Kocúr ignoruje mačacie WC

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cupicap

12.12.2016 12:07
cupicap

XXX.XXX.150.125

Ako ste naučili tvrdohlavú mačku používať WC ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2016 12:15

cupicap napsal(a):
Ako ste naučili tvrdohlavú mačku používať WC ?

Kočka má vždycky nějaký důvod, proč nechodí na hajzlík. Jsou vrozeně naprogramované vykonávat potřebu do substrátu, kde se dá hrabat. Takže v první chvíli musíte zapomenout na nějakou tvrdohlavost a přemýšlet.

Je problém s močením, s kálením mimo záchod nebo s obojím?

Pokud se jedná o močení mimo, je to značkování (moč stříknutá na svislé plochy) nebo močení (loužičky na vodorovných plochách)?

Kolik je v domácnosti koček, kolik je tam hajzlíků, jak ty hajzlíky vypadají (umístění, velikost, boudičkaxodkrytý, co je uvnitř za stelivo?

Kde se kočka vyměšuje mimo záchod? Pořád na stejná nebo náhodně? Chodí na skrytá místa (do rohu) nebo naopak tam, kde to nemůžete přehlédnout (do bot, na postel)?

12.12.2016 13:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.142

Máte ho od kotěte?
Dříve "nešpinil" ?
Může to být protest.
Proti čemu ? To už je na vás !

cupicap

12.12.2016 14:11
cupicap

XXX.XXX.150.82

Premýšľam už pomaly 4 mesiace a na nič som neprišla. Kocúrik má 4 mesiace, jeho mamina ani braček s tým nemajú žiadny problém. WC je priestranné, plastové s priehľadnym okienkom, substrát z Lídlu. Už nechávam aj vyklopený kryt, či sa náhodou nebojí uzavretého priestoru alebo tmy a nič nepomáha. Zistila som, že mi chodí do debničky na časopisy, ktorá je na viditeľnom mieste, keď som ju skryla, urobil to na chodbe na plávajúcej a snažil sa zahrabovať, samozrejme naprázdno a braček mu pilne pomáhal . Teraz keď je väčší, už ho púšťam vonku, takže je to lepšie, niečo nechá aj tam . Keď bol menší, robil to na gauč, na ktorom spali. Je mu to jedno, kde to urobí, len to nesmie byť wecko

cupicap

12.12.2016 14:13
cupicap

XXX.XXX.150.82

rapotacka11 napsal(a):
Máte ho od kotěte?
Dříve "nešpinil" ?
Může to být protest.
Proti čemu ? To už je na vás !

Je to protest proti wecku

12.12.2016 15:06

cupicap napsal(a):
Premýšľam už pomaly 4 mesiace a na nič som neprišla. Kocúrik má 4 mesiace, jeho mamina ani braček s tým nemajú žiadny problém. WC je priestranné, plastové s priehľadnym okienkom, substrát z Lídlu. Už nechávam aj vyklopený kryt, či sa náhodou nebojí uzavretého priestoru alebo tmy a nič nepomáha. Zistila som, že mi chodí do debničky na časopisy, ktorá je na viditeľnom mieste, keď som ju skryla, urobil to na chodbe na plávajúcej a snažil sa zahrabovať, samozrejme naprázdno a braček mu pilne pomáhal . Teraz keď je väčší, už ho púšťam vonku, takže je to lepšie, niečo nechá aj tam . Keď bol menší, robil to na gauč, na ktorom spali. Je mu to jedno, kde to urobí, len to nesmie byť wecko

No a to máte jen jeden hajzlík na ty tři kočky?

pokud je to takhle, chudák si hledá náhradní hajzlík. tak mu ho poskytněte.

12.12.2016 15:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.142

Zistila som, že mi chodí do debničky na časopisy, ktorá je na viditeľnom mieste...
""""""""""""""""""""""""""""""""
Vy jste mu tam WC nepřestěhovala, aby si upevnil návyk.
Vy jste mu "moudře" znemožnila naučit se čistotnosti.
Co vlastně potřebujete ?

12.12.2016 15:32

Cupicap, jak píšou ženy - víc záchodků, bych dala (i) otevřený, na místo/a kam chodí, i jiné stelivo (to z Lidlu - je hrudkující bentonit?).

cupicap

12.12.2016 15:32
cupicap

XXX.XXX.150.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No a to máte jen jeden hajzlík na ty tři kočky?

pokud je to takhle, chudák si hledá náhradní hajzlík. tak mu ho poskytněte.

Čiže, keď mám tri mačky, tak by som mala mať aj 3 toalety ? Wecko je priestranné, vojdú tam bez problému 2 dospelé mačky, extrémy pravidelne vyhadzujem.

cupicap

12.12.2016 15:37
cupicap

XXX.XXX.150.152

rapotacka11 napsal(a):
Zistila som, že mi chodí do debničky na časopisy, ktorá je na viditeľnom mieste...
""""""""""""""""""""""""""""""""
Vy jste mu tam WC nepřestěhovala, aby si upevnil návyk.
Vy jste mu "moudře" znemožnila naučit se čistotnosti.
Co vlastně potřebujete ?

Dať mu zachodík na gauč či za gauč je dosť nepraktické a zatarasiť si vchod do obývačky mačacou toaletou tiež neprichádzalo do úvahy

cupicap

12.12.2016 15:44
cupicap

XXX.XXX.150.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cupicap, jak píšou ženy - víc záchodků, bych dala (i) otevřený, na místo/a kam chodí, i jiné stelivo (to z Lidlu - je hrudkující bentonit?).

Skúsim vymeniť tú podstielku, snáď by to mohlo pomôcť. A z tých záchodikov som prekvapená.
Mám to chápať tak, že nechce chodiť do záchodiku, lebo tam chodí už iná mačka ?

12.12.2016 16:25
Acamar

XXX.XXX.29.135

cupicap napsal(a):
Skúsim vymeniť tú podstielku, snáď by to mohlo pomôcť. A z tých záchodikov som prekvapená.

To může být, některým kočkám vadí chodit na záchod, kde chodí i jiné kočky. Naše kočka má k dispozici 2 záchody (původně byly kočky dvě), a když je první už použitý a nevyčištěný, jde podruhé do toho dalšího.
Můžete zkusit třeba zatím nějakou vhodnou provizorní nádobu co doma najdete, nasypat do ní stelivo a někam umístit (nejlépe poblíž toho místa, kam chodil) a uvidíte, jestli to je tím, že chce mít své wc.

Jenae

12.12.2016 16:25
Jenae

XXX.XXX.144.24

Ne, to nejspíš nepomůže.
Pomůže několik záchodů na různých místech. Doporučuji i různé druhy záchodů (kryté, nekryté) a různé druhy steliva.

12.12.2016 16:29

cupicap napsal(a):

Ano, to je častý problém koček.

Vy snad chodíte rád na nespláchnutý hajzlík, kde už před vámi bylo několik lidí?

12.12.2016 17:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.108

""""""""""""""""""""""
Měla jsem takovou kočku.

cupicap

12.12.2016 17:06
cupicap

XXX.XXX.150.82

Vďaka všetkým, s týmito vedomosťami by sme to už mali zvládnuť, škoda, že som tu nenapísala skôr

Mačkač.100

28.10.2019 18:01
Mačkač.100

XXX.XXX.113.63

Ja mám problém s tým že môj kocúr sa mi vyšpinil na posteľ.Do teraz nič také nerobil.
Mame aj druhú mačku ktorá chodí na to isté wc.Skúsila som mu vymeniť stravu aj podstielku ale nefungovalo to. Chcem ísť s ním aj k veterinárovi ale neviem či to nebude zbitočne.
Neviem či nieje chyba v tom že obi dvaja majú to isté wc
PROSÍM o radu ĎAKUJEM

28.10.2019 20:40
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Mačkač.100 napsal(a):
Ja mám problém s tým že môj kocúr sa mi vyšpinil na posteľ.Do teraz nič také nerobil.
Mame aj druhú mačku ktorá chodí na to isté wc.Skúsila som mu vymeniť stravu aj podstielku ale nefungovalo to. Chcem ísť s ním aj k veterinárovi ale neviem či to nebude zbitočne.
PROSÍM o radu ĎAKUJEM

No, už jste si částečně odpověděla sama. Při dvou kočkách by správně měly být hajzlíky 3. Ale pravdou je, že při náhlé změně vyprazdňování (a tím mám na mysli i změnu místa konání potřeby) by se měl vždy vyloučit i event. zdravotní problém.

28.10.2019 21:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mačkač.100 napsal(a):
PROSÍM o radu ĎAKUJEM

Jak je starý?

29.10.2019 12:59

- wc by určitě mělo být více a na různých místech (ne vždy je názor člověka totožný s názorem kočky na to umístění)
- správný dotaz na věk - může jít o značkování
- samozřejmě zdravotní problém to může být také
- a psychika, jak už to u koček bývá....

Přidejte reakci

Přidat smajlík