Hezký večer, obracím se na vás s prosbou, jestli nevíte, či nemáte zkušenosti s tím, co se nám momentálně děje.
Vzali jsme si od známé 5letého kocourka, který je však FeLV pozitivní, nijak se to však na něm neprojevuje, o nemoci se ví již dva roky. Vzali jsme si ho na Vánoce, má tady všechny věci na které je zvyklý, neustále se s ním mazlíme, hrajeme si. On je extrémně mazlivý, normálně jí, hraje si, ale...
Už od přivezení chodil strašně často čůrat na záchod, několikrát za sebou, vždy však nechal alespoň kapku. Jenže se to neustále zhoršuje, začal chodit na svou deku, a teď i na koberec vedle záchodu, jednou si počural v kumbále i kapsičky a granule. U veterináře byl, známky nemoci nevykazuje. Odebrali jsme mu i moč a vyšel mu prý jeden křížek nežádoucích látek v moči. Vet však říkal, že si to zřejmě způsobil psychicky, a zatím nenasadil antibiotika, vzhledem k leukemii.
Koupili jsme mu i feromonový obojek a teď už asi týden máme i Feliway do zásuvky. Nic se nelepší, kocourek má chvilky, kdy spinká, nebo se hrozně mazlí, vrní, a pak jakoby lusknutím prstu začne mňoukat a lítat na záchod, na deku, na záchod, na deku, pak ho to zase přejde a je pár hodin klid.
Již dvakrát vydržel bez problémů 2 dny, už jsme si mysleli že se to lepší, a pak zase skok k horšímu.
Už jsme opravdu zoufalí, kocour se nechová vůbec jako by byl ve stresu, dáváme mu vše co si zamane, ale vzhledem k jeho nemoci je vše ještě těžší.
Děkuji moc za jakýkoliv příspěvěk, radu, zkušenost.
Je kastrovaný?
další zvířata nemáte?
kupte mu fontánku/zurčící pítko. čím krmíte, denně dostává jen granulky?
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?q=mo%C4%8D%C3%AD+mimo&sort=1.
Vet však říkal, že si to zřejmě způsobil psychicky...
Nic se nelepší,
kocourek má chvilky, kdy spinká, nebo se
hrozně mazlí, vrní,
a pak jakoby lusknutím prstu začne mňoukat a lítat na záchod, na deku...
Vzali jste si hodně nemocnou kočku.
Nikdo si nic sám nezpůsobí "psychicky".
Přestěhování mu zřejmě dalo zabrat.
Stres dokáže rozjet věci...
Přehnané vrnění a mazlení může znamenat velkou bolest.
Kočka neječí, ale silně přede.
Mně to taky nepřipadá psychické, když se to evidentně zhoršuje. Max v tom smyslu, že stres ze změny mu rozjel nějaký zdrav.problém (jak píše rapotacka11), který jeho pozitivitou oslabená imunita nezvládá samotná.
Taky máme mladou pozit. kočku, ta má zase sklony k průjmům, kdy ji některé věci proženou. Dříve to zvládala v pohodě se smectou, do 2 dnů v pohodě, nyní na podzim 5 dní navzdory smectě a uhlí beze změny, museli jsme řešit s vet. Nám naopak vet tvrdí, že u této nemoci je třeba to více hlídat, že tělo se hůř s běžnými infekcemi srovnává samo.
Nevím, co znamená 1 křížek nežádoucích látek v moči? Má zánět močáku nebo jde o něco jiného?
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Dříve to zvládala v pohodě se smectou, do 2 dnů v pohodě, nyní na podzim 5 dní navzdory smectě a uhlí beze změny, museli jsme řešit s vet"
Acamar, měla jsem velmi nemocného psa, kterému střeva dost haprovala a až bych se nebála říct báječného dlouhodobého výsledku jsme dosáhli podáváním probiotik + při potížích enterozoogel, většinou stačila jenom jedna dávka, max 3.
napsal(a):
"Dříve to zvládala v pohodě se smectou, do 2 dnů v pohodě, nyní na podzim 5 dní navzdory smectě a uhlí beze změny, museli jsme řešit s vet"
Acamar, měla jsem velmi nemocného psa, kterému střeva dost haprovala a až bych se nebála říct báječného dlouhodobého výsledku jsme dosáhli podáváním probiotik + při potížích enterozoogel, většinou stačila jenom jedna dávka, max 3.
Díky za typy nad probiotiky jsem přemýšlela...teď jí dávám různé podpůrné věci na imunitu, protivirové atd. (na tu FeLV), tak jsem to zatím neprubla, ať toho do ní nevalím moc. Jogurt by neměl asi dostatečný efekt, co?
Enterozoogel jsem teď koupila zkušební malý pytlík, že při příští příhodě vyzkouším, tak jsem ráda, že má někdo odzkoušený pozitivní výsledek.
Acamar: já zase doporučuji Sanofor, na haprující střeva skvělý, zabírá rychle - a bonus, dokonce je kočkama dobře přijímán.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/doplnkove_specialni_krmivo/grau_doplnek/123174.
"nataliepr" pokud by to byl zánět a nechcete jít do atb, pak můžete zkusit lichořešnici
http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/108-lichorerisnice-a-vliv-na-lidske-zdravi-fytoterapie
nebo zapátrat v homeopatii. Třeba ještě někdo přidá nějaké typy. Ale určitě bych to na vašem místě radši nějak řešila, nenechala bych to čím dál víc rozjíždět.
"joanne.s" už jsem na to dříve koukala, na váš odkaz (už tu někde byl).
Svým laickým rozumem to chápu, že ty jílové přípravky spíš vychytávají škodliviny, pomohou od průjmu, probiotika vylaďují, upravují mikroflóru...možná by stálo zato to nějak nakombinovat, nevím. Popravdě zatím jsem spíš hledala něco na ten náš závažnější problém (FeLV) a tohle řeším jen v akutních případech, když už k nim dojde (což naštěstí nebylo často) + snažím se tomu předcházet a vyhýbat se tomu, co už jednou způsobilo problém. Naštěstí zatím s normálním jídlem problém nemá, průjem způsobilo např. větší množství vit.pasty nebo jeden typ pamlsků, tomu se vyhnout dá, když to člověk ví.
Na druhou stranu říká se, že zdravá střeva jsou základ dobré imunity...tak proč něco nezkusit, užitečné by to určitě bylo.
Moc vsem dekuji! kocourek je kastrovany, po tom se prave zjistilo ze ma felv, jinak normalni priznaky nemel, jen se po operaci nemohl probrat no... zadna zviratka nemame, krmime kapsickami (miamor, sheba, rc..), granulky ma tri druhy royal canin (je dost vybiravy) a pak pamlsky jako bonbonky nebo tycinky. jedna pani uz mi doporucovala bachovky, a dnes jsme mu u veta vyzvedli protizanetlive leky (ne primo antb), nevim ted bohuzel nazev. ma je na 5 dnu, jsou i proti bolesti, tak uvidime. taky jsme mu koupili kozlik lekarsky kapky, nakapeme mu par do zachodu, pry jim dost voni.
s tim mazlenim jste me celkem vydesila, vubec by me nenapadlo, ze by se za tim mohla skryvat bolest. je to hrozne divne, on vypada tak spokojene, hraje si vic nez v puvodnim domove, kde byl zavreny (jelikoz tam bylo vice kocek), je zvedavy, vse prozkouma, vse si znackuje, masiruje nas mlecnym krokem, ale tohle je proste divne. kdyby nam vet rovnou rekl ze ma zanet, tak super, muzeme lecit, ale kdyz tvrdi ze to z 90 % ma psychicky... uz fakt nevim, ale moc dekuji za rady, urcite vse zkusime a prozkoumame.
Nataliepr: jasně že i závažný zdravotní problém může vzniknout z psychiky. to ale neznamená, že se ty následky neřeší, neléčí.
Hlavně krmte pestře, denně i maso /nejlépe syrové/ nebo masové kapsičky, ale kvalitní /Cosma, Schesir, Animonda Carny Ocean, Brit Care, Miamor feine filets/, bílý jogurt nebo tučný tvaroh /stačí troška/. Hodilo by se i něco na podporu imunity. Granule doporučuji změnit, RC je konzervované chemicky a má dost málo masa /resp. masové moučky/.
nataliepr
napsal(a):
Moc vsem dekuji! kocourek je kastrovany, po tom se prave zjistilo ze ma felv, jinak normalni priznaky nemel, jen se po operaci nemohl probrat no... zadna zviratka nemame, krmime kapsickami (miamor, sheba, rc..), granulky ma tri druhy royal canin (je dost vybiravy) a pak pamlsky jako bonbonky nebo tycinky. jedna pani uz mi doporucovala bachovky, a dnes jsme mu u veta vyzvedli protizanetlive leky (ne primo antb), nevim ted bohuzel nazev. ma je na 5 dnu, jsou i proti bolesti, tak uvidime. taky jsme mu koupili kozlik lekarsky kapky, nakapeme mu par do zachodu, pry jim dost voni.
s tim mazlenim jste me celkem vydesila, vubec by me nenapadlo, ze by se za tim mohla skryvat bolest. je to hrozne divne, on vypada tak spokojene, hraje si vic nez v puvodnim domove, kde byl zavreny (jelikoz tam bylo vice kocek), je zvedavy, vse prozkouma, vse si znackuje, masiruje nas mlecnym krokem, ale tohle je proste divne. kdyby nam vet rovnou rekl ze ma zanet, tak super, muzeme lecit, ale kdyz tvrdi ze to z 90 % ma psychicky... uz fakt nevim, ale moc dekuji za rady, urcite vse zkusime a prozkoumame.
Vrnění MŮŽE být i u bolesti, ale pokud vám kocourek připadá spokojený, hodně si hraje a je zvědavý, tak to snad bolestmi netrpí. To by asi k tomu vrnění byl apatický, smutný, nebyl tolik při chuti...myslím, že byste to poznala Pokud nepovede léčba tohoto veta (a jeho "diagnoza" psychického problému) k úspěchu, zkuste jiného.
Se stravou už vám holky radily, je to hodně obilninové a granule konzervované, to celkově zatěžuje. Akorát u FeLV by se maso nemělo dávat syrové, kočka je více vnímavá vůči možným nákazám a parazitozám, hůře se s nimi pere...Já to u nás raději dodržuji a maso tepelně upravuji, ale je to na vašem rozhodnutí. Nám dr. doporučil dávat např. vitamínové pasty, podporovat imunitu, ale také ne permanentně, ať si zase imunitní systém neodvykne sám se snažit.
Přeji, ať se kocourkovi co nejdříve uleví.
Ty prášky co máme jsou Onsior, dnes jsme dali 2. tabletku z 5, a zrovna zase začal chodit mimo. Chodí však jen na deky už a při tom vydává tak divný a děsivý zvuk. Krmení jsem si trošku prostudovala, a RC je tedy opravdu na nic. Zkusíme asi Nutram Indoor nebo Acanu. Škoda, že Nutram nemá malé balení, kocour je opravdu vybíravý, nejvíc mu chutnají ty RC protein, pak má ještě Perfect Fit, ty mu moc nejedou. Asi to celé obměníme. Nejhorší právě je, že jsme vše konzultovali již se třemi veterináři na nejlepší klinice u nás ve městě, takže myslím, že špatným vetem to nebude. Bohužel tam s ním prostě nemůžeme lítat furt, hodně ho to stresuje a ještě kdyby se nedej bože cestou nakazil... :( Jediné, co jsme vypozorovali, že nejvíc vyvádí před tím, než se jde vykadit, pak udělá miniaturní bobanek a je klid. Podruhé ale jde normálně, stejně jako občas začne šílet, ale nic nevykadí. Achjo má prostě úplně nepochopitelné chování.

Tož nevím, ale podle tohoto popisu má kocour zdravotní problém a bolesti...
konzultace s veterináři je sice fajn, ale třeba sono někdo řešil ?
Nepochopitelné chování...jak čtu ten váš popis, tak má problémy s vylučováním, asi ho to při tom bolí a není pak schopen vylučovat normálně. Také bych se přimlouvala za pořádné vyšetření, nechci zbytečně plašit, ale FeLV může mít různé projevy, např. i změny na sliznicích (střeva), tvorbu lymfomů...moc kocourkovi (i vám) držím palce, ať to zvládnete.
Máte pravdu, dřív vydával takové dlouhé jako "hmmm" hlubokým tónem, ale teď je to skoro jak kdyby vyštěkl. Myslíte, že by na tom mohlo mít podíl i to špatné krmení RC? Na veterinu teda určitě pojedeme, vypadá to, že to močení je opravdu jen "doprovodné chování" k problémům s vyprazdňováním.
A ještě je podle mě důležité zmínit, že v původním domově chodil kadit tak jednou za dva dny, ale u nás začal víc jíst a chodí každý den, občas i dvakrát (ráno a večer). A také je pravda že většinou se to chování spustí večer, pak to začal dělat i ráno, odpoledne nejméně, nebo snad vůbec. A ráno a večer jsou právě většinou hodiny, kdy se chodí vyprazdňovat.
"nataliepr" a veterináři jste říkala, jak to má kocourek, když chodí kadit nebo jste řešili jen to čurání? Možná bude opravdu prvotní příčina zde a proto se nic závažného s močovým ústrojím nezjistilo. Jestli zato může krmení či ne...netuším, ale spíše bych typla tu nemoc. Naše starší útulkačka, která na FeLV zemřela, s vylučováním problémy neměla, ale dr. o možných problémech v trávicím ústrojí v souvislosti s touto nemocí mluvil. Mladá (taky pozit.na FeLV) mívá občas průjem. Fakt vám nechci nasazovat nějakého nesmyslného brouka do hlavy, jen jsem se samozřejmě o této nemoci snažila něco přečíst na netu... Ale to co píšete mi také nepřipadá v pořádku a jako psychický problém.
Jste hodná, že jste se kocourka s takovouto nemocí ujala
Moc vam dekuji, poresime urcite to vyprazdnovani, ale ty tabletky na zanet dobereme. je nam hrozne lito, ze jsme mu mozna uskodili tou zmenou prostredi, ktera tohle rozjela, ale on byl izolovany od 8 kocek po dobu 2 let, koukal se na ne pres sklenene dvere, zkratka bylo videt jak je smutny, dokonce si s nimi pres ty dvere i hral a myslel ze pobezi za nim. u nas nastala zmena o 100 %, ale asi to na nej bylo moc. snad se nam to podari nejak vyresit, byla by to velka skoda, za mesic jsme si ho tak zamilovali... ani na to nechci myslet.
Jediné, co jsme vypozorovali, že nejvíc vyvádí před tím, než se jde vykadit, pak udělá miniaturní bobanek a je klid. Podruhé ale jde normálně, stejně jako občas začne šílet, ale nic nevykadí.
nataliepr:
Podle těchto příznaků to vypadá, že ho vylučování bolí nebo mu to nejde. popsali jste toto vetovi?
Má kočičák k dispozici i kočičí trávu či šáchor?
Nekrmte jen granulemi. Pomoci na snadnější vylučování by mohla i malá lžičenka lněného oleje /např. do masa či kapsičky zamíchat/.
Ano, maso davame. Nesni ho sice moc, ale treba po jatrech se oblizoval az za usima. A vzdy davame i kapsicky (nejcasteji ty hodne masove miamorky). Kdyz nejhorsi je, ze to neni JEN kdyz jde kadit, vcera potom casto chodil i kdyz bobek udelal. Jenze z vetsiny jo. Ale s vetem jsme tohle neresili, mysleli jsme furt jen na to curani, ale ted uz se na to urcite zeptame.
Jinak jsem se s tema granulema od jeho byvale majitelky dozvedela, ze pry zadne jine nez ty rc nesezere. Mel Acanu, Orijen i TOTW a nic. No stejne jsem si vynutila at nam prinese alespon ty Orijeny na zkousku, zamicham mu to do tech jeho a budu pridavat pak vic a vic.
Travu k dospozici nema, koupim.
nataliepr
napsal(a):
Ano, maso davame. Nesni ho sice moc, ale treba po jatrech se oblizoval az za usima. A vzdy davame i kapsicky (nejcasteji ty hodne masove miamorky). Kdyz nejhorsi je, ze to neni JEN kdyz jde kadit, vcera potom casto chodil i kdyz bobek udelal. Jenze z vetsiny jo. Ale s vetem jsme tohle neresili, mysleli jsme furt jen na to curani, ale ted uz se na to urcite zeptame.
Jinak jsem se s tema granulema od jeho byvale majitelky dozvedela, ze pry zadne jine nez ty rc nesezere. Mel Acanu, Orijen i TOTW a nic. No stejne jsem si vynutila at nam prinese alespon ty Orijeny na zkousku, zamicham mu to do tech jeho a budu pridavat pak vic a vic.
Travu k dospozici nema, koupim.
Jednu dobu jsem dávala RC, kočky nic jiného nechtěly. A pak když jsem zjistila, že kvalita a složení není nejlepší, tak jsem pak pomaličku postupně přimíchávala jiné granule až na ně navykly a postupně jsem RC úplně odbourala. Trvalo to nějakou dobu, to jo, ale jakmile si zvykly na jiné granule, tak od té doby není problém střídat různé značky granulí.
Bejina
napsal(a):
Jednu dobu jsem dávala RC, kočky nic jiného nechtěly. A pak když jsem zjistila, že kvalita a složení není nejlepší, tak jsem pak pomaličku postupně přimíchávala jiné granule až na ně navykly a postupně jsem RC úplně odbourala. Trvalo to nějakou dobu, to jo, ale jakmile si zvykly na jiné granule, tak od té doby není problém střídat různé značky granulí.
Taky se pokusim to takhle udelat, snad se podari. Opravdu ted v jeho stavu potrebuje aspon poradny krmeni, a to jak jsem zjistila RC opravdu neni.
Kdyz nejhorsi je, ze to neni JEN kdyz jde kadit, vcera potom casto chodil i kdyz bobek udelal. Jenze z vetsiny jo. Ale s vetem jsme tohle neresili, mysleli jsme furt jen na to curani, ale ted uz se na to urcite zeptame.
nataliepr:
dle mojí zkušenosti jediný bobík není komplet stolice kočky za den - vždy jich je víc. chce to veta, třeba je kočičák ucpaný, a to může být nebepečné.
nataliepr
napsal(a):
Moc vam dekuji, poresime urcite to vyprazdnovani, ale ty tabletky na zanet dobereme. je nam hrozne lito, ze jsme mu mozna uskodili tou zmenou prostredi, ktera tohle rozjela, ale on byl izolovany od 8 kocek po dobu 2 let, koukal se na ne pres sklenene dvere, zkratka bylo videt jak je smutny, dokonce si s nimi pres ty dvere i hral a myslel ze pobezi za nim. u nas nastala zmena o 100 %, ale asi to na nej bylo moc. snad se nam to podari nejak vyresit, byla by to velka skoda, za mesic jsme si ho tak zamilovali... ani na to nechci myslet.
To si nevyčítejte, určitě je teď jeho život lepší a zajímavější, když nesmutní v izolaci. Nechte kocourka pořádně vyšetřit, kdo ví, třeba je to opravdu jen zácpa nebo třeba bezoáry, které mu to vylučování znesnadňují. V bývalém bydlišti měl ty problémy s kakáním také? Pokud ne a granule RC jedl i tam, tak to jen granulemi asi nebude...ale můžete granule (než se vám podaří jej převést na lepší) prozatím co nejvíc omezit ve prospěch masa a konzerv. Kočičí tráva je dobrá, nebo existují i různé maltózové pasty.
Držím pěsti, ať se zjistí, co kocourka trápí a dejte vědět, jak jste dopadli.
dle mojí zkušenosti jediný bobík není komplet stolice kočky za den - vždy jich je víc. chce to veta, třeba je kočičák ucpaný, a to může být nebepečné.
Ano, to je pravda, u nás taky vždycky těch bobků bylo několik. Jen u kočky, která už ke konci moc nejedla, ta taky třeba vyprodukovala jen jeden. Pokud jí normálně, tak je to málo.
Nee, jeden malinky bobek tam nikdy nema. Chodi vetsinou dvakrat (prave rano a vecer). On celkove ji malo, v puvodnim domove jedl opravdu jak vrabec a chodil vetsinou jen jednou za dva dny. U nas zacal vic jist a taky i vic kadit, vetsinou ale je "poprask" a pak ma jen malinky bobek. Pak prijdu odpoledne, ceka tam poradny bobek a kocourek je v pohode.
Nejhorsi je, ze nechapeme proste, jak je mozne ze uz parkrat vydrzel 2 dny uplne v klidu, coz k problemum mocoveho ustroji moc nejde si myslim.
Zanet dasni nema. No asi ne, i tak vsem dekuji moc za rady, my hlavne celou dobu byli v tom, ze to je psychicky problem a resili jsme to curani po byte. Az diky vam se na to zas divame uplne jinak a nechame udelat kompletni vysetreni, protoze to asi uz psychicky problem nebude. Ten to asi jen cele rozjel. Dekujem teda moc a drzte nam palce!☺️.
Acamar
napsal(a):
Natalie dejte pak vědět, jak se to vyvíjí. Jak mám tu kočičku se stejnou diagnozou, tak mne to samozřejmě hodně zajímá. Palce budu držet určitě
Dam vedet, nebojte. A vam pochopitelne take drzim palce, jsou to nasi milackove nemocni. Jedine, co jim holt pri teto nemoci muzeme doprat je laskyplny domov, ale to je to nejdulezitejsi!
Tak pro ty, ktere nas pripadl zajimal, mam zpravu. Jeli jsme navecer na veterinu, protoze uz mel kocour moc uplne oranzovou, skoro az do hneda, brecel hrozne moc a zacal curat uplne vsude. No vypadal strasne, tak jsme nevahali. A udelali jsme dobre. Vet ho vysetril, udelal ultrazvuk a mel uplne plny mechyr, spatne tam videl ale ma tam hodne sedimetu a mozna nejake kaminky. Nechal si ho tam pres noc, ze mu zavede katetr a musi mechyr proplachnout. Zitra odpo si pro nej mame jet. Zvlastni, ze kdyz tam pred tremi tydny byl, tak mu nic nebylo, psychicke problemy, pak jsme tam vezli jen moc na rozbor a zanet to nebyl a dnes jsme prijeli za pet dvanact. Kocour pry za tri tydny zhubl 60 dkg (ma ted 3 kg), takze se pry boji aby to nebylo nic s ledvinami. No takze skvely, jediny dobry je, ze konecne vime, co mu je. Takze drzte prosim dvojnasobne palecky, budeme to opravdu potrebovat!:(.

Zas jednou "super" veterinář
napsal(a):
Zas jednou "super" veterinář
Taky si myslim, ze doslo k zanedbani. A to nas to jeste bude stat 2x tolik, protoze jsme tam jeli v dobe pohotovosti. Ten pocit, ze mohl byt uz zdravy. Ale je to hrdina, mit tak dlouho bolesti a nedat to na sobe znat, i na te veterine byl tak hodny chlupacek nas❤️.
Chudáček kotík, ten si musel prožít Veterinář...raději bez komentáře, máte možnost chodit jinam? Já už na ty diagnozy "psychický problém" začínám být alergická, používá se to nějak moc často na to, když se lékařům nedaří odhalit příčinu problému
Moc přeji kocourkovi úlevu, brzké a pokud možno plné uzdravení
Acamar
napsal(a):
Chudáček kotík, ten si musel prožít Veterinář...raději bez komentáře, máte možnost chodit jinam? Já už na ty diagnozy "psychický problém" začínám být alergická, používá se to nějak moc často na to, když se lékařům nedaří odhalit příčinu problému
Moc přeji kocourkovi úlevu, brzké a pokud možno plné uzdravení
Bohuzel, je to nejlepsi klinika u nas, nevim proc se to stalo. Dekujeme moc vsem! Vet rikal, ze ho da dokupy, tak by to snad nerikal jen tak. Je to bojovnik
rapotacka11
napsal(a):
Myslíte, že by na tom mohlo mít podíl i to špatné krmení RC?
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Myslím, že podíl mohou mít všechny granule..
Kocourek může být citlivější.
Prostě to chce granule prokládat přirozenou stravou
a to nejsou g. ani kapsy.
To je maso.
Lidi to nechápou...
My mu davali maso...
nataliepr
napsal(a):
Bohuzel, je to nejlepsi klinika u nas, nevim proc se to stalo. Dekujeme moc vsem! Vet rikal, ze ho da dokupy, tak by to snad nerikal jen tak. Je to bojovnik
Tak snad...říkali jste vet i o tom problematickém kakání? Když už je kocourek stejně na veterině. Možná to dělal jen ten plný močák?
Zase napište, jak je malému marodovi...
Tak jsme doma, broucek ma teda katetr, ktery mame otevirat aby mohl curat a proplachovat. Dostali jsme atb a opet Onsior. Ve stredu jdeme na kontrolu, snad to bude dobre, musi ted hodne jist a pit, aby se z toho vylecil. Jedine co nam doktorka rekla bylo, ze to mel z te zmeny a leukemie, proste nejaky bakterialni sediment, nevim nerozumim tomu. Mame limec, tak s nim bojujeme, ale hned se vrhl na jidlo, je jen nastvany, jinak vypada dobre, rozhodne lepe nez v nedeli. :) Dekujeme vsem co na nas mysleli, ani bych necekala jak podpora lidi na internetu dokaze potesit❤️.
joanne.s
napsal(a):
Nataliepr: a co vám řekla na to bolestivé kakání? nebo jste to ani teď neřekla..?
Ono je fakt dobré zdraví a potíže řešit komplexně, říct vše. Ať ti vet sám vyhodnotí, co je důležité a co ne, co příznak je/není.
držím palce - já i kocourek Bedřich
Shodli jsme se, ze to bylo proste tim mocakem, v tu chvili jakoby potreboval oboji, a jak tlacil tak ho bolel ten mechyr. Jinak jakoby to kakani snad bolestive nebylo. Ve stredu se mame jeste domluvit na diete, tak se zeptam cim krmit treba ohledne toho kakani, jelikoz ale spolupracuji s rc, tak asi skoncime s rc urinary:D Hlavne at se nam to nevraci
joanne.s
napsal(a):
Hlavně tekutiny, fakt. Pořídit fontánku, dávat maso, jiné mokré krmení, mléčné výrobky, co jde rozmíchat s vodou.
Urcite, mame i kocici mlicko, tak mu s tim rozmixujem granulky jak pro kotatka:D Ted spinka, ale tak za hodku mu odsroubujeme ten katetr, aby se vycural. Mam z toho celkem strach, ale nejdriv jsem se bala, ze mu ho budu muset vyndavat:O Jen proplachovat NaCl:/ i tak se toho trochu bojim.
To je fajn, že máte kocourka už doma a že vypadá lépe. S tím kakáním - to by teď mělo jít poznat, když má katetr, jestli je kakání OK a bylo to jen močovým měchýřem (zní to logicky, že to tak být mohlo).
Na ty ledviny - někde jsem četla, že ledvinové problémy vyřešili lidé občas u koček jen tím, že prostě nedávali vůbec granule (ani kvalitní), jen mokré - maso, konzervy.
Tak přeji, ať ty procedury zvládáte bez šrámů a kocourkovi je brzy dobře
Acamar
napsal(a):
To je fajn, že máte kocourka už doma a že vypadá lépe. S tím kakáním - to by teď mělo jít poznat, když má katetr, jestli je kakání OK a bylo to jen močovým měchýřem (zní to logicky, že to tak být mohlo).
Na ty ledviny - někde jsem četla, že ledvinové problémy vyřešili lidé občas u koček jen tím, že prostě nedávali vůbec granule (ani kvalitní), jen mokré - maso, konzervy.
Tak přeji, ať ty procedury zvládáte bez šrámů a kocourkovi je brzy dobře
Jo, s tim kakanim uvidime. Uz jsem mu sundala uzaver z katetru, protoze uz chtel curat, tak spokojene sel a i neco vycural. Bojim se trochu toho proplachovani:/. Docela i hodne pije a s chuti k jidlu me tedy prekvapil:D! Ledviny prave ma nasteti v poradku, doktorka teda jen rikala ze ma nepatrne zvyseny mnozstvi (jeden krizek) leukocytu v moci, ale mame ty atb tak snad to nic neni. Hlavne musime hodne krmit, zatim jedno cim, hlavne aby pribral, kdyz tolik zhubl. Nejvetsi strach o nej ale mam v tom ohledu, ze rad vsude skace, no ale jak ma ten krunyr, tak si na to neustale slape. Takze mi uz jednou spadl, kdyz skakal z linky. Snad to tu zitra 5 hodin sam zvladne, no mozna s nim zustanu radeji doma, kocourek je prednejsi nez skola!:D❤️.
Acamar
napsal(a):
Co kocourek, jak se mu daří? Jak jste dopadli na kontrole?
Uz ma sundany katetr, ale podle ultrazvuku tam furt pisek s kaminky je. No nicmene jsme koupili pastu a granulky proti struvitum. V pondeli mame dalsi kontrolu, tak snad se to bude jen lepsit. Navrhovali nam i chir. reseni, ale to bohuzel asi nepripada v uvahu, jelikoz by se z te narkozy uz pravdepodobne neprobral:/ Takze se musime modlit, aby se mu trubice zase neucpala:( Ale jinak vypada spokojene, furt se myje chudacek jak je cely spinavy od toho katetru:D.
Acamar
napsal(a):
Tak už aspoň budete vědět, kdyby něco...ale snad už máte to nejhorší za sebou posílám pohlazení malému bojovníkovi
Doufám, že už nás nic horšího nečeká. Kocourek je teď spokojený, umazlený a konečně se spokojeně rozvalil s námi na gauči. Děkujeme moc a pozdravujte vaše kočičky (kočičku)
Tak se nam to opet vratilo, DEN po tom, co jsme byli na kontrole, ze pry zadne krystalky v moci nema, ultrazvuk nebyl potreba, jediny ze ma furt krev v moci a zanet, takze dalsi atb.Zacal chodit zas mimo zachod a delat ten desivy zvuk (coz uz vime ze je zvuk bolesti, knuceni). Jestli nas ceka katetr na 10 dnu, tak uz fakt nevime, je to silene na psychiku videt ho jak se trapi, o tom proplachovani nemluve. Vet rekl, ze se to asi bude porad vracet, to ma byt s leukemii nonstop na antibiotikach a s vyvodem, ktery si stejne za chvili vykouse? Nejhorsi je, ze opravdu nemame jinou lepsi veterinu kam s nim zajet, tahle ma byt opravdu prestizni (i kdyz me tedy moc nepresvedcili...)
Ale pry je to tedy psychikou, kocici duse je pry dost krehka, shodli se vet i byvala majitelka:) Asi mel do konce zivota zustat sam a izolovany od ostatnich...
Omlouvam se, ale musela jsem se sem vypsat, je toho uz na nas fakt moc kazdy den se klepat, jestli to zas zacne a pak ve finale si vyslechnout to, ze za to muzeme my. Tolik lasky si myslim za cely zivot nemel.:'(.

Nataliepr: je to hrozné jen na to pomyslet... Ale nenastal čas, nechat kocourka v klidu odejít? Při téhle větě jsem se rozplakala, protože takové rozhodnutí musí být strašně těžké. Člověk čeká na "zázrak", ale ten nepřichází. Vidina lepšího kocourkova stavu a zkvalitnění života není. Moc se trápí a trpí, vy se trápíte. Udělali jste nejvíc, co jste mohli a rozhodně nejste vinni vy.
nataliepr
napsal(a):
Tak se nam to opet vratilo, DEN po tom, co jsme byli na kontrole, ze pry zadne krystalky v moci nema, ultrazvuk nebyl potreba, jediny ze ma furt krev v moci a zanet, takze dalsi atb.Zacal chodit zas mimo zachod a delat ten desivy zvuk (coz uz vime ze je zvuk bolesti, knuceni). Jestli nas ceka katetr na 10 dnu, tak uz fakt nevime, je to silene na psychiku videt ho jak se trapi, o tom proplachovani nemluve. Vet rekl, ze se to asi bude porad vracet, to ma byt s leukemii nonstop na antibiotikach a s vyvodem, ktery si stejne za chvili vykouse? Nejhorsi je, ze opravdu nemame jinou lepsi veterinu kam s nim zajet, tahle ma byt opravdu prestizni (i kdyz me tedy moc nepresvedcili...)
Ale pry je to tedy psychikou, kocici duse je pry dost krehka, shodli se vet i byvala majitelka:) Asi mel do konce zivota zustat sam a izolovany od ostatnich...
Omlouvam se, ale musela jsem se sem vypsat, je toho uz na nas fakt moc kazdy den se klepat, jestli to zas zacne a pak ve finale si vyslechnout to, ze za to muzeme my. Tolik lasky si myslim za cely zivot nemel.:'(.
Vše co jste udělali, jste udělali v dobrém úmyslu, aby jste kocourkovi naopak pomohli. Nic si prosím vás nevyčítejte, my všichni tady víme, co jste pro něj udělali a děláte. Nemůžete přece myslet, že by mu bylo v té izolaci líp... to určitě ne.
Nevím co víc napsat, budeme vám nadále všichni držet palce i tlapičky.
Bude-li to pak už neúnosné, také souhlasím s "blazici", jestli by pak nebylo lepší nechat kocourka v klidu odejít... ale vím, že je to strašně těžké... jednou jsem už takové loučení zažila... o to víc s vámi soucítím.
Natalie to je moc smutné, taky se mi chce brečet...chuďátko malé. Určitě si nic nevyčítejte, nemohli jste tušit, jak to dopadne a ani není jisté, že by to takhle nedopadlo tak jako tak...Nevím, co poradit. Asi bych to ještě chvíli zkusila léčit, ten zánět měl delší dobu, možná to chce více času. Jestli to nepůjde, poznáte sami, když se bude moc trápit. My jsme to měli svým způsobem jednodušší, FeLV kočička nevypadala, že by se trápila ani neměla žádný konkrétní problém, jen prostě jedla čím dál méně a slábla, víc a víc pospávala a pak jednoho dne náhlý zlom a museli jsme ji nechat odejít. Je to těžké. Myslím na vás, kéž se to ještě podaří zvrátit a kocourek si ještě bude moct nějaký čas užít nový domov, lásku a péči co se mu konečně dostává
Vsem moc dekuji za hezke zpravy, jste vsichni moc hodni! Nebojte, rozhodne nebudeme kocourka trapit, kdyby byl zdravy (co se tyce felv), tak je to uplne jine, ale takhle ne. Zrovna dneska uz je zase broucek dobry, uvidime, kdyztak ho zitra zase odvezeme. Ale je to zacarovany kruh, neustale na veterinu, coz je stres, leky uz nam nechce jist, ma tri druhy past, ktere uz taky nechce. Nejhorsi je, ze ani nevime jak mu ty nove atb davat, jelikoz mu vubec nevoni a do krku se nam je nepovedlo nacpat, ani tlamicku jsme mu neotevreli (stejne jako z nej vet nevymackl ani kapku moci a on pak uplne pocural celou prepravku - coz znamena, ze nema mocak ucpany). Rano ani nechtel jist, jak uz nam neveri. Ted uz teda zase chut k jidlu ma a na zachod chodi normalne.
Mame stejny nazor s Acamar, pokusime se jeste udelat pro nej co budeme moct, ale trapit ho rozhodne nenechame, nebudeme sobci. Moc vam dekujeme i s Wyattkem (kocourek)
Tady je, broucek. Ma malinkatou hlavicku a ouska, ale obrovsky a hunaty "mainí" ocas. Pravdepodobne krizenec domaci kocky s mainou, i kdyz je droboucky:).

Mufíček krásný... Ach jo, je to na tom světě hrozně nespravedlivé. Kdyby alespoň ta zvířátka neměla taková trápení...
Je opravdu nádherný, škoda, že k němu je život tak krutý. Naštěstí má Vás a zažil opravdovou lásku, to je mnohem víc, než spousta kočiček ve svém životě zažije.
Bude těžké ho nechat odejít, ale až přijde ten čas, kdy mu bude hodně zle, tak netrapte zbytečně dlouho kocourka ani sebe.
Je mi to moc líto.
I já jsem teď celý příběh pročetla. Vím, jak se cítíte. V srpnu loňského roku mi na FeLV odešel dvouletý kocourek. My ale měli jiné problémy, ne s vyprazdňováním.
Přeji hodně síly najít ten správný čas pro jeho odchod. A opravdu Vy si nic nevyčítejte! I kdyby se nemoc rozjela tím stěhováním, dali jste mu plno lásky. Co by to býval měl za život být izolovaný a "hrát" si s ostatními jen přes sklo?
Tak se Vám zas po dlouhé době ozývám. Tentokrát však s velmi špatnou zprávou. Od posledního příspěvku se toho u nás moc nestalo, dobrali jsme atb, testy čisté, další dny zase čůral mimo, začal zase kňučet při tom. V testech zase zánět, takže zase atb, doktor říkal že prý je bude mít půl roku (? nesmysl). Teď jsme je dobrali, změna žádná. Před týdnem v pondělí byl na kontrole, vet mu odebral moč přes břišní stěnu a že ji nechá otestovat až v Německu, že tam zjistí vše (to jsme také moc nepochopili, ale budiž). Dnes přišly výsledky, že má moč úplně čistou, nemá tam jedinou bakterii. Takže verdikt jediný. Leukémie, která začala napadat i střeva.
Wajda je neskutečný bojovník, každý, kdo ho viděl, by do něj nikdy neřekl že je nemocný, on se to snaží skvěle maskovat. Už je ale vidět, že je toho na něj moc, začal se s námi i pomalu loučit (zničeho nic si na mamčino rameno položil hlavičku a packu, jako by ji objímal, nikdy to neudělal). Rozhodli jsme se, že jeho trápení nebudeme protahovat...
Musíme se s ním rozloučit, bude to strašně těžké. Děkujeme všem, opravdu strašně moc. Přeji Vám, abyste nemuseli nic takového zažívat. Je to šílené, i když víte, že se mu uleví a vlastně i vám uleví.
nataliepr
napsal(a):
Tak se Vám zas po dlouhé době ozývám. Tentokrát však s velmi špatnou zprávou. Od posledního příspěvku se toho u nás moc nestalo, dobrali jsme atb, testy čisté, další dny zase čůral mimo, začal zase kňučet při tom. V testech zase zánět, takže zase atb, doktor říkal že prý je bude mít půl roku (? nesmysl). Teď jsme je dobrali, změna žádná. Před týdnem v pondělí byl na kontrole, vet mu odebral moč přes břišní stěnu a že ji nechá otestovat až v Německu, že tam zjistí vše (to jsme také moc nepochopili, ale budiž). Dnes přišly výsledky, že má moč úplně čistou, nemá tam jedinou bakterii. Takže verdikt jediný. Leukémie, která začala napadat i střeva.
Wajda je neskutečný bojovník, každý, kdo ho viděl, by do něj nikdy neřekl že je nemocný, on se to snaží skvěle maskovat. Už je ale vidět, že je toho na něj moc, začal se s námi i pomalu loučit (zničeho nic si na mamčino rameno položil hlavičku a packu, jako by ji objímal, nikdy to neudělal). Rozhodli jsme se, že jeho trápení nebudeme protahovat...
Musíme se s ním rozloučit, bude to strašně těžké. Děkujeme všem, opravdu strašně moc. Přeji Vám, abyste nemuseli nic takového zažívat. Je to šílené, i když víte, že se mu uleví a vlastně i vám uleví.
... přeji vám hodně sil...