Jak dlouho hladovění před kastrací kocoura?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2017 15:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Rozhodla jsem se ještě založit nové téma, ať se to nemíchá v tom původním. Dr. mi řekla, že kocour má hladovět od dnešního odpoledne, nemá dostat nic než vodu. Na řadu by přišel někdy zítra dopol. Neupřesnila ale v kolik hod, a já se jí nemůžu dovolat. Jak jste to měli vy ostatní prosím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2017 15:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Minimální doba hladovky, jakou mi kdy sdělil nějaký vet, byla 12 hodin, voda bez omezení.

20.2.2017 16:13
Acamar

XXX.XXX.29.135

U nás byl pokyn dát ještě kočce večeři, druhý den už nic. Na kastraci šla kolem poledne.

20.2.2017 16:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Díky moc za reakce. Obzvlášť v případě "Acamar" je tedy vidět velký rozdíl v požadavcích vetů - beru v potaz jak odlišná je kastrace kočky a kocoura. Nemíním malému cpát bohatou večeři, ale připadá mi to prostě jako dlouhá doba - možná už odteď hladovět - do zítřejšího dopoledne až poledne. Srovnání s lidskými "malými" zákroky - často stačí právě to 12hodinové hladovění. Tak nevím...

20.2.2017 16:22
Acamar

XXX.XXX.29.135

Taky mi to přišlo docela dlouho, tak jsem ještě před tím, než jsem šla spát, dala mladé aspoň takový ten tekutý snack a sebrala granule až tou dobou. Takže to bylo něco kolem 14 hodin hladovky odhadem. Zvracely stejně všechny kočky a to ta první před lety měla hladovku snad celodenní.

20.2.2017 17:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Acamar napsal(a):
Taky mi to přišlo docela dlouho, tak jsem ještě před tím, než jsem šla spát, dala mladé aspoň takový ten tekutý snack a sebrala granule až tou dobou. Takže to bylo něco kolem 14 hodin hladovky odhadem. Zvracely stejně všechny kočky a to ta první před lety měla hladovku snad celodenní.

Jejda, fakt Ti zvracely? To já s tím nějak nepočítám - ale možná jsem přílišná optimistka. Ale přece jen kocouří kastrace je mnohem banálnější...
Jinak mě nějak nenapadlo to, že mám dva kolegy veterináře , pravda praxi už nedělají, nicméně jsem jim oběma nezávisle volala. Shodli se - dát poslední jídlo kolem 18.hod večer.

jolyha

20.2.2017 17:08
jolyha

XXX.XXX.229.101

fikovnice napsal(a):
Jejda, fakt Ti zvracely? To já s tím nějak nepočítám - ale možná jsem přílišná optimistka. Ale přece jen kocouří kastrace je mnohem banálnější...
Jinak mě nějak nenapadlo to, že mám dva kolegy veterináře , pravda praxi už nedělají, nicméně jsem jim oběma nezávisle volala. Shodli se - dát poslední jídlo kolem 18.hod večer.

Dle veterinářů - 12 - 24 hodin, každý trochu jiný názor. Je fakt, že jsme vždy dodržovali minimum těch 12 hod - ať kočka či kocour - a nikdy nám nikdo nezvracel, vše bylo ok. Vodu odebrat cca 6 hodin před zákrokem - pak už fakt nic.

20.2.2017 17:11
fikovnice

XXX.XXX.30.49

jolyha napsal(a):
Dle veterinářů - 12 - 24 hodin, každý trochu jiný názor. Je fakt, že jsme vždy dodržovali minimum těch 12 hod - ať kočka či kocour - a nikdy nám nikdo nezvracel, vše bylo ok. Vodu odebrat cca 6 hodin před zákrokem - pak už fakt nic.

Děkuji za Vaše zkuenosti. Nicméně ty názory se fakt tak liší! Na mé opakované dotazy stran vody - tu prý ponechat naprosto ad libitum - až do doby než jej dovezu na veterinu. To aby se v tom čert vyznal...

20.2.2017 17:13
Machyska

XXX.XXX.252.23

U nás byl pokyn od veterináře - poslední jídlo do šesti večer, a pak už jen vodu bez omezení - dopoledne byl zákrok.

Já jsem dala půl kapsičky, jak byly kočky zvyklé v 17:00 a pak už nic. Žádná kočička mi nikdy nezvracela, ale u nás je ještě zajištěna pooperační péče, tak dostáváme kočičku do domácího ošetření až odpoledne.

20.2.2017 17:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
U nás byl pokyn od veterináře - poslední jídlo do šesti večer, a pak už jen vodu bez omezení - dopoledne byl zákrok.

Já jsem dala půl kapsičky, jak byly kočky zvyklé v 17:00 a pak už nic. Žádná kočička mi nikdy nezvracela, ale u nás je ještě zajištěna pooperační péče, tak dostáváme kočičku do domácího ošetření až odpoledne.

Také moc děkuji za zkušenost!
Kocour max. v 18h tedy dostane poslední jídlo.

20.2.2017 17:32
Machyska

XXX.XXX.252.23

Přeji bezproblémový zákrok, ale u kocourků je to opravdu v pohodě. Druhý den ani neví, že se něco dělo, jen opatrně se sbližováním kocourků po zákroku. Nedávej je hned k sobě, pokud je to možné, ale nech mladého vyčichnout a pořádně probrat, v jiné místnosti.

Kastrovala jsem dva kocourky a tři kočičky, tak mohu srovnávat.

20.2.2017 17:55
Acamar

XXX.XXX.29.135

fikovnice napsal(a):

Jo, všechny tři ale žádná hrůza, jednou si blinkly, ta s rozjetou FeLV asi 3x, ale ona měla více léků při zákroku, trhali jí i zuby.
Tak ať to v pohodě zvládnete.

20.2.2017 18:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.113

Já nechávala bez jídla těch 12 hod.
Nedala jsem granule, jen maso, kapsičku, vodu.
- tak ať to dobře všichni zvládnete .

21.2.2017 13:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Děkuji moc všem za příspěvky.
Holky - malý je právě na zákroku, resp. už brzy pro něj mám jet, jak já se o něj bojím! Dr. řekla, že jej ještě proklepne v anestézii - jak byl tehdy záhadně několik dní ochrnutý. Při jeho divokosti já to tehdy uzavřela, že někde blbě skočil nebo tak něco...

21.2.2017 13:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jinak, kdybych tu neměla od včera pomoc, tak se asi kastrace nekonala. Nešlo jej ráno chytit. Mám polámanou přepravku - při tlaku na dvířka zevnitř je kocour schopen je vyvrátit. Už jsme jej měli lapeného, jenže můj doprovod (příbuzná) právě ta dvířka držela nedostatečnou silou, takže na první pokus se vysmekl. No a pak už to byl "porod", lákání hlavně na hračky, nicméně malý už samozřejmě chápal, že jde o lest, čas ubíhal, mně tekly nervy... Sama bych to nezvládla.

21.2.2017 18:46
Machyska

XXX.XXX.252.23

Tak co malý, je všechno v pořádku?

23.2.2017 15:52
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Machyska napsal(a):
Tak co malý, je všechno v pořádku?

Stran kastrace ano, jinak se ale vyskytl problém, který jsem už několika z vás napsala, tak Ti to také písnu do SZ.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík