Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tlouli

26.1.2017 19:27
tlouli

XXX.XXX.24.164

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po kastraci může kocourek dostat najíst?Bylo mi řečeno, že za 24 hodin.Vodu pije, ale pořád sedí před miskou a smutně kouká.

Děkuji za odpověď.

Iva.

26.1.2017 20:06
Edánek

XXX.XXX.133.237

...já jsem nakrmila hned jak kocour přišel úplně k sobě...trochu kapsičky...

26.1.2017 20:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.164

Kousek masa nebo kapsičku bych nabídla.

26.1.2017 20:33
Blackketty

XXX.XXX.150.95

Dobrý večer, můžu se zeptat v kolika kocoura kastrovat?
Já mám ještě kotě, ale slyšela jsem, že když se nechá dřív, tak potom přeroste. Spíš mám v okolí samý podraženy, tím, že šli dřív. Co je pravda? Děkuju.

26.1.2017 21:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.240

Já jsem kastrovala co nejpozději.
Názory na to se různí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2017 23:04

Blackketty napsal(a):
Já mám ještě kotě, ale slyšela jsem, že když se nechá dřív, tak potom přeroste. Spíš mám v okolí samý podraženy, tím, že šli dřív. Co je pravda? Děkuju.

To záleží na tom, jestli kocour chodí ven nebo ne.

pokud nechodí, tak kastrujte až ve chvíli, kdy se začne projevovat jako kocour.

to může taky znamenat, že nebudete kastrovat vůbec

27.1.2017 07:04

"Já mám ještě kotě, ale slyšela jsem, že když se nechá dřív, tak potom přeroste. Spíš mám v okolí samý podraženy, tím, že šli dřív"
ani nepřeroste, ani nepodroste, jak to má daný tak to bude.

27.1.2017 08:26
Edánek

XXX.XXX.183.128

Blackketty napsal(a):

, slyšela jsem jeden názor, že když se kastruje v příliš mladém věku cca 3 měsíce, že pak nedosáhne kocour samčího výrazu, někdo to zase popírá, logicky mi vychází, že kastrovat kočku po prvním mrouskání a kocoura po prvním odstříknutí...u nás to bylo jednoduché - kocour byl na výstavě a když jsme přijeli, tak protože chodil ven na vodítku, tak si to odbyl u keře před domem, ještě ten den jsem ho objednala a za tři dny bylo po parádě...no a kočička k nám přišla od chovatelky a rozříjela se ještě ten večer, takže opět objednání a po týdnu kdy doříjela tak se to odbylo také...

27.1.2017 08:33

Edánek napsal(a):
, slyšela jsem jeden názor, že když se kastruje v příliš mladém věku cca 3 měsíce, že pak nedosáhne kocour samčího výrazu, někdo to zase popírá, logicky mi vychází, že kastrovat kočku po prvním mrouskání a kocoura po prvním odstříknutí...u nás to bylo jednoduché - kocour byl na výstavě a když jsme přijeli, tak protože chodil ven na vodítku, tak si to odbyl u keře před domem, ještě ten den jsem ho objednala a za tři dny bylo po parádě...no a kočička k nám přišla od chovatelky a rozříjela se ještě ten večer, takže opět objednání a po týdnu kdy doříjela tak se to odbylo také...

Pokud je kocour vykastrovaný před pohlavní dospělostí, logicky nebude mít druhotné pohlavní znaky. Takže samčí výraz prostě mít nebude. Bude mít poněkud delší končetiny - pohlavní hormony ovlivňují uzavírání růstových plotének - a bude z něj takové obojetné zvířátko, prostě eunuch.

hele stejný princip jako u lidí. když vykastrujete chlapce, tak z něj bude ten kostelní zpěvák s tenkým hláskem i v dospělosti. když vykastrujete dospělýho chlapa, nepoznáte to na něm. i bude více méně normálně schopný všeho, akorát bude neplodný.

27.1.2017 08:52
Acamar

XXX.XXX.57.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud je kocour vykastrovaný před pohlavní dospělostí, logicky nebude mít druhotné pohlavní znaky. Takže samčí výraz prostě mít nebude. Bude mít poněkud delší končetiny - pohlavní hormony ovlivňují uzavírání růstových plotének - a bude z něj takové obojetné zvířátko, prostě eunuch.

hele stejný princip jako u lidí. když vykastrujete chlapce, tak z něj bude ten kostelní zpěvák s tenkým hláskem i v dospělosti. když vykastrujete dospělýho chlapa, nepoznáte to na něm. i bude více méně normálně schopný všeho, akorát bude neplodný.

Aha, to je zajímavé, to jsem vůbec netušila...a u koček dochází k něčemu obdobnému, když se vykastrují před prvním mrouskáním?

27.1.2017 09:50
Blackketty

XXX.XXX.150.95

Ten kamarádky kocour je velikanskej a má i pořádnou palici. Prý šel v 10ti měsících. V práci máme poníka, co šel taky brzy a je vysokej a má dokonce i šíji jako hřebec. Mámy kocour šel brzy a měl tenký vytahly nohy a malou hlavu. Tak to opravdu zůstane osudu.

27.1.2017 10:38
Edánek

XXX.XXX.236.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

...já to chápu, proto píši že logicky je nejlepší vykastrovat kočku po prvním mrouskání a kocoura když prvně odstříkne...teď máme doma kočičku nalezence, dle veterináře rozená cca v dubnu a tak doufáme, že vydrží co nejdéle a vykastrujeme až v tom dubnu...

27.1.2017 10:40
Edánek

XXX.XXX.236.81

Blackketty napsal(a):
Ten kamarádky kocour je velikanskej a má i pořádnou palici. Prý šel v 10ti měsících. V práci máme poníka, co šel taky brzy a je vysokej a má dokonce i šíji jako hřebec. Mámy kocour šel brzy a měl tenký vytahly nohy a malou hlavu. Tak to opravdu zůstane osudu.

...asi ano, ono se to vždycky tak nějak vystříbří...a druhou stranu, třeba by kocour vaší maminky byl od přírody takový i při pozdější kastraci...

Eemii

5.6.2017 13:21
Eemii

XXX.XXX.221.97

Mam britaka, na konci kvetna osm mesicu.Poslednich 14 dnu, zacina nad ranem blbnout.Lita sem tam, skace a protivne mnouka, driv spal celou noc.Trva to tak pul hodiny, pak si lehne, usne a za nejakou dobu nanovo.Moc se nevyspime no.Cca mesic je citit, pokud zachodek nevycistim hned.Zatim tedy neznackuje.Mam hrozny dilema, zda uz kastrovat, ci ne.Nazory na to jsou tak ruzne, ze proste nevim.Bojim se, aby poradne zmohutnel.Ja bych to i vydrzela, ale bydlime v panelaku a sousedi maji jiste radost.

5.6.2017 13:33

Eemii napsal(a):
Mam britaka, na konci kvetna osm mesicu.Poslednich 14 dnu, zacina nad ranem blbnout.Lita sem tam, skace a protivne mnouka, driv spal celou noc.Trva to tak pul hodiny, pak si lehne, usne a za nejakou dobu nanovo.Moc se nevyspime no.Cca mesic je citit, pokud zachodek nevycistim hned.Zatim tedy neznackuje.Mam hrozny dilema, zda uz kastrovat, ci ne.Nazory na to jsou tak ruzne, ze proste nevim.Bojim se, aby poradne zmohutnel.Ja bych to i vydrzela, ale bydlime v panelaku a sousedi maji jiste radost.

Jestli už ho tlačí koule, můžete kastrovat.

5.6.2017 15:23
lavacca

XXX.XXX.188.246

Eemii napsal(a):

Muzete klidne kastrovat. Zmohutni tak jako tak. To je vec genetiky hlavne. Naopak kastrati byvaji vetsi nez nekastrati, takze smele do kastrace. Zvlast je-li uz citit, to je jasny znak dospeni. Neni důvod cekat, mohl by zacit krom volani kocek i znackovat..

Eemii

5.6.2017 21:01
Eemii

XXX.XXX.221.97

lavacca napsal(a):
Muzete klidne kastrovat. Zmohutni tak jako tak. To je vec genetiky hlavne. Naopak kastrati byvaji vetsi nez nekastrati, takze smele do kastrace. Zvlast je-li uz citit, to je jasny znak dospeni. Neni důvod cekat, mohl by zacit krom volani kocek i znackovat..

To je prave otazka, nazory se ruzni.I veterinarka mi rikala, pockat, co nejdele, ze kocouri ty hormony prave potrebuji k tomu, aby fyzicky "zmuzneli", zatimco u kocky je to dane.Jiny veterinar rika opak.I tady se doctete vsechno mozne prave.
Ale asi do toho pujdem no.

Přidejte reakci

Přidat smajlík