Patul

XXX.XXX.65.230
Dobrý den,
doma máme Siamskou kočičku 1 rok a 3 měsíce. Zjistili jsme ji alergii, pro čemž veterinářka nemohla vyloučit škrábání z nudy. Napadlo nás, že ji poridime kočičího kamaráda. Moje otázka zní, má někdo zkušenosti se společným soužitím siamské kočky s bengalskou? Máme možnost odkoupit 7.mesicniho kocourka. Jen mám obavy, že si nikdy nesednou.
Moc děkuji za odpověď.
Patul

XXX.XXX.65.230
Ven ne, máme jen balkon, kam naše kočka v létě chodí.
Patul

XXX.XXX.65.230
Tak mně chovatel říkal, že nechce kocoura prodávat někomu, i koho by byl venku. Že je má doma.
Patul
napsal(a):
Tak mně chovatel říkal, že nechce kocoura prodávat někomu, i koho by byl venku. Že je má doma.
Zřejmě má obavy o jejich bezpečí...
Každý upřednostňuje něco jiného...
Zůstali jsme bez kočky.
Jela jsem pro kotě. Měli tam
překrásné ještě jedno, nemohla jsem bez
něj odjet.
Od té doby vím, že už nikdy jen jedno kotě.
Skvělá zkušenost, nádherné soužití.
Vám poradit neumím, do bengálky bych asi nešla
- ve vašich podmínkách.
Pořídíte li kotě, mohou si i sednout, začátek
nemusí být a nebývá lehký.
Je třeba s tím počítat.
Patul

XXX.XXX.65.230
Pan mi řekl, že je v létě bral na zahradu. Takovou možnost mám taky. Spíš přemýšlím, jestli je pro roční kočku lepší malý kotě, nebo už takhle odrostlé.
Ali53

XXX.XXX.118.1
Bengálka a siamka mají podobný temperament. Pokud je kotě zvyklé v bytě, určitě nebude trpět. Mám vyzkoušené, že odrostlé kotě si zvyká lépe než malé.
Patul

XXX.XXX.65.230
On je právě stejně velký jako naše Stella. Tak aby si nedovoloval no. Taky mě to napadlo.
Patul

XXX.XXX.65.230
Ali53
napsal(a):
Bengálka a siamka mají podobný temperament. Pokud je kotě zvyklé v bytě, určitě nebude trpět. Mám vyzkoušené, že odrostlé kotě si zvyká lépe než malé.
A to je u kocek lepší nebo horší, že mají podobný temperament.
kosticka365

XXX.XXX.156.160
Vám se to prostředí odkud je ten bengálek líbí?
Patul

XXX.XXX.65.230
kosticka365
napsal(a):
Koukám na to. Mají nějaké klece udělané. To mě nenapadlo. No, rozhodla jsem se adoptovat 3mesicniho kocourka z útulku, tak snad to je správně rozhodnutí.
Patul
napsal(a):
Koukám na to. Mají nějaké klece udělané. To mě nenapadlo. No, rozhodla jsem se adoptovat 3mesicniho kocourka z útulku, tak snad to je správně rozhodnutí.
Proč ne kočku ?
Já osobně jsem měla kocoura, později k němu 10 měsíční kočičku.
Zkraje ji vyháněl, asi jen týden.
Pak se jí ujal, vše ji učil, byl neskutečnej, úžasnej, nezapomenutelnej,
mazlivej, upovidanej... nemám slov.
Ale kočička si DLOUHO nemohla zvyknout, důvěřovat.
Byla až přecitlivělá - perská.
Kamarádka má 2 kočky, k nim pořídila kocoura - ragdola
a ten jí 1 kočku soustavně napadá.
Musí hlídat a oddělovat. Jsou to kočky bytové.
kosticka365
napsal(a):
Vidím čisté voliéry, co je na to tak hrozného? Myslíte, že chovatelé, kteří mají více koček to takto nedělají? že nemají místnosti spojené s voliérami ven, atd.? Hlavně chovní kocouři, kteří značkují (smrdí) bývají ve voliérách.
Dle jedné fotky bych si teda soudit netroufala.
Patul

XXX.XXX.65.230
rapotacka11
napsal(a):
Proč ne kočku ?
Já osobně jsem měla kocoura, později k němu 10 měsíční kočičku.
Zkraje ji vyháněl, asi jen týden.
Pak se jí ujal, vše ji učil, byl neskutečnej, úžasnej, nezapomenutelnej,
mazlivej, upovidanej... nemám slov.
Ale kočička si DLOUHO nemohla zvyknout, důvěřovat.
Byla až přecitlivělá - perská.
Kamarádka má 2 kočky, k nim pořídila kocoura - ragdola
a ten jí 1 kočku soustavně napadá.
Musí hlídat a oddělovat. Jsou to kočky bytové.
Já nevím, každý mi radí spíše kocoura. Sousedka má kočku a kocoura, s kocourem na sebe koukají a s kočkou na sebe prskaly.
kosticka365

XXX.XXX.156.160
lavacca
napsal(a):
Vidím čisté voliéry, co je na to tak hrozného? Myslíte, že chovatelé, kteří mají více koček to takto nedělají? že nemají místnosti spojené s voliérami ven, atd.? Hlavně chovní kocouři, kteří značkují (smrdí) bývají ve voliérách.
Dle jedné fotky bych si teda soudit netroufala.
Mám třetím rokem svou první kočku-nalezenkyni. Nikdy mě nenapadlo, že by takhle mohly žít kočky/kocouři chovné. Proto jsem z toho asi trochu v šoku a je mi jich líto. Myslela jsem, že jsem rozený pejskař než se nám připletla do života tahle číča. Přítulná, chytrá, zvědavá a jak je tu trefně psáno - svobodomyslná a milující svobodu. Za každý prostor navíc je hodně vděčná. Je napůl venkovní a je pro mě nepředstavitelné zavřít před ní byť jediné dveře, natož jí mít v takových prostorách i kdyby jen na chvíli (?). Neodsuzuji, jen konstatuji, přemýšlím. Je jistě nepříjemný ten zmiňovaný zápach, ale asi bych se to snažila všemožně vyřešit jinak.. Na fotografii jsou opravdu jen chovní kocouři? Nevím. Každopádně se sama sebe ptám jestli je tam to zvíře šťastné a jestli jsou ti mladší jedinci denně od lidí pohlazení, zvyklí na běžný ruch domácnosti, naučení neskákat na sporák atd.
rapotacka11
napsal(a):
Může ven ?
Nejspíš ne...
Bengálka je dost temperamentní.
Bavila jsem se (JEN) s jedním majitelem.
Říkal, že musí ven.
(a to bydlí v Pze)
Kocour byl zlý, když se nevyřádil a nezabavil venku.
No a siamka je ještě temteramentnější.Takže tato dvě plemena se k sobě náramě hodí!
Patul
napsal(a):
Dobrý den,
doma máme Siamskou kočičku 1 rok a 3 měsíce. Zjistili jsme ji alergii, pro čemž veterinářka nemohla vyloučit škrábání z nudy. Napadlo nás, že ji poridime kočičího kamaráda. Moje otázka zní, má někdo zkušenosti se společným soužitím siamské kočky s bengalskou? Máme možnost odkoupit 7.mesicniho kocourka. Jen mám obavy, že si nikdy nesednou.
Moc děkuji za odpověď.
Siamka s bengálkou je dobrá kombinace.Tu Vám doporučuji,.Na to jste se ptala, tady kočkařky vždy zavedou téma hned někam jinam.Já sama mám plemeno Ocicat a sejšelského kocoura, oba jsou hyperaktivní, takže si spolu vyhrají a řádí spolu i když kočce je už 7 a kocourovi 6.Takže si kupte aktivnější plemeno ale počítejte s tím, že jsou trochu víc ukecané
Patul
napsal(a):
On je právě stejně velký jako naše Stella. Tak aby si nedovoloval no. Taky mě to napadlo.
Oči má stejné jako náš Samík
kosticka365
napsal(a):
Mám třetím rokem svou první kočku-nalezenkyni. Nikdy mě nenapadlo, že by takhle mohly žít kočky/kocouři chovné. Proto jsem z toho asi trochu v šoku a je mi jich líto. Myslela jsem, že jsem rozený pejskař než se nám připletla do života tahle číča. Přítulná, chytrá, zvědavá a jak je tu trefně psáno - svobodomyslná a milující svobodu. Za každý prostor navíc je hodně vděčná. Je napůl venkovní a je pro mě nepředstavitelné zavřít před ní byť jediné dveře, natož jí mít v takových prostorách i kdyby jen na chvíli (?). Neodsuzuji, jen konstatuji, přemýšlím. Je jistě nepříjemný ten zmiňovaný zápach, ale asi bych se to snažila všemožně vyřešit jinak.. Na fotografii jsou opravdu jen chovní kocouři? Nevím. Každopádně se sama sebe ptám jestli je tam to zvíře šťastné a jestli jsou ti mladší jedinci denně od lidí pohlazení, zvyklí na běžný ruch domácnosti, naučení neskákat na sporák atd.
Bývají tak kocouři, někdy i kočky. Záleží na chovateli, počtu chovaných jedinců, atd. U koček nelze mít moc veliké skupiny, dochází pak k bojům a stresování.
Nicméně koťata jsou ve většině případu odchovávána doma v bytě, aby měla správné návyky a byla vymazlená.
Co se týče svobody - těžko dát svobodu chovných zvířatům už z důvodu nemocí, které by mohla venku chytit. O toulání se, praní se s okolními kočkami, krytí toulavek chovným kocourem, možnosti přejetí autem, chycení psem, apod. nemluvě. Prostě chovné kočky nikdy plnou svobodu mít nemůžou. Max. po kastraci, ale i tak neznám moc lidí, kteří by to dopustili...
Patul

XXX.XXX.65.230
Janaaa
napsal(a):
Siamka s bengálkou je dobrá kombinace.Tu Vám doporučuji,.Na to jste se ptala, tady kočkařky vždy zavedou téma hned někam jinam.Já sama mám plemeno Ocicat a sejšelského kocoura, oba jsou hyperaktivní, takže si spolu vyhrají a řádí spolu i když kočce je už 7 a kocourovi 6.Takže si kupte aktivnější plemeno ale počítejte s tím, že jsou trochu víc ukecané
Moc dekuju za info. Pak jsem ještě našla na útulku malého černého kocourka 3 měsíce. Nevíte, co je tedy pro naši kočku lepší? Jestli kocour 7 měsíců, který je stejně temperamentní, nebo obyčejný černý Kocourek, nalezenec 3mesicni...
Patul
napsal(a):
Moc dekuju za info. Pak jsem ještě našla na útulku malého černého kocourka 3 měsíce. Nevíte, co je tedy pro naši kočku lepší? Jestli kocour 7 měsíců, který je stejně temperamentní, nebo obyčejný černý Kocourek, nalezenec 3mesicni...
To je těžký...Ale raději bych brala to temperamentnější plemeno.A kocour 7 měsíců je stále kotě v pubertě
Tinky

XXX.XXX.4.4
Dobrý den,
máme bengálku Nikitku šest let a ven nechodí.Má pouze přístup na zasiťovaný balkon.Pokud má dostatek prostoru, škrabadla, hračky nevidím důvod, že by musela ven.Obvzlášť v této době, kdy jsou lidi hnusní a můžou ji cokoli udělat-týrání, zastřelení, otrávení, přejetí autem, krádež.
Těch negativ je pro mě hodně.Radši udělám kočče doma co nejvíc průlezek, poliček ať se může vyblbnout.Zdraví Jirka.
Tinky

XXX.XXX.4.4
Tinky
napsal(a):
Dobrý den,
máme bengálku Nikitku šest let a ven nechodí.Má pouze přístup na zasiťovaný balkon.Pokud má dostatek prostoru, škrabadla, hračky nevidím důvod, že by musela ven.Obvzlášť v této době, kdy jsou lidi hnusní a můžou ji cokoli udělat-týrání, zastřelení, otrávení, přejetí autem, krádež.
Těch negativ je pro mě hodně.Radši udělám kočče doma co nejvíc průlezek, poliček ať se může vyblbnout.Zdraví Jirka.
Ještě jsem zapoměl napsat, že máme šest koček.Dvě mainy, norská lesní, bengálku, devon rexe, sphynxe.Všichni kastrovaní a vycházejí spolu v pohodě.
Tinky
napsal(a):
Dobrý den,
Souhlasím.
Pokud člověk bydlí v místě, kde je pro kočky svoboda příliš riziková, pak je lepší, když zůstanou doma. My sice bydlíme na vesnici u vedlejší silnice, kde je malý provoz, přesto jsme už přišli celkem o tři kočky ... Takže náš poslední kočičí přírůstek už je vychováván pouze jako "byťák" s možností chodit ven na velkou zasíťovanou terasu. Nemyslím si, že by tím trpěl... nezná svobodu, doma má dostatek prostoru, spoustu hraček i kočičí parťáky. A mě odpadl strach, zda se vrátí z venku či ne...
Tinky
napsal(a):
Ještě jsem zapoměl napsat, že máme šest koček.Dvě mainy, norská lesní, bengálku, devon rexe, sphynxe.Všichni kastrovaní a vycházejí spolu v pohodě.
Mohu se zeptat, kolik z toho je koček a kolik kocourů? Máte všechny zajímavé rasy... a i seznamování proběhlo bez problémů?
Mám tři kočky a myslela jsem si kolik jich nemám... kdepak se hrabu na vás...
Tinky
napsal(a):
Dobrý den,
To samé je u nás.Kočku ven?U nás v malém městečku má snad každá rodina psa a ještě pouštět ven kočku, to by bylo dost nebezpečné a to nemluvím o tom, že na našich kočkách je vidět, že jsou šlechtěné a někdo by je ukradl.Také mám zasíťovaný balkon, mají tolik hraček, stromů a doma můžou úplně všude, mají možnost chodit po celém bytě jak se jim zlíbí, všude mají pelíšky a jsou spokojené.Když byly malé, zkoušela jsem je naučit na obojek, ale ani jedna z koček nechtěla, řvaly, dělaly ze sebe venku placku a nechtěly chodit .Tak na co je nutit.Jsou spokojené doma.