Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2016 11:15
kllarka95

XXX.XXX.86.166

Dobrý den,

Chci se zeptat, mám 4 měsíční kotě MCO, jaká je cca správná dávka? Nechci ho překrmovat ani aby nemel hlad přístup ke granulím ma celý den značka Tastle of the Wild ( snad to dobře píšu), a ráno a večer dostává konzervu kupují Mac's nebo Carny, tak 100g sní určitě kolikrát chce jeste přidat... na toaletu chodí tak 3x denně což mi přijde taky nějako moc.

9.12.2016 13:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tak 200g konzervy plus granule určitě není moc. Je to teprve kotě, navíc velká rasa - neomezovala bych dávku.

9.12.2016 17:03
lavacca

XXX.XXX.218.25

Krmte maso či konzervy / kapsičky a k tomu neomezeně granule. Krmeni kotěti nijak neomezujte, je v růstu, takže toho teď potřebuje hodně, aby správně rostlo. ;).

9.12.2016 20:19
Bejina

XXX.XXX.112.69

Já mám 5-ti měsíčního MCO. Máme ho od 4 měsíců a krmíme ho prozatím 3x až 4x denně. Ráno sní celou kapsičku, brzy odpoledne má až 150g syrového masa (tuto dávku vždy sní) a večer má půlku kapsičky nebo konzervičky. Mezitím mu občas dávám ještě odpoledne trochu něčeho mléčného (tvaroh, jogurt atd.) Samozřejmě kvalitní granule má k dispozici stále. Pak od půl roku mu snížím krmení na 2x až 3x denně a pak jen 2x.

Jen pro porovnání... nyní v 5-ti měsících má náš kocourek přes 4 a půl kg. Růst u této rasy je v této době velký, takže je potřeba, aby měl dostatečný příjem jídla.

MiriamHK

9.12.2016 22:29
MiriamHK

XXX.XXX.156.160

Bejina napsal(a):
Já mám 5-ti měsíčního MCO. Máme ho od 4 měsíců a krmíme ho prozatím 3x až 4x denně. Ráno sní celou kapsičku, brzy odpoledne má až 150g syrového masa (tuto dávku vždy sní) a večer má půlku kapsičky nebo konzervičky. Mezitím mu občas dávám ještě odpoledne trochu něčeho mléčného (tvaroh, jogurt atd.) Samozřejmě kvalitní granule má k dispozici stále. Pak od půl roku mu snížím krmení na 2x až 3x denně a pak jen 2x.

Jen pro porovnání... nyní v 5-ti měsících má náš kocourek přes 4 a půl kg. Růst u této rasy je v této době velký, takže je potřeba, aby měl dostatečný příjem jídla.

Co na něj říká doktor? My máme 7měs. kočku MCO od tří měsíců, už ve 4,5 nám vet říkal ať ubereme jídla, že má na břiše převis, i když kromě bezedné misky granulí měla jen 70-80g syrového nebo vařeného libového masa denně + půl kapsičky ráno, druhou půlku večer + mléčné, vitamíny atd. Ubrali jsme jen v dosypávání granulí, nechtěli jsme jí odepřít maso. Granule už dostává podle doporučení na pytli +- denní dávku + výše zmíněné a má to dodnes, váží teď 4880g. Denně ji proháníme udicí, běhá i s ročním kocourem při hrátkách dost. Přesto nám teď doktor po její kastraci vyčetl, že i když na pohled nevypadá, je uvnitř samý tuk a měl problém se k vaječníkům dostat. Jsme podle něj nezodpovědní pokud víme, že MCO mají sklony k problémům nejen se srdcem a tohle přežírání ve snaze mít obrovské zvíře je nechutné. Neumím si představit kolik by vážila a co by nám pověděl při vaší krmné dávce

MiriamHK

9.12.2016 22:38
MiriamHK

XXX.XXX.156.160

Jen dodám, že uznal nějaké zásoby na zimu, ale že tohle je příliš. Podle nás tlustá kočka vypadá jinak a navíc když je to kotě, potřebuje živin více a co se týče vzhledu tak by se nemělo koukat do tabulek stejných i pro kočky evropské. Na druhou stranu pokud byla zevnitř samý tuk, tak to určitě také není OK. My už naší ubírat jídlo nechceme, spíš ji budeme ještě víc prohánět, ale vaše krmná dávka mě zaskočila, proto jsem reagovala.

9.12.2016 22:57
Bejina

XXX.XXX.112.69

MiriamHK napsal(a):
Jen dodám, že uznal nějaké zásoby na zimu, ale že tohle je příliš. Podle nás tlustá kočka vypadá jinak a navíc když je to kotě, potřebuje živin více a co se týče vzhledu tak by se nemělo koukat do tabulek stejných i pro kočky evropské. Na druhou stranu pokud byla zevnitř samý tuk, tak to určitě také není OK. My už naší ubírat jídlo nechceme, spíš ji budeme ještě víc prohánět, ale vaše krmná dávka mě zaskočila, proto jsem reagovala.

Veterinář uznal, že náš kocourek je v normě, že je v pořádku. Neshledal absolutně žádný problém. Už se blížíme k šesti měsícům, tak dávky pomalu snižujeme. Je fakt, že v kapsičkách a konzervičkách je kocourek děsně vybíravý, takže co nedojí, dojí ostatní naše kočky. Jediné co opravdu vždy sní je syrové maso a případně ty občasné mléčné výrobky. Kolik sní granulí nevím, neb při třech kočkách v naší domácnosti se to špatně posuzuje. A mimoto váha našeho kocourka až tak velká není, co tak sleduji jiné mainky. Náš kocourek i když je bytový, má dostatek pohybu, protože má kočičího parťáka k hraní... tak si myslím, že problém by snad neměl být. smajlík

A když už jsme u toho, tak jaká by tedy měla být správná dávka ? I mne by to zajímalo...

10.12.2016 11:53
joanne.s

XXX.XXX.41.96

Bejina: tak kocourek ani neváží tolik, co u Miriam, ne?

Miriam: Pokud Bejina dává denně kotěti velké rasy v růstu 150g konzervy plus 150 g syrového, málo to není, ale mně to tedy moc nepřipadá. Odpovídá to váze dospělé kočky o váze 4 kg - odhadem. Kočky do jednoho roku věku mají i dle oficiálních tabulek mnoha výrobců jiné - vyšší denní krmné dávky. Je dost pravděpodobné, že sice Bejina dává více masa než vy, ale její kocour už si granulí pak nedá tolika, jak vaše mainka. Takže celkové množství krmení všeho dohromady může být klidně vyšší u vás.

ano, tabulky kočky evropské opravdu nejsou totéž, co mainka. To snad odborníka veta napadne. Mainská kočka je jedno z plemen, které je i delší - a kocouři jsou samozřejmě vždy větší /a zpravidla i delší než kočky. A vážívají více/tudíž mě nepřekvapuje, pokud by měli vyšší denní krmnou dávku.

ten převis u pětiměsíční kočky - není to jen že se tvoří kožní řasa, můžete vložit fotku?

10.12.2016 19:53
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Bejina: tak kocourek ani neváží tolik, co u Miriam, ne?

Miriam: Pokud Bejina dává denně kotěti velké rasy v růstu 150g konzervy plus 150 g syrového, málo to není, ale mně to tedy moc nepřipadá. Odpovídá to váze dospělé kočky o váze 4 kg - odhadem. Kočky do jednoho roku věku mají i dle oficiálních tabulek mnoha výrobců jiné - vyšší denní krmné dávky. Je dost pravděpodobné, že sice Bejina dává více masa než vy, ale její kocour už si granulí pak nedá tolika, jak vaše mainka. Takže celkové množství krmení všeho dohromady může být klidně vyšší u vás.

ano, tabulky kočky evropské opravdu nejsou totéž, co mainka. To snad odborníka veta napadne. Mainská kočka je jedno z plemen, které je i delší - a kocouři jsou samozřejmě vždy větší /a zpravidla i delší než kočky. A vážívají více/tudíž mě nepřekvapuje, pokud by měli vyšší denní krmnou dávku.

ten převis u pětiměsíční kočky - není to jen že se tvoří kožní řasa, můžete vložit fotku?

Náš kocourek má nyní v necelých 6-ti měsících 4,65 kg, takže váha na maiňáka to není až tak vysoká. Navíc kocourek je hodně štíhlý a dlouhý, takže u nás se o žádné nadváze rozhodně mluvit nedá.
Navíc u MCO bývá mezi kočkou a kocourem dost velký váhový rozdíl, takže se to nedá až tak srovnávat.

Hlavně jsem spíše upozorňovala tazatele, že krmit 4-měsíční kotě jen 2x denně, zvláště když jde o rasu, která v tomto věku roste doslova před očima, je opravdu málo. A bylo by dobré dát i trochu pestřejší stravu.

11.12.2016 10:06
lavacca

XXX.XXX.218.25

MiriamHK napsal(a):
Co na něj říká doktor? My máme 7měs. kočku MCO od tří měsíců, už ve 4,5 nám vet říkal ať ubereme jídla, že má na břiše převis, i když kromě bezedné misky granulí měla jen 70-80g syrového nebo vařeného libového masa denně + půl kapsičky ráno, druhou půlku večer + mléčné, vitamíny atd. Ubrali jsme jen v dosypávání granulí, nechtěli jsme jí odepřít maso. Granule už dostává podle doporučení na pytli +- denní dávku + výše zmíněné a má to dodnes, váží teď 4880g. Denně ji proháníme udicí, běhá i s ročním kocourem při hrátkách dost. Přesto nám teď doktor po její kastraci vyčetl, že i když na pohled nevypadá, je uvnitř samý tuk a měl problém se k vaječníkům dostat. Jsme podle něj nezodpovědní pokud víme, že MCO mají sklony k problémům nejen se srdcem a tohle přežírání ve snaze mít obrovské zvíře je nechutné. Neumím si představit kolik by vážila a co by nám pověděl při vaší krmné dávce

Pokud ma v 7 měsících 4,9 kila, tak mi to u mainky tolik nepřijde teda. Zvlášť teď na zimu se většina koček zakulacuje. I naše půlroční krizenka britky mela před kastraci povolenou kůži na břiše ( kastrovali jsme v září).

Ridte se dle kondice kočky - hmatatelnost žeber. Pokud ji přejedete rukou a cítíte je, je to OK.

Kotě v růstu bych nikdy v jídle moc neomezovala. Pokud ma pravidelně pohyb, nemůže byt tlustá.

Jeste me nálada - jake granule krmite? Hlavně kvůli složení...

Přidejte reakci

Přidat smajlík