Noční mňoukání u vykastrovaného kocourka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2017 06:00
Leee

XXX.XXX.180.135

Dobrý den,
mám ročního britského kocoura, který nás v noci umí pěkně pozlobit. Ne každou noc, ale velmi často nás budí mňoukáním, škrábáním žaluzií a mazlením - to je jediný případ buzení, který mi nevadí smajlík. Je vykastrovaný, takže toto chování přisuzujeme tomu, že se nudí a chce naši pozornost. Jenže my už začínáme být zoufalí. Mňoukání se snažíme ignorovat, ale ne moc se nám to daří, kocourek umí být pěkně vytrvalý a neváhá svůj koncert několikrát za noc zopakovat. Jakmile začne škrábat žaluzie - máme na zemi připravený rozprašovač s vodou. Ani toho už od toho neodradí. Zkoušeli jsme zavřít dveře od ložnice, ale snaží si je drápkama otevřít. Protože máme poměrně nové a drahé dveře, raději je otevřeme no...Už začínám být zoufalá. Chápu, že přes den spí, pokud jsme v práci a že je noční tvor, ale co je moc, to je moc. Navíc s ním mimo práci trávíme spoustu času doma...Prosím, nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebo může být nemocný?

Předem děkuji za každou radu.
Dneska jsem kvůli němu vstávala ve 4 ráno.

4.1.2017 06:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.170

Nebude nemocný.
Možná měli být dva.
Tzn. měli jste si pořídit rovnou 2 koťata.
Nenudil by se a nebylo by mu smutno.

4.1.2017 08:02
Leee

XXX.XXX.180.135

Druhá kočka mi, se obávám, neprojde. Už u téhle jsem musela rok přemlouvat smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2017 08:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dneska se ke mně přišel Matýsek pomazlit, chvilku poležet a hlavně pošlapat ve 3:26...jeho parťačka Barunka patrně právě spala, to bych jim pak dělala takovou fajnou bariéru, přes kterou se dobře útočí a schovává ...typická noc, chce to vydržať, nebo si zvyknout

Jinak kastrace neodstraní ani pohlavní chování, kocouři jsou schopni i "krýt"...

4.1.2017 09:43
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dneska se ke mně přišel Matýsek pomazlit, chvilku poležet a hlavně pošlapat ve 3:26...jeho parťačka Barunka patrně právě spala, to bych jim pak dělala takovou fajnou bariéru, přes kterou se dobře útočí a schovává ...typická noc, chce to vydržať, nebo si zvyknout

Jinak kastrace neodstraní ani pohlavní chování, kocouři jsou schopni i "krýt"...

Tak to přesně dělá i můj kocour.Pomazlit tak 2x-3x za noc a potom probudit kočku a nutí jí, aby si s ním hrála.Skončí to syčením a už jsem vzhůru.Potvory kočičí.Ale dneska v noci napadlo spousty sněhu, tak jsem jim otevřela balkon, a oni v něm lítaly a hrabaly jak malý dětismajlík

4.1.2017 11:55
Acamar

XXX.XXX.29.135

Taky mi připadá, že se prostě nudí. K těm žaluziím - naše kočka to dělá taky, celodenně, proto máme preventivně u prostředního velkého okna pořád žaluzie napůl vyrolované nahoru, kočka vidí ven a je klid.

Neex

5.1.2017 22:10
Neex

XXX.XXX.149.3

U nás to bylo obdobně. První měsíc jsme odolávali škrábání a mňoukání, ale potom nám to nedalo a pustili jsme ho dovnitř a byl klid. Přestal mňoukat i škrábat. Pokud by Vám vadilo mít otevřené dveře (kvůli čemukoliv), tak doporučuji kočičí dvířka, je sice ujeté, že i kočka má své dveře, ale nám se tak vyřešili problémy. Např. když máme na chodbě na noc zapnutou pračku tak to neslyšíme, ale kocour si vždy otevře jak chce a žádné mňoukání či škrábání. A s těmi žaluziemi. Kocoura máme naučeného, že v kuchyni má jedno okno své a má tam i přes noc trochu povytažené rolety, aby se mohl koukat ven. Ale stejně spí vždycky s námi. Jiné žaluzie k dispozici nemá, v kuchyni máme pod oknem jídelní stůl a na ten nesmí vkročit a do ostatních místností má od malička na noc zavřeno a vůbec to nezkouší. A když je s námi v ložnici a zkouší škrábat na žaluzie, přijde od nás rázné "NE" a kocoura shodíme dolu z parapetu. Po pár takových momentech toho nechal. Popřípadě bych zkusila nastříkat na žaluzie něco, co kocourovi smrdí. (myslím, že existuje i přímo nějaký přípravek) Jinak pokud máte celistvé zatahovací žaluzie, nalepila bych na ně oboustrannou izolepu, pokud se k tomu kocour přilepí, tak se mu to nebude líbit a časem by toho měl nechat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík