2 kotata - mensi pritulnost?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucka21

12.3.2017 12:29
Lucka21

XXX.XXX.156.160

Dobry den, zvazujeme s pritelem koupi kotatka/ 2 kotatek. Chceme pritulne modrooke plemeno ragdoll a obavame se, ze kdyz koupime dve tak se sice zabavi mezi sebou ale uz budou "smecka" a pomazlit se neprijdou a celkove s nimi bude manipulace tezsi. Mame nazorny priklad v okoli - tam kde maji dve a vice kocek tak jsou zvirata hlavne pospolu, pohladit se nenechaji, natoz zvednout atd..i kdyz se jim lide odmala hodne venovali. U tchyne zase vidime jak je na ni jediny kocourek hodne zavisly a to se nam moc libi. Je mozne, ze ve dvou si k nam nevytvori tak silne pouto? Vime, ze je to individualni, ale ma-li tady nekdo napr. dva ragdolli kocourky, chci se zeptat zda spolecnym zivotem ztraci zajem o cloveka nebo i tak potvrzuji ragdolli znaky - pronasledovani jako pejsek, milujici hlazeni, zvedani atd. Samozrejme bychom kupovali pouze s PP. Dekuji za odpovedi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2017 13:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

"tam kde maji dve a vice kocek tak jsou zvirata hlavne pospolu, pohladit se nenechaji, natoz zvednout atd"
mám dvě a více koček...a mám malý klín a malou náruč a málo rukou a málo času, abych jim mohla dát tu pozornost, co by rádi

aktuálně 2 koťata, krásně spolu řádí, a zrovna dneska jsem si oddychla, když Mates konečně usnul a přestal si vyřvávat pobyt v náruči ...a vedle mě spí na židli nafučený Tomík (ten je dospělec), který se mi nemohl uložit na hrudi s packami kolem krku, protože už bylo obsazeno

takže ano, je to individuální a mazlové se budou mazlit, i když jich bude víc. A kotěti hru s druhým kotětem člověk plnohodnotně nenahradí, si myslím...

12.3.2017 14:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

Moje zkušenost.
Už nikdy jedno kotě !
Přítulnost naprosto úžasná, na jména se naučily bezpečně a rychle.
Mají nádherné dětství. Jejich radovánky neskutečně obohacují život.
Vám i jim.
Obě byly přítulné, jedna ještě víc. Manžel po operaci srdce - lehávala mu na
hrudi - oba si to užívali - on tedy maximálně.
Kočičky o sebe pečovaly, vzájemně si čistily ouška, nikdy neměly problém,
Byly si oporou i na dvoře, když se objevil cizí kocour.
Poznala byste to později a řídila kotě dodatečně.
Bývají s tím problémy.
Opravdu i dvě kočky v rodině dokáží být závislé na lidech "až to není hezké".
Z toho opravdu obavy mít nemusíte.
Klidně může být jedna drahá, druhá obyčejná, ale stejný věk.

12.3.2017 14:44
Bejina

XXX.XXX.112.69

Je to hlavně o povaze těch koťat. Ragdollové jsou známí svou přítulností, tak tam bych se až tak nebála. Navíc pokud budou ty vaše koťátka s PP, typuji, že budou spíše byťáci, tak o to větší bude jejich přítulnost k vám.
Ono dost záleží i na plemeni. My měli sestřičky- britské modré, ty k nám až tak nepřilnuly, protože navíc nebyly od chovatelů ani vymazlené... ale britky jsou všeobecně známé, že bývají méně přítulné než třeba ragdollové. Nyní máme kocourka MCO, který byl od chovatelů hodně vymazlený a i když má v naší domácnosti parťáka k hraní, stejně nás upřednostňuje.

Jedno ale vím, už nikdy bych nechtěla v domácnosti pouze jednu kočku, vždycky dvě a více. Sama mám tři kočky a jsem spokojená.

Pokud vaše koťátka budou mít možnost vyrůstat spolu, budou mít to nejkrásnější dětství, jaké můžou mít.

12.3.2017 16:10
Machyska

XXX.XXX.252.23

Určitě dvě koťata najednou.

Nejvíce, dle mého uvážení, záleží na výběru chovatelské stanice, pokud jsou koťátka zvyklá na mazlení od miminek a rodiče mají kontaktní povahu, tak nevěřím, že nebudou mazlíci. Vyblbnou se spolu a pomazlit se přijdou za člověkem.

Mám čtyři kočičky a největší mazel je ten nejmladší, co se narodil doma v šuplíku , ale pomazlit se chodí všichni čtyři.

Lucka21

12.3.2017 16:40
Lucka21

XXX.XXX.156.160

Moc dekujeme za nazory a zkusenosti. Dame domov dvema. Ujistili jste nas, ze to za to stoji.

12.3.2017 17:23
Bejina

XXX.XXX.112.69

Lucka21 napsal(a):
Moc dekujeme za nazory a zkusenosti. Dame domov dvema. Ujistili jste nas, ze to za to stoji.

Hawaii

12.3.2017 18:21
Hawaii

XXX.XXX.156.160

A co byste poradili nám? Před dvěma lety jsme z nedalekého dvora zachránili 3kotata, bohužel přežila jen dvě. Pohrávala si tam s nimi šíleným způsobem parta kluků z menšiny a koťatům strach z lidí zůstal. Boji se ven, takže nám už zůstali jen uvnitř, nechali jsme je vykastrovat a ještě jako malí se občas nechali výjimečně provázkem přesvědčit ke hře. Jak rostou, už zůstávaji na oblíbených místech a přicházejí jen na jídlo. O pohlazení nestojí, i jejich matka byla silene plachá. Rádi bychom si pořídili také mazlíka, ale máme strach, aby tato nedůvěřivá zvířata vetřelce přijala, případně zda by i jemu nemohla svým chováním vnuknout myšlenku na oprávněné obavy z lidí. Aby se k nim jednoduše nepřidal další spojenec. Hrát si s ním asi nebudou, sami si take nehrají. Uživili bychom i čtyři, ale mě strach z těch vztahu.

12.3.2017 18:55
lavacca

XXX.XXX.218.25

Hawaii napsal(a):
A co byste poradili nám? Před dvěma lety jsme z nedalekého dvora zachránili 3kotata, bohužel přežila jen dvě. Pohrávala si tam s nimi šíleným způsobem parta kluků z menšiny a koťatům strach z lidí zůstal. Boji se ven, takže nám už zůstali jen uvnitř, nechali jsme je vykastrovat a ještě jako malí se občas nechali výjimečně provázkem přesvědčit ke hře. Jak rostou, už zůstávaji na oblíbených místech a přicházejí jen na jídlo. O pohlazení nestojí, i jejich matka byla silene plachá. Rádi bychom si pořídili také mazlíka, ale máme strach, aby tato nedůvěřivá zvířata vetřelce přijala, případně zda by i jemu nemohla svým chováním vnuknout myšlenku na oprávněné obavy z lidí. Aby se k nim jednoduše nepřidal další spojenec. Hrát si s ním asi nebudou, sami si take nehrají. Uživili bychom i čtyři, ale mě strach z těch vztahu.

Po tom, co zažili jako mali, se jim nedivím, ze se lidi boji. Bohužel ty už asi moc nezměníte. Vezmete-li si vymazlene kotě, nevěřím tomu, ze kdyz se mu budete věnovat, ze by se nějak přestalo mazlit. Možná naopak jak velcí uvidí, ze se s vámi nový člen bez problému mazli, muzou se sami postupně osmelit. Už ze žárlivosti. :)

Otázka je, zda nevzít rovnou 2 vymazlená koťata, kdyz tu není moc šance, ze by si s novým kotetem stávající nájemnici hráli...nebo se mu budete muset opravdu hodně věnovat vy sami. Záleží kolik na nej budete mít času no..

12.3.2017 19:03
lunin

XXX.XXX.109.199

Mám doma 3 kocoury a dožadují se mazlení pořád až jsou někdy otravní Přikládám foto :D Zrovna chtěli všichni chovat :D.

Hawaii

12.3.2017 19:09
Hawaii

XXX.XXX.156.160

Tyhle jsme si zamilovali i když k nám ani nepřijdou. ten vděk mají v očích, jsou kupodivu i čistotní. Máme strach že by příchodem dalších koťat začali být nejistí, těžko jim můžeme dokázat že nám stále i na nich záleží a nějak se jim věnovat když o to nestojí. Myslíte že by nebránili zuby nehty své území, záchodky, misky atd? Případně při své plachosti nezačali protestovat nečistot ností apod? Toalety i misky bychom přikoupili, dávali na příchozí pozor. Tušíme, že to budeme muset risknout a doufat.

12.3.2017 19:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.240

Misky a záchodky by určitě nebránili. (nejsou to psi)
Pro kočku je důležité území.
Buď by ho opustili, někam by zalezli nebo by kotě-koťata napadli
a to zuby "nehty".
Nakonec by se mohli spřátelit.
Ale seznamování bývá všelijaké, jen ne přátelské.

Jste li v RD se zahrádkou, zkuste vaše nynější kočky pomalu vynést
v přepravce ven a chvíli je v ní ponechte.
Budou vše pozorovat, sledovat pohyb, pachy, zvuky.
Venek si zamilují, kór až bude hezky. Navečer musí domů,
ráno zase mohou ven.

Hawaii

12.3.2017 19:35
Hawaii

XXX.XXX.156.160

Jsme v bytovce a už není okolí tak klidné jako dřív, postavili nám tu supermarket. Na drsnější seznamování bychom se museli psychicky připravit. Zpočátku bychom mohli několik místností vymezit jen pro kotě/koťata. Otázka je jaké pohlaví. Nebo je to přitom že máme páreček kastratu jedno?

12.3.2017 19:40
Machyska

XXX.XXX.252.23

Toaletu a misky by musel mít nově příchozí určitě svoje. Seznamování by muselo probíhat také pozvolna.

Bohužel Vám nikdo nezaručí, že původní kocourci nezačnou být nečistotní a kotě přijmou. Kotě je může z počátku hodně otravovat svou hrou, pokud si nehrají ani spolu, tak to by mohl být problém.

Nemyslím ovšem, že by změnili povahu kotěte tak, že by se od nich naučilo být nedůvěřivé k lidem, pokud bude "vymazlené".
Pokud je kotě v úzkém věku dobře socializované a získá důvěru k lidem, tak ji má celý život, a naopak, pokud zažije něco špatného v útlém věku, tak si to sebou také nese celý život. Alespoň tak jsem to četla v jednom chytrém časopise. Jedná se o období od cca jednoho měsíce po druhý až třetí měsíc.

V létě k nám přišlo toulavé kotě a jedna naše kočička mi začala čurat na protest do oblečení a ani jeden z našich kočičáků z ní nadšený nebyl. Našli jsme jí nový domov, ale vím, že u nás by bez protestů kotě neprošlo. Možná by se to časem upravilo, ale to nikdo neví. Je tu bohužel dost přispěvatelů, co mají s nečistotností dlouhodobé, nebo i trvalé problémy.

12.3.2017 19:43
Machyska

XXX.XXX.252.23

Aha, já jsem myslela, že máte dva kocourky, pokud máte páreček, tak bych doporučila spíš dalšího kocourka. Kočička by mohla mít s další kočičkou problémy, opět to říká chytrá literatura

Hawaii

12.3.2017 20:24
Hawaii

XXX.XXX.156.160

Moc děkujeme za radu. Ta necistotnost je strašák, ale asi to zkusíme. Chceme poznat jaké to je když nás má zvíře i rádo.

12.3.2017 20:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.240

Naše kočička druhou přijala - po smíření se s tím, že vetřelec zůstane,
vytvořily skvělou dvojku.
Je to individuální.
Zas, aby 2 kluci nešikanovali holku.
Holt, člověk nikdy neví...

12.3.2017 21:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.240

Přemýšlím, že bych do toho asi nešla.
Jiné je, když si můžou vyběhnout ven, případné
problémy se na větším prostoru rozmělní...

12.3.2017 21:28
Machyska

XXX.XXX.252.23

Hawaii napsal(a):
Moc děkujeme za radu. Ta necistotnost je strašák, ale asi to zkusíme. Chceme poznat jaké to je když nás má zvíře i rádo.

Oni Vás mají rádi i ti, co máte doma, jen to nedokážou ukázat podle vašich představ.

Určitě si dejte záležet a dejte věnujte dostatečný čas sbližování kočiček. Vyplatí se to. Někde na vláknech je i video, jak to správně kočky sbližovat, tak na to mrkněte, možná si někdo pamatuje, kde to bylo a vloží to i zde.

Dejte vědět, jak se situace vyvíjí, bude to určitě poučné i pro další chovatele.

Přeji úspěch a hodnou mazlivou kočenku.

Hawaii

12.3.2017 21:28
Hawaii

XXX.XXX.156.160

Rapotacka: díky, také to vidíme střídavě pozitivně a negativně. Je to těžké. Ale při představě že takto žijeme dalších 10-12let kdy zvířata doma jsou ale vídáme je jen pár minut denně u misek je těžké si nepohravat s myšlenkou jaké by to bylo kdyby.. na druhou stranu si s jejich pohnutou psychikou nechceme víc zahrávat. To, že jsou čistotní je pro nás malý zázrak.

Hawaii

12.3.2017 21:30
Hawaii

XXX.XXX.156.160

Machysko dobrý nápad, pokud bychom se odvážili tak by pomohl každý návod.

13.3.2017 08:13
Bejina

XXX.XXX.112.69

Hawaii napsal(a):

Velmi vám rozumím, jelikož jsme sami měli dvě méně mazlivé kočičky, také jsme si přáli mazlíčka, který by nás vyhledával. Byl to velký risk, ale nakonec to dopadlo dobře. Kočičky kocourka celkem brzy kupodivu přijaly a my konečně máme mazlíčka, jakého jsme si vždycky přáli. Dali jsme si ale ve výběru velmi záležet a hledali jsme chovatele, kteří koťátka hodně vymazlovali... to se vyplatilo a kocourek je úžasně mazlivý a k nám kontaktní. V jedné z koček našel i parťáka k hrám, ale jinak upřednostňuje nás. Obě kočky si žijí dál svůj život a ani od něj se nepřiučily se více mazlit.

Na vašem místě bych vybrala spíše klidnější kotě, které by tolik nenarušilo klid těch vašich koček. Náš kocourek byl i na kotě hodně klidný, proto jej naše kočky dobře přijaly a on je dokonce i respektuje i když už je teď téměř o hlavu vyšší.

Přeji vám, aby to dopadlo dobře jako u nás a vy získali mazlíčka o jakém sníte... ale počítejte s tím, že risk to bude.

13.3.2017 09:04
Edánek

XXX.XXX.184.193

Lucka21 napsal(a):
Dobry den, zvazujeme s pritelem koupi kotatka/ 2 kotatek. Chceme pritulne modrooke plemeno ragdoll a obavame se, ze kdyz koupime dve tak se sice zabavi mezi sebou ale uz budou "smecka" a pomazlit se neprijdou a celkove s nimi bude manipulace tezsi. Mame nazorny priklad v okoli - tam kde maji dve a vice kocek tak jsou zvirata hlavne pospolu, pohladit se nenechaji, natoz zvednout atd..i kdyz se jim lide odmala hodne venovali. U tchyne zase vidime jak je na ni jediny kocourek hodne zavisly a to se nam moc libi. Je mozne, ze ve dvou si k nam nevytvori tak silne pouto? Vime, ze je to individualni, ale ma-li tady nekdo napr. dva ragdolli kocourky, chci se zeptat zda spolecnym zivotem ztraci zajem o cloveka nebo i tak potvrzuji ragdolli znaky - pronasledovani jako pejsek, milujici hlazeni, zvedani atd. Samozrejme bychom kupovali pouze s PP. Dekuji za odpovedi.

...měli jsme jednoho ragdoa, po třech letech druhého, po roce nalezenkyni peršanku, každý má svůj mazlící rituál a dobu kdy se musím věnovat jen a jen jemu samotnému, nicméně po celý den je mohu kdykoli vzít a pomuchlat, třetí kočka - peršanak, oba ragdoly překonala, ta vyžaduje mazlení neustálé i když ty dva prohání neuvěřitelně...naproti tomu, sousedé vedle v bytě mají jednoho briťáka a už si mi stěžovali, že prostě mazlivý není a to je sám, takže je to opravdu na povaze kočky jako takové,...bonusem dvou a více zvířat je, že pokud nemáte zrovna čas anebo jste v práci, tak si opravdu vystačí a pozorovat jejich řádění je úžasné na nervy...

13.3.2017 12:02
lavacca

XXX.XXX.218.25

Hawaii napsal(a):
Tyhle jsme si zamilovali i když k nám ani nepřijdou. ten vděk mají v očích, jsou kupodivu i čistotní. Máme strach že by příchodem dalších koťat začali být nejistí, těžko jim můžeme dokázat že nám stále i na nich záleží a nějak se jim věnovat když o to nestojí. Myslíte že by nebránili zuby nehty své území, záchodky, misky atd? Případně při své plachosti nezačali protestovat nečistot ností apod? Toalety i misky bychom přikoupili, dávali na příchozí pozor. Tušíme, že to budeme muset risknout a doufat.

Bohužel to nelze takto dopředu říct, každé zvíře je jiné...nicméně brala jsem si několikrát k našim kočkám dospělou kočku, i takovou, která o kontakt moc nestála prve a ani dík změně prostředí nebyla nijak nečistotná...a kdyz byla kočka puštěna k ostatním, žádné boje o wc či misky nebyly...občas ji sice trochu usmernily, ale žádné velké napadání...je fakt, ze jsem běžné chodila pomazlit tu novou čičinu a pak ty nase stávající a přenášela na ne tak její pach.

Základem bych viděla prvni dny kotě oddělit, at si stávající kočky pomalu zvykají na jeho pach. Většinou stačí cca ten týden, ale uvidíte, jak se na ten novy pach budou tvářit...Asi bych volila spíše kocourka...

13.3.2017 18:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Hawaii napsal(a):
Machysko dobrý nápad, pokud bychom se odvážili tak by pomohl každý návod.

Tak jsem našla ten návod na seznámení

https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To.

Hawaii

13.3.2017 19:16
Hawaii

XXX.XXX.156.160

Moc děkujeme za všechny zkušenosti i za odkaz, to video je naprosto perfektní, pro laika ideální, budeme se tím vším řídit. Kocour jakoby to vytušil a v noci přišel spát poprvé do stejné místnosti. Sami jsme zvědaví jak tohle dopadne.

13.3.2017 20:19
Machyska

XXX.XXX.252.23

Hawaii napsal(a):
Moc děkujeme za všechny zkušenosti i za odkaz, to video je naprosto perfektní, pro laika ideální, budeme se tím vším řídit. Kocour jakoby to vytušil a v noci přišel spát poprvé do stejné místnosti. Sami jsme zvědaví jak tohle dopadne.

Docela bych se vsadila, že kocourek bude první, kdo si začne s kotětem hrát.

Držím palec.

evan

16.3.2017 10:45
evan

XXX.XXX.79.218

Hawaii, kočky si určitě všímají, jak se člověk chová k jiným kočkám. Třeba mám jednu kočku tzv tahací, můžu si s ní dělat co chci, třeba ji obrátit hlavou dolů a ona u toho přede, tak není dobrý nápad si s ní takto hrát když to vidí druhá kočka, která trvá na mnohem důstojnějším zacházení se svou osobou. je v tom případě vidět, že se ta druhá bojí, že ji to udělám taky a klidí se z cesty. Lze doufat, že vaše starší kočky by mohly naopak trochu zkrotnout, když uvidí, že jiná kočka po vás klidně leze jako po gauči. Samozřejmě nelze nikdy vymazat vliv toho, že se narodili nadivoko bez kontaktu s lidmi a když kontakt s lidma přišel, bylo to peklo.

16.3.2017 11:28
Janaaa

XXX.XXX.226.2

lunin napsal(a):
Mám doma 3 kocoury a dožadují se mazlení pořád až jsou někdy otravní Přikládám foto :D Zrovna chtěli všichni chovat :D.

Přesně tak Mám doma dvě kočky, kocoura a kočičku a ti na sebe vyloženě žárlí, když se s jedním mazlím víc, druhý hned přiběhne a chce takysmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík