Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2016 22:57
ladka

XXX.XXX.236.112

Prosím vás poradíte mi ako odčervím môjho kocúra?Je to mladý kocúrik 1,5ročný a nenechá si zo sebou manipulovať.Skúšala som to do striekačky, do kapsičky, do salámu ale vždy neúspešne.Ja sa ho bojím držať nasilu, lebo on sa bráni škriabe alebo hryzie.Ale odčerviť ho musím mám malé bábätko a chodí aj zvonku do domu.Mám psy ale s nimi problém s odčervením nemám.Ďakujem za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2016 23:21

ladka napsal(a):
Prosím vás poradíte mi ako odčervím môjho kocúra?Je to mladý kocúrik 1,5ročný a nenechá si zo sebou manipulovať.Skúšala som to do striekačky, do kapsičky, do salámu ale vždy neúspešne.Ja sa ho bojím držať nasilu, lebo on sa bráni škriabe alebo hryzie.Ale odčerviť ho musím mám malé bábätko a chodí aj zvonku do domu.Mám psy ale s nimi problém s odčervením nemám.Ďakujem za rady.

Nemáte na slovensku vynalezené odčervovací spot-ony?

27.12.2016 23:38
nighthunter

XXX.XXX.13.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemáte na slovensku vynalezené odčervovací spot-ony?

Nie nemame, my tu vacsinou nahaname este mamuty s lukom a sipmi.

28.12.2016 10:26
Beatrixx

XXX.XXX.104.137

Já si myslím, že pokud jde o odčervení, tak prostě hrubá síla... Naše kočky (mám 3) jsou teď na atb se zažíváním a jedna z nich proste nechce... Jdeme na ni ve dvou, ve třech, násilím otevířáme tlamičku, mám i 10cm jizvy na rukou, ale je to třeba. Kočka je pak půl hodiny nas*aná a nebaví se s námi, ale pak si stejně přijde pro pohlazení. :) Prostě si sežeňte někoho na pomoc a zvládněte to. Co jiného se dá poradit... Rukavice, mikinu, ať to tolik nebolí a do toho. Anebo chytit do přepravky a odvést na veterinu...

28.12.2016 10:46

Beatrixx napsal(a):
Já si myslím, že pokud jde o odčervení, tak prostě hrubá síla... Naše kočky (mám 3) jsou teď na atb se zažíváním a jedna z nich proste nechce... Jdeme na ni ve dvou, ve třech, násilím otevířáme tlamičku, mám i 10cm jizvy na rukou, ale je to třeba. Kočka je pak půl hodiny nas*aná a nebaví se s námi, ale pak si stejně přijde pro pohlazení. :) Prostě si sežeňte někoho na pomoc a zvládněte to. Co jiného se dá poradit... Rukavice, mikinu, ať to tolik nebolí a do toho. Anebo chytit do přepravky a odvést na veterinu...

S některými kočkami ani hrubou silou nedosáhnete ničeho, leda sebevraždy.

když mi někdo přinese na veterinu kočku, že jí mám dát tabletu, že je to příšera, co se nenechá, jen málokdy to takhle udělám. jo, ano, jsou kočky, co jim tableta nejde dát vinou techniky, ale to zjistím v prvních sekundách kontaktu se zvířetem. Příšery dostanou injekci nebo ten spot-on.

Pro kočičky, co se jim dá vložit cosik do tlamy, ale prášek dozadu do krku už úplně ne, jsou super pasty. Jakmile má v puse pastu, tak to nevyplivne ani kdyby chtěla. Dá se i zapatlat pacička nebo tak.

28.12.2016 11:15
ladka

XXX.XXX.236.112

Rapotacka11 napsal(a):
U veta vám prodá i jen 1 ampuli.
( celé balení na 1 kočku je zbytečné)
Prečo by malo byť celé balenie zbytočné musí sa to obmieňať alebo prečo.

28.12.2016 11:17
ladka

XXX.XXX.236.112

Ďakujem za rady.Takže aj tá pasta nieje zlá.

28.12.2016 11:41
Janaaa

XXX.XXX.226.2

nighthunter napsal(a):

Tak teď jsem se s chutí zasmála

28.12.2016 11:48
Acamar

XXX.XXX.29.135

Pasta je dobrá. My pro kočku z útulku (co taky moc nechtěla při takových akcích spolupracovat) použili Caniverm pastu a šlo to. Část dokonce snědla i v kapsičce, zbytek jsme museli prsknout do tlamičky.

28.12.2016 12:03
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Mě tu pastu dokáží vyslintat ven a po pastě má slintavici asi 10 minut a hnusně na mě čumí jako na vraha.

28.12.2016 12:07

Laila.aila napsal(a):
Mě tu pastu dokáží vyslintat ven a po pastě má slintavici asi 10 minut a hnusně na mě čumí jako na vraha.

Zkuste jinou pastu, po canivermu mají někdy slinu jak vzteklí. ale funguje to i se slintáním.

28.12.2016 12:10
Acamar

XXX.XXX.29.135

Aha, tak u nás Caniverm pasta prošla v pohodě, bez slintání. To znám spíš po prášcích.

28.12.2016 12:13

Acamar napsal(a):
Aha, tak u nás Caniverm pasta prošla v pohodě, bez slintání. To znám spíš po prášcích.

Tohle je opravdu hodně individuální. většina koček je po canivermu v pohodě, ale některé slintají jak divé. je to stejný jako některý kočky zvrací po vitamintu, jiné jsou ok.

28.12.2016 12:27
Machyska

XXX.XXX.252.23

ladka napsal(a):

Já používám na kocourka spot-no Profender, nakápnu mu to na kůži za krk a mám hotovo. Kocourek baští myši a mívá občas tasemnici.

Dostane z něj spolehlivě vnitřní i vnější parazity. Účinkuje celý měsíc, tableta pouze 24 hodin. Prodává se v balení po dvou a balení stojí kolem 400, - Kč. Pozor, prodává se podle váhy kočky - malé, střední, velké.

28.12.2016 12:28
Machyska

XXX.XXX.252.23

nighthunter napsal(a):

Moc pěkné , tady to není o nic lepší.

28.12.2016 14:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

ladka napsal(a):
Rapotacka11 napsal(a):
U veta vám prodá i jen 1 ampuli.
( celé balení na 1 kočku je zbytečné)
Prečo by malo byť celé balenie zbytočné musí sa to obmieňať alebo prečo.

Já to všechno vždy střídám...
U nás, když se kočka nedá, podám
přenosku s kočkou
na veterině.
Cizí lidi - prostředí,
kočka snese všechny procedury,
nebrání se.
Když je po všem, zajede do přenosky...

Nechte vyšetřit trus, ať víte co a jak.

28.12.2016 15:52
Acamar

XXX.XXX.29.135

rapotacka11 napsal(a):
Já to všechno vždy střídám...
U nás, když se kočka nedá, podám
přenosku s kočkou
na veterině.
Cizí lidi - prostředí,
kočka snese všechny procedury,
nebrání se.
Když je po všem, zajede do přenosky...

Nechte vyšetřit trus, ať víte co a jak.

Anebo tak. Taky jsme toto řešení u první kočky používali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík