cicijenemocny
XXX.XXX.166.173
Včera jsem byla s kocourkem na veterině kvůli rýmé. Teče mu z očíček, má kašel a horečku. Dostal antibiotika a vitamínovou pastu. Má být v teple a hodně pít. Pořád mu otírám očíčka i nosík.
Můžu mu ještě nějak pomoci? Čajem s bylinkami, apod. Máte někdo zkušenost?
Děkuji.
Teplo klid určitě, čajík nevím, kdybyste mu ho měla cpát stříkačkou, jestli by to vyvážilo ten stres z toho. Max zkusit přidat trochu do jídla, jestli by to v tom nepřijal (tím se i zvýší pití). Jestli bydlíte v paneláku, můžete zkusit zvlhčovat vzduch. Případně můžete zkusit něco na podporu imunity (jestli má herpesvirovou infekci, tak můžete zkusit lysin, jinak se hodně používají betaglukanové přípravky) - ale ono stejně trvá, než ty imunitní přípravky začnou působit, je to dlouhodobější záležitost, tak pokud mu to nechcete dávat déle (nebývá jinak nemocný), tak je to možná i zbytečné.
Co jsem ještě četla, tak se kočkám u kašle (např.chlam.infekce) může dávat ACC sirup v nějakém upraveném dávkování, osobní zkušenost ale nemám (nemusela jsem se s tím potýkat) - tak se můžete popídit na netu po podrobnějších info, pokud chcete.