Dobrý den všem, rád bych se zeptal zkušených, copak jsem si to vlastně donesl domů?
Při vycházce v práci s dětmi se k nám připojilo kotě, odhadem tak 10-12 týdnů a dlouho se nenechalo doradit. I po kilometru chůze nás doprovodilo až domů. Pak celé promrzlé, třepajíc se mňoukalo a vybízelo k zahřátí... no a už ho mám doma :-D
Předpokládám že je to venkovní mix, ale je zcela socializované s hygienickými návyky.
Můžete mi i přes to podle fotek prosím říct názor proč má takové zbarvení a celkem krátké nohy? Díky za ochotu
Janae

XXX.XXX.144.24
Jé, takovéhle zbarvení koček bylo běžné, když jsem byla malá. Co jsou dnes mourci, tak u nás se toulalo toto. Snad stříbrná? Teď už jsem je dlouho neviděla. Taky bych si takovu přála, je moc krásná.
Babička takové kočky milovala a většina její smečky byla stříbrná.
Klidně to může být, a v dnešní době je to i pravděpodobné, potomek něčeho šlechtěného, britky, klidně i perské činčili, jejich kříženci vypadají podobně.
Ale stejnou barvu může mít i obyčejná kočka.
rapotacka11
napsal(a):
Krátké nohy ?
Nejsou vidět.
Mám pocit, že peršanky jsou nižší.
Teď nevím, ale zdálo se mi, že mívávaly trošku kratší nožky.
Bylo li kotě venkovní, možná budete mít časem problém
ho udržet jen v bytě.
Má u vás nějakého parťáka ?
Nepodařilo se mi ji vyfotit při chůzi zatím :-D Mám dům, takže když bude trávit od jara den venku nebudu proti ;-) Mám psa, ale ten není nadšený :-D.
Bude to mít u vás ideální.
Psa zvykněte ! (použijte i náhubek+vodítko)
Jde to.
Měli jsme kočky, když dcera přivedla labradorku, která
u původních majitelů kočky likvidovala.
U nás za kočkou proletěla plotem...děs.
Zvládli jsme to. Bude záležet jen na vaši
rázné, důrazné důslednosti.
Pes bude kočku chránit už jen svou
přítomností, před cizími kočkami.
Zkuste to asi tak nějak...
https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jenom bych patrně dala nějaké info (letáček?) do míst, kde se k tobě přidala, někomu teď může být dost a dost smutno a úzko...
Jenae

XXX.XXX.144.24
Je pro zajímavost. Pokud je to to kříženec Peršanky, pravděpodobně bude vypadat takto. Teda přimyslete vaší barvu.
Jinak je to to úplně nejvíc hodné zvíře na světě, je to devítiletý kocour,7 kg (jo na zimu má tendence tloustnout), jeho matka čistokrevná Peršanka, otec místní seladon.
Většinu času tráví na gauči, sněhem je znechucen.
Hitch
napsal(a):
Dobrý den všem, rád bych se zeptal zkušených, copak jsem si to vlastně donesl domů?
Při vycházce v práci s dětmi se k nám připojilo kotě, odhadem tak 10-12 týdnů a dlouho se nenechalo doradit. I po kilometru chůze nás doprovodilo až domů. Pak celé promrzlé, třepajíc se mňoukalo a vybízelo k zahřátí... no a už ho mám doma :-D
Předpokládám že je to venkovní mix, ale je zcela socializované s hygienickými návyky.
Můžete mi i přes to podle fotek prosím říct názor proč má takové zbarvení a celkem krátké nohy? Díky za ochotu
Je nádherné a díky, že jste si ho nechali.Jinak mi to připadá jako britka, uvidíte, co z ní vyroste ale bude krásná
Děkuji všem za milá slova. V okolí jsem se ptal zda někomu nechybí ale bez úspěchu. A taky myslím že by někdo tak malé kotě v těch mrazech doma určitě uhlídal. Ale těžko říct. ;-)
Každopádně už pracuji na škrabadle i pelíšku z mikiny ;-).

Jsi dobře akční
kotínek se bude mít jako král...
Hitch
napsal(a):
Děkuji všem za milá slova. V okolí jsem se ptal zda někomu nechybí ale bez úspěchu. A taky myslím že by někdo tak malé kotě v těch mrazech doma určitě uhlídal. Ale těžko říct. ;-)
Koukala jsem na Vaše fotky, máte i pěknýho pejskajinak jestli můžu doporučit malému kotěti tuto hračku-neprohloupíte.je levná, je to držák(u nás si s ní hraje sedmikilový kocour a drží a kočky si s ní rády hrají hodiny.Aspoň u nás i když kocourovi je šest a kočce 7 let
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/464064.
Hitch
napsal(a):
Gratuluji k přírůstku, kočička je krásná. Páníček moc zručný .
Nejspíš je kotě Váš první letošní dárek.
Hitch
napsal(a):
Díky za rady i typ na hračku Máte někdo zkušenost jak efektivně skamarádit žárlivého psa s kotětem? Fenka ji nemůže vystát, odvrací od ní hlavu, vyhýbá se jí a už ji i chtěla pokousat
Přitom vyrůstala vedle zkušeného desetiletého kocoura, kterého jsem měl před tím.
Díky za reakce.
Kotě na klín u jednoho páníčka, fenka u druhého, který ji drbe, dává pamlsky, atd. Proste ji kotě spojit s něčím pro ni pozitivním. A samozřejmě hodně času. Nebude to hnedka.
Hitch
napsal(a):
Díky za rady i typ na hračku Máte někdo zkušenost jak efektivně skamarádit žárlivého psa s kotětem? Fenka ji nemůže vystát, odvrací od ní hlavu, vyhýbá se jí a už ji i chtěla pokousat
Přitom vyrůstala vedle zkušeného desetiletého kocoura, kterého jsem měl před tím.
Díky za reakce.
Kulatá hlavička se mi jeví jako by měla něco z Britky, i to stříbrné zbarvení by odpovídalo tomu lidovému označení "whiskas".
Ty nožky - asi by to chtělo víc fotek, a kvalitnějších. Ale jsou holt plemena, která jsou víc dlouhonohá a naopak.
Co jsem prolítla vlákno, tak si koťátko našlo asi nejlepšího možného páníčka!
Tolik chvály a podpory moc mě to těší. Chovatelé koček budou asi velmi hodní a milí lidé.
Jinak škrabadlo už hotové, takže přes noc zaschne a cestuje do obýváku
Hitch
napsal(a):
Tolik chvály a podpory moc mě to těší. Chovatelé koček budou asi velmi hodní a milí lidé.
Jinak škrabadlo už hotové, takže přes noc zaschne a cestuje do obýváku
Kočička je krásná, asi někde v předcích bude britka.
A s tou chválou - podívejte se na vedlejší vlákno "kocour z venku do bytu" a Charlotte22 vám vysvětlí, že jsme sbírka hlupáků a nabubřenců
Díky, že jste se ujala tak pěkné kočičky, bylo by jí škoda.
koňadra
napsal(a):
Kočička je krásná, asi někde v předcích bude britka.
A s tou chválou - podívejte se na vedlejší vlákno "kocour z venku do bytu" a Charlotte22 vám vysvětlí, že jsme sbírka hlupáků a nabubřenců
Díky, že jste se ujala tak pěkné kočičky, bylo by jí škoda.
Tak jsem si početl...co na to říct... Sama víte že má každý svou pravdu a těžko se ustupuje když dotyčný má jiné očekávání ve formě odpovědí Každopádně všem jde o stejnou věc, rozepře jsou naprosto zbytečné ;)
Díky za hodnocení kočičky, většina v ní vidí kousek britky

Hitch, tebe bych ale TAK potřebovala mít doma...

Tak mě by bohatě stačilo mít doma takové krásné škrabadlo :-D.
Hitch
napsal(a):
děkuji.
A tu kůru jste z toho kmene dostal jako jak .
Já jsem na škrabadlo použila "haluz" co měly kočičky tři roku venku na lezení do dřevníku a tam už ta kůra opadávala sama a zbytek se dobrousil, ale vy jste s tím nepočítal, tak jste tu větev neměl nachystanou...
Prosím pěkně o radu.
Jinak chlapa už doma mám, taky by stačilo to škrabadlo

Hitch
napsal(a):
Jen jestli nejsi na mě moc stará
Věkový rozdíl pravda nebude zanedbatelný, ale pevně věřím, že tento tvůj hadicap svou pílí a kutilstvím vyvážíš... ...pár pelíšků, šplhadel, dálnici pod stropem, sem tam tunel...chápeš...
napsal(a):
Věkový rozdíl pravda nebude zanedbatelný, ale pevně věřím, že tento tvůj hadicap svou pílí a kutilstvím vyvážíš... ...pár pelíšků, šplhadel, dálnici pod stropem, sem tam tunel...chápeš...
"Hitch" už jdete na dračku (nebo teda aspoň škrabadlo). Z toho by mohl být pěkný podnikatelský záměr...hodinový manžel pro kočkařky
napsal(a):
No když to píšeš takhle... nedá mi to nad tím nezapřemýšlet
Ozvu se

Acamar
napsal(a):
Nevím, tak daleko zatím mé teoretické úvahy nedospěly...
Já jsem četla: Tak daleko zatím mé erotické úvahy nedospěly (omlouvám se Acamar ;-).
napsal(a):
Já jsem četla: Tak daleko zatím mé erotické úvahy nedospěly (omlouvám se Acamar ;-).
Taky jsem to tak prve přečetla. Téééda, na co my, kočičářky, nemyslíme, že jo..?
Jinak šikovný chlap se vztahem ke kočkám je požehnání. (a já jsem ho už našla, heč. Ale nepůjčím )
lavacca
napsal(a):
Taky jsem to tak prve přečetla. Téééda, na co my, kočičářky, nemyslíme, že jo..?
Jinak šikovný chlap se vztahem ke kočkám je požehnání. (a já jsem ho už našla, heč. Ale nepůjčím )
Teda holky ale chápu, taky vyrábím přesmyčky...
Jinak já našla tak napůl, vztah ke kočkám by byl, ale s tím kucením to není tak divoké. Když nepůjčíte, tak nevadí, vztah ke kočkám je přednější K čemu by mi byl kutil, když by se pořád rozčiloval, že mu kočka obrušuje ty jeho výtvory...
lavacca
napsal(a):
Já jsem to bohužel přečetla správně , já si asi nikdy nic neužiju
Jinak taky mám toho šikovného kočkaře doma (a taky nepůjčuji)
Machyska
napsal(a):
Já jsem to bohužel přečetla správně , já si asi nikdy nic neužiju
Jinak taky mám toho šikovného kočkaře doma (a taky nepůjčuji)
Neužiješ aspoň máš šikovného kočkaře...co já, chudák. Mám nešikovného kočkaře a ještě vypadám jako erotoman
Ale díky, že ty jediná jsi mne pochopila správně
Machyska
napsal(a):
A tu kůru jste z toho kmene dostal jako jak .
Já jsem na škrabadlo použila "haluz" co měly kočičky tři roku venku na lezení do dřevníku a tam už ta kůra opadávala sama a zbytek se dobrousil, ale vy jste s tím nepočítal, tak jste tu větev neměl nachystanou...
Prosím pěkně o radu.
Jinak chlapa už doma mám, taky by stačilo to škrabadlo
Kůru jsem jednoduše oškrábal nožem, byla to piplačka, ale chtěl jsem to mít hezké a taky aby to dřív vyschlo
Byl to čerstvý stromek takže to celkem šlo.
Hitch
napsal(a):
Kůru jsem jednoduše oškrábal nožem, byla to piplačka, ale chtěl jsem to mít hezké a taky aby to dřív vyschlo
Byl to čerstvý stromek takže to celkem šlo.
Moc děkuji za odpověď
Konečně zase jedno vlákno s pozitivním nádechem. Taky se u něj doma pěkně smějeme.
Naposledy nás tak rozesmály ty kočičí korálky u zadečku, ale název vlákna si již nepamatuji, to bylo taky takové "chechtací"
Machyska
napsal(a):
Moc děkuji za odpověď
Konečně zase jedno vlákno s pozitivním nádechem. Taky se u něj doma pěkně smějeme.
Naposledy nás tak rozesmály ty kočičí korálky u zadečku, ale název vlákna si již nepamatuji, to bylo taky takové "chechtací"
...a taky nás přece rozesmála ta praskající kočka... to jsi zapomněla?
Krásné fotky. Koťátko je nádherné a rozhodně je tam nějaký kus britské kočky.
A to škrabadlo je povedené, velmi hezká práce.
... plánujeme stromové škrabadlo na terasu, tak kdyby se manželovi nedařilo, tak se ozvu...
Budete na škrabadlo přidávat i nějaké podušky?... to kočičky rády...
Bejina
napsal(a):
Krásné fotky. Koťátko je nádherné a rozhodně je tam nějaký kus britské kočky.
A to škrabadlo je povedené, velmi hezká práce.
... plánujeme stromové škrabadlo na terasu, tak kdyby se manželovi nedařilo, tak se ozvu...
Budete na škrabadlo přidávat i nějaké podušky?... to kočičky rády...
Díky, taky mám radost Držím palce při realizaci stromu
A podušky plánuji, ale zatím jsem nevybral materiál.

Hitch: tedy, to je krása! Škrabadlo i dekorativní předmět v jednom. Pokud jsou podesty lakované, není špatný koberec. Neklouže to a stačí přilepit oboustrannou páskou Ale Vy si poradíte...
napsal(a):
Hitch: tedy, to je krása! Škrabadlo i dekorativní předmět v jednom. Pokud jsou podesty lakované, není špatný koberec. Neklouže to a stačí přilepit oboustrannou páskou Ale Vy si poradíte...
Pochvala vždy potěší díky
Mám v plánu nařezat koberečky, ale nechám je na krajích obšít aby to trošku vypadalo :).
Hitch
napsal(a):
Krása - jak čičina, tak škrabadlo. Taky uvažuju o nějakém takovém přírodním škrabadle. Zatím mají všechna jen kupovaná. No jo no, holt předtim nebyl nikdo, kdo by mi škrabadlo vyrobil - jsem si dělala prvni doma ze dřeva a koberce. A přítel teď dělá kotec psům, tak škrabadlo až potom
Za koberečky se taky přimlouvám, nebude to tak klouzat. A kočenky moooc rády měkko.
sphynxboa

XXX.XXX.7.2
V práci jsme si pročetl tenhle příspěvek a rozhodl se napsat:
Je krásné vidět člověka co se postará o zvíře natož nalezence!
škrabadlo parádní kus práce a tak rychle :) zručný nejsem mám kupované, takže obdiv.
Mýval roste příspěvek od příspěvku a koukám, že akvárko je oblíbené u vícero koček :)
Klobouk dolů, pracuji ve zverimexu a kéž by se takto chovalo vícero lidí ke svým vlastním a z vlastní vůle pořízeným :(
Ať roste britomyvalo kratkonožka.
sphynxboa
napsal(a):
V práci jsme si pročetl tenhle příspěvek a rozhodl se napsat:
Je krásné vidět člověka co se postará o zvíře natož nalezence!
škrabadlo parádní kus práce a tak rychle :) zručný nejsem mám kupované, takže obdiv.
Mýval roste příspěvek od příspěvku a koukám, že akvárko je oblíbené u vícero koček :)
Klobouk dolů, pracuji ve zverimexu a kéž by se takto chovalo vícero lidí ke svým vlastním a z vlastní vůle pořízeným :(
Ať roste britomyvalo kratkonožka.
Opět děkujeme za pochvaly
Pravdou je, že když tenkrát za mnou na té cestě vytrvale běžela, vůbec hezky nevypadala :-D Je milým překvapením co se z ní vyklubalo ;).
A bude vám oddaná až do úplného konce kočky si pamatují kdo jim zachránil život a je jedno zda z ulice nebo když měli nějaký uráz( případ náš od rodičů) holky jsou ted víc závislí a svoji paničku si hídají na každičkém kroku se mnou se jedna z nich skoro rok moc nebavila, že jsem si dovolila odstěhovat já ji vozila a starala když měla nehodu a připlazila se domů se zlomenou kyčlí ted už mi odpustila protože dost často za mámou na chvilku jezdím aspon 2x - 4x týdně.
Laila.aila
napsal(a):
A bude vám oddaná až do úplného konce kočky si pamatují kdo jim zachránil život a je jedno zda z ulice nebo když měli nějaký uráz( případ náš od rodičů) holky jsou ted víc závislí a svoji paničku si hídají na každičkém kroku se mnou se jedna z nich skoro rok moc nebavila, že jsem si dovolila odstěhovat já ji vozila a starala když měla nehodu a připlazila se domů se zlomenou kyčlí ted už mi odpustila protože dost často za mámou na chvilku jezdím aspon 2x - 4x týdně.
A víte že tohle pozoruju? Pořád nás musí mít na očich, jako by se bála že ji někam utečeme a necháme samotnou
Herst

XXX.XXX.182.25
To byste jí přece neudělali, kluci.