Je lepší škrabací strom nebo válec?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2017 11:31
Ája-Molly

XXX.XXX.220.218

V létě budeme mít koťátko Radgolla a plánujeme co mu pořídit jako hlavní základnu. Líbí se mi tyto dvě Škrabací strom Natural Paradise XL http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/strom_velky/180_cm/510216
nebo Škrabací válec Natural Paradise http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/valce/natural_paradise/374081, ale pro začátek chceme pořídit jen jednu věc. Co byste mi doporučili?
Koťátko budeme mít zatím jen jedno, vím, že jsou lepší dvě, ale je to pro nás dost velká finanční investice. Tak možná časem.

15.3.2017 12:52
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pořídit škrábací strom je základ /pokud nemáte kočky "keřové"/. Válec je výborná věc, ale je to spíše škrabadlo navíc.

Přimlouvám se za pořízení dvou koťat naráz. I kdyby to druhé neměl být ragdoll z chovky, ale obyčejná micka z útulku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2017 13:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Právě tohle to škrábadlo jsme nedávno pořídili. Je skvělé. Válec vypadá dobře, ale je to spíš taková "zašívárna" smajlík
K pořízení dvou koťat... Je to to nejlepší, co jsme pro naše kocoury (ale vlastně i pro nás) mohli udělat smajlík

15.3.2017 13:29
micubisi

XXX.XXX.20.108

Prosím, můžete napsat o jaké škrabadlo se jedná? Vypadá moc pěkně, děkuji.

15.3.2017 13:30
micubisi

XXX.XXX.20.108

Moc se omlouvám, přehlédla jsem, díky.

15.3.2017 16:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

Už není co dodat, holky odpověděly i za mne.

V létě bude spousta koťátek všude kolem, bude určitě z čeho vybírat. Najdou se i vymazlená úplně obyčejná koťátka.

Mám čtyři obyčejné kočičky a jsou naprosto skvělé.

15.3.2017 17:20
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Věřím, že je ideální stav, mít kočiček doma více, ALE ne vždy je to přeci možné. Zrovna u nás to bude první opravdu domácí kočička, běžně jsme u domu měli venkovní kočičku , ale ta byla spíše venku než doma. A teď to bude naopak. Bude to pro naší rodinu nová situace a budeme si muset zvyknout.
Kdyby to bylo jenom na mě, tak si pořídím hned dvě najednou, ale rozhodnutí není jen na mě. I tak jsem měla docela problém manžela přesvědčit, že budeme mít domácí kočičku.

15.3.2017 17:44
Bejina

XXX.XXX.112.69

Ája-Molly napsal(a):
Věřím, že je ideální stav, mít kočiček doma více, ALE ne vždy je to přeci možné. Zrovna u nás to bude první opravdu domácí kočička, běžně jsme u domu měli venkovní kočičku , ale ta byla spíše venku než doma. A teď to bude naopak. Bude to pro naší rodinu nová situace a budeme si muset zvyknout.
Kdyby to bylo jenom na mě, tak si pořídím hned dvě najednou, ale rozhodnutí není jen na mě. I tak jsem měla docela problém manžela přesvědčit, že budeme mít domácí kočičku.

Ano, musí s tím souhlasit všichni v rodině, to je důležité.
I já začala s jednou kočkou a nepřipouštěla jsem si, že by jednou mohly být v domácnosti dvě... nakonec máme dnes tři. Ono k tomu třeba později dojdete, až celá rodina zjistí, jak jsou kočičky úžasní tvorové.

Každopádně koťátku pořiďte první ten škrabací strom, to je základní výbava, budete-li mít kočičku doma.

15.3.2017 17:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.37

Nejsme tady žádná agitka.
Začínaly jsme s jednou kočkou.
Zkušenost nás poučila a je toho na fauně o tom napsáno moc.

Bez parťáka...bída...
Kór když bude bytová.
Věřte, že s dvěma koťaty bude vše jednodušší.
Až vám to za možná za půl roku dojde, bude to s problémy.

15.3.2017 18:23
Machyska

XXX.XXX.252.23

Já také začínala s jednou, vydrželo to týden. Původně byla ta první venkovní a dnes je víc domácí. Venku se jen odpoledne proběhne, chytne nějakou myšku a zase rychle domů.
Kočičky přibývaly postupně. Stačily tři roky a jsou čtyři .

Určitě si pořiďte kočiček jen tolik na kolik se cítíte, ale věřte, že jsou kočičky návykové a jedné bývá smutno.
Změkli tady i hodně tvrdí chlapi, z počátku se tvářili, že kočku do domu nikdy nedovolí a pak to bylo úplně jinak...

15.3.2017 19:11
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
Já také začínala s jednou, vydrželo to týden. Původně byla ta první venkovní a dnes je víc domácí. Venku se jen odpoledne proběhne, chytne nějakou myšku a zase rychle domů.
Kočičky přibývaly postupně. Stačily tři roky a jsou čtyři .

Určitě si pořiďte kočiček jen tolik na kolik se cítíte, ale věřte, že jsou kočičky návykové a jedné bývá smutno.
Změkli tady i hodně tvrdí chlapi, z počátku se tvářili, že kočku do domu nikdy nedovolí a pak to bylo úplně jinak...

Jo jo, s těmi chlapy máš pravdu... tehdy jsem to byla já, kdo přemlouval, že si pořídíme kočičku, manžel byl chvíli neoblomný... a teď je to on, kdo vymýšlí pro kočičky poličky a šplhadla a natajno se s nimi dělí i o svůj oběd...

15.3.2017 19:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.37

Holt, kočky-koketky to s nimi umí...změkne každý.
Můj chlap se vyslovil, poměrně hodně nahlas: buď JÁ nebo kočka
Pro kotě jsem šla, ale doslova mne tam uchvátilo ještě jedno.
Donesla jsem tedy domů dvě. Dvě radostná štěstí.
Byly úžasné, mazlivé a manžel si zamiloval jednu víc.Tu, která mu
poskytovala terapii po bypasu.
Myslím, že nikoho víc nikdy nemiloval a když jsme o ni přišli, složilo ho to...
Já už bych nikdy jen jedno kotě neměla.

15.3.2017 19:54
Ája-Molly

XXX.XXX.241.241

Jojo mě už je to teď předem jasné, že nejvíc bude doma nakonec "chovat" manžel. No, ale stejně budeme muset začít pouze s jednou kočičkou. A doufat, že rychle vyměkne a pojedeme pro druhou smajlík

16.3.2017 09:45
lavacca

XXX.XXX.218.25

My jsme po odchodu kocoura pořídili 1 kotě - po měsíci měla naše Bobo doma kotěcí kámošku. :) No a za těch 11 let jsme na počtu... podržte se, Mňája,10 kočičáků. :) O kockách tvrdím, že jsou silně návykové. :).

16.3.2017 12:26
Acamar

XXX.XXX.29.135

U nás manžel na 1 kočku nikdy neprotestoval, ale když jsem po její smrti chtěla vzít zároveň 2 kočky, tak to byl trošku boj...ale zjistil, že to vlastně žádný velký rozdíl ani risk není, tak příště už bere jako normu, že rovnou dvě

Udělejte to tak, jak máte podmínky, jasně že pokud je partner proti, není dobré to lámat přes koleno. Ale je fakt, že sžívání dvou cizích koček (obzvlášť v uzavřeném prostoru) nemusí být bez problémů a je jednodušší vzít rovnou dvě, které spolu vychází dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík