Gabi17
XXX.XXX.36.163
Dobrý den, hledám kontakt na kohokoliv fundovaného, kdo by dokázal určit plemeno naší kočky. Je to nalezenec, ale všichni, kdo ji viděli se shodli na tom, že není obyčejný mourek. Všemi vlastnostmi i vzhledem odpovídá plemenu Sokoke. Víte prosím o někom, koho bych mohla kontaktovat, případně osobně navštívit (Brno a okolí)? Děkuji, Gábi.
Gabi17
napsal(a):
Dobrý den, hledám kontakt na kohokoliv fundovaného, kdo by dokázal určit plemeno naší kočky. Je to nalezenec, ale všichni, kdo ji viděli se shodli na tom, že není obyčejný mourek. Všemi vlastnostmi i vzhledem odpovídá plemenu Sokoke. Víte prosím o někom, koho bych mohla kontaktovat, případně osobně navštívit (Brno a okolí)? Děkuji, Gábi.
Dobrý den, protože jsem nikdy nezaslechla jméno tohoto plemene, mrkla jsem na web a vyskočil mi tento inzerát a zrovna z Brna: http://www.inzercekocek.net/sokoke/455/prvni-sokoke-kotatka-v-cr
Tedy je docela možné, pokud jde skutečně o toto plemeno, že to bude nějaká ztracená kočka z jejich chovu (nebo ve vašem případě asi lepší varianta - nějaký křížený venkovní potomek). Každopádně byste měla paní kontaktovat. K.
Janae
XXX.XXX.182.254
Myslím, že je to nepravděpodobné. Je jich málo, to by musela být obrovská náhoda.
Ale co třeba kříženec bengálky, ta je už celkem rozšířená. Vím o vesnici (ne v okolí Brna), kde se její kříženci vyskytují běžně. Jedna pani si pořídila kocoura a nevykastrovala. Určitě takových vesnic bude víc.
Moje mamka takto zamořila všechny blízké vesnice kříženci peršanek, doteď se v našem okolí ve větší míře vyskytují bílá, modrooká, dlouhosrstá koťata, kolikrát se takové kotě narodí zdánlivě "normální" kočce.