Kocour značkuje po kastraci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kococourin

2.3.2017 09:04
Kococourin

XXX.XXX.96.60

Ahoj,
máme trošku problém.. Doma máme skoro tří letýho kocoura, kterého jsme dali vykastrovat asi v 9měsících, když začal dělat první značky. Rok byl klid, ale pak začal sem tam značkovat, ale to bylo většinou v pohodě, protože to odnesl nábytek a z toho to šlo hezky pryč, jenže nyní začal značkovat ve velké míře třeba i 5 značek za den - zdi, prádlo, nábytek. Většinou ho při tom někdo viděl, a bratr ho jednou okřiknul a on začal divně kňourata. Vůbec nám nejde do hlavy, jak je to možné, že takto začal.. Když jsme to probírali s veterinářem, jak je možné, že začal takto značkovat, tak nám to nebyl schopen vysvětlit a jen nam doporučil něco na odstranění značek, takže rady jsme se nedočkali žádné. Snad tu bude nějaký zkušený člověk, který bude vědět, co za toto značkovací chování může.
Předem díky za odpovědi :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2017 09:30

Značkování = stres

stres může vyvolat nějaká změna, a to jak vnější tak vnitřní (neboli nemoc, bolest).

může (?) cítit kočku v říji, může slyšet pářící se kočičáky či rvoucí se kocoury (o tu nějakou kočku)

a byť kastrován, mohlo na něj i bez vnějších signálů prostě "přijít jaro" (pokud je čistě byťák, může mít "puzení" jít hledat kočku v říji, nemůže - stres...)

těch může je nespočet, případnou zdravotní příčinu musíš řešit s vetem, o jakýchkoliv změnách musíš vědět ty a s voláním přírody asi neuděláš nic...(jestli tady má někdo zkušenost s bachovkami či něčím jiným...?)

rada důsledně odstraňovat pach značek je zásadní a nezbytná.

2.3.2017 12:52
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Značkování = stres

stres může vyvolat nějaká změna, a to jak vnější tak vnitřní (neboli nemoc, bolest).

může (?) cítit kočku v říji, může slyšet pářící se kočičáky či rvoucí se kocoury (o tu nějakou kočku)

a byť kastrován, mohlo na něj i bez vnějších signálů prostě "přijít jaro" (pokud je čistě byťák, může mít "puzení" jít hledat kočku v říji, nemůže - stres...)

těch může je nespočet, případnou zdravotní příčinu musíš řešit s vetem, o jakýchkoliv změnách musíš vědět ty a s voláním přírody asi neuděláš nic...(jestli tady má někdo zkušenost s bachovkami či něčím jiným...?)

rada důsledně odstraňovat pach značek je zásadní a nezbytná.

No, důsledně odstraňovat značkování ze zdi...to je skoro nemožné..Vlastní zkušenost.Jinak kococorinovi vůbec nezávidím.Mě se to teď stalo jednou (kocour vykastrován před 6ti lety)a to tehdy, kdy jsem mu stříhala drápky a on to tak nerad..a vypustil na mě takový smrad, že jsem se musela jít převléknout a umýt. Nevím jestli to bylo značkování nebo žlázky u zadečku.Taky je to pro mně záhada.Uvidím u dalšího stříhání drápků, jestli se zase tak zachová, tak se normálně brání smrademsmajlík

2.3.2017 13:14

"No, důsledně odstraňovat značkování ze zdi...to je skoro nemožné"
ze zdi to možné je a jde to naopak dobře, pokud máš dobré "stříkátko", ale z takového lina ani za boha

2.3.2017 15:37
Machyska

XXX.XXX.252.23

Jaký přípravek je na odstranění značek dobrý? Nemám s tím moc zkušenost a cizí kocour mi značkuje v zimní zahradě, tak abych použila něco ověřeného a nemusela tápat a zkoušet.

3.3.2017 06:51

Používám subio, a odpoledne přidám druhý co mám doma a teď si nepamatuju název (přišlo to chlapovi něco jako reklamní předmět)

ha, fčil jsem to našla na netu : http://ovoshop.cz/produkt/detail/bytove-doplnky-8963/cmelackuv-odpachovac-3741

Jinak se chystám vyzkoušet (neboli zatím nemůžu s referencemi sloužit) toto (či něco podobného z těchto stránek):
https://www.labet.cz/tropiclean-carpet-and-all-odstranovac-zapachu-a-skvrn-946-ml-p43223/?cid=3704

a možná i toto na odpuzení :
https://www.labet.cz/menforsan-repelent-proti-znackovani-moci-pro-psy-a-kocky-500-ml-p86675/?cid=234.

3.3.2017 10:16
Janaaa

XXX.XXX.226.2

"No, důsledně odstraňovat značkování ze zdi...to je skoro nemožné"
ze zdi to možné je a jde to naopak dobře, pokud máš dobré "stříkátko", ale z takového lina ani za boha

Takového lina ani za boha?Tomu nerozumím.Pokud si nechci porušit barvu na zdi, tak je to skoro nemožné

3.3.2017 10:42

"Takového lina ani za boha?Tomu nerozumím"
čemu? že v linu se ten pach drží a drží a drží?

"Pokud si nechci porušit barvu na zdi, tak je to skoro nemožné"
pach odstraníš postříkáním dotyčného místa, to ti barvu nepoškodí (dle přípravku).

3.3.2017 10:52
Janaaa

XXX.XXX.226.2

"Takového lina ani za boha?Tomu nerozumím"
čemu? že v linu se ten pach drží a drží a drží?

"Pokud si nechci porušit barvu na zdi, tak je to skoro nemožné"
pach odstraníš postříkáním dotyčného místa, to ti barvu nepoškodí (dle přípravku).

Jó z lina?Teď jsem to pochopila.Slovo lino už jsem dlouho neslyšelasmajlík

3.3.2017 17:28
Machyska

XXX.XXX.252.23

Používám subio, a odpoledne přidám druhý co mám doma a teď si nepamatuju název (přišlo to chlapovi něco jako reklamní předmět)

ha, fčil jsem to našla na netu : http://ovoshop.cz/produkt/detail/bytove-doplnky-8963/cmelackuv-odpachovac-3741

Jinak se chystám vyzkoušet (neboli zatím nemůžu s referencemi sloužit) toto (či něco podobného z těchto stránek):
https://www.labet.cz/tropiclean-carpet-and-all-odstranovac-zapachu-a-skvrn-946-ml-p43223/?cid=3704

a možná i toto na odpuzení :
https://www.labet.cz/menforsan-repelent-proti-znackovani-moci-pro-psy-a-kocky-500-ml-p86675/?cid=234.

Děkuji, určitě některý objednám.

7.3.2017 17:32
lavacca

XXX.XXX.218.25

Skvěle odstraňuje zápach i obyčejný ocet. ;).

7.3.2017 18:50
conie

XXX.XXX.206.202

Mám 9 letého zrzka, vykastrovaný v 10 měsících (jednou zaznačkoval v domě a šel). Značkuje nadále, jen to skoro nepáchne, ale přesně víme, proč - jakmile je "něco jinak" - přestěhovaný nábytek, nové štěně do domácnosti, stavební úpravy nebo včas nevyčištěné kočičí WC. Prostě nás cvičí. Někdy už předem víme, že to zase udělá - malovali jsme, posouvali a přikrývali nábytek. Jinak je to naše zlatíčko, mazel, velmi komunikativní, miluje lidi, kočky i psy. Na omytí a případně na zdi na ostříkání používám Sanytol a spokojenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík