Šiskova

XXX.XXX.194.155
Přemýšlím, zda k naší 2-leté bengálce pořídit druhou stejně akční, ale koťátko. Jestli by si vyhrály, jestli by nám nezničily svými hrami nábytek... máme velký dům, na jaře přibude venkovní voliera.
Naše kočka je taková, že když ji naštveme, dá to najevo. Načůrá nám na peřinu a má to za vyřešené. Ne často, ale zatím takto řešila urážku své kočičí osoby. Nemám pocit, že by byla sama smutná. Je akční a tak jestli k ní pořídit druhého akčňáka, že by byly tým. Ale zase se bojím, aby se z nich nestal gang, co nám bude určovat pravidla.
Šiskova

XXX.XXX.3.20
Ještě dodám, že mám teď možnost kotě rezervovat. Za normálních okolností bych o něj velmi stála. Ale takto zvažuju pro a proti. Jezdíme na dva víkendy v měsíci pryč, kočku budeme nechávat doma. Tak fakt nevím, co je lepší? Nedokážu si na to udělat konečný názor, zda jednu nebo dvě. Budu ráda za vaše rady.
..kocour ragdoll, příchod druhé kočky jen přivítal, přestal mňoukat že chce ven a celkově se zklidnil, sice první večer a část druhého dne prosyčel, když přišla, ale pak úplně v pohodě, když pak neplánovaně přišla třetí kočka - nalezenec, hůře to nesla kočka ragdolka než on, ale za čtyři dny byla v pohodě a teď si hrají oba s nově příchozí jako koťata,...za mně ano, ale oni se nemstí čůráním do peřin a občas když to večer rozbalí, je jim byt malý, dvě řádící bengálky si dost dobře nedokážu představit, ale zase by se vyřádily spolu...
Šiskova
napsal(a):
Přemýšlím, zda k naší 2-leté bengálce pořídit druhou stejně akční, ale koťátko. Jestli by si vyhrály, jestli by nám nezničily svými hrami nábytek... máme velký dům, na jaře přibude venkovní voliera.
Naše kočka je taková, že když ji naštveme, dá to najevo. Načůrá nám na peřinu a má to za vyřešené. Ne často, ale zatím takto řešila urážku své kočičí osoby. Nemám pocit, že by byla sama smutná. Je akční a tak jestli k ní pořídit druhého akčňáka, že by byly tým. Ale zase se bojím, aby se z nich nestal gang, co nám bude určovat pravidla.
Jak bude vaše kočka reagovat na přírůstek, to vám tady nikdo neřekne. Každá kočka je ojedinělá a každá má jinou reakci.
Vzhledem k tomu, pokud jezdíte na víkendy pryč, bylo by dvěma kočkám určitě líp, než jedné samotné. Já mám doma tři kočky a snáší se skvěle, ale všechny jsou spíše klidnější plemena. V každém případě si už neumím už představit, že bychom měli pouze jednu kočku. Jedna z nich je starší a vyžaduje spíše klid, tak ty dvě mladší si vyhrají spolu.
Samozřejmě může být riziko, že vaše kočka kotě nepřijme, ale s tímto rizikem jsme si pořizovali další přírůstky v podstatě všichni.
Bývá to tak, že čím později přírůstek pořídíte, tím hůř se s tím kočka srovnává. Vaše má dva roky, tak by to mohla zvládnout. Naše rok a půlletá britka našeho kocourka přijala velmi dobře, ale druhé naší kočičce, která má už 6 let, té to trvalo mnohem déle. Takže čím dřív přírůstek pořídíte, tím lépe, alespoň u nás to tak bylo.
A kolovaly tu rady, že je dobré ke kočičce pořídit raději kocourka, že se spíše skamarádí než dvě kočky, ale zase je to o tom, jaké se sejdou povahy...
Z vlastní zkušenosti vím, že dvě kočky jsou lepší než jedna a šla bych také do kocourka.
Nikdy jsem o kocourkovi neuvažovala, až do doby, něž jsem se do jednoho koťátka kocourka zamilovala na první pohled. Hned jsem si pro něj jela. Nikdy jsem toho rozhodnutí nelitovala, jsou to úžasní mazlíčci. Už mám kluky dva a dvě holčičky .
Samozřejmě riziko nepřijetí existuje vždy, ale jelikož je kočička hodně mladá, tak se to s velkou pravděpodobností podaří.
Šiskova
napsal(a):
To, že si vezmete k bengálce další akční kočku je dobrý rozhodnutí.Doporučovala bych orientálku, Ocicat apod.Mám sama doma orientálního kocoura a kočku Ocicat, což je hodně podobné plemeno bengálské.Oba jsou akční a když spolu řádí, je to lepší, než televize.Kocourek je ale mazlivější, oba jsou hrozně ukecaní
U nás trvalo seznámení 14 dní ale to jsem se fakt bála, že naše kočka, nového kocourka zabije, jak na něj byla zlá.Ale potom nastal zlom a už spali spolu v jednom klubku a láska největšíTakže raději počítejte s tím, že ze začátku se mít moc rádi nebudou, chce to čas...
Gang se z nich nestane, pravidla vždycky určujete vy