Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jolifa

10.1.2017 18:35
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Dobry den, zatoulal se mi kocour uz je to tyden.Nejvetsi strach mam ze nekde umrzl a nebo ze ho napadl dravec, bydlim na mlyne.Chtela jsem se zeptat jestli je to mozne a jestli vadi kockam snih pri navratu domu a jestli trefi.Dekuji za odpoved.

10.1.2017 19:26
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Pokud je kočka zdravá neměla by umrznout, ale spíš se bud stala nehoda nebo je někde zavřený záleží i kdy se ztratil pokud na silvestra tak může být hodně daleko od domova. Může se ještě objevit zkuste prohledat okolí a volat na něj. Ale pokud je blízkosti silnice je možné i srážka a po nehodě někam zalezl do klidu a podle vážnosti zranění mohl podlehnout i umrznout to je bohužel daň za svobodu koček mají volnost pohybu a jsou štastné, ale nehoda je bohužel od nich jen krůček. Já mám čistě bytovku, ale máma má dvě kočenky a ty můžou ven jak sami chtějí a pak přijdou zase domů kdy chtějí, ale taky se té stařší v roce a půl stala nehoda doplazila se domů a zalezla do kouta, když jsem se vrátila domů zpráce hned jsme jeli na veterinu byla to zlomená kyčel a druhá byla posunutá o 2cm doktor ji dal 10% na přežití a dostala jen ATB a léky proti bolesti kočenka žije skáčeze tří metrů z balkonu ven a čilá jen musela na kastraci protože už nemohla ani mít kotata neporodila by je na kyčlích narostli srůsty a ty zůžili porodní cesty, ale to nevadilo kastrace byla v plánu a letos jí bude 8let.

10.1.2017 20:28
j.Stela

XXX.XXX.240.130

Nám se zatoulal kocourek včera do dneška se nevrátil, chodil vždy jen kolem naší zahrady, k silnici se nedostal, celá rodina jsme ve smutku, bojíme se, a kvůli těm mrazům přestáváme věřit...

10.1.2017 21:31
Machyska

XXX.XXX.252.23

Určitě se ještě mohou oba vrátit. Musíte věřit, není to až tak dlouhá doba.

Nám se také kastrovaný kocourek dvakrát ztratil a naštěstí se vždy vrátil. Mohou být někde zavření, byl tady případ, že byl kocourek zavřený necelý týden u sousedů, kteří odjeli. Kočičky jsou zvědavé a občas se to stane.

Samozřejmě se mohlo stát i něco ošklivého, ale na to zatím nemyslete a snažte se ho hledat a hlavně se poptat u sousedů ve svém okolí. Také letáčky s malou odměnou mohou být hodně dobrá pomoc.

Držím oběma kocourkům pěsti, a hlavně jim přeji aby se vrátili v pořádku domů.

11.1.2017 21:34
j.Stela

XXX.XXX.240.130

Vrátil se nám, bylo to jen 24 hodin co byl pryč, ale vždy je venku max. hodinku pak doběhne domů, proto jsme byli tak zoufalí, a jak byl strááášně hladový, od té doby jen spí a ven vůbec nechce jen kouká z okna nebo se drží u dveří.
Musíme se s tým smířit, že se to může opakovat a že to může trvat i dýl co bude pryč.
Jolifo, doudám, že i váš kocourek se objeví.

Jolifa

12.1.2017 10:57
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Tak to vam preji ze se vratil a snad uz se nezatoula.Nas kocourek stale neni.Cele dny jen premyslim kde by mohl byt a uz nedoufam jsem z toho smutna.Dneska vylepime plakaty po vesnicich.tady na mlyne ho neni kde hledat jen pole a lesy.Pritel doufa, ale ja uz moc ne.

12.1.2017 11:31
manbea

XXX.XXX.18.54

Já přidám zkušenost z "opačné strany" .
Ve stodole máme nastraženou fotopast (kvůli monitorování výskytu kun a lasiček okolo okrasných kachen) a v posledních týdnech je zachycen i dospělý, dobře živený kocour, který si v balíkách ze slámy udělal noru, zakončenou kulatým pohodným pelíškem. Kočičák k nám chodí spát pouze v nocích, kdy se teplota pohybuje kolem -10° C ( při teplejších nocích ani stodolou neprojde). Spát přichází kolem 22 hod večer a odchází ráno před sedmou. Zřejmě nemá doma možnost tak teplého spaní a tak si našel naší slámu, kde pohodlně přečkává ty mrazivé noci. Kolikrát jsem si říkala co a kde dělají naše kočky a tak jsem teď ráda, že díky cizímu kočičímu nocležníkovi již mohu mít alespoň rámcovou představu.

12.1.2017 16:20
Machyska

XXX.XXX.252.23

manbea napsal(a):
Já přidám zkušenost z "opačné strany" .
Ve stodole máme nastraženou fotopast (kvůli monitorování výskytu kun a lasiček okolo okrasných kachen) a v posledních týdnech je zachycen i dospělý, dobře živený kocour, který si v balíkách ze slámy udělal noru, zakončenou kulatým pohodným pelíškem. Kočičák k nám chodí spát pouze v nocích, kdy se teplota pohybuje kolem -10° C ( při teplejších nocích ani stodolou neprojde). Spát přichází kolem 22 hod večer a odchází ráno před sedmou. Zřejmě nemá doma možnost tak teplého spaní a tak si našel naší slámu, kde pohodlně přečkává ty mrazivé noci. Kolikrát jsem si říkala co a kde dělají naše kočky a tak jsem teď ráda, že díky cizímu kočičímu nocležníkovi již mohu mít alespoň rámcovou představu.

Zajímavé a pěkné, že ho nevyháníte a má kde přespat

12.1.2017 16:22
Machyska

XXX.XXX.252.23

j.Stela napsal(a):
Vrátil se nám, bylo to jen 24 hodin co byl pryč, ale vždy je venku max. hodinku pak doběhne domů, proto jsme byli tak zoufalí, a jak byl strááášně hladový, od té doby jen spí a ven vůbec nechce jen kouká z okna nebo se drží u dveří.
Musíme se s tým smířit, že se to může opakovat a že to může trvat i dýl co bude pryč.
Jolifo, doudám, že i váš kocourek se objeví.

To je moc dobře, že už je doma. Ještě, aby se vrátil i kocourek od Jolify.

Jolifa

17.1.2017 19:40
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Machyska, pokud nemate kocourka vykastrovaneho, tak ho radej vykastrujte.Nemusi se priste vratit, vykastrujte ho pro vase vlastni dobro mohlo by vas to mrzet a nemyslym to zle jen dobre a z vlastni zkusenosti.Jen aby vam nezbyly oci pro plac.

17.1.2017 19:54
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jolifa napsal(a):
Machyska, pokud nemate kocourka vykastrovaneho, tak ho radej vykastrujte.Nemusi se priste vratit, vykastrujte ho pro vase vlastni dobro mohlo by vas to mrzet a nemyslym to zle jen dobre a z vlastni zkusenosti.Jen aby vam nezbyly oci pro plac.

Já mám všechny čtyři kočky vykastrované, jsem zodpovědný "chovatel", ten dareba kocour se v létě toulá, i když je vykastrovaný. Moc dobře znám ten stres, když večer nepřijde na krmení . Teď se mu ven vůbec nechce a chrní celý den doma.
Přišla jsem už taky o jednu kočičku, kterou mi srazilo auto, taky byla vykastrovaná. Je to bohužel daň za jejich svobodu...

Děkuji za radu. Nejspíš je zbytečné se ptát, jestli se náhodou ten váš miláček nevrátil, že?
Už jsem to tady určitě psala, tatínkovi se kocourek také ztratil a vrátil až po celé zimě, bydlel u vzdáleného souseda celou zimu a přišli na to jen náhodou, když si činili oba nárok na jednoho kocoura.

Také bez kočky

17.1.2017 19:59
Také bez kočky

XXX.XXX.169.241

Obejdi sousedy a popros je zda nemají kočku ve sklepě, zeptej se zda nešli do sklepa pro brambory,... víc udělat nemůžeš.

Večer ráno obejdi dům či blok a volej a poslouchej (jseš-li toho v místě bydliště schopná, dnes je randál všude). Ono i když tu kočku neuslyšíš ona může slyšet tebe a kdo ví, třeba jí to dodá sílu uniknout ze zajetí. Mě se kočka na rozhraní podzimu a zimy vrátila také až po 14 dnech uvěznění. Pak doma ležela měsíc na kraji mé postele a jen žrala a spala. První dva dny ani nesrala, jak neměla co. Sama od sebe začala žrát malé porce (nebylo třeba ji omezovat), ale tak často jak jen mohla.

Já věřím v Boha a o návrat kočky jsem poprosil, je to společník a potřebuji ji, také chci aby mi vychovala další kotě.

Jolifa

19.1.2017 19:53
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Nemuzu se stim smirit, ze ho neuvidim a neuslysim jeho mnoukani, boli to a modlim se aby se jeste vratil.Udelala jsem uz maximum, vyvesila plakaty, stale na nej volam, prosla jsem co jsem mohla.vzdy se vratil, nemohla jsem ho nechat doma aby se trapil a mnoukal u dveri chtel jit.Je to bezmoc.

19.1.2017 20:45
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jolifa napsal(a):
Nemuzu se stim smirit, ze ho neuvidim a neuslysim jeho mnoukani, boli to a modlim se aby se jeste vratil.Udelala jsem uz maximum, vyvesila plakaty, stale na nej volam, prosla jsem co jsem mohla.vzdy se vratil, nemohla jsem ho nechat doma aby se trapil a mnoukal u dveri chtel jit.Je to bezmoc.

S tím se smířit nedá, hlavně když nevíte co se stalo. Na druhou stranu se pořád může vrátit. Mě manžel vždycky říkal, dokud jsme ho nenašli mrtvého, tak je to dobré...

Hlavně si nepřipouštějte žádnou vinu, to je život.

Pořád držím pěsti, aby se vrátil, moc Vám to přeji. .

Jolifa

26.1.2017 14:03
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Vratil se nam kocourek jsme s pritelem ti nejstastnejsi.

Jolifa

26.1.2017 14:06
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Dekuji vsem za reakce, pomohli jste mi v tech nejtezsich chvilkach.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2017 14:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jolifa napsal(a):

To je skvělé! Lumpík jeden Tak ať už se netoulá smajlík

26.1.2017 15:36
Acamar

XXX.XXX.29.135

Jolifa napsal(a):

to je dobře, že našel cestu domů, snad si to bude pamatovat!

26.1.2017 16:54
Bejina

XXX.XXX.112.69

Jolifa napsal(a):

... tak to je skvělé !

...přiznám se, že mi to udělalo velkou radost... my totiž loni takové štěstí neměli a kočičku jsme našli po 6 dnech mrtvou... tak jsem ráda, že u vás to dopadlo nakonec dobře a snad se kocourek už bude více držet vašeho domova...

26.1.2017 19:04
kamour

XXX.XXX.58.51

Paráda! Chodila jsem sem nakukovat právě kvůli této dobré zprávě ! K.

27.1.2017 09:00
mesič

XXX.XXX.129.58

Super, mám za vás velkou radost. Už jsem skoro nedoufala.

27.1.2017 14:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Naprosto úžasná zpráva , mám z toho strašně velkou radost.

Přišel sám, nebo ho někdo donesl? Je v pořádku, není zraněný?...

Jolifa

27.1.2017 17:01
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Prisel sam, zraneny neni, diky bohu.Trosicku spinavy, tak jsme ho vykoupali, ale to se mu moc nelibilo.Jak je chlupaty tak ma po celym tele drediky a to nevim teda co.Strasne mu zapacha z tlamicky, ale to asi vyhledam veterinare.

27.1.2017 17:39
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jolifa napsal(a):
Prisel sam, zraneny neni, diky bohu.Trosicku spinavy, tak jsme ho vykoupali, ale to se mu moc nelibilo.Jak je chlupaty tak ma po celym tele drediky a to nevim teda co.Strasne mu zapacha z tlamicky, ale to asi vyhledam veterinare.

Záleží, jestli je to z tlamičky, nebo ze žaludku. Bůh ví co celou dobu jedl, to nebyly granulky
Jak bude papat domácí potravu, tak určitě do týdne "vysmrádne" celý. Dredíky buď povolí, nebo je postupně ostříháte a do léta bude zase fešák

Hlavně, že je doma.

27.1.2017 17:48
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Skvělá zpráva skoro 3 týdny byl pryč nejspíš asi někde zavřený a opravdu bůh ví co papal pokud se vám něco nebude zdát raději pro klid duše zajděte na veterinu s tím že byl tak dlouho nezvěstný a má takové problémy, ale klidně se to může samo zpravit pořádnou stravou. Ted se snad už bude drže doma a poučil se naše holky u rodičů se vždy z takových situací poučily a už si dávali pozor.
Mám radost, že to dobře dopadlo a vy ho máte doma lumpa toulavýho

Jolifa

27.1.2017 17:51
Jolifa

XXX.XXX.168.202

On zere jenom konzervy, kapsicky a pastiky trochu rozmazlenej.Z tlamicky mu zapachalo uz pred tim, ale tedkom je to horsi.

Jolifa

27.1.2017 17:59
Jolifa

XXX.XXX.168.202

Mockrat vam dekuji.

27.1.2017 17:59
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Měl by i granule ty pomůžou čistit zoubky od plaku a kamene co se usazuje tím jak je křoupá zkuste přijít jaké by mu šmakovali výrobci kvalitních granulí dělají balení po 400 g jako testovací jsou sice tak granule dražší, ale je furt lepší vyzkoušet zda chutnají než pak vyhazovat velký pytel granulí co nechutnají a rozhodně bez obilné a s větším podílem masa rozhodně ne marketovky o granulích tu je hodně diskuzí. I když já ted mám doma jednu uličnici a tak se granulí taky ani netkne dokáže je separovat i když jsou rozdrcené a s míchané s oblíbeným syrovým masem jsem měla celou chodbu drobinek z granulí jak to vyflusávala vena její mama granule baští pořád máme brit care a taste of wild.

27.1.2017 18:01
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Ale taky může mít problém se zoubky tam by to měl posoudit veterinář.

27.1.2017 23:02
j.Stela

XXX.XXX.240.130

Jolifa : chodila jsem nakukovat a myslela na vás každý den, hlavně že už je doma

21.4.2022 14:09
Nugátek

XXX.XXX.175.254

Také bez kočky napsal(a):
Obejdi sousedy a popros je zda nemají kočku ve sklepě, zeptej se zda nešli do sklepa pro brambory,... víc udělat nemůžeš.

Večer ráno obejdi dům či blok a volej a poslouchej (jseš-li toho v místě bydliště schopná, dnes je randál všude). Ono i když tu kočku neuslyšíš ona může slyšet tebe a kdo ví, třeba jí to dodá sílu uniknout ze zajetí. Mě se kočka na rozhraní podzimu a zimy vrátila také až po 14 dnech uvěznění. Pak doma ležela měsíc na kraji mé postele a jen žrala a spala. První dva dny ani nesrala, jak neměla co. Sama od sebe začala žrát malé porce (nebylo třeba ji omezovat), ale tak často jak jen mohla.

Já věřím v Boha a o návrat kočky jsem poprosil, je to společník a potřebuji ji, také chci aby mi vychovala další kotě.

Moc hezké, také jsem věřící, každý den se za svého kocourka modlím růženec, nebo se obracím s prosbou k sv. Antoníčkovi. Blažeji nebo Františku z Assisi.
A jsem moc ráda, že se našel váš kocourek, dodává to naději i mě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík