Víte, u nás měli ty vinné tradici.
No, ale to bylo ještě "dříve",
než zlikvidovali masokombinát.
Vždy, když je vidím, podlehnu iluzi, že snad...
Někdy se podařilo, koupit hodně podobné, občas se našla firma,
kde dělal někdo ještě z bývalého kombinátu a ty
klobásy se poměrně podobaly "těm našim".
Ale teď už jde jen o kšeft, ne o prestiž.
Jmenuje se to stejně, vypadá to skoro stejně, ale jíst se to nedá.
Asi nezbyde, než si vyrobit vlastní - domácí
1. https://www.toprecepty.cz/recept/10533-uplne-super-vinna-klobasa-jak-ji-delala-moje-babicka/
2. http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/205-vinna-klobasa/.
Ali53

XXX.XXX.118.1
Nějak nechápu, proč je toto téma v diskusi o kočkách.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja tu nejaký súvis vidím mačka je mäsožravec a chovatelke ide o to isté
Ali53
napsal(a):
Nějak nechápu, proč je toto téma v diskusi o kočkách.
Třeba proto, že se tu běžně bavíme o kočkách a sklouzne to jinam...a navíc na Vánoce kočka klidně tu masovou vinnou klobásu může dostat jako mlsku, když to bude trochu.
Já třeba našim kočenám nakoupila zásobu pamlsků a ještě budu jim a psům péct játrové sušenky. A dělám si srandu z přítele, aby mi je nesnědl, protože vždy skvěle voní. (táta mi totiž první várku sušenek pro psy ochutnal, já jsem radši mlčela, že jsou psí s játry ).
Jinak k obsahu masa - ano, člověk by skoro brečel, když se koukne na složení uzenin dneska. Buřty bereme např. jen od 1 řezníka, ostatní nám prostě nechutnají (ty ošizené, tyhle jsou fakt masové). To samé klobásy, apod. studuju pořád dokola, protože se mi stalo, že i ty odzkoušené začali šidit a prostě to už není ono, že...
Uživatel s deaktivovaným účtem

"protože se mi stalo, že i ty odzkoušené začali šidit "
tohle je skoro pravidlo...zákazníka navnadit, dostat do závislosti a pak začít šetřit na výrobě
Jinak rapotacko dík za téma, jakpak asi skončil dnešní nákup...
Ali - nečti.
Dobrý večer ,
ráda popíšu .
Nějak se mi daří...
čím hůř vidím, tím častěji mne doběhnou.
Jedu vymrzlá na kole, okolo novějšího krámu, kde jsem
ještě nikdy nebyla. Všimla jsem si metrové reklamy
na krásnou, máslovou vánočku. Babě za pultem
na tu MÁSLOVOU, vánočkovou tapetu ukážu a říkám:
prosím 1 MÁSLOVOU vánočku (DRAHOU).
Za ty prachy-říkám si, bude pozlacená...
Až doma si všimnu, že tam jsou vypsané
použité suroviny...
Máslo tam fakt není !
Je tam ale:margarin, palmový+ řepkový olej, Éček nepočítaně.
Tak asi tak - můj nákup...
Samozřejmě kvůli vnoučkům ji upeču... .
rapotacka11
napsal(a):
Ali - nečti.
Dobrý večer ,
ráda popíšu .
Nějak se mi daří...
čím hůř vidím, tím častěji mne doběhnou.
Jedu vymrzlá na kole, okolo novějšího krámu, kde jsem
ještě nikdy nebyla. Všimla jsem si metrové reklamy
na krásnou, máslovou vánočku. Babě za pultem
na tu MÁSLOVOU, vánočkovou tapetu ukážu a říkám:
prosím 1 MÁSLOVOU vánočku (DRAHOU).
Za ty prachy-říkám si, bude pozlacená...
Až doma si všimnu, že tam jsou vypsané
použité suroviny...
Máslo tam fakt není !
Je tam ale:margarin, palmový+ řepkový olej, Éček nepočítaně.
Tak asi tak - můj nákup...
Samozřejmě kvůli vnoučkům ji upeču... .
Tak to je vrchol. Asi bych jim jí došla omlátit o hlavu. Vždyť je to lživá reklama.
rapotacka11
napsal(a):
Jo, mám to z ruky, ale dnes tam kolem zase potřebuji jet, tak se zastavím...
Nesnáším to, zase budu mít tlak bůh ví kde...jako včera,
když jsem to zjistila.
(přiznám cenu //za lenost, důvěřivost a hloupost// 85, -).
Tak to je síla, ta cena za máslovou vánočku bez másla Ale co si člověk na prodavačce vezme, že - ona to nevyrábí...
Jinak ty uzeniny - my máme u Penny řezníka "Makovce" a tam se obsahy masa pohybují docela vysoko (jestli se tomu dá věřit) a podle tvrzení manžela (já tomu moc nedám) i chuťově dobré. Nebo jsme na farmářských trzích občas natrefili na řezníka "Warische" a taky fajn. Hodně masa, údajně bez "éček".
V supermarketech se to dnes už nedá moc kupovat.
rapotacka11
napsal(a):
Jo, mám to z ruky, ale dnes tam kolem zase potřebuji jet, tak se zastavím...
Nesnáším to, zase budu mít tlak bůh ví kde...jako včera,
když jsem to zjistila.
(přiznám cenu //za lenost, důvěřivost a hloupost// 85, -).
Tak ta cena je teda fičák ! Že se nestydí za to chtít takové prachy s tim, co obsahuje...
Ještě ke klobásám.
Počítala jsem si procenta masa z receptů, které jsem si našla.
V matice jsem nic moc, polovinu jsem toho dávno zapomněla,
Ale vyšlo mi to asi na 90 %.
Kdyby i 80 %,
ale 50 % masa .
Včera jsem byla ve farmářské prodejně,
měli údajně svoje vinné klobásy,
prý vynikající, je v nich dokonce moravský víno...
ptala jsem se kolik masa, odpověděla: 50 %
a vykřikla: víc nikde nemaj
hm - takže nic...jo a byly za 135, -
Nebudu to řešit.
Budem zkoušet doma, snad to horší nemůže být.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja v matematike som celkom dobrá takže keď kúpiš namiesto trebars dvoch kíl štyri kilá, máš 100 % mäsa
rapotacka11
napsal(a):
Ještě ke klobásám.
Počítala jsem si procenta masa z receptů, které jsem si našla.
V matice jsem nic moc, polovinu jsem toho dávno zapomněla,
Ale vyšlo mi to asi na 90 %.
Kdyby i 80 %,
ale 50 % masa .
Včera jsem byla ve farmářské prodejně,
měli údajně svoje vinné klobásy,
prý vynikající, je v nich dokonce moravský víno...
ptala jsem se kolik masa, odpověděla: 50 %
a vykřikla: víc nikde nemaj
hm - takže nic...jo a byly za 135, -
Nebudu to řešit.
Budem zkoušet doma, snad to horší nemůže být.
Ono je to s těmi % těžké, obzvlášť pokud nejde o klobás nebo třeba šunku. Ty % Vám sráží víno, mléko, rohlíky atd.
Je to jako u marmelád, člověk si ji udělá doma, ale není to 100% ovoce, díky přidanému cukru to může být třeba jen 75%.
Acamar
napsal(a):
Tak to je síla, ta cena za máslovou vánočku bez másla Ale co si člověk na prodavačce vezme, že - ona to nevyrábí...
Jinak ty uzeniny - my máme u Penny řezníka "Makovce" a tam se obsahy masa pohybují docela vysoko (jestli se tomu dá věřit) a podle tvrzení manžela (já tomu moc nedám) i chuťově dobré. Nebo jsme na farmářských trzích občas natrefili na řezníka "Warische" a taky fajn. Hodně masa, údajně bez "éček".
V supermarketech se to dnes už nedá moc kupovat.
Vánočku si dělám vlastní, na vánoce takovou lepší a mám recept i na obyčejnou, ale dobrou. V obchodech za ty "lepší" chtějí nehorázné peníze a někdy není ani chuťově nic moc.
Salámy a uzeninu také kupuji tu lepší s vyšším obsahem masa, jen mě štve, jak krájí salámy dopředu na tlustá kolečka. Snažím se chodit, tam, kde je nakrájí na přání, ale ne vždy to vyjde
Popravdě, díky kočkám mnohem víc sleduji i etikety u jídla pro lidi . Někdy se cítím, jako magor, jak louskám tím mini písmem napsané hodnoty , hlavně na těch kočičích konzervách.
rapotacka11
napsal(a):
Ještě ke klobásám.
Počítala jsem si procenta masa z receptů, které jsem si našla.
V matice jsem nic moc, polovinu jsem toho dávno zapomněla,
Ale vyšlo mi to asi na 90 %.
Kdyby i 80 %,
ale 50 % masa .
Včera jsem byla ve farmářské prodejně,
měli údajně svoje vinné klobásy,
prý vynikající, je v nich dokonce moravský víno...
ptala jsem se kolik masa, odpověděla: 50 %
a vykřikla: víc nikde nemaj
hm - takže nic...jo a byly za 135, -
Nebudu to řešit.
Budem zkoušet doma, snad to horší nemůže být.
Určitě budou ty domácí klobásy lepší, inu jako u všeho.