na Jaggy nebo jiné specializované pracoviště. Nakonec přijela na návštěvu dcera sousedky a ona je vetka. Kocoura důkladně prohlédla, i neurologicky (reflexy) - řekla, že reflexy má oslabené. No a po vzájemné dohodě jsem pokračovala v podávání kortikoidů. Tak, jak na ně mnohdy nadávám, tak dnes vidím skoro zázrak a myslím, že je to právě těmi kortikoidy a také - v neposlední řadě - tím, že jste drželi a mačkali pěstičky pro štěstí a úzdravu. Moc děkujeme!
fikovnice
napsal(a):
Moc vás všechny zdravím!
Dnešek byl pro mě trochu ve znamení šoku - Kuky chodí a dokonce párkrát prohnal Fida! Skoky do výšky mu nicméně nejdou. Ale kdyby to zůstalo alespoň tak jak to je, považuji to skoro za zázrak. Ještě v sobotu se nedokázal na ty zadní nohy ani postavit - i vetka říkala, že stav se zhoršuje. Já pořád přemýšlela, co udělat - zda jet na Jaggy nebo jiné specializované pracoviště. Nakonec přijela na návštěvu dcera sousedky a ona je vetka. Kocoura důkladně prohlédla, i neurologicky (reflexy) - řekla, že reflexy má oslabené. No a po vzájemné dohodě jsem pokračovala v podávání kortikoidů. Tak, jak na ně mnohdy nadávám, tak dnes vidím skoro zázrak a myslím, že je to právě těmi kortikoidy a také - v neposlední řadě - tím, že jste drželi a mačkali pěstičky pro štěstí a úzdravu. Moc děkujeme!
Jsem hrozně moc ráda, Jani, že je na tom už lépe. Je pravda, že koťata jsou živly a klidně si mohl ta záda poranit při pádu během honiček, atd. No, hlavně, že už je mu lépe. A doufám, že už se mu to nikdy nevrátí.
Milí kočkaři ,
tak před chvílí návrat od vetky. Kuky již chodí a dokonce i skáče! I když zatím ne do větší výšky. Dohodla jsem se dnes s dr. na skončení léčby kortikoidy. Takže dnes už dostal jen Milgammu...a uvidí se. Dále dr. doporučuje ještě cca za dva měsíce udělat RTG kyčlí - jamky pro kyčelní klouby jsou trochu mělčí, ale může to dorůst - má půl roku. Jsem šťastná, zároveň se ale bojím, co se stane po vysazení kortikoidů. Tak na nás prosím nadále myslete. Moc vám všem děkuju!
Držím dál palce. ;) Jinak vzhledem k věku bych se nedivila nějakému tomu pádu a naražení páteře, atd. U nás to naštěstí vždy byla jen naražená noha, kdy na ni kotě 2-3 dny nechtělo moc stoupat. Léky na bolest se nedavaly, protože dle veta by tu nohu zatěžovalo, jak by to nebolelo, a mohla by se ta naraženina léčit déle.
Každopádně držím moc palce, aby byl Kuky dál uz bez potíží. ;).
lavacca
napsal(a):
Držím dál palce. ;) Jinak vzhledem k věku bych se nedivila nějakému tomu pádu a naražení páteře, atd. U nás to naštěstí vždy byla jen naražená noha, kdy na ni kotě 2-3 dny nechtělo moc stoupat. Léky na bolest se nedavaly, protože dle veta by tu nohu zatěžovalo, jak by to nebolelo, a mohla by se ta naraženina léčit déle.
Každopádně držím moc palce, aby byl Kuky dál uz bez potíží. ;).
Moc děkuju Zuzi, stejně jako za asi nejnormálnější příspěvek, který jsi napsala ve vlákně "Neberte si kočky..."!
Dobrý den, chudák kocourek, držím palce, ať je to jen lepší.
Jen jsem chtěla napsat, když přesně nevíte, co mu je a nemůžete to zjišťovat, je lepší ho po aplikaci kortikoidů "preventivně" omezit v pohybu.
Mohlo to být takhle: On samozřejmě otok a s ním i bolest výrazně ustoupí. Ten otok tam byl kvůli nějakému poškození. S otokem bolest, porucha hybnosti. Tím, že už není bolest omezující v pohybu, je místo opět namáháno a poškození se prohlubuje.
I kdyby to tak nebylo, ví se, že i jednorázová aplikace kortikoidů po určitou dobu vede ke zvýšenémo riziku určitých poškození.
Zkrátka, nechala bych ho chvilku v klidu, prováděla nějakou jemnou stimulaci, ale hopsat bych ho nenechala.
Neberte to prosím jako rýpání, přeji, ať už je jen dobře.
tapina
napsal(a):
Dobrý den, chudák kocourek, držím palce, ať je to jen lepší.
Jen jsem chtěla napsat, když přesně nevíte, co mu je a nemůžete to zjišťovat, je lepší ho po aplikaci kortikoidů "preventivně" omezit v pohybu.
Mohlo to být takhle: On samozřejmě otok a s ním i bolest výrazně ustoupí. Ten otok tam byl kvůli nějakému poškození. S otokem bolest, porucha hybnosti. Tím, že už není bolest omezující v pohybu, je místo opět namáháno a poškození se prohlubuje.
I kdyby to tak nebylo, ví se, že i jednorázová aplikace kortikoidů po určitou dobu vede ke zvýšenémo riziku určitých poškození.
Zkrátka, nechala bych ho chvilku v klidu, prováděla nějakou jemnou stimulaci, ale hopsat bych ho nenechala.
Neberte to prosím jako rýpání, přeji, ať už je jen dobře.
Nápad je to dobrý, ale - jak to udělat? Neumím si to u kočky moc představit. Psa prostě vezmete ven po dobu rekonvalesce na vodítku a nenecháte ho blbnout, ale kotě? Jak ho udržet v klidu bez toho, aby nějak psychicky strádalo? Asi bych ho nechala takto...a prostě se uvidí.
Neberte to, ze bych Vás nápad nějak shazovala, ale znám kočky a jejich aktivitu a to, jak snasi být někde zavřené...dle mého by vyvadel zavřený ještě víc než takhle na volno...
lavacca
napsal(a):
Nápad je to dobrý, ale - jak to udělat? Neumím si to u kočky moc představit. Psa prostě vezmete ven po dobu rekonvalesce na vodítku a nenecháte ho blbnout, ale kotě? Jak ho udržet v klidu bez toho, aby nějak psychicky strádalo? Asi bych ho nechala takto...a prostě se uvidí.
Neberte to, ze bych Vás nápad nějak shazovala, ale znám kočky a jejich aktivitu a to, jak snasi být někde zavřené...dle mého by vyvadel zavřený ještě víc než takhle na volno...
Víte, mám kocoura, jako malý, protože měl nějakou vadu, byl operován a po operaci komplikace, opakovaně katetrizace močového měchýře. Musela jsem ho omezit v pohybu, i když nechtěl. Celkem to bylo v intervalech několik měsíců. Psychicky mu to neublížilo, troufám si říct, už je starší, je doma, chodí i ven. Ve vyšším věku se sžil s několika psy, prožil změny bydliště a je furt svůj.
Měla jsem i kočku po úrazu a i když jsem si ji donesla z venku a pak zas ven vypustila, bylo to pro ni hodně změn oproti původnímu stylu života, nenaštvala se pak na mě a vracela se.
Je to jako ve všem, každý to musí zvážit. Je to stejné, jako když někdo chodí v horečkách dělat těžkou práci, spoustě lidem se nestane nic, někomu onemocní srdce, třeba.
Nemusí být zavřený, v kleci, ale dát pryč skoková místa. Tak jsme to měli my. Když jsem byla doma, dala jsem ho na okno, aby se mohl koukat, dala jsem ho k sobě do postele, na pohovku, ale zas ho sundala. Přešoupali jsme kvůli tomu pokoj, mysleli jsme, že to je na 14 dní, ale pak to byl měsíc a pak po měsíci zas a po dalším zas.
Jinak vlastně mám ještě jedno info. Dr., u níž jsem byla ve čtvrtek, si prohlédla znovu RTG (zpětně) a řekla, že je možné, že má Kuky mělké kloubní jamky a navrhuje RTG cca v lednu. Pokud by se prý ukázala dysplázie nějakého vyššího stupně, byla by prý doporučena resekce. Máte s tím, prosím, někdo zkušenost?
tapina
napsal(a):
Nemusí být zavřený, v kleci, ale dát pryč skoková místa. Tak jsme to měli my. Když jsem byla doma, dala jsem ho na okno, aby se mohl koukat, dala jsem ho k sobě do postele, na pohovku, ale zas ho sundala. Přešoupali jsme kvůli tomu pokoj, mysleli jsme, že to je na 14 dní, ale pak to byl měsíc a pak po měsíci zas a po dalším zas.
Jj, tak to dělám - když vidím, že se chystá skočit na okno, přendám jej tam. Když vidím, že chce skočit za mnou do postele, tak jej opět podám. Když není nikdo doma, tak to ale úplně uhlídat nelze.
fikovnice
napsal(a):
Jj, tak to dělám - když vidím, že se chystá skočit na okno, přendám jej tam. Když vidím, že chce skočit za mnou do postele, tak jej opět podám. Když není nikdo doma, tak to ale úplně uhlídat nelze.
Pokud nejsi doma, tak určitě moc neblbne, ale spinká a čeká až se vrátíš.
Jak to všechno zvládá Fido? Musí z toho být dost zmatený.
Machyska
napsal(a):
Pokud nejsi doma, tak určitě moc neblbne, ale spinká a čeká až se vrátíš.
Jak to všechno zvládá Fido? Musí z toho být dost zmatený.
Noo, teď jak malýmu otrnulo, tak je vyloženě jak z divokejch vajec! Tak se trochu bojím, že to vše neprospí, ostatně různě poshazované věci mě o tom přesvědčují. Ale určitě máš pravdu, že většinu času prochrní .
No a Fido nezklamal - to je tak extrémně hodný kocour! Představ si, že když byl malý ještě ochrnutý, tak jsem je našla do sebe skoro zapletené, Fido držel svojí velkou tlapou Kukyho hlavu a něžně jej olizoval. To byla úplně dojemná podívaná.
tapina
napsal(a):
No, to prave myslím - dat pryč skoková místa..to je tak na totální vyklizeni pokoje, protože zname kočky a jejich vynalézavost, co se týče míst, kam vyskočit či vyšplhat. Což zas těžko u každého lze takhle vystehovat místnost...
lavacca
napsal(a):
No, to prave myslím - dat pryč skoková místa..to je tak na totální vyklizeni pokoje, protože zname kočky a jejich vynalézavost, co se týče míst, kam vyskočit či vyšplhat. Což zas těžko u každého lze takhle vystehovat místnost...
Já jen říkám, jak to je, po kortikoidech po přechodném zlepšení hrozí horší věci, jde tomu předejít a jak. To je prostě fakt.
Ano, každý s tím musí naložit jak umí, někdo udělá maximum co může, a přece se něco stane, někdo neudělá nic a nestane se nic. No jsou ti, co to podcenili a pak si to vyčítali, nebo ti, co to nevěděli a dozvěděli se to pozdě. Vidím to každý den, i když trochu jinde.
Taky, jako ve všem, je snaží hledat důvody proč něco nejde, než způsoby, jak to udělat.
kvido46

XXX.XXX.183.245
fikovnice
napsal(a):
Jinak vlastně mám ještě jedno info. Dr., u níž jsem byla ve čtvrtek, si prohlédla znovu RTG (zpětně) a řekla, že je možné, že má Kuky mělké kloubní jamky a navrhuje RTG cca v lednu. Pokud by se prý ukázala dysplázie nějakého vyššího stupně, byla by prý doporučena resekce. Máte s tím, prosím, někdo zkušenost?
Resekce u kočky? Co je to za veta, který toto navrhuje ? Nikdy, ani u psa bych do toho nešla.
Možností léčby je více a tato je zrovna velmi finančně nákladná, pro zvíře velmi bolestivá a navíc ne vždy účinná.
Za mě pokud má zvíře toto onemocnění, tak jej nechat, ať si pohyb reguluje samo, zamezit skokům, nasvalit, nepřežírat a u psa podávat např. Alavis, u kočky nemám zkušenost.
Je spousta takovýchto psů, kteří žijí normálním životem bez jakékoliv resekce. A kočka má navíc tu výhodu, že je lehká a klouby nejsou tak zatěžovány.
tapina
napsal(a):
Já jen říkám, jak to je, po kortikoidech po přechodném zlepšení hrozí horší věci, jde tomu předejít a jak. To je prostě fakt.
Ano, každý s tím musí naložit jak umí, někdo udělá maximum co může, a přece se něco stane, někdo neudělá nic a nestane se nic. No jsou ti, co to podcenili a pak si to vyčítali, nebo ti, co to nevěděli a dozvěděli se to pozdě. Vidím to každý den, i když trochu jinde.
Taky, jako ve všem, je snaží hledat důvody proč něco nejde, než způsoby, jak to udělat.
Však jo. Já neříkám, že je to špatný nápad či neproveditelné. ;) Jen, když jsem se zamyslela, co bych doma všechno musela přešoupat, kdyby toto nastalo, bylo by to hooodně věci.
Jinak resekce kloubů u koček mi přijde dost scifi...i u mnohem větších psů je to problém... navíc třeba i psi s nejhorším stupněm DKK jsou při správné stravě a nasvaleni schopni normálního pohybu.
kvido46
napsal(a):
Resekce u kočky? Co je to za veta, který toto navrhuje ? Nikdy, ani u psa bych do toho nešla.
Možností léčby je více a tato je zrovna velmi finančně nákladná, pro zvíře velmi bolestivá a navíc ne vždy účinná.
Za mě pokud má zvíře toto onemocnění, tak jej nechat, ať si pohyb reguluje samo, zamezit skokům, nasvalit, nepřežírat a u psa podávat např. Alavis, u kočky nemám zkušenost.
Je spousta takovýchto psů, kteří žijí normálním životem bez jakékoliv resekce. A kočka má navíc tu výhodu, že je lehká a klouby nejsou tak zatěžovány.
Souhlasím s Vámi. Zůstala jsem tam téměř s pusou dokořán, a věřte, že do žádné resekce bych nešla. Protože jsem o tom ani nikdy neslyšela. Mate mě to, že mi to řekla dr., ke které chodím již dlouho a které věřím. Proto jsem sem dala i ten dotaz.
Zatím kocour dostal kloubní výživu. Ale je navíc ještě mladý, je to ještě kotě, takže stejně to může být planý poplach.
tapina
napsal(a):
"Tapino" - vy a já a kortikoidy ...
Já vím co máte na mysli, vím, co hrozí. Na druhou stranu dostal 5 injekcí dexametazonu, na p.o. formu se nepřešlo. Poté, co mu otrnulo, tak jako by si to chtěl vynyhradit. Je jak z divokých vajec. Co můžu a vidím, tak se snažím skokům bránit. Ale úplně vše neuhlídám.
fikovnice
napsal(a):
"Tapino" - vy a já a kortikoidy ...
Já vím co máte na mysli, vím, co hrozí. Na druhou stranu dostal 5 injekcí dexametazonu, na p.o. formu se nepřešlo. Poté, co mu otrnulo, tak jako by si to chtěl vynyhradit. Je jak z divokých vajec. Co můžu a vidím, tak se snažím skokům bránit. Ale úplně vše neuhlídám.
Ne, já už nic neříkám, nechci malovat čerta na zeď. Ať je to dobré
kvido 46

XXX.XXX.185.85
U kočky nesmysl Jsou lehke a konzervativni lecba funguje.Navic u kotete bych byla opatrna s takovou diagnozou.Zeptala bych se vaši vet, kolik těch resekci u koček uz udělala. Obzvlášť u kocek domacich.
U psů max do 15 kg to může fungovat, ale je to finančně náročné, doba léčení je dlouhá a většinou se musí provést postupne na obou končetinách.Jedna se zhoji a hura na druhou.U těžkých psů je problém, protože má problémy se udržet na 3 zbývajících.
kvido 46
napsal(a):
U kočky nesmysl Jsou lehke a konzervativni lecba funguje.Navic u kotete bych byla opatrna s takovou diagnozou.Zeptala bych se vaši vet, kolik těch resekci u koček uz udělala. Obzvlášť u kocek domacich.
U psů max do 15 kg to může fungovat, ale je to finančně náročné, doba léčení je dlouhá a většinou se musí provést postupne na obou končetinách.Jedna se zhoji a hura na druhou.U těžkých psů je problém, protože má problémy se udržet na 3 zbývajících.
Můžu se zeptat - jste veterinář(ka)? Jak jsem psala, nedala bych k žádné resekci svolení a ani si neumím představit, CO by se resekovalo a jak by pak to zvíře chodilo. Zajímá mě to teď opravdu spíš po stránce medicínské. Pokud k tomu něco víte, prosím písněte to. Trochu jste mě nahlodal(a) - té vetce jsem věřila hodně. Myslí se resekcí prohloubení kloubních jamek nebo jak to prosím je?
kvido 46

XXX.XXX.185.85
fikovnice
napsal(a):
Můžu se zeptat - jste veterinář(ka)? Jak jsem psala, nedala bych k žádné resekci svolení a ani si neumím představit, CO by se resekovalo a jak by pak to zvíře chodilo. Zajímá mě to teď opravdu spíš po stránce medicínské. Pokud k tomu něco víte, prosím písněte to. Trochu jste mě nahlodal(a) - té vetce jsem věřila hodně. Myslí se resekcí prohloubení kloubních jamek nebo jak to prosím je?
Nejsem u pc tak zatim ve zkratce.Dejte si do vyhledávače napr lecba Dkk a jsou tam resekce i dalsi metody popsány. O prohloubeni se nejedná.
fikovnice
napsal(a):
Noo, teď jak malýmu otrnulo, tak je vyloženě jak z divokejch vajec! Tak se trochu bojím, že to vše neprospí, ostatně různě poshazované věci mě o tom přesvědčují. Ale určitě máš pravdu, že většinu času prochrní .
No a Fido nezklamal - to je tak extrémně hodný kocour! Představ si, že když byl malý ještě ochrnutý, tak jsem je našla do sebe skoro zapletené, Fido držel svojí velkou tlapou Kukyho hlavu a něžně jej olizoval. To byla úplně dojemná podívaná.
Fido je boží kocour, teda jestli je to vůbec ještě kocour a ne
Acamar
napsal(a):
Fido je boží kocour, teda jestli je to vůbec ještě kocour a ne
"Acamar", já si myslím, že Fido skutečně je ! Ba dokonce něco víc, ale to Vám raději napíšu do SZ. Nejsem nedotčena východními filozofiemi, věřím, že i kočky (a vůbec zvířata mají duši), takže mám takovou představu...ale jak píšu - kdyžtak to písnu do SZ.
OT - "Fíkovnice" od včerejška mi to vrtá v hlavě a nemůžu si to přesně vybavit - když tak je řeč o zvířecí duši a říkáte, že máte v oblibě ta východní náboženství. Já totiž mám pořád takový matný dojem, že mne kdysi hrozně zklamalo, že zrovna budhismus k těm zvířatům není moc lichotivý. Že zvířata sice duši nějakou mají, ale pouze kolektivní. Nepamatujete si, jak to je?
Acamar
napsal(a):
OT - "Fíkovnice" od včerejška mi to vrtá v hlavě a nemůžu si to přesně vybavit - když tak je řeč o zvířecí duši a říkáte, že máte v oblibě ta východní náboženství. Já totiž mám pořád takový matný dojem, že mne kdysi hrozně zklamalo, že zrovna budhismus k těm zvířatům není moc lichotivý. Že zvířata sice duši nějakou mají, ale pouze kolektivní. Nepamatujete si, jak to je?
Já zase slyšela, že zvířata nejsou plnohodnotná duše. Že prý je to jen a pouze mezičlánek...
Bejina
napsal(a):
Všichni kdo ty svá zvířátka miluje, tak ví, že duši mají...
... jinak Fido je opravdu PAN Kocour...
Ano je, Beo, máš pravdu!
On je nejméně dvakrát tak velký jako malý, malý se mu zezadu zakousne do hřbetu (prostě podpásovka), a Fido jen zanaříká. To ihned letím a mylýho shodím. A Fidovi pak říkávám, proč je takový truhlík a nebrání se. Vždyť by mohl malého úplně převálcovat, ale to kdepak...
Acamar
napsal(a):
Já k tomu kdyžtak písnu něco do SZ, OK? Možná ne dnes, teprv jsem přijela domů. Ale neberte mě jako nějakou znalkyni východních filozofií . Já se učila hodně od kamarádky a ta říká, že zlo plodí zlo, a dobro plodí dobro. A samozřejmě spolu často rozebíráme otázku minulých a budoucích životů. Tak kdyžtak v SZ. Ale fakt nejsem žádna znalkyně...
fikovnice
napsal(a):
Ráda bych se vrátila ještě k této věci, která mi stále vrtá v hlavě. Pokud by sem zavítala "Bodlinka", byla bych ráda za její vyjádření se.
Rozhodně se k žádné resekci s kocourkem nechystám, ale přiznám, že mě to zaskočilo od dr., které jsem hodně věřila...
kvido46

XXX.XXX.144.162
fikovnice
napsal(a):
Ráda bych se vrátila ještě k této věci, která mi stále vrtá v hlavě. Pokud by sem zavítala "Bodlinka", byla bych ráda za její vyjádření se.
Rozhodně se k žádné resekci s kocourkem nechystám, ale přiznám, že mě to zaskočilo od dr., které jsem hodně věřila...
Http://www.hafici.cz/clanky/psi-nemoci-6/dysplazie-kycelniho-kloubu-dkk-lecba-3423/
Zde celkem dobře vysvětleno.
U psa by v tomto věku byla spíše vhodnější Juvenilní symfyziodéza, která je mnohem šetrnější pro zvíře i kapsu majitele..
fikovnice
napsal(a):
Já k tomu kdyžtak písnu něco do SZ, OK? Možná ne dnes, teprv jsem přijela domů. Ale neberte mě jako nějakou znalkyni východních filozofií . Já se učila hodně od kamarádky a ta říká, že zlo plodí zlo, a dobro plodí dobro. A samozřejmě spolu často rozebíráme otázku minulých a budoucích životů. Tak kdyžtak v SZ. Ale fakt nejsem žádna znalkyně...
Už jsem něco našla - jde o skupinovou duši (ne kolektivní), a vypadá to, že nejde o budhismus, ale theosofii a jiná podobná hnutí...
http://www.abdrushin.cz/odpovedi-na-otazky/odpovedi-na-otazky-od-abdrushina-110.php
Právě, já myslím, že spousta majitelů by další život v podobě toho svého mazlíka rozhodně jako degradaci nebrala ani člověka jako "vrchol"...
Acamar
napsal(a):
Už jsem něco našla - jde o skupinovou duši (ne kolektivní), a vypadá to, že nejde o budhismus, ale theosofii a jiná podobná hnutí...
http://www.abdrushin.cz/odpovedi-na-otazky/odpovedi-na-otazky-od-abdrushina-110.php
Právě, já myslím, že spousta majitelů by další život v podobě toho svého mazlíka rozhodně jako degradaci nebrala ani člověka jako "vrchol"...
Jo, to máte pravdu!
Tofinka

XXX.XXX.115.254
Dobrý den kamarádce se narodily koťátka a jedno tahá zadní nohy za sebou prosím o radu děkuji

Tofinka
napsal(a):
Dobrý den kamarádce se narodily koťátka a jedno tahá zadní nohy za sebou prosím o radu děkuji
Veterinář! Tohle se na internetu fakt nevyřeší.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!