Neustupující průjem u půlroční kočky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

modrakocka

20.3.2017 14:07
modrakocka

XXX.XXX.26.170

Mám dvě půlroční kočičky z útulku. Obě musely po adopci projít několika odčervováními, vakcinací, jedna měla dlouho rýmu a druhá má neustálý průjem. U veterináře jsme byly nesčetněkrát, posílala jsem na rozbor exkrement, ale nic nenašli. Doktor mi doporučil B komplex a psyllium. B komplex nezabral, psyllium netuším, jak podávat, vzhledem k tomu, že kočku nedonutím vypít naráz tolik vody. Granule i konzervy mají určené pro koťata. Zkoušela jsem Bozitu, applaws, feringu, porta21... Průjem se zlepšil po podávání probiotické pasty spolu s ranní konzervou, ale nyní, akčoliv pastu ještě do krmení přidávám, se průjem opět vrátil.
Ještě mi bylo řečeno, že se možná trávení upraví v dospělosti. Je to jedna z lepších pražských veterin. Už nevím, co si počít. Kočička jinak nezvrací, ani se netváří, že by jí něco bolelo.
Ještě jsem nezkoušela veterinární krmivo pro poruchy trávení. Nevím, zda ho mohu dávat kotěti.
Máte podobné zkušenosti?

20.3.2017 14:15
lavacca

XXX.XXX.218.25

modrakocka napsal(a):
Mám dvě půlroční kočičky z útulku. Obě musely po adopci projít několika odčervováními, vakcinací, jedna měla dlouho rýmu a druhá má neustálý průjem. U veterináře jsme byly nesčetněkrát, posílala jsem na rozbor exkrement, ale nic nenašli. Doktor mi doporučil B komplex a psyllium. B komplex nezabral, psyllium netuším, jak podávat, vzhledem k tomu, že kočku nedonutím vypít naráz tolik vody. Granule i konzervy mají určené pro koťata. Zkoušela jsem Bozitu, applaws, feringu, porta21... Průjem se zlepšil po podávání probiotické pasty spolu s ranní konzervou, ale nyní, akčoliv pastu ještě do krmení přidávám, se průjem opět vrátil.
Ještě mi bylo řečeno, že se možná trávení upraví v dospělosti. Je to jedna z lepších pražských veterin. Už nevím, co si počít. Kočička jinak nezvrací, ani se netváří, že by jí něco bolelo.
Ještě jsem nezkoušela veterinární krmivo pro poruchy trávení. Nevím, zda ho mohu dávat kotěti.
Máte podobné zkušenosti?

A to krmíte jen granule a konzervy? A jak často jste je měnila? Co dostávaly v útulku? Tam problém neměla? Maso jste nezkoušela? Ze zacatku bych ji dala vařené kuřecí maso, klidně s trochou rýže a mrkve. K tomu klidně dal tu pastu. Až by se to ustálilo, nabídka bych ji syrové maso - kuřecí, hovězí, vepřové ( pozor, je trochu tučnější), ryby, atd. To je pro kočky nejpřirozenější krmení. A k tomu ať má v misce dal granule, které ji budou sedět.

modrakocka

20.3.2017 14:33
modrakocka

XXX.XXX.26.170

lavacca napsal(a):
A to krmíte jen granule a konzervy? A jak často jste je měnila? Co dostávaly v útulku? Tam problém neměla? Maso jste nezkoušela? Ze zacatku bych ji dala vařené kuřecí maso, klidně s trochou rýže a mrkve. K tomu klidně dal tu pastu. Až by se to ustálilo, nabídka bych ji syrové maso - kuřecí, hovězí, vepřové ( pozor, je trochu tučnější), ryby, atd. To je pro kočky nejpřirozenější krmení. A k tomu ať má v misce dal granule, které ji budou sedět.

Granule mají stále v misce, trochu z konzervy dostávají ráno. V útulku měli v té době problém s průjmem, kočičky byly dlouho v karanténě, takže si myslím, že to tam řádně nezaléčili, co žraly tam, nevím. Občas dostávají převařené nebo i syrové, lehce přemražené kuřecí.
Vepřové rozhodně ne, to se snad kočkám ani dávat nemá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2017 14:33

Https://icatcare.org/advice/cat-health/tritrichomonas-foetus-infection-cats

neříkám, že je to ono, ale tahle mrška nejde obvykle zjistit "běžným" vyšetřením trusu, protože je mimo hostitelský organismus cíťa a prostě nevydrží.

20.3.2017 14:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Modrakocka: mýlíte se, zakázaný je pouze divočák. Vepřové maso z českých chovů je možné krmit normálně.

ad nejčastěji krmené kuřecí - je to častý alergen. Vhodnější je střídat vícero druhů masa /toto uplatňuji i u granulí/.

21.3.2017 11:07
lavacca

XXX.XXX.218.25

modrakocka napsal(a):
Granule mají stále v misce, trochu z konzervy dostávají ráno. V útulku měli v té době problém s průjmem, kočičky byly dlouho v karanténě, takže si myslím, že to tam řádně nezaléčili, co žraly tam, nevím. Občas dostávají převařené nebo i syrové, lehce přemražené kuřecí.
Vepřové rozhodně ne, to se snad kočkám ani dávat nemá.

Aha, takže má průjem ještě z útulku. Zkusila bych jineho veterináře, nezdá se mi, že by to někdo uzavřel s tim, že " z toho vyroste". Tipuju nějakou bakterii, která dělá paseku.

Maso zkuste i jiné druhy. Vepřové ano, maso z divokého prasete ne. ;).

21.3.2017 11:50

"posílala jsem na rozbor exkrement, ale nic nenašli"
a co měli hledat? Byl požadavek i na giardie, kokcidie případně jiné potvory?
Výtěr a bakteriologie dělány byly?

Jinak opět doporučím Enterozoogel.

21.3.2017 11:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"posílala jsem na rozbor exkrement, ale nic nenašli"
a co měli hledat? Byl požadavek i na giardie, kokcidie případně jiné potvory?
Výtěr a bakteriologie dělány byly?

Jinak opět doporučím Enterozoogel.

Giardie či kokcidie se běžnou flotací většinou najdou.

ale trichomonády ne. ty potřebují vyšetření přímo na trichomonády, protože prostě transport bobku poštou do laboratoře nepřežijí.

21.3.2017 12:23
Acamar

XXX.XXX.29.135

modrakocka napsal(a):
Máte podobné zkušenosti?

K možným příčinám vám tu holky psaly, tak jen - granule na poruchy trávení (proti průjmu) určitě u půlroční kočky vyzkoušet můžete.
Nám zabraly na průjem (ale takový nárazový, ne dlouhodobý) od RC Gastro hezky, prakticky do 1 dne. Výrobců je více, např. diety od Vet Life by měly být i bez chem.konzervace:
http://www.vet-life.cz/vet-life-natural-cat-gastro-intestinal
Pokud by to však bylo alergií (např. na kuřecí), tak by ale asi nezabraly, kuřecí v sobě mají.

22.3.2017 13:45
Tina125

XXX.XXX.12.95

Z vlastní zkušenosti, kdy jsme se taky potýkali velmi dlouho s průjmem můžu říct, že bobíky se musí na testy poslat několikrát. Páč ani ty bakterie, či paraziti tam nejsou pokaždé.

Také je dobré poslat bobíky na test na trávící enzymy. Nevím jestli jste to udělali, ale většina lidí ani neví, že to existuje.

My jsme se zbavili parazitů. A pak jsme posílali bobíky právě na test na trávící enzymy. Měli jsme tehdy potíže s průjmem u dvou koček. U jedné tento test odhalil neschpnost trávit bílkoviny, tak brala dlouho Almazyme a ten to upravil. A u kocourka to odhalilo po těch parazitech totálně zničenou mikrofloru. Akorát už si nepamatuji jaký přípravek na to on bral.

Je potřeba, aby bobíky byly co nejčerstvější.

12.4.2017 16:38
viridian

XXX.XXX.197.156

Doporučuji kůru Entizolem či Panacuremsmajlík

13.4.2017 09:42
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Hlavně vyzkoušejte, jestli nemá kočka alergii.Takhle jsem se já trápila s kočkou pár let.Pořád jí dávali antibiotika a jiné léky, stálo to spoustu peněz a nakonec jsem zjistila u jiného veterináře (testy)že má alergii na kuřecí a jehněčí maso.Ona měla chudinka už takový průjem, že jí teklo samo ze zadečku a a ni o tom nevěděla.A dnes-úplně zdravá kočička ale dva roky mohla pouze Granule TROVET králík s rýží a dál jen rybí N&D, samozřejmě hovězí a vepřové maso syrové a šunku, rybu syrovou.Dávala jsem jí pravidelně imunoglukan, rok dostává denně 2 ml 100%lososového oleje, v granulích mají denně 2 tbl.Pangaminu a stal se zázrak, kočka má po chronickém zánětu tlustého střeva zase normální bobky:A to už půl roku!Chce to vydržet a dávat kočičce dietu.Na Trovet nedám dopustit.Hodně nám tyto granule pomohly ale chce to čas...

Přidejte reakci

Přidat smajlík