Úraz hlavy, zlomená horní čelist

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2017 14:38
xichtka

XXX.XXX.117.93

Zdravím, ráda bych se zeptala, zda jste někdo řešili takový či podobný úraz u kočky. Moje menší a nešikovná spadla pravděpodobně z klavíru (podle umístění krvavých fleků), noční diagnóza na pohotovosti vykloubená spodní čelist. Pracuji na veterině, ráno poté jsme mnohokrát rentgenovali znovu, ze všech možných úhlů, vykloubení jsme nepotvrdili, ale má zlomenou horní čelist, levý špičák cca o půl centimetrů výš než pravý. Žádné otevřené zranění. Náš chirurg/ortoped velmi vhodně na dovolené, vrací se po víkendu, budeme řešit zda a co dál, ale nepřijde mi úplně pravděpodobné, že by s tím něco vůbec šlo. Kočka pšíká, nemůže dovřít tlamu, ale jinak se chová úplně normálně, hraje si, prudí, loví, žere (dostává měkké, ale už slovila i tvrdý chleba pro koně a nezdálo se, že by jí činil problémy...), dostává ale léky proti bolesti. S takovým úrazem jsem se v práci zatím nepotkala, máte někdo zkušenost? Jak a jestli může kočka s takovou deformitou fungovat, co to s sebou nese za problémy z dlouhodobého hlediska?

Přidejte reakci

Přidat smajlík