SarkaP
XXX.XXX.168.216
Chci se zeptat, zda jsou na trhu nějaké granule pro kočky bez chemických konzervantů a dochucovadel. Nějaké, kde je opravdu dané, napsané, že jsou konzervovány jen přírodně. Můj kocour má alergii (ne silnou) právě na tyto chemické látky a přejít zcela na vařenou stravu je u mě nemožné.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Top - britské: Eden, Essential jaguar, Meowing heads, Arden grange, Canagan
Dále: Nutram, N&D, Annamaet, GO!, Carnilove, Brit care, Natural Greatness, Best Breeder, Firstmate, Optima nova, Primordial, Applaws, MAĆs, našly by se další.
Tyto všechny jsou bez kukuřice a pšenice, které mohou být také alergenem, avšak ve druhé skupince je v některých hydrolyzát a také se liší obsahem masa - moučky.
Optima nova, Natural Geatness a MAĆs má i verzi králičí - což je prima.
SarkaP
XXX.XXX.168.216
Krmim ted granulemi Applaws, maji hodne masa a vitaminu, ale neprijdou mi nejlepsi.
SarkaP
napsal(a):
Krmim ted granulemi Applaws, maji hodne masa a vitaminu, ale neprijdou mi nejlepsi.
Výrobu Applaws přesunuli do Francie a údajně v nich chovatelé koček (ale i fretek) vidí rozdíl, ač je údajně receptura stejná.
napsal(a):
Výrobu Applaws přesunuli do Francie a údajně v nich chovatelé koček (ale i fretek) vidí rozdíl, ač je údajně receptura stejná.
U nás také o francouzskou verzi trochu zájem opadl, i vizuálně a vůní byly granulky už trochu jiné.
S těmi konzervanty je to o to složitější, že někteří výrobci (jak jsem byla nedávno poučena) sice chem.antioxidanty do svých granulí nepřidávají a v tomto duchu o svých výrobcích píší, takže člověk nabude dojem, že konzervované nejsou... ale mohou nakupovat již konzervované suroviny. Tak to chce asi důkladně prověřovat.
Acamar
napsal(a):
U nás také o francouzskou verzi trochu zájem opadl, i vizuálně a vůní byly granulky už trochu jiné.
S těmi konzervanty je to o to složitější, že někteří výrobci (jak jsem byla nedávno poučena) sice chem.antioxidanty do svých granulí nepřidávají a v tomto duchu o svých výrobcích píší, takže člověk nabude dojem, že konzervované nejsou... ale mohou nakupovat již konzervované suroviny. Tak to chce asi důkladně prověřovat.
Ano, masové moučky, které výrobci nakupují, už jsou "něčím" konzervované. U těch kvalitnějších je to snad v pořádku. A pokud je uvedeno prohlášení, že neobsahují chem. konzervanty, barviva..., tak je to O.K. Někde uvádějí "Bez přidaných konzervantů...". Tam něco být může. Ale klíčovým je i např. použití čerstvého masa nebo maso v potravinářské kvalitě.
Blazice
Moučky - Carnilove, Nutram, Annamaet, GO!, Brit Care, FirstMate
Drůbeží tuk také nebrat, stejný důvod.
Zadavatelko, jak jste došli na alergii na chemii v granulích ?
Optimanova není ok, Primordial extrakty.
Dobré ještě Wildcat.
Jak jsem mohla zapomenout na AATU! Také Velká Británie.
50% čerstvého masa,35% moučky.
Vyrobeno bez umělých barviv, konzervačních látek, dochucovadel a bez geneticky modifikovaných surovin.
"Jediná" vada na kráse - vysoká cena :-/.
napsal(a):
Jak jsem mohla zapomenout na AATU! Také Velká Británie.
50% čerstvého masa,35% moučky.
Vyrobeno bez umělých barviv, konzervačních látek, dochucovadel a bez geneticky modifikovaných surovin.
"Jediná" vada na kráse - vysoká cena :-/.
A máte vyzkoušeno, co na něj kočky? Cena je opravdu "krutá"...
SarkaP
XXX.XXX.233.88
Chtela jsem prave vyzkouset ten Annameat, jejich stranky zarucuji nepritomnost techto latek. Orijen u nas taky nepochodil, ze zacatku ho jedli a pak zajem o ne uplne opadl.
Jak jsem prisla na alergii? No vlastne si to jen myslim, protoze jsme podstoupili vsechny mozne testy a vysetreni, ktere dopadli negativne, biopsie potvrdila alergii, ale nevi se na co. Delali mu potravinove alergotesty, testy na pily a na vse v ovzdusi, pokazde negativni, tak me napadlo uz jen tohle-konzervanty.
SarkaP
XXX.XXX.233.88
A podotykam proc me to napadlo. Je alergicky na ockovani, immunovet, plerasan a to nejsou ciste prirodni doplnky stravy.
Takže se neustále nabízí otázka, která zde už padla - proč ne maso? syrové.
Acamar
napsal(a):
A máte vyzkoušeno, co na něj kočky? Cena je opravdu "krutá"...
Kocourům chutná kachní i kuřecí a to je jeden z nich frfňoun frfňovatý!
Ale nekrmím s ním - mají to jako pamlsek.
SarkaP
XXX.XXX.168.216
Proc nekrmit? Protoze kdyz se rozhodnete krmit pouze syrovym nebo varenym masem, musite kocce davat i vitaminy, mineraly, vse co je jinak obsazeno v granulich. A ja o tomto zpusobu krmeni toho tolik nevim a nerada bych mu jeste ublizila. To za prve a za druhe mam doma jeste jednu kocku, ktera syrove maso vylozene nechce, cuchne si a odejde, zere jen granule ani konzervu si nevezme, proto hledam nejvhodnejsi granule pro oba.
SarkaP
napsal(a):
Proc nekrmit? Protoze kdyz se rozhodnete krmit pouze syrovym nebo varenym masem, musite kocce davat i vitaminy, mineraly, vse co je jinak obsazeno v granulich. A ja o tomto zpusobu krmeni toho tolik nevim a nerada bych mu jeste ublizila. To za prve a za druhe mam doma jeste jednu kocku, ktera syrove maso vylozene nechce, cuchne si a odejde, zere jen granule ani konzervu si nevezme, proto hledam nejvhodnejsi granule pro oba.
Většina lidí asi kombinuje maso/konzervy + granule, a přídavné vitamíny tím pádem neřeší. Naše první kočka žrala granule minimálně, byla z 80 % na konzervách/vař.mase, vitamíny jsem nikdy neřešila a problémy neměla žádné. Myslím, že i když vyberete ty "nej" granule, stejně to ideální nebude, pokud bude kočka jen na nich.
SarkaP
XXX.XXX.141.102
Prave ze granule by mela ta druha, kocour by si obcas zobl a zkusila bych mu varit nebo davat syrove, ale nechci na takovou stravu prejit uplne, proto se ptam na ty granule, i kdyby z vetsi casti jedl syrove maso.
SarkaP
napsal(a):
Chtela jsem prave vyzkouset ten Annameat, jejich stranky zarucuji nepritomnost techto latek. Orijen u nas taky nepochodil, ze zacatku ho jedli a pak zajem o ne uplne opadl.
Jak jsem prisla na alergii? No vlastne si to jen myslim, protoze jsme podstoupili vsechny mozne testy a vysetreni, ktere dopadli negativne, biopsie potvrdila alergii, ale nevi se na co. Delali mu potravinove alergotesty, testy na pily a na vse v ovzdusi, pokazde negativni, tak me napadlo uz jen tohle-konzervanty.
Všechny testy by něco ukázaly. Něco. A ne alergie a neví se na co. Možná vůbec nejde o potravu a také ty testy musí být čerstvé a za měsíc se ukáže zas něco jiné..
Třeba roztoči, plísně. A ty jsou všude..víte kde nejvíc ? V pytlích s granulemi. Jsou ve skladech, u obilí, u vajec, všude. Granule nejsou léčivo. Takže když je zvíře citlivé, sázím na jistotu - maso.
Když se někdo bojí (není čeho, pokud dáte celý kus kuřete včetně kůže a kosti, občas aj nějakou tu vnitřnost, je tam vše, jak by se kočky asi dostaly do 21. století..),
doporučím Wildcat, Fish4cats. Tím to končí. Na nic jiného se spolehnout nedá. Prozatím. Krom masa..
SarkaP
napsal(a):
A podotykam proc me to napadlo. Je alergicky na ockovani, immunovet, plerasan a to nejsou ciste prirodni doplnky stravy.
Immunovet jsou fermentované věci a kvasnice, plerasan blbosti a očkování..ne, to nejsou alergie, jen citlivá kočka, asi jako každé druhé zvíře v této moderní době
na všechny očkovací látky světa "alergický" není, ne
možná k tomu přestaňte přistupovat jako k nějaké vědě, dejte mu maso a Wildcat a žádné hlouposti z lahviček a buďte v klidu, to je nejvíc, co pro své zvíře můžete udělat.
SarkaP
XXX.XXX.168.216
Chtela jsem posilit jeho imunitu, doufala jsem, ze se stav zlepsi. Nechtela jsem napsat vylozene alergie, ale alergicka reakce na tyto veci jako je ockovani a pripravky na imunitu, alergickou reakci ma i na ocni masti, spot ony, lososovy olej, je toho hodne. Ano, vyzkousim maso, uz dlouho nad tim uvazuju.