Beatrixx
napsal(a):
Ahoj, jak zvládáte s kočkami Silvestra? Pitomci střílí už teď, máme tři malá koťata z útulku a už teď víme, že to bude krizové... Máte nějaké osvědčené tipy? Díky.
Já nechávám hrát kočičkám i psíkovi televizi, aby nebyly v úplném tichu a nevnímaly tolik venkovní rachot, ale bydlím trochu bokem od civilizace, tak tu takový rachot naštěstí není. Jen občasný šílenec.
Na sídlišti to býval masakr , ale u pejska jsem to dělala stejně. Kočičky ještě nebyly.
Machyska
napsal(a):
Já nechávám hrát kočičkám i psíkovi televizi, aby nebyly v úplném tichu a nevnímaly tolik venkovní rachot, ale bydlím trochu bokem od civilizace, tak tu takový rachot naštěstí není. Jen občasný šílenec.
Na sídlišti to býval masakr , ale u pejska jsem to dělala stejně. Kočičky ještě nebyly.
My bydlíme přímo na hlavní ulici v centru Prahy, v prvním patře a se starými (neplastovými) okny, se třemi koťaty, co se klepou i při spadnutém kýbli na zem. Televizi nemáme vůbec, ale hudbu samozřejmě plánujeme, jen jsem nikdy nevěřila, že by to mohlo nějak pomoci. Tak uvidíme, díky.
Ali53

XXX.XXX.118.1
Bydlím v paneláku uprostřed sídliště a zažila jsem s kočkami již mnoho silvestrů. Nikdy jsme neměli žádný problém. Kočky sedí u okna a koukají na světýlka a jsou v pohodě, spíš trochu rozrušené, než že by se bály. Nemají snahu se schovávat. Zvuk je trochu utlumený plastovými okny, která utěsním jak to jen jde. Ale šlo to i před výměnou oken. Hraje televize nebo nějaká muzika a jsme s nimi doma, oslavy venku nás určitě nelákají. Víc určitě kočky vyvádějí, když doma zapnu vysavač.
Naše první kočka se trochu rachotu ohňostroje bála, zalézala do skříně. Ale nebyla to žádná tragédie, pak zase vylezla a byla v pohodě. Ona se takhle bála i bouřky, věkem se to spíše zhoršovalo. Současná kočka loni byla v pohodě, letos uvidíme. Taky jí zatím víc vadil zvuk vrtačky, vysavače apod.
U nás naše ragdolka jen občas koukne jako co to bylo a u rodičů máme co dělat je udržet doma nebojí se a chtějí ven, ale nechceme je pouštět, aby nějaky puberták jim nehodil něco pod nohy, takže holky to zvládají v pohodě no uvidíme co letos čekáme každým dnem přírůstek do rodiny bud dnes nebo zítra by měla rodit Amálka, tak snad jí to nebude vadit jako novopečené mamince kotata budou jestě hluchá tam to bude v poho.
Beatrixx
napsal(a):
My bydlíme přímo na hlavní ulici v centru Prahy, v prvním patře a se starými (neplastovými) okny, se třemi koťaty, co se klepou i při spadnutém kýbli na zem. Televizi nemáme vůbec, ale hudbu samozřejmě plánujeme, jen jsem nikdy nevěřila, že by to mohlo nějak pomoci. Tak uvidíme, díky.
No to Vám nezávidím.U nás je to stejné, i když bydlím na malém městečku, za barákem mám jen fotbalové hřiště a les, tak tam odsud právě vystřelují ty rachejtle.A město za to asi hodně platí, protože ohňostroj je dlouhý..Náš kocour to špatně snáší, stačí jedna rána a už se klepe pod postelí.Pro toto jsem jim pořídila CALMING- prodávají to ve zverimexech, je to jako pochoutka ale s uklidňujícími účinky, minule jsem to dala kocourovi a sežrala mu to kočka, která se ohňostrojů nebojí-potvora.Tak teď jim dám tabletku ráno a druhou odpoledne, aby byly oba připravení na ten rachot.
Janaaa
napsal(a):
Http://www.spokojenypes.cz/alavis-calming-pro-psy-a-kocky-30tbl-45g/?utm_term=323.
Do psí a kočičí... Ze spokypsa mi přijde zásilka dneska a už nestihnu, aby mi něco přišlo do Silvestra :( Nemáte nápad, jestli by to měli aj někde v kamenné prodejně? Praha je sice velká, ale mám pocit, že co se zvířat týče, je ta nabídka žalostná. :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naši dva kocouři taktéž sedí na parapetě a koukají ven na světýlka. Ale prvního Silvestra měli nachystanou vystlanou skřínku, kde jsem je chtěla v případě potřeby zavřít. Nakonec to nebylo potřeba
Http://hobby.idnes.cz/psi-a-silvestrovske-petardy-dgg-/hobby-mazlicci.aspx?c=A161229_084442_hobby-mazlicci_bma
Podívejte, teď to samé radí na idnes
Tak včera jedna kočena začala trochu víc stresovat - do teď jsem s kočkami bydlela u rodičů za vsí na polosamotě, teď jsme 2 měsíce u přítele a RD je mezi baráky ve vsi a bouchá to tu samozřejmě mnohem víc. Tak jsem vytáhla čerstvý pytlík s kozlíkem, které kupuju na umisťovacích výstavách, apod. a číča čichla, začala se válet, slintat a "zdrogovala" se tak, že ji nějaký ohňostroj byl u zadečku.
lavacca
napsal(a):
Tak včera jedna kočena začala trochu víc stresovat - do teď jsem s kočkami bydlela u rodičů za vsí na polosamotě, teď jsme 2 měsíce u přítele a RD je mezi baráky ve vsi a bouchá to tu samozřejmě mnohem víc. Tak jsem vytáhla čerstvý pytlík s kozlíkem, které kupuju na umisťovacích výstavách, apod. a číča čichla, začala se válet, slintat a "zdrogovala" se tak, že ji nějaký ohňostroj byl u zadečku.
Dvojnásobně (ten druhý palec je Zuzi za tu Tvoji druhou větu ).
Jinak já s kocoury byla u kámošky ve stejném baráku, kde bydlíme. Pro ně je to tím pádem plno nových impulsů, že pomalu zapomněli na rachejtle a ohňostroje, i když to bouchalo již od 30.12. Akorát jednou jsem musela s jedním z kocourů pádit domů. Najednou totiž začal hrabat v krabici s puzzle, co měla dcera mé kámošky na zemi. Naštěstí jsem včas pochopila, že můj kocour tu haldů puzzlů pojal za svůj nový záchod , a stihli jsme to domů.
fikovnice
napsal(a):
Jinak já s kocoury byla u kámošky ve stejném baráku, kde bydlíme. Pro ně je to tím pádem plno nových impulsů, že pomalu zapomněli na rachejtle a ohňostroje, i když to bouchalo již od 30.12. Akorát jednou jsem musela s jedním z kocourů pádit domů. Najednou totiž začal hrabat v krabici s puzzle, co měla dcera mé kámošky na zemi. Naštěstí jsem včas pochopila, že můj kocour tu haldů puzzlů pojal za svůj nový záchod , a stihli jsme to domů.
... jistě hledal ten správný dílek na puzzle a ty jsi mu to překazila, v domnění, že chce na záchůdek...
lavacca
napsal(a):
Já mám taky kozlík, kocour ho měl u sebe a ani to nepomáhá...
Bejina
napsal(a):
... jistě hledal ten správný dílek na puzzle a ty jsi mu to překazila, v domnění, že chce na záchůdek...
No jo, to mě nenapadlo, že se chtěl zapojit do hry...ale on fakt hrozně usilovně ty dílky přehraboval . Chvilku jsme z toho měli všichni srandu, naštěstí jsem to zavčas pochopila...
fikovnice
napsal(a):
Tak to je super WC puzzle, kočičky si vždy poradí.
Acamar
napsal(a):
musíš kocourkovi pořídit nějaký interaktivní skládací kočkolit 2v1
... pokud jej někdo seženete, dejte vědět...
... chceme totiž s dětmi skládat obří puzzle, které nám nadělil Ježíšek, jenže nevíme jak zabavit kocourka, aby nám jej nerozhazoval, takže skládací kočkolit 2v1 by na odvedení pozornosti nebyl vůbec špatný...
Bejina
napsal(a):
... pokud jej někdo seženete, dejte vědět...
... chceme totiž s dětmi skládat obří puzzle, které nám nadělil Ježíšek, jenže nevíme jak zabavit kocourka, aby nám jej nerozhazoval, takže skládací kočkolit 2v1 by na odvedení pozornosti nebyl vůbec špatný...
Tak na nějakou radu k puzzle si taky počkám , také mám tento dárek od ježíška
Nóó, to bude asi oříšek...puzzle jsem ještě s kočičákem neskládala, ale asi si to umím představit. Napadají mne jenom samé blbosti jako třeba vyrobit kočičákovi jeho puzzle z nějaké flákoty, obětovat jednoho člena domácnosti, který bude kočku mezitím bavit, prošacovat kočku při odchodu z místnosti, smířit se s tím, že výsledný obrázek bude mít bílá místečka...nebo zavřít dveře
Jde o to, že velké puzzle se nestaví jeden den, máme to třeba dva měsíce rozestavěné a postupně jak je čas, tak doskládáváme. Známá má dlouhosrstou kočku, ta jí lehla přímo na roztříděné dílky a jak vstala, tak na sobě přenesla polovinu dílků do druhého pokoje.
Tak snad se tady nějaké rady s Machyskou dočkáme. U nás mají kočky přístup do všech pokojů i v naší nepřítomnosti a umím si představit jaké to bude lákadlo pro naše odrostlejší kotě.
Acamar
napsal(a):
Dva měsíce? Jak přibližně velké jsou ty puzzle (složené)?
Vy máte taky dlouhosrsťáka, to abyste je přejela nějakou aviváží...že si na ně lehne je tutovka.
Tak to jsem zvědavá, jestli někdo má na to nějaký fígl.
Záleží jaká značka a kolik dílků:
1500 dílků cca.85 x 60 cm
2000 dílků cca.100 x 80 cm
Takže zábava na delší dobu.
A u našeho dlouhosrstého kotěte si umím představit, jak po návratu z práce nalézám dílky po celém domě a k tomu ještě rozžužlané...
Alča V.

XXX.XXX.118.1
Puzzle se určitě nesmí nechat bez dozoru. My jsme používali solilitovou desku o něco větší než hotové puzzle a v naší nepřítomnosti jsme ji strčili pod postel, kde byla mezera jen dva centimetry a kočka se tam nedostala. Nesestavené dílky roztříděné podle barev jsme uklízeli do pytlíčků a do krabice.
Alča V.
napsal(a):
Puzzle se určitě nesmí nechat bez dozoru. My jsme používali solilitovou desku o něco větší než hotové puzzle a v naší nepřítomnosti jsme ji strčili pod postel, kde byla mezera jen dva centimetry a kočka se tam nedostala. Nesestavené dílky roztříděné podle barev jsme uklízeli do pytlíčků a do krabice.
dobrá rada
Já mám Puzzle 3000 dílků tj.118 x 84 cm.
Ty rozžužlané dílky úplně vidím , taky to pinkání pacičkou, těch nespojených částí
Když byla dcera roční, tak jsem kamarádovi skládala 5000 dílků a části složené skládačky jsem měla položené na velkých kartónech, kterými se prokládají pet lahve. Byly tak akorát, abych dosáhla při skládání až na druhou stranu. Pak jsem je nasunula na sebe a dokonce se to na nich vezlo i do sklenářství.
Taky jsem do posledního dílku trnula, jestli nějaký dílek neskončil v dceřiných maličkých ručičkách a v pusince, ale byla naprosto vzorná, dokonce mi podávala ty, co byly trochu dál od papírů. No, zlatíčko. U koček takovou spolupráci nečekám
Moje žena nedokáže od rozdělaného puzzle odejít a skládá třeba nonstop celý víkend. Musí to být určitě nějaká diagnoza. Tisíc dílků má během odpoledne. Když i my ostatní přidáme ruku k dílu složíme těch 2-5tis. během toho víkendu. Ovšem každý jinou rychlostí. Zatímco žena vezme dílek a s jistotou ho během pár vteřin uloží, já mám pocit, že do toho x hodin jen zírám. Neskládáme např. černobílý obraz štěněte. Takové si ani nepořizujeme, líbí se nám barevnější motivy. Před lety jsem sehnal 2 silnější skla o rozměrech 150x150cm, na jednom jsme skládali a druhým v případě nouze přikrývali. Pokládali jsme je podle potřeby na stůl nebo na zem. Teď už jsou k dostání různé podložky, rolovací nebo zavírací. Oboje můžu doporučit, větší velikosti jsem koupil v Německu ve speciálce na puzzle. Ze zvířat jsme měli doma vždy psy i kočky. I naši poslední kočku co máme to od mala zajímá. Někdo skládá a někdo odvádí její pozornost. A dílky bývají rozdělené do nízkých krabic, které každý kdo přijde drží v ruce. Skládáme většinou větší plochy podle barev, které k sobě napojujeme. Nečekaný kočičí útok pak nenapáchá tolik škody. Toť náš způsob jak neskládat za zavřenými dveřmi a nepřicházet o jednotlivé dílky.
Vše nej v novém roce!
Tak informuji, že u nás proběhl test: stavění puzzle za asistence všech našich tří kočičáků.
Výsledek je takový, že samotné puzzle je nezajímá, nerozhazují ho ani v naší nepřítomnosti. Pokud stavím, tak leží kolem mě, možná nechápou mé nadšení při nekonečném hledání dílků, ale věřím, že mě podporují alespoň psychicky. Pouze jedna kočka si vždy ráda lehne zrovna na místo, kde chci přidělávat dílky... jelikož jsem vůči kočičákům velice tolerantní, přesunu se tedy na opačnou stranu puzzle. Až se jí zdá, že už jsem tam déle, tak se přesune a opět zalehne tam, kde jsem stavěla, tak já tedy se vracím nadšeně na místo, kde jsem původně chtěla být.
Sama jsem byla překvapena, že tedy puzzle je nechává v klidu. No jo, naše kočky jsou takové, že tam, kde očekávám ničení, shazování, tak tam překvapí nezájmem a naopak, co si myslím, že je nechá klidnými, to nečekaně likvidují.