Kastrace -města pomáhají. Ale jen některá

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BorisWERE

20.1.2017 18:51
BorisWERE

XXX.XXX.220.14

Dobrý den,
našel jsem tenhle zajímavý článek.
https://www.modrykocour.cz/kockocteni/zajimavosti/kastrace-kocek-prispet-vam-nekde-muze-i-mesto
Moc by mě zajímalo, jestli někdo máte zkušenost, jak to prosadit zrovna v tom vašem městě? Jáká je administrativa a kdy je největší šance, aby to město schválilo?
Znáte i jiná města, kde to takhle je?
Díky
Boris.

20.1.2017 21:49
Machyska

XXX.XXX.252.23

Prosadit si to mohou jen zastupitelé, tak pokud je v zastupitelstvu pár milovníků koček a v rozpočtu se najde nějaká koruna navíc, tak příspěvky na kastrace mohou prosadit.

Určitě bude potřeba podat k místnímu úřadu žádost o tyto příspěvky, aby se problémem vůbec někdo zabýval. Určitě by bylo dobré, aby žádost podpořilo více občanů, ne jen jeden.

Pokud to chcete tuto podporu prosadit ve své obci, tak bych hledala informace a rady tam, kde to už funguje a na to bych se odkazovala ve své žádosti. V odkazu máte přesné informace o tom, kdo to na té dané obci zajišťuje. Kontakt na tuto osobu naleznete na internetových stránkách jednotlivých obcí (tel. i email).

21.1.2017 08:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Město Jeseník nemá s toulavými kočkami žádný problém, nejsou tu.
Před revolucí byly, ale co se otevřely hranice světu, zmizely. Mám svou teorii, kde končí, ale je žalovatelná z důvodů hanobení rasy.

BorisWERE

21.1.2017 21:19
BorisWERE

XXX.XXX.220.14

Machyska - Moc díky, mě to taky takhle napadlo. Já to chtěl pro známou, která říká, že je u nich ve městě hodně koček. U nás nic. Když se to tak vezme, nevidím kočku a když, tak žádná divoká, spíš nějakýho souseda.

Docela by mě zajímalo, co si kdo představí pod pojmem přemnožené město kočkami. ?

A je u vás ve městě přemnoženo?

22.1.2017 07:03
Machyska

XXX.XXX.252.23

BorisWERE napsal(a):
Machyska - Moc díky, mě to taky takhle napadlo. Já to chtěl pro známou, která říká, že je u nich ve městě hodně koček. U nás nic. Když se to tak vezme, nevidím kočku a když, tak žádná divoká, spíš nějakýho souseda.

Docela by mě zajímalo, co si kdo představí pod pojmem přemnožené město kočkami. ?

A je u vás ve městě přemnoženo?

U nás je útulek a kočky chudinky sedí v přeplněném útulku za oknem, volně žijících toulavých tu moc není, ale samozřejmě nějaké vždy jsou.
Já nejsem zastáncem zavírání dospělých koček do útulku, myslím, že po zaléčení a vykastrování, pokud nemají nějaký vážný zdravotní hendikep, by se měly vypustit zpět do lokality odkud se "vytrhly".

Já bydlím na okraji města a máme tu jen kočky od sousedů a naše. Je jich docela dost, ale jsou zdravé a hlavně všechny kastrované. Občas se nějaká cizí kočička ukáže, ale jen velice málo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík