Consejo
XXX.XXX.168.43
Dobrý den. Mám celobílou kočičku od které bych chtěla černého kocourka. Je to možné? Jaké barvy by musel být kocour?
Matka kočky je modrobílá, otec bílý.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Consejo
napsal(a):
Dobrý den. Mám celobílou kočičku od které bych chtěla černého kocourka. Je to možné? Jaké barvy by musel být kocour?
Matka kočky je modrobílá, otec bílý.
Ale tak možné je leccos. Akorát si myslím, že je hodně nepravděpodobné, že by se vám podařilo celočerné zvíře. Černobílý by vám nestačil? Ten by byl jednoduchý.
Alena V.
XXX.XXX.118.1
Bílá barva je zvláštní. Je to takový kabátek, pod kterým se schovává jiná barva. Ani u kočky s PP není jednoduché určit jaká kotata se narodí.
Alena V.
napsal(a):
Bílá barva je zvláštní. Je to takový kabátek, pod kterým se schovává jiná barva. Ani u kočky s PP není jednoduché určit jaká kotata se narodí.
Ale když byla máma kočky modro-bílá, je pravděpodobné, že pod kabátkem bude bílá skvrnitost.
Alena V.
XXX.XXX.118.1
Může a nemusí.
Alena V.
XXX.XXX.118.1
Může a nemusí. Je to 50 na 50.
Consejo
XXX.XXX.168.43
No nejraději bych celočerné zvíře.
Alena V.
napsal(a):
Může a nemusí. Je to 50 na 50.
No, i ten bílý kocour může také nést bílou skvrnitost a v tom případě je pravděpodobnost větší.
Consejo
XXX.XXX.168.43
A otec by musel být celočerný?
Nemusel:)
možností je hodně, ale je otázka co je pravděpodobné.
s celočerným kocourem máte asi největší šanci.
ale jestli ta vaše kočka nese vlohu pro bílou skvrnitost, budou koťata max černo-bílá.
taky může ona i kocour nést vlohu třeba pro tu modrou a tak.
consejo
XXX.XXX.168.43
Mám tedy naději že mi dá celočerného kocoura?
Právě, že celočerného bych nejraději.
consejo
napsal(a):
Mám tedy naději že mi dá celočerného kocoura?
Právě, že celočerného bych nejraději.
Jo, možný je všechno.
co budete dělat s koťaty, když mezi nimi žádný celočerný kocour nebude?
consejo
XXX.XXX.168.43
Ta prodám, pár lidí už by o ně zájem mělo.
Nejsem žádný vrah.
Celočerného kocourka si přeji celý život, jenže posledního mi přejelo auto a ten předtím mi umřel, když sekali louku (asi Vám dojde jak).
A kupovat kotě si nechci nejsou vždy taková jako odchovaná kotata.
consejo
napsal(a):
Ta prodám, pár lidí už by o ně zájem mělo.
Nejsem žádný vrah.
Celočerného kocourka si přeji celý život, jenže posledního mi přejelo auto a ten předtím mi umřel, když sekali louku (asi Vám dojde jak).
A kupovat kotě si nechci nejsou vždy taková jako odchovaná kotata.
Ale no tak. Útulky jsou plné celočerných koťat včetně těch velmi přítulných a tulivých. Celočerné kočky se totiž umísťují ze všech barev nejhůř.
consejo
XXX.XXX.168.43
No právě že to je jako ty kupovaný, já bych si ho chtěla vychovat.
V útulku v mém okolí jsem ale žádného nenašla.
napsal(a):
Ale no tak. Útulky jsou plné celočerných koťat včetně těch velmi přítulných a tulivých. Celočerné kočky se totiž umísťují ze všech barev nejhůř.
Opravdu?A proč?Mě se celočerné kočky líbí.To nějak nechápu...
Jinak já měla před 30ti lety britskou bílou s modrýma očima, chodila ven a léta na ní před barákem čekal britský černý se žlutýma očima(od sousedů) a oni spolu chodily snad 15 let.taky jsem jí 3x rodila a vždy měla bílá koťata s modrýma očima nebo jedno oko modré, druhé žluté.Jen jedno kotě bylo černobílé..Ta moje britka se dožila 22 let.A její syn ještě žije
Janae
XXX.XXX.197.12
Mamka měla bílou peršanku se žlutýma očima, kočka se dožila 18let a až do posledního roku rodila dvakrát spíš třikrát do roka koťata (teď čekám, že dostanu čočku, ale bylo to v letech, kdy se kočky zas až tolik neřešily a mamky kočka měla nadstandardní péči a dožila se požehnaného věku). Otec koťat byl většinou černý kocour od sousedů.
Většinou tak jedna třetina koťat byla bílá s černým flíčkem na hlavě, ten časem zmizel( pod bílou barvou byla schovaná černá), část z nich mělo jedno oko nebo obě oči modré
dost koťat bylo želvovinových
část šedá
občas se vyskytla rezatá a mourovatá
černé kotě se za ty roky povedl snad jen jednou a to se narodil jako zvláštně odstínovaný, zadní část těla šedou a hlavu měl černou, přechod mezi barvama byl pozvolný. Vyrostl z něj uhlově černý kocour.
Mám pocit, že v našem případě měla bílá barva jakous tendenci překrývat hlavně barvu černou (viz černé flíčky na hlavě u novorozených koťat), proto se celočerná klasika snad nikdy nepovedla.
Consejo
XXX.XXX.168.43
No, doufám, že se mi podaří sehnat celočerného kocoura.
mám Mainskou mývalí kočku, a v mém okolí (Jižní Čechy) jsem žádněho nenašla