Různá váha koťat stejného plemene

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavelin

1.12.2016 21:55
Pavelin

XXX.XXX.132.4

Dobrý den,

Měl bych takový zvláštní dotaz - máme britské modré kotě, váha je v pořádku, v pěti měsících váží nějakých 2.4 kg, což je lehce nadprůměrná váha. Divné je, že rodiče si teď taky pořídili kotě - taky britské - otec britský modrý, matka taky britka, ale bílá - a kotě ve třěch měsících váží to stejné, co naše v pěti. Přitom naše kotě je větší a celkově působí tlustěji - to je ale tím, že už má hustější kožich. Větší ale opravdu je.

Čím to může být? Má snad kotě rodičů kosti ze železa? Opravdu mi to přijde zvláštní -. že má kotě ve třech měsících dvě a půl kila... Obě jsou to kočky.

2.12.2016 09:20
Bejina

XXX.XXX.112.69

Pavelin napsal(a):
Dobrý den,

Měl bych takový zvláštní dotaz - máme britské modré kotě, váha je v pořádku, v pěti měsících váží nějakých 2.4 kg, což je lehce nadprůměrná váha. Divné je, že rodiče si teď taky pořídili kotě - taky britské - otec britský modrý, matka taky britka, ale bílá - a kotě ve třěch měsících váží to stejné, co naše v pěti. Přitom naše kotě je větší a celkově působí tlustěji - to je ale tím, že už má hustější kožich. Větší ale opravdu je.

Čím to může být? Má snad kotě rodičů kosti ze železa? Opravdu mi to přijde zvláštní -. že má kotě ve třech měsících dvě a půl kila... Obě jsou to kočky.

Je to jako u lidí, každý to má jinak. Kočička vašich rodičů může mít předpoklad většího vzrůstu, záleží i na tom jak silnou kostru po svých rodičích kotě má a jak jsou rodiče velcí.
Naše modrá britka měla podobnou váhu v pěti měsících jako ta vaše, pak v roku měla kolem 4 kg a nyní v roce a půl má 5,5 kg, takže nemusíte mít obavy, že bude vaše kotě malé. Rozhodně ta naše předrostla svou mámu, ale tady má vliv i kastrace a zásoba tuku na letošní zimu.

3.12.2016 15:21
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

My měli z jednoho vrhu kotata různě váhově dvě se drželi cca stejně váhy kocour a kočka a poslední kočička byla pozadu celou dobu čím byli starší tím ten odstup byl větší i na pohled, ale co se týče lumpáren tak je předčila ve vyčůranosti.

3.12.2016 17:55
lunin

XXX.XXX.109.199

Mám dva kocourky z jednoho vrhu a každý váží jinak. Větší má v 7-8měsících 5kg a druhý váží 3,5kg takže rozdíl docela velký.

4.12.2016 08:14
lavacca

XXX.XXX.218.25

Pavelin napsal(a):
Dobrý den,

Nepisete kolik váží rodiče koťat a jak byla odmala živená. I to dela hodně.

Říďte se kondicí koťat, ne jejich vahou. ;) Srovnávat by šlo koťata od stejných rodičů, ale ne takhle ze 2 vrhu, kdy je tam jiná genetická i jiná výživa odmala.

6.12.2016 11:36
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Pavelin napsal(a):
Dobrý den,

Každé kotě je jiné i když jsou ze stejného vrhu.Moje kočka Ocicat, byla z vrhu nejmenší ale já chtěla holku, tak jsem si jí vzala a ta má sotva 4 kila.Její bráškové mají 6 kilo.Zato kocourek, ten mi rostl před očima, vzala jsem si největšího z vrhu a ten měl již ve 4 měsících 4 kila.(viz.foto 8 týdnů a 4 měsíce.)Dneska je mu 6 let a má sedm kilosmajlíkjeho bráška má sotva 5 kilosmajlíkJe to genetikou..Hlavně, že je máte zdravésmajlík

6.12.2016 21:46
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Je to relativně běžné.
Není velikost, jako velikost :) Jako u lidí. Dva stejně objemní lidé můžou mít naprosto jiné váhy. Ať už je to kostrou a nebo sval je mnohem těžší než tuk atp.
Ještě k tomu vrhu.
Kamarád dva mainské kocoury oba ze stejného vrhu jeden má v půl roce necelé 4 kg a druhý 6 kg. Takže jsou váhové rozdíly i když máte stejné rodiče.

Přidejte reakci

Přidat smajlík