Která plemena jsou nejmazlivější?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2016 18:00
Rachel Justness

XXX.XXX.110.23

Dobrý den, mohu se zeptat která plemena jsou obecně nejvíce mazlivá a zároveň je možné je chovat jen doma?

8.12.2016 18:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.219

Vždy je to individuální.

8.12.2016 18:41
lidule

XXX.XXX.117.206

Za mě jsou nej obyc venkovske zvyklé na člověka odmalicka... i co se týká pobytu doma, pokud si zvyknou neměl by být problém...

Ragdoll

8.12.2016 19:43
Ragdoll

XXX.XXX.149.3

Dobrý den,
také bych řekla, že je to individuální. Ale pokud chcete opravdu znát nějaké plemeno, které to má přímo v "charakteristice" tak je to za mě 100% Ragdoll. Ty jsou obecně známé jako "hadrové panenky", které když vezmete do ruky, tak uvolní všechny svaly. Jednoho doma máme a je to absolutní mazlík. Sice moc nemusí malé děti, ale nikdy je nepoškrábal a vždy si jen vyleze na svou poličku u stropu a kouká na ně.

Jenae

8.12.2016 19:50
Jenae

XXX.XXX.144.24

Ragdoll napsal(a):
Dobrý den,
také bych řekla, že je to individuální. Ale pokud chcete opravdu znát nějaké plemeno, které to má přímo v "charakteristice" tak je to za mě 100% Ragdoll. Ty jsou obecně známé jako "hadrové panenky", které když vezmete do ruky, tak uvolní všechny svaly. Jednoho doma máme a je to absolutní mazlík. Sice moc nemusí malé děti, ale nikdy je nepoškrábal a vždy si jen vyleze na svou poličku u stropu a kouká na ně.

Snad všechny kočky vyšlechtěné z Peršanky jsou mazlivé a klidné. Takovou povahu mají i kříženci peršanek, ovšem pozor jeden z rodičů musí být perská. A pozor, perská samotná už má komplikovanější povahu.

Ragdoll

8.12.2016 20:04
Ragdoll

XXX.XXX.149.3

Jenae napsal(a):
Snad všechny kočky vyšlechtěné z Peršanky jsou mazlivé a klidné. Takovou povahu mají i kříženci peršanek, ovšem pozor jeden z rodičů musí být perská. A pozor, perská samotná už má komplikovanější povahu.

Proč myslíte, že jeden z rodičů musí být perská?

Jenae

8.12.2016 20:20
Jenae

XXX.XXX.144.24

Ragdoll napsal(a):
Proč myslíte, že jeden z rodičů musí být perská?

Myslím tím křížence první generace, či jak se to přesně říká. Ne dlouhosrsté cosi, co se za křížence Peršanky vydává. Většinou je znám jako krátkosrsté zavalité kočky s krátkým, ale nezaraženým čumáčkem, mají hodně hustý kožich. Asi víc připomínají britky než potomky peršanek.

No a čistokrevné kočky vyšlechtěné z Peršanky jsou mazlivé snad všechny. Ragdoll je jasný, ale i burmilla, birma... a určitě jich je víc, z hlavy teď netuším, chce to pohledat.

Ragdoll

8.12.2016 20:25
Ragdoll

XXX.XXX.149.3

Jo aha, myslela jsem, že tím myslíte to, že ten náš je napůl peršanka, protože oba rodiče jsem si prohledala a sice nemá papíry, ale jeho otec ano a rodiče matky také (sice pracně, ale dohledala jsem to). Jinak s tím naprosto souhlasím, s plemeny jako je burmilla, birma jsem se měla čest setkat a byly to miláčci. My si ještě v lednu pojedeme pro Něvskou maškarádu.

8.12.2016 21:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Rachel Justness napsal(a):
Dobrý den, mohu se zeptat která plemena jsou obecně nejvíce mazlivá a zároveň je možné je chovat jen doma?

Jen doma ?
Bude mít společníka ?

8.12.2016 23:26
ssuchos

XXX.XXX.207.233

Náš peršan je snad nejmazlivější kočka na světě, pokud nepřijde někdo s dětmi, ty prostě nesnáší, tak si zaleze a je schovaný dokud není klid

Jenae

8.12.2016 23:47
Jenae

XXX.XXX.144.24

ssuchos napsal(a):
Náš peršan je snad nejmazlivější kočka na světě, pokud nepřijde někdo s dětmi, ty prostě nesnáší, tak si zaleze a je schovaný dokud není klid

Naše nikdy nebyly vysloveně mazlivý a ani z okolí neznám mazlivou peršanku. Trošku líp na tom byla perská činčila, ale ragdoll to prostě není. Mazlivou peršanku téměř závidím, naše se přijdou občas pomazlit, ale většinu času jsou těžce nad věcí a sledují svět pohrdavým pohledem.

U nás platí vtip
Jak uvažuje pes - kartáčuje mě, krmí mě, hraje si se mnou, miluje mě - on je bůh
Jak uvažuje kočka- kartáčuje mě, krmí mě, hraje si se mnou, miluje mě - já jsem bůh.

9.12.2016 07:22
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Rachel: Mám ruskou modrou, a je to mazel veliký. Do bytu /dostatečně prostorného, včetně průlezek, vysokého škrabadla/vhodný je.
ALE jen ke svým lidem, kolikrát i jen s jedním člověkem z domácnosti. K cizím - návštěvám mazlivý být nemusí, před hlučnější návštěvou se vyloženě i schovává.
jen dodatek - je to už trošku aktivnější plemeno, nebude celý den sedět jak pecka, i v dospělosti vyžaduje hry a velkou pozornost.

9.12.2016 07:44
Bejina

XXX.XXX.112.69

Je to velice individuální. Moje kolegyně má dvě modré britky, jedna je extrémně mazlivá až dotěrná, druhá není mazlivá vůbec a přitom jde o stejnou rasu.

9.12.2016 10:47
mesič

XXX.XXX.129.58

Určitě je to individuální, ale jsou plemena, kde máte větší šanci. Já mám Ragdolla, má 7 let, téměř rok a půl žil jen v bytě. Sice potřeboval hodně pozornosti a her, aby se na noc unavil (i tak ale v noci budil), ale dalo se to. Pak jsme se přestěhovali do domku, původně jsme chtěli, aby byl dál jen "bytový", ale zajímalo ho to, navíc v létě s otevřenými dveřmi na dvůr je to problém... Chtěla jsem, aby byl tedy "bytový + dvorkový", ale chodí i na zahradu a proti mé vůli i mimo - jsme na konci ulice, kde auta téměř nejezdí. Vím, že je šťastnější, blbne na zahradě se psem, slun se na sluníčku a loví myši, v zimě je téměř jen doma. Mazlivej je dost. Nikdy nesesekl nebo jiná agrese.

9.12.2016 17:00
lavacca

XXX.XXX.218.25

Je to dost individuální. Osobně mam zkušenost, ze nejmazlivejsi jsou venkovní zachráněnci, kteří svou přítulnosti chtějí člověka odměnit.

Co se tyče plemen, je to tam jedinec i jedinci - mam doma mmj. i britské a většina z nich jsou přísavky, ale mam tu i takovou, která na to musi mít náladu a nechá se hladit jen na zemi. Vzít do náruči, apod. je u ni totální tabu, kdyz nechce byt člověk úplně do krve. ;) Přijela k nám jako již dospěla, takže těžko rict, zda nemá špatně zkusenosti, ale kdoví no.

9.12.2016 20:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.201

Je to dost individuální. Osobně mam zkušenost, ze nejmazlivejsi jsou venkovní zachráněnci, kteří svou přítulnosti chtějí člověka odměnit.

Mám stejnou zkušenost, ale nechci si namlouvat, že je to "za to".
Byla tak dvouměsíční, když jsem ji našla na parkovišti...
Ale je fakt, že se mne nikdy drápkem - zubem nedotkla.
Manžela párkrát jo.
Spíš si myslím, že já poznám, kdy ji dát pokoj a on ne .

9.12.2016 20:23
Machyska

XXX.XXX.252.23

Také si myslím, že mazlivost nelze rozdělit na plemena a ani na pohlaví.

Je to prostě o štěstí. Pokud se koťata narodí doma, tak je výběr jednoduchý. Povaha je podle mých zkušeností jasná od miminek.

9.12.2016 20:25
Bejina

XXX.XXX.112.69

rapotacka11 napsal(a):

Mám stejnou zkušenost, ale nechci si namlouvat, že je to "za to".
Byla tak dvouměsíční, když jsem ji našla na parkovišti...
Ale je fakt, že se mne nikdy drápkem - zubem nedotkla.
Manžela párkrát jo.
Spíš si myslím, že já poznám, kdy ji dát pokoj a on ne .

My máme kočičku- nalezenkyni, (nyní už je jí 6 let) je vděčná za domov, to jo, ale moc mazlivá není, jen občas ji chytne "tulivá", ale je to málokdy, spíš vzácné... takže ne vždy to platí u všech zachráněných.

9.12.2016 20:44
lavacca

XXX.XXX.218.25

Bejina napsal(a):
My máme kočičku- nalezenkyni, (nyní už je jí 6 let) je vděčná za domov, to jo, ale moc mazlivá není, jen občas ji chytne "tulivá", ale je to málokdy, spíš vzácné... takže ne vždy to platí u všech zachráněných.

Určitě, je to fakt individuální. ;).

9.12.2016 21:32
eli22

XXX.XXX.181.79

lavacca napsal(a):
Určitě, je to fakt individuální. ;).

Je, ale ruská modrá je skoro jistota.

9.12.2016 22:55
Rachel Justness

XXX.XXX.110.23

Samozřejmě, už na ní čekají naši 2 raubíři. :).

10.12.2016 04:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.145

To je kdo-co ?

10.12.2016 21:33
Machyska

XXX.XXX.252.23

Dva raubíři, jako děti? Nebo jiné dvě kočky?

12.12.2016 22:03
mari

XXX.XXX.28.201

Máme 3 kočky a jednoho kocoura.Umazlení jsou všichni -pokud- mají náladu. Jsou to " obyčejné směsky ". Kocour má zřejmě dlouhosrsté předky s typickým ragdollovým " hadrovatěním ".Jakmile ho vezmeme, úplně se povolí a je jako kus hadru. Kamarádka má čistokrevné ragdolly a ty zrovna moc " muchlací " nejsou. Jedna z našich obyčejných koček při mazlení vydává zvlášntní vrkavý zvuk u předení a tře se úplně všude a strašně to prožívá. Další je vyloženě "zákrční, její pozice je za krkem člověka. prostě co kočka, to originál smajlík Jednu máme nově z útulku městské policie, ta si zatím zvyká ale když se mazlí, tak pořádně smajlík

12.12.2016 22:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.119

Samozřejmě, už na ní čekají naši 2 raubíři. :).

Na jedno kotě jsou dvě děti moc.
Vemte 2 koťata.

13.12.2016 09:06
australáček

XXX.XXX.39.194

Mám 2 mainske mývalí. Kočka se mazli pouze na posteli, nesnáší nošení, a musí se ona chtít mazlit. Kocour je přísavka, ten se furt chce nosit, spí mi na břichu nebo v těsné blízkosti hlavy. Obě zvirata jsou s pp z malochovu a nejsou kastrovana.

13.12.2016 18:50
Bejina

XXX.XXX.112.69

mari napsal(a):
Máme 3 kočky a jednoho kocoura.Umazlení jsou všichni -pokud- mají náladu. Jsou to " obyčejné směsky ". Kocour má zřejmě dlouhosrsté předky s typickým ragdollovým " hadrovatěním ".Jakmile ho vezmeme, úplně se povolí a je jako kus hadru. Kamarádka má čistokrevné ragdolly a ty zrovna moc " muchlací " nejsou. Jedna z našich obyčejných koček při mazlení vydává zvlášntní vrkavý zvuk u předení a tře se úplně všude a strašně to prožívá. Další je vyloženě "zákrční, její pozice je za krkem člověka. prostě co kočka, to originál smajlík Jednu máme nově z útulku městské policie, ta si zatím zvyká ale když se mazlí, tak pořádně smajlík

Co kočka či kocour, to originál. Každý je svým způsobem jiný a jedinečný.

Máme za sebou už pár zvířátek co odešly do nebíčka, ať kočičího či psího a na všechny často vzpomeneme... právě pro tu jejich jedinečnost, která se u dalších zvířátek už neobjevila...

Přidejte reakci

Přidat smajlík