modrykocour
XXX.XXX.161.51
Dobrý den,
ráda bych radu, má-li někdo podobnou zkušenost... V důsledku stěhování jsem byla se svým 1.5 letým kastrovaným kocourem u rodičů, kteří mají také kočku, téměř 10ti letou, kastrovanou. I když jsme kočky drželi odděleně, občas se stalo, že můj kocour vyběhl a chtěl se "bavit" s kočkou rodičů. Po cca 4 dne, při jednom z jeho "útěků" mimo jemu vyhrazený prostor na něho kočka rodičů zaútočila, což nám nepřišlo nijak dovné...následně však zaútočila i na mě, zřejmě si spojila dohromady, že jsem kocoura přivedla já, cítila ho ze mě... od té doby jsem u rodičů nebyla (cca 14 dnů) v obavě, aby se útok neopakoval... Teď jsem zvaná na nedělní oběd a opravdu váhám... Do onoho incidentu byla kočka rodičů velmi milá, mazlivá, projevovala radost nad mými příchody...
A to jedete zase s tím kocourem?Já se kočce nedivím.Byla vystresovaná cizím kocourem na svém území...moje kočka mě taky neměla ráda, když jsem přijela z veteriny a cítila jenom ten pach(byla dlouho nemocná a na veterině byla jako doma)tak na mě syčela taky...ale jinak by za mě snad dýchala, jak mě miluje
myslím, že kdybych teď přivedla domů novou kočku, tak se z ní zase stane saň, jako když jsem si přivezla kocoura...to taky trvalo cca 14 dní, než si zvykla.
modrykocour
XXX.XXX.161.51
Nene, už jsme přestěhovaní, kocour zůstane doma, jedu sama
Jen s tímto nemám žádné zkušenosti a nevím, jak dlouho ta averze může kočku "držet"...nebo zda jsem se rovnou nezapsala na její černou listinu :-/.
Janae
XXX.XXX.197.12
Spíš byla ve stresu, plná adrenalinu, a zaútočila by i na svoje majitele, s vámi to nemá nic společného.
A i kdyby z vás cítila kocoura, tak na ni prostě nebudete sahat a ono se na vás vykašle, nebude utočit z poza rohu.
modrykocour
XXX.XXX.161.51
To ano...poškrabala i otce, když ji chtěl "usměrňovat". V životě by mě nenapadlo, že z toho našeho malého prcka (perská exotická) se může vyklubat taková dračice...
Janae
XXX.XXX.197.12
modrykocour
napsal(a):
To ano...poškrabala i otce, když ji chtěl "usměrňovat". V životě by mě nenapadlo, že z toho našeho malého prcka (perská exotická) se může vyklubat taková dračice...
Právě naopak, nejvíc mě vždy zeškrábou Peršanky, jak ve hře tak ve vzteku. Jak jsou takové zpomalené, tak jsem já i kočky kolikrát překvapený jak rychle a hluboko dokážou škrábnout.
modrykocour
XXX.XXX.161.51
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak to tedy koukám. Tak jako si nedovedu představit, že by na mě vrčel vlastní pes, nedovedu si představit, že by moje kočky na někoho, natož na mě syčely a útočily. ( Kočka domácí venkovní 11 let kočka kastrovaná,2 letý kocour kastrovaný ).
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Tak to tedy koukám. Tak jako si nedovedu představit, že by na mě vrčel vlastní pes, nedovedu si představit, že by moje kočky na někoho, natož na mě syčely a útočily. ( Kočka domácí venkovní 11 let kočka kastrovaná,2 letý kocour kastrovaný ).
Jsou takoví jedinci. Pokud máte kočku od kotěte, velmi pravděpodobně bude hodná a na svého "páníčka" nebude útočit. Ale jsou i kočky - labilky a ty fakt útočí na kdeco a kdekoho. Viděla jsem to v jednom depozitu - kočka, k níž se nedalo ani přiblížit - už by člověk schytal ránu!
Při dobré socializaci by se to ale stávat nemělo, to je fakt. A pokud není nějaký zdravotní problém - to také můžou začít být nevyzpytatelné...
Svatá pravda. Dokud jsme měli kočky odchované od koťat, tak by mě v životě nenapadlo, že s kočkami mohou být nějaké zde popisované problémy (krom zdravotních, způsobených životem venku). Až předposlední dva kocouři mě přesvědčili, že to co se zde píše o problematických kočkách, je pravda a že to nemusí být vinou jejich momentálního chovatele. Přesto ale byli oba prima a měli jsme je rádi. Teď máme zase “samosvojence“ (našel si nás) a je to neskutečně pohodové zvíře, takovej skoropes.