AmelieZMontmartru

XXX.XXX.110.116
Dobry den, mame kocourka den po kastraci. Musel jit drive, nez je obvykle (v 6 mesicich), jelikoz uz zacal naskakovat na kocicku, ktera je stejne stara. Vcera ho na veterine po kastraci probudili, byl naprosto v poradku, nechal se chovat, behal, dozadoval se jidla. Dnes od rana na sebe nenecha sahnout, pri sebemensim doteku mnouka. Pochovat ho je nemyslitelne. Kapsicku si dal, vodu moc nechce, budem pridavat do dalsi davky kapsicky. Rano na veterine nam rekli, ze je to bezne, ze je kocour po operaci a dali mu injekci na bolest. Ovsem kocicak se nam nezda, mnouka pri dotecich na zadech, bocich i brisku, kdyz mu kontrolujeme ranky na sourku, ani nepipne. Nema nekdo podobnou zkusenost? Dekujeme za nazory.
My zrovna včera kastrovali téměř 7-mi měsíčního kocourka.U nás to proběhlo přesně naopak jak u vás... dovezli jsme ho dopoledne domů, nechtěl na sebe nechat sáhnout, hned zalezl pod sedačku, kde nikdy nebývá a tam prospal celé dopoledne, odpoledne, ani večer se nám ho nepodařilo vylákat na jídlo, setrval tam i celou noc a my ho tedy nechali v klidu. Až dnes brzy ráno konečně vylezl a mňoukal, že má hlad. A hned po jídle se mazlil a tulil... takhle to proběhlo u nás.
Myslím si, že to není úplně dobré, pokud vašemu kocourkovi doteky nedělají dobře. Naopak se tvrdí, že druhý den po kastraci se kocourci už chovají normálně.
Tak i mě zajímá, co vám tady poradí...
Naši kocourci se snažili skákat na vyvýšená místa ještě se "zbytky narkózy". Dávala jsem na ně pozor a chodila za nimi, večer spali s námi v posteli a měli zavřené dveře ložnice, aby nespadli za schodů... Ráno už byli naprosto v pořádku a mazliví. Kastrovaní byli zhruba rok po sobě a se stejným průběhem.
Neex

XXX.XXX.149.3
Náš kocour se hned jak se probudil začal dožadovat naší pozornosti. Mňoukal a snažil se vstát a chodit. V klidu byl jen když jsme u něj někdo byl a hladili jsme ho. Druhý den byl už naprosto v pohodě. Jedl, pil, chodil na toaletu, škrábal škrabadlo, spal s námi v posteli na kterou již bez problému vyskočil a už mu i začalo, jak my říkáme, *"šibat" přesně ve 20h večer, když jsme byli všichni doma. Takže mě to moc normální nepřijde. Počkala bych ještě max. den a potom bych se znovu vypravila na veterinu, popřípadě jela k jinému veterináři. Držíme tlapky!
(šibat = poskakovat, ježit se, skákat po nás, běhat sem-tam, honit myšky a míčky).
U nás jsme teda měli po kastraci kočičky, ale také žádná nereagovala takto bolestivě na dotek, a to je u koček myslím větší zásah. Taky bych, pokud to zítra nebude lepší, jej pro jistotu vzala na veterinu (klidně jinou, pokud se na té jedné tváří, že to je normální). Může sice kocourek na něco reagovat přecitlivěle, ale chtěla bych vyloučit, že se děje "uvnitř" něco horšího, co nemusí být vidět.
AmelieZMontmartru

XXX.XXX.9.203
Dobry den, dekuji za vsechny reakce, rano se ukazalo, ze to vsechno bylo zrejme psychicke. Cast prestala po sundani krunyre, zbytek mnoukani jsme odstranili podanim pamlsku. Uffff, moc jsem si oddechla. Nic takoveho jsem nezazila a to mame kocky odjakziva. Proste byl jen nabrucenej, ze ma krunyr a ze musel na veterinu, kde se boji. Dneska uz beha a zlobi se svoji segrou
AmelieZMontmartru

XXX.XXX.9.203
Teddik ho dostal, protoze si lizal ranky, tak aby to nedelal :). Ale az druhy den.
AmelieZMontmartru

XXX.XXX.9.203
Nenapadlo, protoze mnoukal i predtim, nez ho dostal. Proto jsme vlastne na tu veterinu s nim sli
Naši kočku jsme kastrovali také nedávno. Nedostala obleček a stehy si lízat směla. Od 4. dne si začala celé stehy vykousávat a vet jen doporučil potírat ránu řapíkem. Zbavila se postupně všech nitek a přesto se ranka pěkně zhojila. Kocourci mají ranku daleko menší, těm bych límec nedávala ani náhodou.
Naši dva kocourci také límec neměli a všechno se hojilo moc pěkně. Občas si ranku olízli, ale nebylo to nic přehnaného.
Kočičky jsme kastrovali tři a také bez oblečku, stejná reakce, ranky si olizovaly jen pokud tam byla ta zelená dezinfekce, pak už jen občas. Stehy vytáhl až veterinář nepoškozené.
...kastrovala jsem kocoura a ten když se vzpamatoval, tak se choval naprosto normálně, jen si občas sedl roztáhnul zadní a nakukoval do oněch míst - no nic už tam nevykoukal, byl mazlivý jako před zákrokem a jak se tak ke mně lísal, tak se mi svalil na klávesnici počítače a odpálil mi diplomovou práci, kterou jsem na klíně dopisovala - nezálohovala jsem a tak 90 stránek textu bylo nenávratně zničeno...kočičku jsem kastrovala teď na jaře a úplně v pohodě, jen ten pruban co měla jako košilku si začala stahovat a poté, co se zahákla zubem a nemohla se jí zbavit, jsem jí raději košilku sundala a pak kromě vyčištění od zelené desinfekce nechala ránu na pokoji, veterinář pak vytahoval stehy a ani nemrkla, s nalezencem - kočkou mně to čeká v nejbližší době, ale chci to oddálit až co nejdál - je zhruba dubnová, tak snad vydrží ještě ty dva až tři měsíce...
A taky Vám tam nechali ten pytlíček?Můj kocour je tak nádherně zbarvený, že veterináři bylo líto mu je ufiknout, tak mu ho tam nechal..Takže vypadá jako nevykastrovaný.Zadní nohy bílé do světle hnědé a do toho tmavě hnědý pytlíkViděla jsem u jiných kocourů, že to měli ufiknutý celý a vypadali jako holky
Uživatel s deaktivovaným účtem

a mě teď čeká kocourek i kočička, jéžiš se mi do toho nechce...
Alča V.

XXX.XXX.118.1
Janaaa
napsal(a):
A taky Vám tam nechali ten pytlíček?Můj kocour je tak nádherně zbarvený, že veterináři bylo líto mu je ufiknout, tak mu ho tam nechal..Takže vypadá jako nevykastrovaný.Zadní nohy bílé do světle hnědé a do toho tmavě hnědý pytlíkViděla jsem u jiných kocourů, že to měli ufiknutý celý a vypadali jako holky
TAk se to dělá vždycky, nikdy jsem neviděla, že by měl kastrovaný kocour uříznutý pytlík, jen ho má prázdný.
Alča V.
napsal(a):
TAk se to dělá vždycky, nikdy jsem neviděla, že by měl kastrovaný kocour uříznutý pytlík, jen ho má prázdný.
Tak to jste jich viděla asi málo.Já si to nevymyslela.Nechápu.Jinak mému kocourovi po 7dmi dnech vytahovali stehy-žádná ranka bez šití.Jiný kraj, jiný mrav.Takže nemáte správné informace-dělá se to i tak jak jsem psala.
Kastrace kocoura
"Průběh zákroku:
Vaše zvířátko u nás dostane nejprve injekci se sedativy do svalu, po kterých se po 10 – 15-ti minutách výrazně zklidní. Poté je anestezie vedena podáváním nitrožilních anestetik prostřednictvím zavedené kanyly. U straších jedinců provádíme zákroky však pouze v inhalační anestezii. Injekčně podáváme ještě analgetika a antibiotika. Příprava operačního pole spočívá v odstranění chloupků v oblasti šourku, umytí a dezinfekce kůže. U kocoura se řezem otevře dutina šourku, vybaví se varle a vstřebatelným šicím materiálem se podváže semenný provazec, poté se varle odstraní. Stejně tak se postupuje u druhého varlete. Kastrační rána se u kocoura nešije, sekret který se zde v malém množství po operaci tvoří, tak může volně odtékat a nehromadí se v šourku. U psa se postupuje obdobně s tím rozdílem, že se místo šourku nařízne kůže před šourkem, tímto otvorem jsou pak postupně obě varlata vybavena. Po podvázání semenného provazce a odstranění varlat se zašije podkoží a nakonec kůže. Tu šijeme intradermálním stehem, kdy je šití schováno a nehrozí tak vykousání stehů."
zdroj:
http://www.naceradska.cz/kastrace/.
Janaaa
napsal(a):
Tak to jste jich viděla asi málo.Já si to nevymyslela.Nechápu.Jinak mému kocourovi po 7dmi dnech vytahovali stehy-žádná ranka bez šití.Jiný kraj, jiný mrav.Takže nemáte správné informace-dělá se to i tak jak jsem psala.
, já jsem si u kastrace svého kocoura asistovala veterináři...opravu pouze nařízl a vyjmul jedno varle uštípnul, pak naříznul a vyjmul a vyštípnu druhé...bez šití...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Machyska
napsal(a):
Pytlík se kocourkům nechává, byl by to zbytečně velký zásah, pokud by se měl odstranit a hlavně není důvod .
Je to přesně tak, jak psala Joanne.s: pouze malá ranka a odstraní se varlátka, ranka se ani nešije, nechává se volně zahojit.
Stručně - jo.
Alča V.

XXX.XXX.118.1
Janaaa
napsal(a):
Neviděla jsem jich málo, chovám kočky 25 let, kocourů jsem nechala vykastrovat asi 10 a nikdy jim nikdo pytlík neřezal, jen nařízl a vyjmul varlata. Jedinou vyjímkou byl kocour s nesestouplými varlaty, kterému museli řezat břicho.